40 cool ideja za rezbarenje bundeve koje možete isprobati ove jeseni

40 Cool Pumpkin Carving Ideas to Try This Fall

Rezbanje bundeva je obred prijelaza koji vodi do Noći vještica. To je aktivnost koja je zabavna za djecu i odrasle, bez obzira na nivo vještine. Ako ste spremni da dizajnirate svoju bundevu, zaokružili smo 40 ideja za rezbarenje bundeve, deset besplatnih šablona i najbolje savjete za jednostavno rezbarenje.

40 Cool Pumpkin Carving Ideas to Try This Fall

Table of Contents

Najbolje jednostavne ideje za rezbarenje bundeve za ovu Noć vještica

1. Bucket Ice Bucket

Pumpkin Ice Bucket Carving

Pretvorite svoju bundevu u kantu za led pomoću ove jednostavne ideje. Prvo pronađite bundevu dovoljno veliku da primi bocu vina ili šampanjca. Zatim izrežite dio s jedne strane, izdubite unutrašnjost i dodajte led. {pronađeno na svakodnevnim jelima}.

2. Rezbajte i bojite mini bundeve

Carve and Dye Mini Pumpkins

Kada budete sigurni u svoje vještine rezbarenja bundeve, isprobajte nešto složenije kao što su slatke i šarene bundeve predstavljene na Cfabbridesignu. Da biste ih napravili, potrebne su vam bele mini bundeve, boja za hranu, činije i nož.

3. Napravite budilnik od bundeve

Make a Pumpkin Alarm Clock

Pretvorite svoju omiljenu bundevu u budilnik uz ovaj vodič iz Built by Kids. Sat od bundeve je funkcionalan i odlična ideja za svakoga ko učestvuje na takmičenju u rezbarenju bundeve. Trebat će vam dobre vještine rezbarenja i kvalitetan set alata za završetak ovog projekta.

4. Narežite strašnu mumiju bundevu

Slice Up a Scary Mummy Pumpkin

Antonis Achilleos daje ovu ideju za rezbarenje bundeve s mumijom. Zahtijeva minimalan alat, što ga čini odličnim projektom za početnike rezbare bundeve.

5. Neka bude jednostavno s uzorkom

Keep It Simple With a Pattern

Na Remodelanolacasa možete naučiti kako koristiti Sonicrafter F30 za iscrtavanje uzorka perja na vašoj bundevi. Ako više volite geometrijski uzorak od zastrašujućeg lica, ovo je zabavan način da isprobate.

6. Koristite šablone za bundeve

Use Pumpkin Stencils

Everyday Dishes nudi tri jedinstvene šablone za rezbarenje bundeve koje možete preuzeti. Šablone uključuju sovu, ženski kostur i vanzemaljca. Možete ih ucrtati na svoju bundevu, a zatim ih izrezati.

7. Ideje za rezbarenje bundeve za zabavu

Create Party Pumpkins

Jack-o-fenjeri ne moraju biti zastrašujući, umjesto toga, probajte sretna lica poput ovih. Sakupite inspo iz veselih dizajna predstavljenih na BHG-u.

8. Izrežite svoju bundevu pomoću bušilice

Carve Your Pumpkin Using a Drill

Tražite jednostavne ideje za rezbarenje bundeve koje ne zahtijevaju mnogo vještine ili puno vremena? Kreirajte dizajn bušilicom. Everydaydishes pokazuje kako je napravila ove jednostavne bundeve s uzorkom.

9. Dizajnirajte Easy Vampire Pumpkin svijećnjake

Design Easy Vampire Pumpkin Candle Holders

Dodajte vampirsku notu svojim bundevama tako što ćete zapaliti crvenu svijeću na vrhu. Freutcake dijeli vodič za ove vampirske bundeve koje se lako izrezuju.

10. Ugravirajte svoju bundevu

Engrave Your Pumpkin

Ugravirajte svoje bundeve rezačem, kamenom za mljevenje i šljokicama. Handmadeintheheartland dijeli tutorijal koji možete prilagoditi svojim željama.

11. Nacrtajte svoju bundevu

Draw On Your Pumpkin

Neki projekti su laki, dok drugi zahtijevaju više vještine i kreativnosti. Ako želite ići jednostavnim putem, isprobajte ovaj projekt iz Craftinomicona. Mini jack-o-lanterne savršeni su zanat za malu djecu.

12. Izrežite čudne oblike na bundevu

Cut Odd Shapes on Your Pumpkin

Neka vaša bundeva izgleda kao mumija tako što ćete u nju urezati čudne oblike. BHG koristi zelenkasto-sivu bundevu kako bi mumija izgledala okamenjeno. Ako ne možete pronaći bundevu prave boje, obojite jednu.

13. Napravite bundevu s porukom

Pozdravite svoje goste smiješnom porukom koju isporučuje vaš fenjer. Nakon što izrezujete bundevu, odštampajte svoju poruku na kartonu i pričvrstite je na bundevu čačkalicom.

14. Isprobajte tematske bundeve

Try Themed Pumpkins

Makezine je stvorio ove Bert i Ernie bundeve. Iako je dizajn jednostavan, ove sretne bundeve imaju veliki uticaj. Najvažniji faktor u stvaranju bundeve inspirirane karakterom je odabir pravog oblika.

15. Ukrasite svoju bundevu predmetima

Decorate Your Pumpkin With Objects

Dajte svojoj bundevi smiješno lice koristeći stvari koje već imate. Crtajući inspo iz snjegovića, ova bundeva ima nos šargarepe i stare naočare za čitanje.

16. Potražite nešto jednostavno, ali elegantno

16. Go For Something Simple but Elegant

Invisible pruža vodič za kreiranje ove jednostavne, ali elegantne bundeve. Ona koristi nož za rezanje linoleuma kako bi uklonila dovoljno mesa bundeve da napravi uzorak lista.

17. Izrežite šešir za svoju bundevu

Carve a Hat For Your Pumpkin

Ladyfaceblog je koristio dvije bundeve za kreiranje ovog 3-D dizajna. Kupila je jednu bundevu nešto veću od druge da je koristi za dijelove, kao što su nazubljeni šešir i dug jezik.

18. Monster Eyes Pumpkin Carving Idea

Give Your Pumpkin Monster Eyes

Martha Stewart kreirala je set bundeva velikih očiju uz korištenje bombonskih očnih jabučica. Isprobajte ovo ako želite laku ideju za rezbarenje bundeve koja je slatka i prilagodljiva.

19. Kreirajte anatomske bundeve

Carved Anatomy Pumpkins

Simbolika je važna, posebno na praznicima kao što je Noć vještica. Provjerite Brit za ideje o tome da svojim bundevama date temu inspiriranu anatomijom.

20. Ideja za rezbarenje bundeve sa vizuelnim efektima

Pumpkin Carving With Visual Effects

Instructables pruža vodič za kreiranje bundeve inspirisane Tinker Bellom. Dizajn je najbolji za srednje do napredne rezbare.

21. Izbušite rupe i zadržite svoju bundevu apstraktnom

Drill Holes and Keep Your Pumpkin Abstract

Garden Glove koristi bušilicu sa burgijama različitih veličina za stvaranje zabavnih uzoraka. Bušilice pružaju jedan od najjednostavnijih načina za čiste rezove, a mogućnosti dizajna su beskrajne.

22. Koristite marshmallows da biste dobili zube od bundeve

Use Marshmallows to Give Your Pumpkin Teeth

Marshmallows je savršene veličine da djeluje kao zub u vašoj izrezbarenoj bundevi. Crafty Moods dijeli vodič za ovu jednostavnu ideju za rezbarenje bundeve.

23. Dizajnirajte scenu s dvije ili više bundeva

Design a Scene With Two or More Pumpkins

Napravite zanimljive scene koristeći dvije ili više bundeva. Mogu komunicirati na smiješan, sladak, romantičan ili funky način, kao što je to dvoje predstavljeno na Dan žena.

24. Napravite naramenice za vašu bundevu

Craft Braces For Your Pumpkin

Neka se vaša bundeva istakne setom proteza. Behance pruža slikovni vodič za rezbarenje bundeve i primjenu metalnih proteza.

25. Razmislite o specijalnim efektima za vašu bundevu

Consider Special Effects For Your Pumpkin

Ideal Home Garden koristi suhi led kako bi svoju bundevu učinio strašnijom. Za sličan učinak možete koristiti i difuzor eteričnog ulja.

26. Izrežite cvijeće u svojoj bundevi

Carve Flowers in Your Pumpkin

How About Orange nudi prijedloge za najbolje alate za rezbarenje bundeve za kreiranje zamršenih dizajna poput ovog. Nakon rezbarenja ovog dizajna, osvijetlili su ga LED svijećama za čaj.

27. Monogram Your Pumpkin

Monogram Your Pumpkin

Bundeve sa monogramom su jednostavne, ali svestrane. Koristite ih na prednjem trijemu, pored poštanskog sandučića ili kampera. Također možete spelovati ime ili riječ tako što ćete grupirati nekoliko izrezbarenih bundeva.

28. Osigurajte da imate prave alate

Ensure You Have the Right Tools

Pogledajte Thebluebrick za prijedloge kako svojoj bundevi dati elegantan i šarmantan izgled. Također ćete pronaći savjete za usavršavanje tehnike rezbarenja.

29. Koristite vrući nož

Use a Hot Knife

Rezbanje vrućim nožem može vam pomoći da postignete čiste linije, što je važno u visokom mršavom dizajnu bundeve poput ovog. {pronađeno na inmyownstyle}.

30. Ne rezbarite svoju bundevu do kraja

Don't Carve Your Pumpkin All The Way Through

Ne morate da izrezujete bundevu do kraja da bi ona osvijetlila. Sve dok isečete većinu mesnate kožice, vaša bundeva će zasvijetliti kada ubacite svijeću unutra.

31. Koristite rezač kolačića kao vodič

Utilize Cookie Cutters as a Guide

Modern Parents Messy Kids koristi sekače za kolačiće za kreiranje jednostavnih dizajna na bundevama. Počinju tako što gumenim čekićem zabiju rezač u bundevu, a zatim ga obilaze nožem.

32. Idi na tikvu bundevu

Go For a Peek a Boo Pumpkin

Kada nemate dovoljno vremena, ali još uvijek želite slatku bundevu, isprobajte ovaj "peek-a-boo" stil. Jedina rezbarija koju treba da uradite je da odsečete vrh bundeve.

33. Obojite svoju bundevu

Paint Your Pumpkin

Ne želite gnjavažu ili nered zbog čišćenja bundeve? Onda je ovaj projekat bundeve bez rezbarenja iz The Spruce pravi za vas.

34. Napravite bundevu zaraženu miševima

Make a Mice Infested Pumpkin

Ovaj projekt Marthe Stewart je jednostavna ideja za rezbarenje bundeve koja daje veliku izjavu. Upotrijebite nož za rezbarenje da izrežite rupe različitih veličina u svojoj bundevi, a zatim idite do trgovine i pokupite nekoliko slatkih plastičnih miševa.

35. Napravite Franken bundevu

Create a Franken Pumpkin

Ako vam predstoji natjecanje u rezbarenju bundeve (ali ograničeno vrijeme za dizajn), isprobajte ovu Franken bundevu iz DIY mreže. Ova bundeva izgleda dovoljno jedinstveno da osvoji nagradu, a istovremeno je i jednostavan dizajn za rezbarenje bundeve koji možete osvojiti za nekoliko sati.

36. Batman Pumpkin Carving Idea

Batman Pumpkin

Ako vaša djeca vole Batmana, isprobajte jednu od ovih jednostavnih ideja za rezbarenje bundeve s Bat Bloga. Da biste ih napravili, možete odštampati svoju omiljenu Batmanovu ikonu ili sliku, ucrtati ih na bundevu i izrezati.

37. Hamburger od bundeve

Pumpkin Hamburger

Pojačajte svoju originalnost uz ovu bundevu za hamburger iz Princess Pinky Girl. Rezbanje je jednostavno, najteži aspekt je pronaći materijal koji ćete koristiti kao pljeskavicu za hamburger i preljeve.

38. Cookie Monster Pumpkin

Cookie Monster Pumpkin

Kreirajte ovu bundevu Cookie Monster da ide uz vašu temu Ulice Sesame. Ovo čak možete koristiti i na zabavi da prikažete svoje svježe pečene kolačiće. Saznajte kako napraviti ovu jednostavnu ideju za rezbarenje bundeve na Shared.

39. Trick or Treat Pumpkin Carving Idea

Trick or Treat Pumpkins

Napravite samoposlužnu stanicu za slatkiše ove Noć vještica s ovim trik-or-treat bundevama. Unique Ideas dijeli listu zabavnih i sablasnih ideja za rezbarenje bundeve.

40. Izrežite bundevu unutar bundeve

Carve a Pumpkin Within a Pumpkin

Dodajte dramu stavljanjem malene bundeve u usta vašeg velikog fenjera. Saznajte kako možete ovaj projekat pretvoriti u stvarnost na DIY mreži.

Koja je tradicija iza rezbarenja bundeva?

Irski imigranti su u Ameriku donijeli tradiciju rezbarenja bundeva, iako su njihovi originalni fenjerci napravljeni od velikih repa i krompira, a ne od bundeve.

Prema History.com, korijen ove tradicije je u stoljetnoj irskoj narodnoj priči o Stingy Jacku, koji je prevario đavola, ali mu nije bilo dopušteno da uđe u raj. Kada je umro, bio je osuđen da luta zemljom sa zapaljenim ugljem da mu osvetli put, koji je Jack stavio u izdubljenu repu. Nazvali su ga "Jack of the Lantern", odakle i sadašnje ime. U Sjedinjenim Državama, veće bundeve – porijeklom iz ove zemlje – čine još bolju posudu za Jackov zapaljeni ugalj

Kada treba početi rezbariti bundeve?

Svoju bundevu možete izrezati oko pet dana unaprijed. Iako neki izvori navode da bundevu možete izrezati sedmicu ili više prije Noći vještica, tikva počinje propadati kada se otvori. Da biste imali lijep fenjer na Noć vještica, nemojte rezbati svoje remek-djelo prije pet dana.

Koliko dugo nakon rezbarenja bundeva trune?

Nakon što otvorite i izrezujete bundevu, počinje proces razlaganja. Bundeve su kao i svako drugo voće: kada ih isečete, kiseonik počinje da radi svoj posao, vene i truli meso. Koliko će se to brzo dogoditi ovisi o brojnim faktorima, ali općenito, bundeve izgledaju dobro samo tri do pet dana nakon što ih izrezujete.

Toplo vrijeme ubrzava proces truljenja. Čak i suho vrijeme može utjecati na rezanu bundevu i uzrokovati uvenuće. Jednom odrezana, bundeva može privući insekte, što također može ubrzati nestanak vaše tikvice. Stvorenja poput vjeverica vole dobru bundevu, pa nemojte biti šokirani ako otkrijete da je vaše remek-djelo grickano.

Mogu li učiniti da moja bundeva traje duže?

Kao što izreka kaže – ništa ne traje vječno, a kvar vašeg lampiona za Noć vještica je neizbježan. Prema Maniac Pumpkin Carvers, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da produžite trulež bundeve:

Izrežite rupu na stražnjoj strani, a ne na vrhu. Ostavljanje stabljike netaknuto može pomoći u odlaganju truljenja i uvenuća. Zamotajte ga. Umjesto da ga stalno ostavljate na prednjoj stepenici, kada nije osvijetljen ili izložen, zamotajte ga čvrsto plastičnom folijom i stavite na hladno mjesto – hladnjak je odličan. Poprskajte izrezbarenu bundevu. Drugi način da usporite trulež i rast plijesni je prskanje bundeve razrijeđenim limunovim sokom ili sirćetom. Potopite ga. Ako primijetite da vaša tikvica počinje izgledati pomalo tužno, potopite je u ledenu vodu sa žlicom ili dvije izbjeljivača kako biste joj dali još nekoliko dana lijepog izrezbarenog sjaja. Zapečatite ivice. Namažite malo vazelina na sve izrezane površine kako se ne bi isušile.

Možete li jesti bundevu za rezbarenje?

Ne biste trebali jesti izrezbarenu bundevu. Nakon što izrezujete bundevu i ostavite je da odstoji nekoliko dana, jedina budućnost koju ima je gomila komposta. Bundevu namijenjenu za rezbarenje možete jesti ako je svježa, ali neće imati isti ukus kao manje sorte.

Bundeve koje se prodaju za rezbarenje imaju tanju kožicu i zid koji ih čini lakšim za rezanje. To također znači da je meso obično vodenasto, žilavije i vlaknastije. Tehnički možete da ih jedete, ali pošto nisu uzgajane zbog ukusa, mogu biti bezukusne. Sorte bundeve za kuvanje obično su manje veličine i označene imenom sorte. Tikve od šećerne pite su uobičajene, kao i bundeve sa sirom. Ako tražite bundevu za kuhanje, potražite male koje se prodaju u odjelu za proizvode u trgovini umjesto velikih nagomilanih na otvorenom. Lokalni štandovi i pijace takođe su dobar izvor.

Koliko će trajati nerezana bundeva?

Čuvane na hladnom i suvom mestu, nerezane bundeve traju dugo. Prema stručnjacima sa Univerziteta u Ilinoisu, možete ih čuvati 3 do 6 meseci ako je temperatura oko 45 do 50 stepeni. Za optimalno skladištenje, slijedite ove savjete:

Birajte bundeve s najmanje 3 do 4 inča stabljike još netaknute. Oni koji nemaju stabljiku ne čuvaju se dobro. Uvjerite se da bundeva nije posječena ili nagnječena i da nema mekih mrlja, pukotina ili mrlja. Ne čuvajte nerezane bundeve u frižideru – okruženje u frižideru je previše vlažno. Neizrezanu bundevu operite u vrlo razrijeđenom rastvoru izbjeljivača kako biste ubili plijesan i loše mikrobe.

Šta da urezujem u svoju bundevu?

Nakon što odaberete svoju cijenjenu bundevu, odluka šta ćete izrezati je vaša najvažnija odluka. Iako postoji beskonačan niz ideja za rezbarenje bundeve, glavno je pitanje koliko vremena i truda želite da posvetite projektu.

Ako rezbarite bundevu sa decom…

Ako svoju bundevu rezbarite s djecom, odaberite jednostavne dizajne s kojima vam mogu pomoći, a to neće dugo trajati.

Ako ste početnik…

Čak i kao početnik, postoji mnogo jedinstvenih dizajna koji su malo složeniji od osnovnog lanterna. Druga opcija je izrezivanje svjetiljki od bundeve.

Znate li rezati male bundeve?

Da, možete rezati male bundeve. Male ili mini bundeve čine fantastičan prikaz kada se koriste u grupisanju. Ipak, rezbarenje mini bundeva je opasnije zbog male površine.

Prema Mini Gardeneru, prije nego što počnete rezati male bundeve, razmotrite ove točke:

Rezbanje malih bundeva nije projekt za djecu. Iako je proces rezbarenja sličan, sečenje zahtijeva dodatnu pažnju. Nosite zaštitnu kožnu rukavicu na ruku koja drži mini bundevu i pričvrstite je uz tijelo ili površinu. Morat ćete pratiti i izrezati rupu na dnu bundeve kako biste smjestili čajnu svijeću. Najbolje je koristiti čajne svijeće na baterije u malim bundevama.

Kako lako rezati bundevu?

How do you carve a pumpkin easily

Rezbanje bundeve je zabavan proces, ali treba da ga učinite što lakšim kako biste spriječili ozljede.

Evo osnovnih koraka koje treba slijediti kako biste lako mogli rezati bundevu.

Uzmite čistu, suhu bundevu i stavite je na radnu površinu. Olovkom ili olovkom označite gdje ćete odsjeći vrh. Okrenite bundevu na stranu i upotrijebite vrlo oštar nož – i vrlo oprezno – da odsiječete vrh. Ostavite vrh sa strane za kasnije i okrenite bundevu uspravno. Uzmite manji oštri nož i zarežite po unutrašnjosti kako biste uklonili gornji disk mesa. Upotrijebite žličicu da izvadite sve sjemenke i vlaknastu pulpu iznutra. Ako imate bundevu debelih zidova, kašikom možete sastrugati dodatno meso iznutra na mestu gde ćete raditi rezbarenje. Zatim olovkom ili olovkom označite svoj dizajn izvana. Koristite oštar nož da izrežite svoj dizajn. Također možete koristiti komplet alata za rezbarenje koji uključuje žarač za probijanje dizajna u bundevu i razne male testere za rezanje. (Komplet je sigurnija opcija za djecu i omogućava im da urade više posla.) Izvucite dijelove koje ste urezali i obrišite prednji dio bundeve, trljajući sve zalutale tragove olovke ili olovke. Upotrijebite čajnu svjetiljku, svijeću ili svjetlo na baterije da osvijetlite bundevu, vratite gornji dio i izložite! Kako bi vaše remek-djelo trajalo duže, slijedite savjete koje smo iznijeli iznad za produženje vijeka vaše izrezbarene bundeve.

Kako isklesati jednostavno lice od bundeve?

How do you carve a simple pumpkin face

Rezbanje jednostavnog lica bundeve je jednostavan projekat sve dok imate prave alate.

Uzmite čistu, suhu bundevu i stavite je na radnu površinu. Olovkom ili olovkom označite liniju skroz oko bundeve gdje ćete odsjeći vrh. Pažljivo izrežite vrh bundeve i ostavite je za kasnije. Upotrijebite žličicu da izvadite sve sjemenke i vlaknastu pulpu iznutra. Olovkom ili olovkom označite osnovni dizajn lica na vanjskoj strani bundeve. Najlakši dizajn koristi trokute za oči i nos. Usta su širok osmeh sa nekoliko zuba koji vire u otvorena usta. Ako imate problema s ustima, opcija je da ih izrežete iz papira, zalijepite za bundevu, a zatim nacrtate dizajn. Izrežite oči, nos i usta malim oštrim nožem ili priborom za rezbarenje bundeve. Stavite svijeću ili čajnu svijeću unutra i vratite gornji dio. Voila!

Najbolji predlošci za rezbarenje bundeve

Jack-o-lanterni prenose mnoga raspoloženja – glupa, smiješna, vesela, zastrašujuća ili potpuno zlokobna. Ako ste spremni da odete dalje od osnovnog lica trokuta bundeve, pogledajte ovih 10 sjajnih šablona za rezbarenje bundeve:

Gledam u tebe!

Looking at You! - Pumpkin Carving TemplatePreuzmite PDF.

Predložak Looking at You je modifikacija osnovnog lica bundeve. Njegove bočne oči daju mu životniji izgled.

Evo savjeta za vaše ideje za rezbarenje bundeve: uvijek počnite s najmanjim dijelovima, a zatim prijeđite na najveće. Također, ako slučajno odsiječete izbočinu očne jabučice (ili zub), ne brinite. Samo upotrijebite čačkalicu da je ponovo usidrite!

Glupo

Goofy! - Pumpkin Carving TemplatePreuzmite PDF

Odlična opcija koja nije zastrašujuća za lice bundeve je šašav izraz poput ovog.

Zaobljene krivulje je teže rezati. Ako prvi rezovi nisu dovoljno zaobljeni – a možda i nisu – uvijek se možete vratiti i obrijati još malo da biste izgladili krivinu.

Drski Jack

Cheeky Jack! - Pumpkin Carving TemplatePreuzmite PDF

Drski Džek izgleda kao da će praviti probleme na vašoj zabavi za Noć veštica. Predložak dizajna je jednostavan jer su karakteristike neusklađene. Ovi atributi ga čine odličnim izborom za početnike ili one koji žele opraštajući uzorak lica od bundeve.

Zabrinut Jack

Worried JAck Pumpkin Carving TemplatePreuzmite PDF

I dalje izgleda pomalo glupo, šablon za rezbarenje bundeve Zabrinutog Jacka je jednostavan za izrezivanje. Zaobljene oči su velike, a iako su usta tanka, sastavljena su od ravnih linija i uglova. Još bolje, ne mora biti simetričan, tako da je dizajn vrlo praštajući.

Franken Jack

Franken Jack Pumpkin Carving TemplatePreuzmite PDF

Ovaj uzorak lica od bundeve zabavan je pogled na Frankensteinove velike uglaste zube i četvrtaste oči. Ako sačuvate kocke od izreza za oči, možete ih pričvrstiti na stranice za još više autentičnosti!

Jednooki Jack

Franken Jack Halloween Template CarvingPreuzmite PDF

Podsjeća na dječji filmski lik, ovaj predložak za rezbarenje bundeve jednostavan je zbog velikih područja izreza. Osim trepavica, to je jednostavan dizajn sa oblinama koje možete zaokružiti uz malo brijanja nakon početnih rezova.

Hmm… Jack

Hmm…Jack - Halloween Template DownloadPreuzmite PDF

Malo dalje na strašnoj skali je ovaj šablon za rezbarenje bundeve. Ugaone oči mu daju malo sablasnosti, ali blesava usta ga sprečavaju da bude previše. Ova vrsta uzorka na licu od bundeve oprašta jer je asimetrična.

Pazi

Watch Out download PDFPreuzmite PDF

Strašnija varijacija uzorka Hmmm Jack, ovo je jednostavan šablon za rezbarenje bundeve s varijacijom tradicionalnih trokutastih oblika.

Scary Jack

Jack O Lantern ScaryPreuzmite PDF

Veran svom imenu, ovaj fenjer ima uske, ugaone oči i obrve, dajući mu zlokobni izgled. Tanke linije zuba mogu biti izazovne za rezbarenje, ali ostali rezovi su jednostavni.

Jack Nightmare

Jack Nightmare Halloween Template DownloadPreuzmite PDF

Ako tražite izazovnu ideju za rezbarenje bundeve, Jack Nightmare je za vas. Nije najteži, ali prilično blizak, ovaj uzorak bundeve podsjeća na poznatog filmskog lika Tima Burtona.

Oči su izrazitog oblika, ali nisu previše teške. Pravi izazov dolazi u tankim, ušivenim ustima.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook