18 ideja za lijepe sobe za bebe od Kidsfactory

18 Beautiful Babies Room Ideas by Kidsfactory

Svaki roditelj zna da pripremanje vrtića za bebu nije sve u slatkim igračkama i pastelnim bojama. Proces je mnogo složeniji od toga. Mora se uspostaviti ravnoteža između izgleda i funkcije. Kidsfactory je holandska kompanija specijalizovana za nameštaj za decu i nudi mnogo lepih ideja za dečije sobe.

18 Beautiful Babies Room Ideas by Kidsfactory

Njihovi dizajni su jednostavni i raznovrsni i mogu se povezati s raznim temama i paletama boja. Ova kolekcija, na primjer, ima ručke za užad i koristi bijelu kao glavnu boju koja omogućava da se komadi integriraju u dekor s temom plaže.

Nursery room design18

Drugi setovi su još raznovrsniji od toga. Sve ovdje prati neutralnu temu, ali to ne znači da cijela soba mora izgledati tako. Zapravo, ovaj izbor boja i korištenje pruga otvara dekor za širok spektar mogućnosti i kombinacija.

Nursery room design17

Dječja soba može biti šik i lijepa čak i bez svih tipičnih elemenata vezanih za bebu. Rustikalno-industrijski ili shabby chic dekor je zanimljiva mogućnost. Daje prostoriji opušten i udoban izgled.

Nursery room design16

Naravno, ne možete imati dječji vrtić bez malo roze u njemu. Ali čak iu ovom slučaju kompanija drži sve jednostavnim. Nijansa ružičaste koja je ovdje predstavljena je vrlo slaba i suptilna.

Nursery room design15

Ali kada ne želite da ispunite sobu nameštajem u boji, bijela je vaša najbolja opcija. To je najsvestranija boja i odlično funkcionira uz jednostavnost kolekcije koja je ovdje predstavljena.

Nursery room design14

Stil koji odaberete je takođe važan. Dječja soba ne mora biti moderna. U stvari, drugi stilovi su još prikladniji za prostor jer su topliji i ličniji. Možda bi nešto jednostavno sa nekoliko suptilnih ukrasa bilo dobar izbor u vašem slučaju.

Nursery room design13

Zaista uživamo u cijelom konceptu koji stoji iza ove kolekcije. Sve je tako sugestivno i privlačno, ali, kada razmislite, zaista jednostavno i nimalo nije teško uključiti u moderan ili tradicionalni dekor.

Nursery room design12

Svi komadi i kolekcije koje je dizajnirala ova kompanija imaju nepogrešiv nordijski štih. Ipak, to ih ne ograničava na određeni stil ili paletu boja.

Nursery room design11

Ovdje predstavljeni komadi namještaja mogu se miješati i upariti na različite načine. Uzmite si vremena da pronađete prave dodatke i uzorke kojima ćete ih upotpuniti.

Nursery room design10

Kompanija takođe nudi šarenije dizajne. Mogu se uključiti u dječju sobu u boji ili kombinirati kako bi stvorili eklektičan dekor.

Nursery room design9

Ako se odlučite za bijeli namještaj, onda možda možete koristiti drugu boju na zidovima. Pozadine su zanimljiva opcija, ali i šablone i naljepnice.

Nursery room design8

Drugi način da dodate karakter prostoriji je dodatak kao što je prugasti i šareni tepih, zidna slika ili naljepnica ili neke šarene kante za odlaganje i igračke.

Nursery room design7

Za jednostavniji i elegantniji izgled, razmislite jednostavno. Ukrasite dječju sobu kao i svaku drugu sobu. Naravno, imajte na umu da mora biti otporan na bebu i da ne stavlja izgled iznad funkcije.

Nursery room design6

Ali bez obzira koliko namještaj bio jednostavan i bazičan, uvijek postoji način da ga istaknete. Volimo rustikalne akcente ovdje, posebno u slučaju dječjeg krevetića.

Nursery room design5

Neke kolekcije su dizajnirane da se ističu bez ikakve pomoći dodataka. Međutim, mogu se uključiti i u složeniji dekor koji naglašava i druge elemente.

Nursery room design3

Ponekad je sve u malim stvarima. Detalji kao što su rezbarije na nogama stola, suptilna naznaka boje na okvirima ili korišćene teksture su referentni elementi za dobro izbalansiran dizajn enterijera.

Nursery room design2

Lako je zavoljeti komad namještaja kada ga vidite u kontekstu, okružen svim pravim detaljima i akcentima. Ali, prije nego što se zaljubite u njega, razmislite kako bi to izgledalo u vašem domu.

Nursery room design1

Geometrija ove kolekcije je zaista jednostavna i to omogućava da se nameštaj uklopi. Takođe omogućava da se koristi u kontrastnim kombinacijama uz brojne boje i dodatke.

Nursery room design

Drveni akcenti u ovom slučaju savršeno nadopunjuju bijeli namještaj. Balans je potpuno ispravan i cijeli izgled je lako rekreirati i prilagoditi raznim postavkama.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook