15 malih kuća za prodaju koje možete kupiti odmah

15 Tiny Houses for Sale You Can Buy Right Now

Pronađite kuću po sistemu ključ u ruke koju možete uzeti na cestu ili parkirati uz jednu od ovih malih kuća za prodaju. Ovi montažni modeli imaju sve unutrašnje i vanjske završne obrade, eliminišući potrebu da sami gradite.

Pregledali smo najbolje male liste kuća i zaokružili petnaest najboljih modela koje možete kupiti danas. Svi domovi na našoj listi dostupni su u Sjedinjenim Državama.

15 Tiny Houses for Sale You Can Buy Right Now

15 montažnih malih kuća za prodaju

Pregledajte neke od najboljih malih kuća za prodaju upravo sada. One rade kao stalna prebivališta ili kao pomoćne stambene jedinice na vašem imanju.

1. eBoho Go – 35.940 dolara

eBoho Go - $35,940

Broj kreveta: 2 (Jedan Queen Bed) Kvadratura: 136 Dostava: Kontinentalni US

eBoho Go je potpuno električni model s ugrađenim elementima, kupaonicom, malom kuhinjom i bračnim krevetom. Budući da je to mala kućica na točkovima, možete je koristiti kao kamp prikolicu ili je parkirati kao trajnu malu kuću. Uključuje sve električne priključke i ima električni bojler, štednjak, grijač i AC jedinicu.

eBoho Go je dugačak 16′, širok 8,5′ i visok 10′, sa oko 136 kvadratnih stopa površine. Troškovi dostave i prilagođavanja će utjecati na konačnu cijenu.

2. eVista XL – 54.516 dolara

eVista XL - $54,516

Broj kreveta: 2 (Jedan Queen Bed) Kvadratura: 223 Dostava: Continental US

eVista XL je 26′ duga mala kuća sa estetikom prirodnog drveta. Ima potpuno kupatilo, kuhinju, privatnu spavaću sobu i dnevni boravak. Dolazi sa svim kuhinjskim aparatima, drvenim ormarićima po mjeri, kupaonskom opremom, ugradbenim noćnim ormarićima i policama za knjige.

Na oko 223 kvadratna metra, dobro osmišljen tlocrt pruža dovoljno prostora za jednu ili dvije osobe da udobno žive. Radi se o potpuno električnom modelu, tako da morate brinuti o priključcima na plin.

3. Ovat Tiny Home – 65.000 dolara

Ovat Tiny Home - $65,000

Broj mjesta: do 4 kvadrata: 220 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Ovat Tiny House ima dimenzije 26' x 8,5' i nalazi se na prikolici sa pauzama, što vam omogućava da je ponesete bilo gdje. Ima tri opcije rasporeda – jedna ima glavnu spavaću sobu u potkrovlju, dok donji nivo obuhvata veći dnevni boravak, kuhinju i kupatilo. Druga i treća opcija imaju glavnu spavaću sobu na prvom spratu i spavaću sobu u potkrovlju, sa manjim dnevnim prostorima.

Svi Ovat rasporedi imaju iste materijale, kao što su metalni krov, luksuzni podovi od vinilnih dasaka, ploče od mesarskih blokova i ormari po mjeri.

4. Kocka dva – 65.800 dolara

Cube Two - $65,800

Broj mjesta: 3-4 (dvije spavaće sobe) Kvadratura: 328 Dostava: širom svijeta

Cube Two je moderna mala kuća za prodaju sa dvosobnim rasporedom za porodice srednje veličine. Spavaće sobe su na svakom kraju kuće, dok su kuhinja, dnevni boravak i kupatilo u sredini. Cube takođe ima priključak za veš i sušilicu, ormar u svakoj spavaćoj sobi i sklopivi sto u dnevnoj sobi.

Unutrašnje završne obrade su elegantne i moderne, idealne za one koji vole minimalistički stil. Nestron isporučuje širom svijeta, ali troškovi dostave variraju ovisno o lokaciji i utječu na konačnu cijenu.

5. Uspomena – 83,900 dolara

The Keepsake - $83,900

Broj mjesta: 3-4 (dvije spavaće sobe) Kvadratura: 170 Dostava: širom svijeta

Keepsake je mala kuća sa prikolicom za putovanje na prodaju sa glavnom spavaćom sobom na prvom katu. Mali niz stepenica vodi do sobe iznad glavne spavaće sobe, koju možete koristiti kao dnevni boravak ili drugu spavaću sobu. Raspored takođe uključuje kupatilo u punoj veličini, kuhinju i mesto za kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša.

Eksterijer dolazi u tri završne obrade: seoska kuća, zanatlija i moderna. Keepsake uključuje sve unutrašnje završne obrade i uređaje. Možete ga koristiti kao kamp prikolicu ili ga parkirati i koristiti kao svoj dom za puno radno vrijeme.

6. Aspen – 93.959 dolara

The Aspen - $93,959

Broj mjesta: 4 Kvadratura: 314 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Aspen je 26' duga mala kuća sa sjajnom sobom, kuhinjom, potpunom kupaonicom i spavaćom sobom u potkrovlju. Takođe ima „flex“ sobu, koju možete koristiti kao drugu spavaću sobu ili kućnu kancelariju. Dolazi u različitim veličinama i rasporedima, a najveća veličina doseže 32' dužine.

Unutrašnjost je obložena drvenim lamelama i uključuje svu opremu. Postoje mnoge nadogradnje na modelu Aspen – možete dodati krovne prozore, pećnicu, mikrovalnu pećnicu, različite vanjske obloge i još mnogo toga, ovisno o vašim potrebama.

7. Moja Milla – 94.000 dolara

My Milla - $94,000

Broj mjesta: 2 Kvadratura: 348 Dostava: Sjedinjene Američke Države i Kanada

My Milla je moderna mala kuća u stilu kabine sa 348 četvornih stopa. Spoljna završna obrada je Thermory Clear Pine sa crnim pečatom, a unutrašnji zid i plafon je bor od nikla sa završnom obradom u bijeloj boji. Tlocrt sadrži potpuno kupatilo, kuhinju, dnevni boravak na glavnom spratu i spavaću sobu u potkrovlju.

Kuhinja ima bešavne evropske ormare, dvostruku indukcijsku ploču za kuhanje i prostor za veliki frižider. Pod je od luksuzne vinilne daske. Završne obrade – iznutra i izvana – idealne su za moderne ljubitelje rustičnog stila.

8. ELM Tiny House RV – 98.959 dolara

ELM Tiny House RV - $98,959

Broj mjesta: 3 Kvadratura: 280 Dostava: Sjedinjene Američke Države

ELM Tiny House RV je mali dom na točkovima koji se može pohvaliti eksterijerom poput kabine. Dolazi u više veličina, od kojih je najmanja 26′ duga, 8,5′ široka i 280 kvadratnih stopa. Na glavnom spratu se nalazi kupatilo, kuhinja, velika soba i „flex“ soba za malu spavaću sobu ili kućnu kancelariju. U potkrovlju na katu se nalazi glavna spavaća soba s dovoljno mjesta za bračni krevet.

Dostupne su nadogradnje, uključujući dodavanje drugog potkrovlja za dodatni prostor za spavanje. Također možete dodati krovni prozor, mini split grijač za klima uređaj, grijani pod i još mnogo toga.

9. Heritage Tiny Home – 104.900 dolara

Heritage Tiny Home - $104,900

Broj mjesta: 6 Kvadratura: 238 potkrovlja. Dostava: širom svijeta

Heritage može da spava do šest osoba, što ga čini idealnim izborom za veće porodice. Ima jednu glavnu spavaću sobu i dva potkrovlja za spavanje, od kojih u sve može stati queen-size dušek. Takođe ima kupatilo u punoj veličini, kuhinju i dnevni boravak.

Heritage ima tri stila dizajna: seoski, moderni i zanatlijski. Uključuje aparate, ormare, opremu, vodovod, elektriku, rasvjetu i dva električna zidna grijača. Postoje i mnoge opcione nadogradnje.

10. Deluxe Dragonfly Cottage – 139.000 dolara

Deluxe Dragonfly Cottage - $139,000

Broj mjesta: 3 Kvadratura: 280 Dostava: Sa sjedištem u Indiani

Deluxe Dragonfly Cottage je zanatska mala kuća za prodaju od Cool Cottages by DMR. Nalazi se na Stryker 21k GVW troosovinskoj prikolici za laku vuču. Ima 10' x 28' raspored sa dnevnim boravkom, kuhinjom, spavaćom sobom i kupatilom.

Spavaća soba ima bračni krevet sa bračnim potkrovljem na vrhu. Mala kućica ima vrhunsku završnu obradu, uključujući tuš popločan po narudžbi, Bosch uređaje, bojler bez rezervoara i mašinu za sušenje veša koja se može složiti. Takođe ima energetski efikasne nadogradnje kao što su izolacija zatvorenih ćelija, LP pametni sporedni kolosijek i prozori sa trostrukim staklom.

11. Luna – 150.000 dolara

Luna - $150,000

Broj mjesta: 2 Kvadratura: 256 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Luna je mala luksuzna kuća otvorenog tlocrta i vrhunske završne obrade. Sadrži kompletno kupatilo, kuhinju, dnevni boravak i spavaću sobu u potkrovlju. Luna ima pun prozorski zid i krovni prozor za puno prirodnog svjetla. Unatoč svojoj maloj veličini, nudi puno prostora za pohranu.

Kuhinja uključuje ormare po narudžbi, frižider od 10,7 cu ft, pulte za meso, mikrovalnu pećnicu i ploču za kuhanje. Kupatilo sadrži svu opremu, a jedinica ima mini-split bojler bez rezervoara i unutrašnju oblogu od brezove šperploče.

12. The Rutledge – 159.900 dolara

The Rutledge - $159,900

Broj mjesta: 2-6 Kvadratura: 360 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Rutledge je moderna mala kuća za prodaju sa spavaćom sobom na glavnom spratu i spavaćom sobom u potkrovlju. Može spavati od dvije do šest osoba, ovisno o tome kako ga rasporedite. Dolazi sa prilagođenom šasijom prikolice i lomovima i ima dimenzije 10' x 36'.

Standardne završne obrade uključuju mesarske blokove ili kvarcne pultove, ormare po narudžbi, prozore s dvostrukim staklima i jedinicu za grijanje i klimatizaciju. Ima potpuno kupatilo, indukcijsku ploču za kuhanje u kuhinji s mogućnošću štednjaka i kombinaciju perilice i sušilice rublja.

13. The Lookout – 195.000 dolara

The Lookout - $195,000

Broj mjesta: 4 (Jedna spavaća soba) Kvadratura: 400 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Lookout je mala kuća s vezom na otvorenom. Četiri prozorska zida omogućavaju obilje prirodne svjetlosti i pogled na prirodu. Ima 400 kvadratnih metara sa kuhinjom, kupatilom, dnevnim boravkom i spavaćom sobom.

Kuhinja sadrži mašinu za pranje sudova, mikrotalasnu pećnicu, frižider i ploču za kuvanje sa dve ringle. Kuća dolazi sa kompletnom unutrašnjom završnom obradom – sve što vam treba je namještaj. Dostupne su mnoge nadogradnje, uključujući mini-split, kamin, ugrađene i još mnogo toga.

14. Wedge Caboose – 195.000 dolara

Wedge Caboose - $195,000

Broj mjesta: 6 Kvadratura: 400 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Wedge Caboose je moderna mala kuća u stilu kabine sa 400 kvadratnih metara stambenog prostora. U potkrovlju od 120 kvadratnih stopa može se smjestiti krevet, a na prvom katu je glavna spavaća soba. Caboose uključuje kuhinju, dnevni boravak i potpuno kupatilo. Prednji dio kuće ima krovni nadstrešnik koji pruža zaklon za trijem.

Paket Wedge Caboose uključuje sve uređaje, hardver i opremu. Postoji mnogo nadogradnji dodataka ako želite prilagoditi kuću.

15. Escher – 235.000 dolara

The Escher - $235,000

Broj mjesta: 6 Kvadratura: 375 Dostava: Sjedinjene Američke Države

Escher je luksuzna mala kuća za prodaju sa jedinstvenim spojem materijala i boja na eksterijeru. Unutrašnjost uključuje glavnu spavaću sobu velike veličine, tuš sa pločicama, kuhinju za kuhare i garderobni ormar. Proizvođač, New Frontier Design, koristi samo vrhunske materijale u ovom modelu.

Kuća ima dvije spavaće sobe, ali može spavati do šest osoba. Ima sve uređaje, brodske unutrašnje obloge, Pella prozore, porculanski sudoper na farmi, kvarcne ploče i mnoge druge vrhunske završne obrade.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook