12 besplatnih planova stolova za piknik

12 Free Picnic Table Plans

Napravite vlastiti stol za piknik pomoću jednog od ovih tutorijala. Odaberite standardni pravougaonik, osmougao ili kvadrat.

12 Free Picnic Table Plans

Zaokružili smo najbolje besplatne planove stolova za piknik u brojnim dizajnerskim stilovima i veličinama.

1. Plan modernog piknik stola od osam stopa

Eight-Foot Modern Picnic Table Plan

Ako ne možete da nađete sto za piknik u prodavnici koji je dovoljno velik da smjesti vašu porodicu, razmislite o izradi ovog stola za piknik od osam stopa modernog dizajna. Katie iz A Mother Thing dizajnirala je ovaj sto koristeći 2x4s i 2x6s, što ga čini lakim projektom.

Stol za piknik zahtijeva minimalno materijala, a vodič ima upute za sastavljanje korak po korak. Posljednji koraci uključuju nanošenje kombinacije boje za drvo i brtvila koju možete prilagoditi.

2. Besplatni planovi za stol za piknik Octagon

Free Octagon Picnic Table Plans

Osmougaoni stolovi su idealni za uglove paluba i terase, a ovaj ima osam sjedišta, sa prazninama između četiri klupe za lak pristup.

Besplatni plan stola za piknik od Famous Artisan-a sadrži popis alata, popis materijala i upute s dijagramom.

3. Jednostavan i estetski DIY stol za piknik

Easy and Aesthetic DIY Picnic Table

Onima koji cijene jedinstveni dizajn svidjet će se ovaj lagani sto za piknik DIY iz Owner Builder Networka. Zahtijeva minimalno materijala i pogodan je za početnike drvoprerađivače.

Ploča stola je duga oko 6,5 stopa i ima dvije pričvršćene klupe, a sve dijelove možete konstruirati od 2×4.

4. Napravite konvertibilni sto za piknik

Build a Convertible Picnic Table

Ovi konvertibilni komadi rade kao klupa kada se sklope ili kao stol za piknik kada se sklope. Ako imate mali prostor i potreban vam je višenamjenski namještaj, ovaj besplatni plan stola za piknik dobro se uklapa.

Ana Vajt je dizajnirala ove klupe sa kabrioletom i na svom blogu postavlja listu materijala i uputstva za montažu.

5. Jeftini i jednostavni planovi stolova za piknik za djecu

Cheap and Easy Kids Picnic Table Plans

Iskoristite ovaj jeftin i jednostavan plan dječjeg stola za piknik da napravite sjedeću garnituru za svoju djecu. Ukupni materijalni troškovi su manji od 100 dolara, čak i sa vrhunskim kedrovim pločama.

Besplatne planove možete pronaći na Making Manzanita. Osim pričvršćivača, građevinski materijali koji će vam trebati su deset 2'x4s, što ovo čini odličnim početničkim DIY projektom.

6. DIY sklopivi sto za piknik

DIY Folding Picnic Table

Razmislite o ovom DIY sklopivom stolu za piknik ako želite da uštedite prostor ili volite da imate piknike u parku ili jezeru. Ploča stola ima dimenzije 55,5″ x 30″ i savija se na pola, što ga čini lakim za transport i skladištenje.

Plan sklopivog stola za piknik obezbjeđuje Houseful of Handmade. Potrebni materijali uključuju deset cedrovih dasaka, ljepilo za drvo i pričvršćivače. Vodič je dostupan kao YouTube video i pisana uputstva.

7. Stol za piknik u seoskoj kući sa klupama

Farmhouse Picnic Table with Benches

Prenesite svoj stil seoske kuće iz zatvorenog u vanjštinu s ovim DIY stolom za piknik na farmi. Stol je dugačak osam stopa i zahtijeva drva u vrijednosti od oko 200 dolara. Ima bazu u stilu "X" i dvije odvojene klupe.

Besplatni planovi na Shoe Makes New sadrže listu materijala, listu rezova i korisne dijagrame za montažu. Kao posljednji korak, možete zabojiti i zapečatiti drvo, ali koristite opciju za hranu ako planirate jesti za stolom.

8. Jednostavan sto za piknik od pet stopa

Simple Five-Foot Picnic Table

Veće nije uvijek bolje – isprobajte ovaj DIY sto za piknik od pet stopa ako imate mali prostor. Ima jednostavan, klasičan dizajn koji se lako reže i sastavlja za DIYere svih nivoa iskustva.

Besplatni nacrt stola za piknik dostupan je u My Carpentry. Preporučuju korištenje crvenih dasaka od cedra, koje su otporne na trulež i insekte.

9. Rustikalni stol za piknik od obnovljenog drveta

Rustic Reclaimed Wood Picnic Table

Upotrijebite svoje drvene ostatke s ovim rustičnim obnovljenim stolom za piknik DIY. Centar ima korito koje možete koristiti kao kantu za led ili ugrađenu sadilicu.

Dimenzije stola su 60″ sa 41″ sa koritom od 5″ koji se proteže po sredini. Uputstva možete pronaći na Instructables, iako ćete možda morati podesiti korake kako bi odgovarali obnovljenom drvu koje imate pri ruci.

10. Planovi stolova za piknik u industrijskom stilu

Industrial Style Picnic Table Plans

Isprobajte ovaj stol u industrijskom stilu na točkovima ako želite izbjeći tradicionalni izgled. Noge vodovodne cijevi daju mu moderan okret i dodaju teksturu drvenom vrhu, a kotači vam omogućavaju da s lakoćom pomjerate ovaj sto.

Ovaj besplatni nacrt stola za piknik možete pronaći na 4 Men 1 Lady. Dimenzije su 60″ dužine, 64 inča široke i 30″ visine. Vodič pruža popis materijala i upute za sastavljanje.

11. Besplatni plan stolova za piknik

Free Picnic Table Plan

Oni koji žele standardni sto za piknik od šest stopa mogu koristiti ovaj nacrt iz Bobovih planova. Stol je klasičnog dizajna sa pričvršćenim klupama i jednostavan je za izradu.

Plan uključuje vodič za izradu stola sa i bez točkova. Dodajte točkove ako želite da možete da pomerate sto po dvorištu.

12. DIY kvadratni sto za piknik

DIY Square Picnic Table

Kvadratni stolovi za piknik su kompaktni, što ih čini boljim izborom za male terase i palube. Ana White daje besplatne planove za ovaj kvadratni sto dimenzija 47,5” x 47,5”.

Odgovara četiri odrasle osobe i zahtijeva 16 dasaka koje morate izrezati na različite veličine. Tutorijal pruža sve korake za sastavljanje.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook