10 cool i praktičnih načina da dodate ugaone police u svoj dom

10 Cool And Practical Ways To Add Corner Shelves To Your Home

Uglovi prostorija se najčešće zanemaruju, obično zato što je teško raditi na opremanju prostora ili planiranju rasporeda. Nema mnogo stvari koje se dobro uklapaju u uglove s izuzetkom, naravno, ugaonih polica ili komada općenito izrađenih po mjeri. Poznato je da visoke biljke u saksiji izgledaju kao kod kuće u kutnim prostorima, kao i nekoliko drugih vrsta dodataka i ukrasa. Za sada ćemo se posebno fokusirati na kutne police. Pogledajte deset naših omiljenih dizajnerskih ideja.

10 Cool And Practical Ways To Add Corner Shelves To Your Home

Materijal od kojeg je polica napravljena je važan, posebno ako planirate dodati ugaone police u kupaonicu gdje obično ima dosta vlage. Ugaone police od pločica savršene su u ovom scenariju. Najbolje je postaviti police u isto vrijeme kada postavljate pločice na zid, umjesto da ih dodajete naknadno.

Wooden corner shelves DIY

Ove drvene ugaone police na dizajn spužvi također se dobro uklapaju u određene interijere kupaonice. Lijepo izgledaju ovdje pored sudopera, a jednako šarmantno bi izgledale i u kuhinji. Kuka za peškire zašrafljena u donju policu je lijep mali detalj u ovom konkretnom slučaju. Imajte na umu da drvo mora biti tretirano i pravilno zapečaćeno ako koristite u prostorima s visokom vlagom.

Simple floor corner bathroom shelf storage

Umjesto da se odlučite za nekoliko pojedinačnih ugaonih polica, možda biste više voljeli ugaonu policu poput one koja se nalazi na uputama. Ovako nešto možete sami napraviti od nule i možete prilagoditi kako god želite. Ideja izgleda kao da se dobro uklapa u uglove kupaonice gdje možete postaviti stanicu za toalet papir ili možete koristiti police za organiziranje i odlaganje toaletnih potrepština.

DIY Floating Corner Shelf

Plutajuće ugaone police poput ovih su super svestrane. Također su vrlo nenametljive, elegantne i lagane i možete ih obojiti u bilo koju boju koju želite kako bi se slagali sa zidovima ili nekim drugim elementima dizajna u prostoriji. Pogledajte instrukcije kako biste saznali sve detalje projekta.

Entryway Corner Shelf DIY

Ugaone police su savršene za male kutke kao što je ovaj koji ponekad neizbježno postanu dio rasporeda doma bilo zbog lošeg planiranja, nedostatka prostora u celini ili izmjena tlocrta. U svakom slučaju, s nekoliko plutajućih polica lako možete maksimizirati potencijal takvih kutaka i dati svrhu inače beskorisnom prostoru. Postoji lijep tutorijal o 4men1lady koji vam pokazuje kako su ove police napravljene.

Kids room corner rack space

Ugaone police ne moraju nužno biti male. Dobar primjer je ovaj set plitkih polica savršenih za knjige i časopise. Ispunjava kutak dječje sobe i daje prostoru lijep, zdrav izgled. Ova ideja je inspirisana apartmanskom terapijom.

Reclaimed wood kitchen shelves

Ugaone police takođe mogu biti veoma korisne u kuhinjama. Koristite ih da maksimalno iskoristite prostor za pohranu. Možete postaviti malu stanicu za kafu, držati tegle sa začinima na ovim policama ili saksije začinskog bilja, kuharice, šolje i razne druge stvari. Također, možete zašrafiti kuke na dno polica, kao što je prikazano na spužvi za dizajn.

How to build corner floating shelves to hang

Ove kutne police imaju dopadljiv dizajn što ih čini praktičnim i dekorativnim. Iako dizajn nije najjednostavniji, ovu vrstu ugaonih polica možete napraviti od nule i to bi bilo prilično jednostavno. Možete pronaći popis zaliha potrebnih za projekat i više detalja o uputama.

Upcycled green shutters used like shelves for corner

Ako razmišljate o tome da sami napravite police, jedna od ideja je korištenje obnovljenih materijala ili prenamjena određenih predmeta. Na primjer, pogledajte ove prerađene ugaone police na vratima s lamelama koje se nalaze na prodigalplaceovima. Oslikane su sprejom u lijepoj nijansi zelenkasto tirkizne i izgledaju kao odličan akcentni komad za gotovo svaku prostoriju u kući.

Modern corner shelvign system

Dizajnirane da se uklope u uglove prostorija i da se pričvrste na dva susedna zida, ove police imaju jednostavnu i raznovrsnu strukturu i moderan i moderan izgled. Police su elegantne, ali i čvrste i to je odlična kombinacija bez obzira na temu. Pogledajte detaljan opis ovog projekta na uputama.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook