10 besplatnih jednostavnih planova za bar

10 Free Simple Bar Plans

DIY šipke se lako grade, što ih čini dobrim projektom za početnike i iskusne stolare. Zaokružili smo najbolje DIY planove barova za velike i male prostore, sa svakim vodičem koji sadrži popis materijala i upute za montažu.

10 Free Simple Bar Plans

1. Besplatni PDF planovi za bar

Free Bar Plans PDF

Napravite ovu šipku u obliku slova "L" srednje veličine za svoj podrum ili dvorište. Ima unutrašnje police i dovoljno prostora za mini frižider ili hladnjak za vino.

Plan iz Strong Tie-a opisuje popis materijala i pruža besplatan PDF download sa dijagramima. Po završetku možete dodati prilagođenu završnu obradu drveta i radnu ploču po izboru.

2. One Board Bar Cart

One Board Bar Cart

Ako želite mala kolica za šankove koja se lako sastavljaju, isprobajte ovaj vodič iz Wood Shop Diaries. Osim kotača i pričvršćivača, jedini materijal koji će vam trebati je jedna ploča 2x10x8.

Plan košarice uključuje YouTube video, pisana uputstva i opcionalni PDF. Ovaj bar možete završiti za samo jedno popodne.

3. Lagani i prozračni DIY vanjski bar

Light and Airy DIY Outdoor Bar

Koristite ovaj višenamjenski bar u zatvorenom ili na otvorenom. Također služi i kao stanica za lonce ili prostor za pripremu hrane.

Kreg Tools na svojoj web stranici dijeli kompletan DIY plan bara na otvorenom uz besplatni PDF koji se može preuzeti. Drvo uključuje mješavinu stupova za ogradu i 2×2 dasaka. Montaža zahtijeva srednje vještine obrade drveta.

4. Napravite podrumsku šipku u obliku slova L

Build an L-shaped Basement Bar

Prazan podrum je savršeno mjesto za veliki bar u obliku slova L. Možete prilagoditi veličinu na osnovu dimenzija vaše sobe i promijeniti završnu obradu kako bi odgovarala vašem stilu.

Ako tražite napredniju verziju, isprobajte ovaj vodič od Johna Eversona. Njegov opsežni plan opisuje sve korake za ovaj hrastov bar i upute za ugradnju slavine i pravljenje rupa za vinske boce na policama.

5. Mali kućni bar sa mini frižiderom

Small Home Bar with Mini Fridge

Koristite ovaj mali kućni bar u gostinjskoj sobi, podrumu ili kuhinji. Sadrži prostor za mini frižider od 2,6 cu ft, mikrotalasnu pećnicu i skladište. Ukupni materijalni troškovi su oko 100 dolara.

Ana Vajt deli ovaj mali plan kućnog bara sa kompletnim uputstvima za sastavljanje. Vrata štale čine ih savršenim za moderan stil seoske kuće, a dimenzije su 48” dugačke, 36” visoke i 22” duboke.

6. Besplatni vodič za kafe bar

Free Coffee Bar Tutorial

Oni koji više vole kofein od alkohola mogu napraviti ovaj DIY kafe bar. Poseduje dve fioke, police i prostor za mini frižider po želji.

Inspired Workshop dijeli cijeli vodič. Opsežna lista materijala čini ovo pogodnijim za srednje do napredne drvoprerađivače.

7. Jednostavni planovi barova

Simple Bar Plans

Pretvorite svoje drvo za paletu u šipku pomoću ovog plana iz Instructablea. Šipka zahtijeva minimalan materijal i ima rustikalni izgled, sa otvaračem za flaše i hvatačem poklopca na jednom kraju.

Vrh šipke je dugačak oko 6 stopa i dubok 18 inča, a noge stola su visoke 30 inča. Koristite ovu šipku na stražnjoj terasi ili u svom podrumu.

8. Planovi šipki u obliku slova L

L-Shaped Bar Plans

Prilagodite ovaj plan šipke u obliku slova L kako bi se uklopio u dizajn vašeg podruma. Uključuje unutrašnje police, prostor za mini frižider i elegantne crne MDF pregače sa ukrasima.

Black and Decker dijeli listu materijala i korake sastavljanja za ovu šipku. To je veći projekat koji može potrajati nekoliko dana da se završi ako ga radite sami.

9. Besplatan PDF plan za bar na otvorenom

Free Outdoor Bar Plan PDF

Možete dodati hladnjak na dno ove vanjske šipke. Takođe nudi skladište za igre na otvorenom, piće i potrepštine za zabavu.

Kompletan vanjski plan dostupan je na Yella Wood i uključuje besplatni PDF. Prijelazni stil će funkcionirati za mnoge dizajnerske sheme ovisno o završnim detaljima, poput boje i mrlja.

10. Jednostavna za izradu paletne šipke

Easy to Build Pallet Bar

Reciklirajte svoje stare palete i betonske opločnike pomoću ove paletne šipke koja se lako pravi. Zahtijeva minimalno materijala i alata i pogodan je za one koji nemaju DIY iskustva.

Možete dodati ovaj vanjski bar na stražnju terasu ili ga koristiti pored svog vrta. Izgradnja je sjajan način da obnovite materijale i uvježbate svoje vještine obrade drveta.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook