10 besplatnih planova radnog stola

10 Free Workbench Plans

Ovi besplatni planovi radnog stola pružaju nacrt za izgradnju radnog stola sa ili bez skladišta, a potrebni nivo vještina kreće se od početnika do srednjeg.

10 Free Workbench Plans

Obezbedili smo male opcije za uklapanje u uske garažne prostore i velike klupe za obradu drveta na točkovima. Bez obzira na vaše preferencije, na ovoj listi postoji nešto što odgovara vašim potrebama, budžetu i nivou vještina.

1. Osnovni DIY radni sto

Basic DIY Workbench

Osnovni „uradi sam“ radni sto pogodan je za početničko iskustvo u obradi drveta, a ovaj plan Ane Vajt sadrži uputstva korak po korak. Lista materijala za ovu konstrukciju je kratka i zahtijeva samo osam 2×4, jedan list šperploče i dvije veličine samoreznih vijaka za drvo.

Klupa ima police za odlaganje alata, ali možete je prilagoditi, dodajući kotačiće da bude pokretna ili magnetne trake za držanje burgija i vijaka.

2. Duga radni sto sa ladicama za odlaganje

Long Work Bench with Storage Drawers

Oni koji trebaju maksimalno iskoristiti prostor za pohranu cijenit će ovaj besplatni plan radnog stola veličine 4 x 8 inča s fiokama iz Tylynnm-a. Klupa također ima točkove za zaključavanje, što je čini pokretljivom, što je korisno u garažama koje su ujedno i skladište automobila i radionica.

Besplatni plan uključuje popis materijala, popis alata i upute korak po korak za izradu radnog stola i ladica za odlaganje.

3. Sklopivi planovi radnog stola

Collapsible Workbench Plans

Sklopivi radni sto je vrhunsko rješenje za uske prostore. Noge se sklapaju u gornji dio ovog, što ga čini lakim za nošenje i spremanje kada se ne koristi. Iako je na manjoj strani sa vrhom od 33 ¾” x 22 ⅝” i dalje je prikladan za projekte obrade drveta i dovoljno je velik da u njega stane većina pila za ugao.

Saws on Skates pruža osnovni materijal i uputstva na svojoj web stranici, ali besplatni plan možete preuzeti tako što ćete se pretplatiti na njihovu listu e-pošte.

4. Radni sto napravljen od jednog lista šperploče

Workbench Made with One Sheet of Plywood

Ako tražite jeftinu izradu DIY radnog stola, ovaj plan iz Kregtool-a zahtijeva samo jedan list šperploče i kutiju džepnih vijaka sa Kreg rupama. Radni sto ima gornji dio 48” x 24” i donju policu za odlaganje alata.

Kreg Tool pruža YouTube video, listu materijala i detaljna slikovna uputstva za ovu konstrukciju. Jedina mana je to što će vam trebati Kreg ubod za džepne rupe i mašina za džepne rupe za izradu ovog radnog stola.

5. Jeftin i lak plan radnog stola

Cheap and Easy Workbench Plan

Radni stol sa policama i podlogom za klinove pruža mjesto za rad i odlaganje opreme. Oni sa početnim i srednjim građevinskim vještinama mogu izvući ovaj lak radni sto za koji je potreban samo jedan list šperploče i petnaest 8 stopa dugačkih 2 x 4s.

Osnovni koraci za ovaj besplatni plan radnog stola su na Family Handyman-u, uz opciju kupovine PDF planova s detaljnijim uputama.

6. Ušteda prostora, sklopiva klupa DIY

Space Saving, Foldable Bench DIY

Ako parkirate automobil u garaži, velika je vjerovatnoća da imate usko mjesto za radni sto. Odlično rješenje je mobilna klupa koja ima sklopivu ploču. Možete pustiti gornji dio kada trebate raditi ili ga preklopiti i odmaknuti kada dođe vrijeme za čišćenje garaže.

Ana White daje uputstva korak po korak za ovaj sklopivi radni sto sa policama za odlaganje. Radna površina ima dimenzije 4' x 3' kada je proširena i 4' x 1' kada je presavijena. Visina klupe je 3'.

7. Besplatni plan stola za obradu drveta

Free Woodworking Bench Plan

Ako je izgled jednako važan kao i funkcionalnost, razmislite o ovom radnom stolu sa gotovim gornjim kompletom s umetcima. Dimenzije stola su 2′ x 4′, a za izradu je potrebno samo nekoliko stotina dolara vrijednog drveta.

WoodFather postavlja plan korak po korak za ovu klupu i daje savjete o tome šta bi uradio drugačije. On također pruža koristan YouTube video.

8. Padajući radni sto montiran na zid

Wall-Mounted Drop-Down Workbench

Ne vole svi mobilne radne stolove. Ako više volite nešto montirano na zid, isprobajte ovu jednostavnu konstrukciju iz Kreg Tool-a. Površina klupe je dimenzija 30″ x 80″, što je dovoljno veliko za većinu projekata.

Zahvaljujući sklopivim nogama i šarkama, ovaj radni sto se može proširiti ili spustiti za više prostora.

9. Besplatni plan radnog stola

Free Workbench Plan

Srednji do napredni graditelji mogu se pozabaviti ovim radnim stolom koji uključuje police, ormare i ladice. Matairymd je dizajnirao ovaj stol za dugovječnost, dajući mu podijeljenu ploču od javora i mnoge mogućnosti nadogradnje.

Postoje uputstva korak po korak za ovu klupu na Instructables koja će vas provesti kroz sve, od sklapanja nogu stola do izgradnje vrata ormarića.

10. Radni sto za valjanje sa policama

Rolling Workbench with Shelving

Vozite ovaj mobilni radni sto u i iz garaže kad god vam je potrebno da dovršite projekat. Njegove dimenzije su 51″ x 99″ x 34 ½″, idealna veličina za obradu drveta, farbanje ili zanatstvo. Takođe ima ugrađene police na prednjoj i donjoj strani, omogućavajući dosta prostora za odlaganje.

Woodshop Diaries pruža detaljna uputstva i YouTube video za sve koji žele da dovrše ovu izgradnju.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook