14 tematskih Man Cave ideja za inspiraciju i energiju

14 Themed Man Cave Ideas to Inspire and Energize

Iskoristite ove ideje o muškim pećinama da transformišete svoj prostor u lično utočište prilagođeno vašim željama i ukusima. Čovjekova pećina je, po definiciji, sigurno utočište u kojem se možete opustiti i uživati bez potrebe da odgovarate ostatku dizajna kuće.

14 Themed Man Cave Ideas to Inspire and Energize

Ove teme i dekor za muške pećine inspirirat će vas da kreirate prostor koji odražava vašu ličnost i ciljeve opuštanja, bilo da želite elegantan prostor za zabavu, sofisticirani dnevni boravak ili rustikalno utočište.

Ideje i dekor Man Cave

Čovjekove pećine su prostorije ili prostori za samoizražavanje i opuštanje. Evo nekoliko različitih tema i dekora za muške pećine koje možete implementirati kako biste stvorili svoje vlastito utočište.

Sports Haven

Sports Haven

Posvetite svoju mušku pećinu svom omiljenom timu ili sportu. Možete ugraditi suvenirnice, dresove i dekor sa sportskom tematikom. Instalirajte TV sa velikim ekranom i udobno sjedenje kako biste mogli provoditi sate gledajući sve utakmice. Dodajte prostor za bar i opskrbite ga pićima i grickalicama kako biste osigurali da svoje utakmice možete gledati bez prekida. Uključite zabavan namještaj i dekor sa sportskom tematikom u svoj prostor.

Digital Gaming Paradise

Digital Gaming Paradise

Opremite svoju mušku pećinu najnovijim opcijama za igraće konzole, stolice i kompjuterske ekrane. Ukrasite prostor posterima i figuricama omiljenih likova iz igre. Dodajte optimalno osvjetljenje kako biste poboljšali iskustvo igranja i osigurali da možete igrati koliko god želite. Dodavanje dodatnih stolica, konzola i paravana omogućit će vam da pozovete svoje prijatelje na igru sa vama sa stilom.

Tech-Savy Lounge

Man Cave by Designed by Inhouse ArchitectsSlika od Inhouse Architects

Integrirajte svoju mušku pećinu s tehnologijom pametnog doma, poput kontrola koje se aktiviraju glasom za rasvjetu i prostore za zabavu. Instalirajte visokokvalitetne zvučne sisteme i TV sa velikim ekranom za vrhunsko iskustvo slušanja i gledanja. Dodajte moderna rasvjetna tijela koja doprinose atmosferi visoke tehnologije, uključujući LED trake, ugradnu rasvjetu i futurističke privjeske. Kombinirajte ih s minimalističkim, ali udobnim namještajem kako biste stvorili savremenu i elegantnu atmosferu.

Retro Retreat

Industrial Design - Steam Punk

Koristite starinski namještaj, retro arkadne igre, povijesne zidne umjetnosti, mape i klasične filmske postere kako biste stvorili nostalgičnu atmosferu u svom prostoru. Da biste stvorili retro osjećaj, uključite gramofon i vintage video konzole. Instalirajte ugrađene police za knjige kako biste sakrili svaku modernu tehnologiju ako je želite u prostoru. Da biste retro sobi dodali više autentičnosti, koristite materijale i boje koje oponašaju kožu, kamen, drvo i ciglu.

Home Bar Oasis

Bar Station Man Cave

Dizajnirajte šik bar sa svime što će vam trebati za sastavljanje vlastitog prilagođenog, potpuno opskrbljenog kućnog bara. Dodajte prostran barski pult, udobne barske stolice i razne čaše i posuđe za čaše kako biste prilagodili izbor specijalnih pića. Uključite što više izbora piva, vina i žestokih alkoholnih pića kako bi odgovarali vašim željama i željama vaših gostiju. Ukrasite neonskim reklamama i neobičnim hladnjacima, između ostalih barskih dodataka.

Library Lounge

Library LoungeSlika od Residents Understood

Muška pećina sa bibliotečkom tematikom idealno je mjesto za opuštanje za proždrljive čitaoce. Pobrinite se da pećine za biblioteke budu opremljene s dovoljno ambijentalnog svjetla i rasvjete za čitanje dodavanjem više izvora svjetlosti, kao što su gornje svjetiljke. Također biste trebali uključiti police za knjige od poda do stropa, kao i udobne opcije za sjedenje i izležavanje. Kožni namještaj i izvor vatre, poput peći na drva ili kamina, mogu dodati dašak sofisticiranosti i elegancije vašoj muškoj pećini.

Radionica Uradi sam

WoodWorking Basement Man Cave

Neki ljudi uživaju provoditi svoje slobodno vrijeme radeći na projektima obrade drveta i zanata. Postavite DIY pećinu s alatima, radnim stolovima, opcijama za pohranu i potrepštinama. Opremu i materijale u prostoriji treba odabrati imajući na umu željene projekte korisnika. Uključite bijelu ploču za razmišljanje i skiciranje nacrta projekta. Obavezno uključite sredstva za čišćenje kako bi prostor bio uredan nakon završetka projekta.

Movie Buff's Retreat

Movie Buffs Retreatslika Deering Design Studio, Inc

Za ljubitelje filmova i televizije stvorite specijaliziranu sobu u kojoj mogu dobiti istinsko pozorišno iskustvo kod kuće. Instalirajte visokokvalitetni projektor ili veliki TV ravnog ekrana kako biste stvorili vrhunski kućni bioskop. Pobrinite se da se vaši gosti mogu opustiti dok gledaju film tako što ćete im osigurati udobna sjedala, poput naslonjača. Da biste stvorili najimpresivnije iskustvo gledanja za sebe i svoje goste, postavite zavjese za zamračivanje i materijale koji smanjuju buku. Uključite čajnu kuhinju ili šank za odlaganje tipičnih filmskih grickalica i pića.

Music Studio

Music basement man caveSlika od Pearl Remoldeling

Možete dizajnirati mušku pećinu sa muzičkom temom ako uživate u stvaranju muzike i/ili slušanju. Postavite zvučno izolovane zidove ako počinjete od nule kako biste blokirali vanjsku buku i spriječili da druge ljude smeta vaša muzika. Ovisno o tome kako namjeravate koristiti prostor, opremite ga specijalizovanim uređajima za snimanje ili slušanje. Vaše muzičke instrumente možete spremiti tako što ćete ih okačiti uz zidove, što ujedno služi i za ukrašavanje prostora. Za dekor na temu, možete ugraditi i vintage omote ploča, postere i muzičke memorabilije.

Outdoor Oasis

BBq man cave outdoor

Možete proširiti svoju mušku pećinu na otvorenom stvarajući ugodnu terasu ili prostor na palubi za opuštanje sami ili s prijateljima ako vam prostor dozvoljava. Dodajte udobno sjedenje, roštilj, televiziju i vanjsko ognjište ili kamin. Uključite malu čajnu kuhinju ili prostor za piće kako biste mogli pripremati jednostavnu hranu dok ste na otvorenom.

Rustic Escape

Barn man cave decor

Dizajn rustikalne ljudske pećine može pružiti toplo i privlačno područje za opuštanje i introspekciju. Koristite prirodne materijale kao što su cigla, kamen, drvo i koža za glavni namještaj i dekor. Dodajte fokusnu tačku prostoru, kao što je peć na drva ili kamin, kako biste naglasili njegov udoban dizajn. Koristite drvene grede da naglasite plafon; pružaju teksturu i vizuelni interes. Da biste poboljšali rustikalni stil, potražite rogove, jorgane i zidnu umjetnost, među ostalim životinjskim i starinskim ukrasima.

Whisky and Cigar Den

Whiskey and Cigar Den

Pećina za muškarce puna cigara i viskija je elegantno okupljalište u kojem možete uživati u finijim stvarima života. Započnite s tamnom i raspoloženom paletom boja, kao što su ugljena, smeđa, duboka plava i bordo, koja odiše toplinom i bogatstvom. Investirajte u visokokvalitetni kožni tapacirani namještaj kako biste prostoriji dali vrhunski izgled. Uključite vanvremenske prirodne elemente kao što su dekor od drveta i kamena, namještaj i police. Izložite svoju kolekciju cigara u humidor kako biste ih održali svježima. Prilagodite mali prostor bara sa željenim vrstama viskija i uključite dekantere, stakleno posuđe i alate za bar koji su vam potrebni da biste uživali u izboru.

Automobile Garage

Automobile Garage

Muška pećina na temu automobila je uzbudljiv način da proslavite strast prema automobilima, bilo da su stari automobili, automobilske utrke ili automobilska povijest. Možete oponašati izgled i dojam garaže ugradnjom industrijskih elemenata u prostor. Okačite alate, znakove, registarske tablice i suvenirnice od automobila kako biste stvorili autentičnu atmosferu. Ukrasite prostor eklektičnim namještajem na temu automobila ili promijenite namjenu starih automobila kako biste kreirali vlastiti namještaj i dekor.

Stolna igraonica

What Is the Point of a Man Cave?

Dizajniranje pećine za stolove za igru odličan je način da zabavite porodicu i prijatelje u posjetu. Ovaj prostor se može opremiti raznim stolovima za igre, kao što su bilijar ili bilijar, sto za ping pong ili fiksni sto za kartaške i društvene igre. Da biste prilagodili različite igre s različitim brojem igrača, uključite fleksibilne, ali udobne opcije sjedenja. Također biste trebali investirati u skladišta, poput ormara i polica, za sve različite vrste igara u prostoriji. Ukrasite zidove sobe tematskim zidnim umjetninama inspiriranim starinskim društvenim igrama. Osvjetljenje zadataka u svakom području igre poboljšava iskustvo igranja.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook