10 najboljih igara za dizajn interijera za odrasle

10 Best Interior Design Games for Adults

Bilo da ste ambiciozni dizajner interijera ili strastveni DIYer, igre za dizajn interijera mogu vam pomoći da izoštrite svoje vještine i izliječite dosadu.

10 Best Interior Design Games for Adults

Možete pronaći igre za dizajn doma za svoj mobilni uređaj, PC ili Mac. Vrste besplatnih igara za dizajn interijera uključuju natjecanja protiv drugih dizajnera, igre zasnovane na pričama i besplatnu igru.

10 najboljih igara za dizajn interijera i uređenje doma

Ako ste spremni za dizajn i dekoraciju, isprobajte jednu od ovih deset najboljih igara za uređenje soba.

1. Dizajn kuće: Dream Makeover

Design Home: Dream Makeover

Dostupno na: Apple ili Android

Design Home je mobilna igra za dizajn interijera broj jedan za odrasle. Omogućuje vam ukrašavanje prostorija korištenjem 3-D namještaja pravih marki. Možete zaraditi nagrade i bodove kako biste otključali nove nivoe i namještaj dok igrate. To je jedna od najrealističnijih igara za uređenje doma.

Dizajn kuće: Dream Makeover ima više od milion kombinovanih recenzija. Većina korisnika voli ovu igru, ali najveća zamjerka je potreba za kupovinom iz džepa za brzo podizanje nivoa.

2. Home Design 3D

Home Design 3D

Dostupno na: Apple, Android, PC i Mac

Home Design 3D omogućava korisnicima da izgrade svoje domove iz snova i dizajniraju svaku sobu. Budući da imate kontrolu nad rasporedom i izgledom doma, možete koristiti ovaj softver da nacrtate svoju trenutnu kuću i igrate se s dizajnom i namještajem.

HomeDesign 3D ima više od 2500 namještaja koje korisnici mogu uređivati i ukrašavati. Možete preuzeti besplatnu ili plaćenu verziju ovog softvera na svoj mobilni telefon ili desktop. Besplatna verzija sadrži oglase i manje dostupnih objekata.

3. ReDecor

ReDecor

Dostupno na: Android, Apple i desktop računarima

Ako volite trendovski dekor ili ste konkurentni, ReDecor je igra za dizajn interijera za vas. U ovoj igri ćete dobiti svakodnevni izazov za dekoraciju. Zatim ćete koristiti smjernice izazova da dizajnirate sobu, a drugi igrači će glasati za vaš dizajn. Što više glasova dobijete, viši je vaš rang.

ReDecor je besplatan, ali možete kupiti i "sezonsku propusnicu" za mjesec da biste otključali više pogodnosti i nagrada. ReDecor ima više od 10 miliona preuzimanja sa najmanje 4 od 5 zvjezdica na svim platformama. Međutim, najvažnija primedba korisnika je da su kupovine u aplikaciji preskupe.

4. Dizajn kuće Makeover

Home Design Makeover

Dostupno na: Android, Apple i PC

Home Design Makeover je kombinacija dizajna interijera i puzzle igara. Kao korisnik, možete redizajnirati domove za porodice, ali usput morate rješavati zagonetke. Budući da ste dizajner, imate potpunu kontrolu nad stilom uređenja interijera. Također možete vježbati preuređenje određenih vrsta prostora i boriti se protiv drugih dizajnera.

Home Design Makeover ima više od 250.000 kombinovanih recenzija, u prosjeku najmanje 4,2 od 5 zvjezdica. Najveća zamjerka je što je podizanje nivoa spor proces.

5. The Sims 4

The Sims 4

Dostupno na: više platformi

Zainteresovani ste za izgradnju kuće iz snova i svijeta iz snova? U igrici The Sims 4 svoju kreativnost možete staviti na test, stvarajući likove, domove i stilove života. Ako volite trenutni cottagecore pokret dizajna interijera, možete kupiti Cottage Expansion Pack kako biste imali više dizajnerskih elemenata.

Možete besplatno preuzeti The Sims 4 na Windows, Mac, Playstation, Xbox, Steam ili Epic Games. Iako je osnovna igra besplatna, možda ćete morati kupiti ekstenzije za željenu funkcionalnost.

6. House Flip

House Flip 

Dostupno na: Android i Apple

House Flip će se dobro uklopiti ako volite izvlačiti maksimum iz starih ili zastarjelih domova. U ovoj igri, korisnici moraju preurediti i preurediti domove koristeći 3-D simulator. I, osim dizajna, učestvujete u transakciji sa nekretninama, gledate komšiluke i prodajete svoje prelive.

Također možete glasati za druge dizajne, udružiti se s prijateljima i ispuniti izazove da biste se popeli na listu najboljih. House Flip je mobilna igra za dizajn interijera sa 4,6 od 5 zvjezdica na Apple storeu i 4,2 od 5 zvjezdica na Androidu.

7. Dizajnirajte moju sobu

Design My Room

Dostupno na: Android i Apple

Design My Room omogućava korisnicima da dizajniraju realistične sobe s trendovskim dizajnerskim elementima i namještajem. Također možete igrati na priču, preuzimajući život dizajnera i sve što dolazi uz to. Osim toga, možete ocijeniti prostore drugih dizajnera, ocijeniti svoje dizajne, otključati dnevne izazove i popeti se na ljestvici najboljih.

Design My Room je dostupan besplatno za Android i Apple. Ima ukupno 1 milion recenzija, sa 4 od 5 zvjezdica na Androidu i 4,3 od 5 zvjezdica na Appleu. Jedna od glavnih pritužbi je da je teško nadmetanje sa iskusnim dizajnerima.

8. HomeStyler

HomeStyler

Dostupno na: Android, Apple ili Desktop

HomeStyler je softver za dizajn interijera za amaterske i profesionalne dizajnere. Omogućava vam da unesete dimenzije kuće ili sobe, i dat će 3-D sliku koju možete ukrasiti.

HomeStyler ima biblioteku stvarnog namještaja plus preko 300.000 3D objekata. Nakon što završite prostor, možete ga gledati kao fotorealističan, kao video ili panoramski. Osnovna verzija je besplatna i dolazi s mnogo funkcija. Po potrebi možete nadograditi na profesionalni plan.

9. Moj dom – Dizajnerski snovi

My Home- Design Dreams

Dostupno na: Android i Apple

Ako tražite igru priče i dizajna interijera, My Home -Design Dreams je jedan za naplatu. Kao igrač, vaš lik će dizajnirati sobe i domove iz snova, upoznavajući druge realistične likove usput.

My Home – Design Dreams ima više od 100 miliona preuzimanja sa 4,4 od 5 zvjezdica od preko 2 miliona recenzenata. Iako većina korisnika tvrdi da je ovo odlična igra koja stvara ovisnost, glavna pritužba se odnosi na zaglavljivanje na nivoima danima.

10. Moj dom Makeover: Kućne igre

My Home Makeover: House Games

Dostupno na: Android i Apple

My Home Makeover: House Games je mobilna igra za dizajn interijera realističnog izgleda. Kao igrač, vi ste dizajner, pomažete klijentima u preuređenju doma. Takođe ćete morati da rešite zagonetke 3 meča na putu. U ovoj igri nema puno priče, ali ima puno mogućnosti da pokažete svoje dizajnerske vještine.

My Home Makeover ima više od 5 miliona preuzimanja i 4,5 od 5 zvjezdica od preko 52.000 recenzenata. Ako vam se sviđa ova igra, proizvođači imaju nekoliko drugih igara za uređenje doma dostupnih za preuzimanje na mobitelu.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook