17 cool betonskih projekata za dvorište i baštu

17 Cool Concrete Projects For The Backyard and The Garden

Ako nikada niste koristili beton ni u jednom od svojih DIY projekata, propustili ste jer je ovo tako svestran materijal i ima toliko lijepih stvari koje možete učiniti s njim. Danas se fokusiramo na DIY betonske projekte za vanjske prostore kao što su dvorište i vrt. Ima mnogo kul ideja koje treba proći, pa hajdemo odmah uroniti.

17 Cool Concrete Projects For The Backyard and The Garden

Možete napraviti prilagođene stepenice za kreiranje staza u svom dvorištu ili vrtu. Ovi su stvarno lijepi jer imaju reljefni dizajn. Ako ste zanimljivi u izradi nečeg sličnog, sve detalje i upute možete pronaći na dreamalittlebiggeru. Općenito, trebat će vam setovi za odskočnu dasku i fini beton da biste napravili ove stvari.

Concrete top side table

Jedna od najlakših stvari koje možete napraviti od betona je ploča za jedan od vaših stolova. Da biste započeli s nečim malim i jednostavnim, pogledajte ovaj lijepi pomoćni sto predstavljen na izlogu trgovine. Zar ne bi bilo savršeno za terasu ili udoban prostor za sjedenje u dvorištu? Možete napraviti cijelu stvar od nule i trebat će vam drvo za bazu i beton za vrh, kombinacija koja izgleda prilično lijepo.

String lights poles

Beton možete koristiti i za stvari osim namještaja. Na primjer, možete napraviti neke stupove od grana drveća kako biste vani mogli objesiti žičane svjetiljke. Beton se u ovom slučaju koristi za izradu teških i čvrstih podloga za svaki od stubova, kako bi ih držao na mjestu i spriječio ih da ih vjetrovi guraju. Možete pogledati projekat na idaklipperochklistrar ako ste zainteresovani.

Gill table with concrete top

Beton je odličan materijal za kuhinjske ploče. Imajući to na umu, mogli biste sastaviti malu vanjsku kuhinju ako imate prostora za to i sami možete napraviti namještaj za nju. Postoji sjajan vodič o bobvili koji objašnjava cijeli projekt i pokazuje vam kako napraviti kuhinjsko ostrvo na otvorenom koristeći mješavinu drva i betona.

Concrete pumpkins diy

Postoji i mogućnost korištenja betona za izradu ukrasa za vanjske prostore. Budući da beton možete oblikovati kako god želite, mogućnosti su beskrajne. Jedna ideja koja nam se zaista sviđa dolazi od lilyardora. Ovaj vodič objašnjava kako možete napraviti betonske bundeve. Sve je prilično neuredno i dugotrajno, ali mi se apsolutno sviđa krajnji rezultat, posebno mali mahovinasti detalji koji bundevama daju puno i puno karaktera.

Concrete beverage cooler

Još jedna cool stvar koju možete napraviti od betona je hladnjak za piće koji možete držati napolju, možda na svojoj palubi ili u bašti pored vašeg ložišta. To je svakako zanimljiv projekt koji zahtijeva neke neobične materijale kao što su betonska cijev i velika plastična kanta. Naravno, ovo će na kraju biti prilično teško pa bi bilo pametno postaviti kotačiće na bazu kako biste lakše pomicali hladnjak. Sve pojedinosti možete pronaći o stanovanju u sreći.

Yarn concrete stamp

Veći projekti koji uključuju beton uključuju stvari kao što su staze i odskočne daske i postoji mnogo različitih ideja koje ovdje vrijedi spomenuti. Jedan od naših omiljenih projekata dolazi iz kuće gdje vas vole i pokazuje kako napraviti stazu od kaldrme koristeći betonsku mješavinu i betonske forme. Ovaj ima lijep i nježan zakrivljeni oblik koji ga čini prirodnijim i organskim.

Concrete hand planter diy

Beton se također može koristiti za pravljenje prekrasnih vanjskih sadilica, a postoje neki zaista zanimljivi dizajni koje možete isprobati, poput onog prikazanog na diyfunideas. Ovo je u obliku para ruku koje drže biljke i da bi izgledalo kao da možete koristiti plastične rukavice. Koristite kamenje ili bilo šta dovoljno teško da rukavice držite u obliku koji želite i pustite da se beton osuši. Zatim skinite rukavice i obrusite ruke.

Modern paver coffee table

Ako pravite stol za svoju vanjsku palubu ili terasu, možete koristiti betonske opločnike za gornji dio i drvo ili nešto drugo za podnožje. Koristite onoliko opločnika koliko vam je potrebno, ovisno o veličini stola. Jedan bi bio dovoljan ako pravite pomoćni sto. Pogledajte bybrittanygoldwyn za dodatne detalje o cijelom ovom projektu.

Faux cement ball vases

Ove divne vaze izgledaju kao da su napravljene od betona, ali nisu i to je zanimljiv mali detalj. Nadalje, ovaj projekat uključuje i prenamjenu nekih staklenih svjetiljki. Ostali materijali potrebni za to uključuju višenamjensko zidno punilo, sivu strukturnu boju, kit i novine ili krpu. Provjerite upute i sve detalje o kenarryju ako je ovo nešto što biste željeli izraditi.

Head planters from concrete

Možete koristiti betonsku mješavinu da napravite neke stvarno cool skulpture za izlaganje u svom vrtu, a kako bi stvari bile još zanimljivije, one se mogu udvostručiti i kao žardinjere. Izraditi cijelu stvar od betona bilo bi u najmanju ruku teško, posebno dobiti pravi oblik. Možete uvelike pojednostaviti proces upotrebom stiropornih glava. Morat ćete odrezati vrh glave i napraviti rupu unutra u koju će biljke ući. Pogledajte ostale detalje na ljiljardoru.

Gold Leaf Concrete Planters Candles

Brzovezujuća cementna mješavina odlična je za pravljenje puno cool i zanimljivih stvari, uključujući i sadilice. Betonska sadilica bi izgledala prelepo napolju, a sigurno se možete zadržati i unutra kada zahladi. Za kalup možete u osnovi bilo koju plastičnu posudu za koju mislite da ima pravu veličinu i oblik plus jednu manju koju stavite unutra kako biste dobili šuplju jezgru. Više detalja o ovom projektu možete pronaći na caitlinball-u.

Leaf concrete paver

Zar ove ploče za popločavanje nisu predivne? Napravljene su od betona i oblikovane su kao listovi što nas dovodi do liste materijala potrebnih za ovaj projekat. Uključuje cementnu mješavinu, oštre predmete poput odvijača i velike listove (rabarbara bi bila odlična). Jednostavno stavite list okrenut prema dolje na ravnu površinu, a zatim ga prekrijte betonom i ostavite da se stegne preko noći. Ogulite list i dodajte završne detalje. Možete pronaći dodatne detalje o uputama.

Classic concrete bench

Nije li ova betonska klupa divna? Da, vrlo je jednostavno, ali to je ono što ga čini odličnim. Sve je napravljeno od betona, što znači da će vam trajati doživotno, pa pazite da odaberete pravo mjesto za njega jer će tamo ostati neko vrijeme. Izgraditi ovako nešto nije tako teško kao što se čini. Ako vas zanimaju detalji, pogledajte tutorijal o uputama.

Concrete Garden Lighting

Još jedna stvarno cool ideja za DIY betonski projekat za van je ova karakteristika rasvjete koja bi izgledala lijepo u modernom ili suvremenom vrtu ili dvorištu. To je projekt koji dolazi od instruktora i uključuje korištenje betonske mješavine, drvenih ploča i kockica stiropora. najzahtjevniji dio izrade kalupa s obzirom da ima tako prepoznatljiv oblik.

DIY Concrete Monster Eggs

Kao što možda već znate, moguće je koristiti obične ljuske jajeta da napravite malene sadilice. Međutim, ako želite nešto veće, pileća jaja jednostavno neće moći. Trebat će vam neke ogromne ljuske od jaja i zapravo ih možete napraviti od betona. Možete ih napraviti koliko god želite i možete ih ukrasiti na mnogo zanimljivih načina na osnovu teme koju želite. Idite na madebybarb ako želite saznati više o ovom projektu.

Concrete Tree Branch Bucket Stools

Još jedna lijepa ideja je da napravite neke slatke male stolice od grana drveća za podlogu i betona za sjedišta. Ove bi savršeno stajale napolju, a takođe bi ih bilo veoma lako napraviti. Samo uzmite plastičnu kantu, ulijte malo betonske mješavine u nju, zatim umetnite tri grane i razmaknite ih i držite ih pod kutom tako da na kraju formiraju stabilnu osnovu za stolicu. Pustite da se beton osuši, uklonite kalup i obrusite površinu kako bi bila glatka. Možda ćete morati malo podrezati i grane. Dodatne upute za to možete pronaći na themaven.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook