11 jesenjih ideja za kućni dekor u boji za sezonsko pojačanje

11 Fall Color Home Decor Ideas for a Seasonal Boost

Kako se vrijeme hladi i lišće se počinje mijenjati, naši se umovi okreću zabavnim načinima da u naše unutrašnje prostore dodamo dekor jesenskih boja.

Kao i svake jeseni, boje poput terakote, bogate oker žute, tamno smeđe i umirujuće kadulje vladaju paletom boja, ali nemojte se bojati promijeniti stvari s vatreno crvenom, dramatičnom mornarskom ili umirujućom lavandom.

11 Fall Color Home Decor Ideas for a Seasonal Boost

Za koju god paletu boja da ste raspoloženi, imamo nekoliko sjajnih načina na koje možete ugraditi ove boje u svoj dom bez promjene osnovne sheme boja.

Ideje za uređenje doma u jesenjim bojama

Uključivanje jesenjih boja u vaš dom stvorit će privlačnu atmosferu koja odražava ljepotu sezone.

1. Meki tekstil u jesenjim bojama

Soft Textiles in Fall ColorsLee Design Group LLC

Jedan od najjednostavnijih i najluksuznijih načina da dodate jesenje boje u vaš dom je mekani tekstil poput ćebadi i pokrivača. Ovo također možete iskoristiti kao priliku da prihvatite još jedan trend iz 2023. koji dodaje luksuz vašem domu s ovim plišanim tekstilom.

Mekana, narandžasta vunena deka prekrivena na kraju kreveta pružit će vam dodatni udoban sloj koji će vas provesti kroz prohladnu jesensku sezonu.

2. Objesite jesenji vijenac

Hang a Fall WreathLisa Furey interijeri

Jesenji vijenci odišu svime što volimo kod jeseni, raznobojnim lišćem, živim bobicama, žirovima i sezonskim cvijećem. Iako su jesenji vijenci idealni za unutarnja i vanjska vrata, ne bi trebali biti ograničeni na ovu lokaciju.

Velike i male jesenje vijence možete objesiti i na unutrašnje i vanjske zidove, na prozore, uz stepenice, na kapije, uz ograde, na poštanske sandučiće ili na visoka uzglavlja kreveta.

3. Sezonski tepih

A Seasonal RugLewis / Schoeplein architects

Prihvatite jesenski dekor na svom podu tako što ćete ubaciti tepih sa sezonskim bojama. Ovo može izgledati kao ekstremna promjena u uređenju vašeg doma, ali lako je dati veliku izjavu bez promjene svega.

Ključno je odabrati područje koje će uticati, ali ne i ono koje će nametnuti promjenu u drugim elementima. Soba kao što je predsoblje, kupatilo i toalet su dobre opcije. U veću prostoriju možete dodati i tepih u boji jeseni ako s njim odgovara vaša boja i boje namještaja.

4. Bundeve i drugi ukrasi za žetvu

Pumpkins and Other Harvest DecorSmalls Landscaping

Dodavanje bundeve u vaš dom jedan je od najlakših načina da dobijete suštinski izgled jeseni. Bundeve, tikve i drugi ukrasi za žetvu kao što su snopovi pšenice i jesenje lišće beskrajno su raznovrsni jer dolaze u tako raznolikim oblicima i bojama. Možete ugraditi bundeve u prekrasan prikaz na ulaznim vratima, središnje dijelove stola, topijare i prozorske aranžmane. Izrežite bundeve sa svojom porodicom i kreirajte zabavne i elegantne svjetiljke za ponosno izlaganje za Noć vještica.

5. Jesenje cvijeće

Fall FlowersSlow Flowers LLC

Možete ugraditi jesenje cvijeće u svaku prostoriju da unesete prekrasnu jesensku boju, ali i prirodnu ljepotu i teksturu. Napravite jednostavne, ali efektne cvjetne aranžmane koristeći jesenje cvijeće i lišće poput krizantema, suncokreta, dalija, nevena, astera, bobica i jesenskog lišća.

Dodajte svježe jesenje cvijeće u prozorske kutije. Napravite živi vijenac koristeći bazu oaze i svježe cvijeće za posebnu zabavu. Imajte na umu da će ovaj vijenac trajati samo nekoliko dana, pa planirajte u skladu s tim. Možete se odlučiti i za viseće saksije s jesenjim cvjetovima kao što su mame kako biste uljepšali prostor na tremu ili terasi.

6. Jastuci za bacanje

Throw PillowsHistorical Concepts

Jastuci za bacanje jedan su od najjednostavnijih predmeta za kućni dekor koji možete ukloniti s promjenom godišnjeg doba. Nemojte se osjećati kao da morate napraviti potpunu promjenu u narandžastu i smeđu kako biste uključili jesenje boje.

Umjesto toga, razmišljajte izvan okvira i dodajte tamnu breskvu, duboki patlidžan, zarđalu spaljenu sijenu i blijedo smeđe boje u mješavinu jastuka. Dodajte ih u dekor vaše dnevne sobe ili spavaće sobe ili ih dodajte na ljuljačku na prednjem trijemu gdje možete promijeniti boje bez da vas ometaju drugi presvlake.

7. Jesenski zanatski projekti

Fall Craft ProjectsEve by Designs

Jesenski zanatski projekti su zabavni za raditi s djecom i predstavljaju odličan dekor za dom u jesenjim bojama. Odaberite zanate kao što su baneri, vijenci, vijenci, stolovi, kartice s nazivima mjesta i projekti od bundeve.

Postoje prekrasne rukotvorine s temom jeseni za djecu i odrasle i sigurno ćete pronaći onu koja će poboljšati vašu paletu boja s temom jeseni.

8. Centralni dijelovi stola

Table CenterpiecesSunčan dizajn enterijera

Jesen utjelovljuje promjenu od toplog do prohladnog vremena, tjerajući naše misli da se okrenu udobnosti ugodnog zatvorenog prostora. Iskoristite priliku da napravite nezaboravna jela preko zadivljujućih jesenjih centralnih delova na stolu.

Odaberite rustikalni kontejner poput betonske ili metalne urne ili čak jednostavne zidane tegle kao podlogu vašeg središnjeg dijela. Ako posuda to zahtijeva, izrežite neku oazu da odgovara posudi, a zatim je potopite u vodu ili je jednostavno napunite vodom. Dodajte sezonsko cvijeće, lišće i bundeve u posudu.

Popunite oko središnjeg dijela malim bundevama i tikvicama, lišćem, žirom i šišarkama. Dodajte uraganske kugle i svijeće za večernja okupljanja.

9. Wall Art

Wall ArtLaurie Gorelick Interiors

Odaberite istaknuto mjesto u svom domu za prikaz sezonske zidne umjetnosti. Možete promijeniti zidnu umjetnost i boju sobe nekoliko puta godišnje. Ovo vam može pomoći da se ne umorite od dekora u ovoj sobi.

Nemojte se osjećati kao da trebate ponovo izmisliti točak kupovinom novih zidnih displeja. Umjesto toga, odaberite nekoliko komada koje volite i zamijenite ih nekoliko puta godišnje.

Istaknite nove promjene boje naglašavajući ih jastucima ili drugim mekim tekstilom koji možete lako promijeniti.

10. Karirani tekstil

Plaid TextilesHistorical Concepts

Karirani tekstil je idealan uzorak za dočekati jesen i dočekati vas kroz zimu. Čuvajte ove predmete tokom proleća i leta i izgledaće jednako udobno kada ih izvadite početkom jeseni sledeće godine.

Koristite karirane uzorke na usputnim presvlakama stolica, navlakama za jastuke, ćebadima, prozorskim pokrivačima i naslonima, navlakama za stolice i stolnom posteljinom. Slojevite karirane svih boja i veličina uzoraka za zabavan i eklektičan izgled.

11. Prikaz prednjeg ulaza

Front Entrance DisplayMelissa Gerstle Design

Dajte sve od sebe dodavanjem sezonskih boja vašem prednjem ulazu. Uključite sezonski dekor s velikim izložbama bundeva, urnama ispunjenim jesenjim cvijećem i lišćem i upečatljivim vijencem. U posebnim večerima, istaknite svoju šetnicu zavjetima da osvijetlite put.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook