25 DIY vijenaca za ukrašavanje vaših ulaznih vrata ovog ljeta

25 DIY Wreaths to Decorate Your Front Door This Summer

Ljeto je domaćinov najbolji prijatelj. Uz kasne sate dnevnog svjetla i djecu na ljetnom raspustu, nevjerovatno je lako popuniti kalendar datumima za večeru i igrama i zabavama na bazenu. Kada vam kroz dom prolazi toliko ljudi, poželjet ćete neke ozbiljne ideje za ukrašavanje ulaznih vrata koje će uljepšati izgled vašeg ulaza.

Jedan od najjednostavnijih načina da se uvjerite da je vaš trijem dostojan gostiju je da dodate vijenac. Znam, vrijeme za vijence od uskršnjih jaja je prošlo i još nismo sasvim na jesenjem lišću. Ali postoji mnogo ljetnih vijenaca koji su potpuno izvodljivi. Pogledajte ovih 25 DIY vijenaca za ukrašavanje vaših ulaznih vrata ovog ljeta.

Nevjerovatni vijenci za naglašavanje vaših ulaznih vrata ljeti

1. Flip Flop Zabava

25 DIY Wreaths to Decorate Your Front Door This Summer

Japanke se mogu naći jeftino u vašoj lokalnoj prodavnici dolara. Pokupite nekoliko parova u komplementarnim bojama i napravite zabavni vijenac s pjenastim oblikom i ljepilom. (preko Mommy Like Whoa)

2. Neka bude elegantno uz šimšir

Making a DIY boxwood wreath

Šimšir je otmjen, bez obzira na doba godine. Sastavite vijenac od umjetnog šimšira koji može visiti na vašim vratima cijelo ljeto. Zapravo, dodavanje mašnica i bobica s promjenom godišnjih doba znači da može ukrasiti vaša vrata tijekom cijele godine! (preko Andersona i Granta)

3. Tropski raj

Pulmeria Yellow Wreath

Želiš da i ti ljetoš na Havajima? Koristite umjetno tropsko cvijeće za prekrivanje vijenca. Svaki put kada se vratite kući, osjećat ćete se kao da ulazite u svoj havajski raj. (preko Kleinworth and Co)

4. Patriotski vijenac od pređe

DIY flag string wreath

Ne postoji ništa poput patriotskog vijenca da svijet sazna gdje leži vaša ljubav. Ovaj jednostavan DIY koristi pređu i zvijezde za izradu umjetničke zastave. Možda biste čak željeli jedan za prednja i zadnja vrata. (preko My Frugal Adventures)

5. Crazy Honeycomb Balls

Honeycomb balls wreath

Kuglice sa saćem mogu se naći u bescjenje. Sastavite svoje u jarke boje, imat ćete najljepši i najsrećniji vijenac u bloku. Osim toga, lako ćete napraviti jednu koja će odgovarati svakom događaju i zabavi koju imate ovog ljeta. (preko Design Improvised)

6. Minimalističko savršenstvo

DIY succulent wreath

Mislite da je vaša kuća previše moderna za ljetni vijenac? Razmisli ponovo. Ovaj minimalno sočan vijenac savršena je opcija da svojim ulaznim vratima dodate malo ljupke bez ukrasa. (preko Taga i Tibbyja)

7. Papirnati kišobran party

Paper cocktails umbrellas

Ako imate barska kolica koja ispunjavaju sve vaše ljetne želje za pićem, pobrinite se da nabavite dodatni set papirnatih kišobrana za izradu ovog vijenca. Gosti će tačno znati gdje stojite i šta pijete. (preko Sadie Seasongoods)

8. Prenamijenjeni vijenac za pokrivače

Woven blanket wreath

Svi imamo to omiljeno ćebe koje ima sjajne boje, ali je malo previše pohabano po ivicama da bi se više prikazivalo. Iskoristite dobre komade i umjesto toga napravite od njih vijenac za vaša ulazna vrata. (preko Persia Lou)

9. Beachside Beauty

DIY ocean wreath

Zavidim svakom od vas koji živite na plaži ovog ljeta. Ali čak i ako niste, možete osjetiti onaj oceanski osjećaj u svom domu, počevši od ulaznih vrata i ovog vijenca na plaži. (preko Kako se ugnijezditi za manje)

10. Geometrijski dizajn slame

Modern Wire Green Wreath for Summer Front Door

Vaša djeca vjerovatno prolaze kroz plastične slamke kao gazde sa svojim ljetnim limunadama i slashima. Odredite jednu boju za sebe i povežite ovaj zabavni geometrijski vijenac. (preko Persia Lou)

11. Crno-bijeli vijenac od vrpce

DIY black white wreath

Crno-bijelo funkcionira kroz mnoga godišnja doba ako pravilno dodate pribor. Zamotajte vijenac u crno-bijelu traku i koristite cvijeće za proljeće i ljeto, lišće za jesen, a bobice za zimu. (preko Girl Loves Glam)

12. Lijepi vijenac od limuna

Summer faux lemon wreath

Summer Lemon Wreath

Limuni su najsretnije voće pa umjesto da ih stavite u zdjelu na kuhinjskom pultu, uložite u neke lažne da napravite vijenac. Vaša ulazna vrata će biti sretnija zbog toga. (preko The Navage Patch)

13. Rustikalni i patriotski

DIY burlap wreath

Burlap je tako odličan medij za izradu kuća u rustikalnom stilu. Napravite vijenac sa svojima koji možete mijenjati s godišnjim dobima i praznicima. Ovaj patriotski stil će biti posebno ljetni. (putem Napomena)

14. Jedinstveni bikini vijenac

Blue summer wreath

Ako ste jedan od sretnika koji posjedujete bazen, ovog ljeta apsolutno morate napraviti ovaj ljupki vijenac za kupaći kostim za svoja ulazna vrata. Jer svi znaju gdje ćete provesti svo svoje slobodno vrijeme. (preko Fynes Designs)

15. Tropsko lišće s cvijećem

Faunx flowers on door

Tropsko lišće samo po sebi šapuće o ljetu. Ali kada napravite vijenac od njih, nećete pronaći prozračniji ljetni dekor za prednji trijem. (preko A Kailo Chic Life)

16. Obalni vijenac od štapa

Coastal Stick Wreath

Možda prethodno spomenuti vijenac s temom plaže od kanapa nije baš ono što ste željeli u dekoraciji vaših ulaznih vrata. Umjesto toga, razmislite o izradi ovog otmjenog vijenca od obalnih štapića u Crafts By Amanda koji i dalje ima svoj nevjerovatan šarm na plaži bez svih konopaca. Ono što je cool je što je ovaj vijenac uglavnom napravljen od štapića, koje možete besplatno pronaći u svom dvorištu. A ako živite u blizini plaže, školjke i morske zvijezde ugrađene u vijenac mogu se naći i besplatno.

17. Pom Pom Butterfly

Pom Pom Butterfly

Ovaj vijenac je jednostavno zabavno dodati vašoj kolekciji dekora za ulazna vrata! Sa bojama koje zaista iskaču i prekrasnim lažnim leptirima, ovaj vijenac će privući oko svakome ko dođe na vaša vrata. Pravljenje vlastitih pom pomova nije uvijek lako, ali lako možete kupiti neke pom pom proizvođače i slijediti upute navedene u Larsu. U primjeru vijenca na slici, na vijencu su samo leptiri, ali možete staviti i neke lažne ptice u vijenac za drugačiju estetiku.

18. Raznolikost paketića sjemena

Seed Packet Variety

Imate li paketića sjemena koji je ostao nakon sadnje u vašoj bašti? Sačuvajte ih da kreirate ovaj fantastičan i divan vijenac! Osim paketića sjemena, trebat će vam krug od pjene na koji ćete zalijepiti svoje pakete sjemena i neka vrpca da ga objesite. Ili možete pratiti ovu ideju na blogu Worthing Court i zalijepiti pakete sjemena na vijenac od mahovine koji sami kreirate! Također možete dodati baštenske rukavice kao mašnu vijenca, ili možda upotrijebiti neku vrećicu za vezanje vlastite, mogućnosti su zaista beskrajne.

19. Baštensko crijevo Delight

Garden Hose Delight

Ovaj DIY vijenac od vrtnog crijeva predstavljen u Create Craft Love jednostavno je šarmantan! A to je tako jednostavno za napraviti, potrebno vam je samo vrtno crijevo, neko lažno cvijeće, traka i neke baštenske rukavice. A budući da je ovaj vijenac dizajniran da visi prirodno ako već imate kuku na vratima, to znači da nećete morati ni na koji način oštetiti crijevo – tako da ga sljedeće sezone možete koristiti kao stvarno crijevo. Ali velike su šanse da se nećete htjeti odvojiti od ovog preslatkog komada dekoracije ulaznih vrata.

20. Wheel Wheel Wild Wagon

Wild Wagon Wheel Wreath

Za one koji su se zaljubili u dekor u stilu seoske kuće, koji je trenutno u modi, ovaj vijenac od kola od kola u Lydi Out Loud savršen je ljetni ukras za vaša vrata. Sljedeći put kada budete u zanatskoj radnji, uzmite mali ukrasni točak od kola i malo lažnog cvijeća, a zatim počnite raditi na stvaranju ovog remek-djela. Primjer također sadrži malu kantu za zalijevanje, ali ovo možete zamijeniti za baštenske rukavice, lažnu pticu ili čak velikog svilenog leptira.

21. Laid-Back Leis

Laid Back Leis

Voleo bih da si sada na havajskom ostrvu? I nama, zato obožavamo ovaj Darice vijenac. Izrađuje se jednostavnim omotavanjem leja oko kružnog pjenastog vijenca i korištenjem vrućeg ljepila da ih drži na mjestu. Ovaj dekor za ulazna vrata je smiješno lak za personalizaciju, jer možete odabrati leis u savršenim bojama za vaš dom. A za one koji žele nešto malo profinjenije, možete čak potražiti i potpuno bijeli vijenac od leja kako biste savršeno naglasili vaš moderni kućni dekor.

22. Daring Driftwood Design

Daring Driftwood Design

Ovaj elegantni vijenac od driftwooda od Sustain My Crafta nije za DIY slaba srca! Biće potrebna posvećenost da sakupite i uredite veliki broj komada drveta koji će vam trebati da napravite ovaj vijenac. Za one koji ne žive u području gdje možete skupljati naplavine, ne brinite jer ovaj vijenac još uvijek možete napraviti kupovinom naplavenog drveta u trgovini. Samo se pobrinite da svoje naplavljeno drvo zalijepite nekim industrijskim ljepilom kako vam komadi vijenca ne bi pokušali odlutati na vjetru!

23. Zauzeti leptiri

Busy Butterflies

Ako vam se svidjela ideja o vijencu od leptira od pom pom-a iznad, ali ne želite krenuti na putovanje koje je potrebno da napravite DIY pom pomove, umjesto toga možete napraviti ovaj fantastični vijenac od leptira od Tried and True. Počećete sa vijencem od vinove loze, vijencem od bršljana i svilenim leptirima po vašem izboru. Također će vam trebati cvjetna žica da držite svoje komade na mjestu. Boja leptira u projektu dekoracije ulaznih vrata zaista će uskočiti u bršljan zelenom vijencu, ali nemojte se bojati dodati svileni cvijet tu i tamo za još svjetliji osjećaj.

24. Kreiranje kravate od lubenice

Watermelon Tie Creation

Lubenica je hrana koju svi uvijek povezuju s ljetom, pa kada ovaj vijenac stavite na svoja ulazna vrata, svi će sigurno znati koje je godišnje doba! Ova ideja za vijenac od Craft Create Cook-a je također varljivo jednostavna za izradu, trebat će vam samo par komada tkanine, vijenac od metalne žice i spremni ste za polazak! Pripremite se da će ova aktivnost potrajati jedno poslijepodne, jer na pravi DIY način, sve te kravate se ne vežu same!

25. Trostruki vijenac od suncokreta

Triple Sunflower Wreath

Zašto imati samo jedan vijenac kada možete imati ovaj preslatki trostruki vijenac od suncokreta? Ovaj DIY projekat dekoracije ulaznih vrata oduzet će vam samo nekoliko minuta i sigurno će komšije pitati gdje ste ga nabavili! Ovaj projekat je predstavljen na Average But Inspired, i jedinstven je jer se svi komadi koji su vam potrebni za kreiranje mogu nabaviti u prodavnici dolara. Čak i ako suncokreti nisu vaša stvar, slobodno ih zamijenite za drugačiji ljetni cvijet, samo se pobrinite da vrpca koju odaberete da vežete svoje vijence odgovara bilo kojem cvijetu koji odaberete!

Sve u svemu, dodavanje vijenca na vaša vrata najbrži je i najlakši način da poboljšate svoju igru dekoracije ulaznih vrata i uljepšate svoj trijem za ovu sezonu! I bez obzira koji od ovih nevjerovatnih vijenaca odlučite napraviti za svoja ulazna vrata, rezultat će vam se sigurno svidjeti. A ako ne možete birati između svih ovih nevjerovatnih dizajna vijenaca, pa, možda ćete morati mijenjati vjenčiće svake sedmice tijekom cijelog ljeta!

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook