45 bezvremenskih crno-bijelih ideja za spavaću sobu koje se ističu

45 Timeless Black And White Bedroom Ideas That Stand Out

Smatram da su crno-bijela savršena kombinacija boja za spavaću sobu. Naravno, možda neće ponuditi prostoriji topli sjaj kao druge boje kao što su bež, smeđa ili prirodna boja drveta, ali jednostavnost kombinacije stvara klasičan, bezvremenski i miran izgled, što je upravo ono što soba ima. treba da se osjeća opuštajuće i pozivajuće.

45 Timeless Black And White Bedroom Ideas That Stand Out

I iako je u teoriji vrlo jednostavno, crno-bijela spavaća soba može se istaknuti na brojne zanimljive načine.

Table of Contents

Kako urediti crno-bijelu spavaću sobu

Naravno, uređenje crno-bijele spavaće sobe može biti lakše reći nego učiniti. Želite biti sigurni da ćete stvoriti savršenu ravnotežu između dvije boje bez pretjerivanja u jednoj ili drugoj.

How to Decorate a Black and White Bedroom

Možda ćete poželjeti da pomiješate akcentne boje ili povremeni komad drvenog namještaja samo kako biste osigurali da vaša soba nije previše kontrastna. Evo kako možete započeti s uređenjem svoje crno-bijele spavaće sobe.

Korak 1: Zamenite nameštaj

Namještaj je najteži dio crno-bijele spavaće sobe, jer će vam ovi komadi privući oči. Stoga biste trebali osigurati da imate nekoliko velikih crnih komada, kao i nekoliko bijelih komada. Također možete umiješati drvene i staklene komade namještaja kako vam odgovara.

Korak 2: Radite na tkaninama

Pored namještaja, vaša sljedeća najveća crta u sobi će biti tkanine. Trebali biste raditi na tome da ih suprotstavite što je više moguće. Na primjer, ako imate crni krevet, trebali biste uložiti u bijelu jorganu. Ako je jedan zid bijeli, onda bi crne zavjese bile najbolje.

Nemojte se plašiti da imate zavese u kontrastu sa jorganom, a na krevet stavite jastuke obe boje.

Korak 3: Dodajte ilustracije

Osim tkanina, umjetnost je odličan način da unesete kontrast u svoju crno-bijelu spavaću sobu. Poželjet ćete odabrati komade koji se ističu, a možda ćete htjeti uzeti u obzir i one koji sadrže naglašenu boju.

Korak 4: Završite dodire

Prije nego što vaša soba bude dovršena, morat ćete se odmaknuti i pogledati šta ste do sada imali. Je li previše mračno? Nije dovoljno mračno? U ovom trenutku želite da dodate akcente u bilo kojoj boji ili u trećoj boji kako biste postigli pravi balans. Čak i nešto tako jednostavno kao što je živa biljka u crno-bijeloj saksiji može biti daleko.

Ideje za uređenje crno-bijele spavaće sobe

Bedroom Décor Ideas

Uređenje sobe je teško, posebno kada ste zabrinuti da ne preterujete sa impozantnom bojom poput crne.

U nastavku su neke ideje za uređenje crno-bijele spavaće sobe koje će vam pomoći da ih vodite dok ukrašavate:

Koristite sjajno osvjetljenje kako bi soba bila svijetla, koristite prirodno svjetlo ako je moguće. Rasporedite namještaj prema kontrastnim bojama (npr. bijeli krevet uz crni zid itd.) Odaberite potpuno bijeli ili potpuno crni tepih, ili možda onaj koji je mješavina ta dva u zabavnom uzorku. Uključite komade teksture kako biste ublažili sve -bijela ili potpuno crna strana sobe Uključite akcentne boje Razmislite o korištenju gotovo bijele boje Obojite samo jedan zid u potpuno crno Dodajte zelenilo Dodajte zidni dekor

Ideje za crno-bijeli namještaj za spavaću sobu

Smjer u kojem ćete ići u svoju crno-bijelu sobu uvelike će ovisiti o vrsti namještaja koji pronađete ili već imate. Namještaj je dio sobe koji upada u oči, a u spavaćoj sobi obično postoji nekoliko velikih komada koje je potrebno ugraditi.

Evo nekoliko ideja za namještaj za vašu crno-bijelu spavaću sobu:

Koristite drveni namještaj, prema potrebi ga premažite tamnijim ili svjetlijim bojama. Obojite sav namještaj u bijelo. Ugradite stakleni namještaj Obojite svoj namještaj u crno Dodajte čupave komade da razbijete velike površine bilo koje boje (kao što je uzglavlje). Kombinirajte namještaj u sivim tonovima za nježniji izgled Koristite kožu za neke od crnih komada Odaberite minimalistički namještaj za moderniji izgled Upotrijebite blještavila boja tu i tamo Kupite namještaj s metalik akcentima

Ideje za zidni dekor za crno-bijelu spavaću sobu

Wall Décor Ideas for a Black and White Bedroom

Dakle, imate svoj namještaj i neke osnovne ideje kako ukrasiti svoju crno-bijelu spavaću sobu, ali kako ukrasiti zidove?

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete zidnu umjetnost za vašu crno-bijelu spavaću sobu:

Odaberite zidnu umjetnost s blistavom bojom. Okačite ogledalo (ili dva!) Postavite zidnu umjetnost tamo gdje je kontrast (bijelu zidnu umjetnost na crnom zidu itd.) Objesite zavjese preko zida da biste stvorili teksturu Razmotrite teksturiranu crno-bijelu tapetu Samo stavite tapete na zidu sa akcentom. Okačite tapiseriju. Uključite industrijske elemente, kao što su plafon od cigle ili zid, farbanjem u crno ili belo. Obojite okvire oko prozora bojom u kontrastu sa zidom. Neka bude jednostavno, pogotovo ako je kontrast u prostoriji već prilično dramatičan. Koristite sivu ako mislite da je crna previše tamna. Postavite drvene akcente

Kako omekšati crno-bijelu spavaću sobu

Crno-bijela spavaća soba, iako elegantna, ponekad može izgledati vrlo teško. Ali nemojte očajavati, jer postoji mnogo načina na koje možete omekšati crno-bijelu spavaću sobu. U nastavku su neki savjeti koji će vam pomoći da ublažite crno-bijelu spavaću sobu.

Savjet 1: Koristite teksturu

Teksture mogu biti odličan način da ublažite impozantne boje poput crne. Razmislite o crnom pokrivaču za krevet ili crnoj zavjesi umjesto da farbate crni zid.

Savjet 2: Uključite treću boju

Iako ste možda uzbuđeni zbog svoje potpuno crno-bijele spavaće sobe, akcentna boja zaista može pomoći da omekšate sobu, posebno ako odaberete pastelnu. Pastelno zelena, plava, ružičasta ili čak ljubičasta sjajni su načini da ublažite crno-bijelu spavaću sobu.

Savjet 3: Dodajte biljku

Zelenilo može pomoći u omekšavanju svake prostorije. Zato uzmite jednu ili dvije velike biljke da ih dodate u kut. Orhideja ili drugi cvijet postavljen na noćni ormarić također može pomoći da uljepšate sobu.

Savjet 4: Dodajte više svjetla

Glavni razlog zbog kojeg vaša soba može izgledati preteška za postizanje crno-bijele spavaće sobe je taj što nema dovoljno svjetla. Pokušajte pronaći prozorske obloge koje omogućavaju što više prirodnog svjetla u spavaćoj sobi. Ako nema mogućnosti prirodnog svjetla, dodajte modernu lampu ili dvije kako biste omekšali sobu.

Savjet 5: Dodajte drvo

Drveni akcenti također pomažu da se omekša crno-bijela soba. Za one koji još nisu odabrali svoje komade namještaja, ovo je najbolji način za ugradnju drveta u spavaću sobu. U suprotnom, možete razmisliti o podovima od tvrdog drveta ili drvenim zidovima kako biste unijeli drvene akcente u sobu.

Kako osvijetliti crno-bijelu spavaću sobu?

How Do You Brighten a bedroom

Osim što morate omekšati crno-bijelu spavaću sobu, možda ćete odlučiti da je soba previše mračna nakon što ste zid ofarbali u crno. U ovom slučaju, postoji nekoliko načina na koje možete raditi na osvjetljavanju prostorije bez ponovnog farbanja zida.

Savjet 1: Dodajte metalne dodire

Uljepšajte tamnu crno-bijelu sobu dodavanjem dodira srebra i zlata. Oni se lako mogu dodati kroz namještaj, pribor ili čak lijepo uokvireno ogledalo.

Savjet 2: Razmislite o jedinstvenom osvjetljenju

Vjerovatno ste već isprobali sve što ste mogli s prirodnim osvjetljenjem prostorije, pa je možda vrijeme da razmislite o nekoj jedinstvenoj rasvjeti, poput niza svjetala duž tamnog zida ili možda niza svjetala oko baze krevet za stvaranje plutajućeg efekta.

Savjet 3: Stavite tkane dodatke

Tkani dodaci, poput viseće biljke od konoplje ili tapiserije, mogu uvelike zagrijati mračnu sobu. Samo budite sigurni da se ovi tkani dodaci uklapaju uz bilo koju akcentnu boju koju imate.

Savjet 4: Zamijenite jedan komad namještaja

Jeste li bezuspješno probali sve ostalo na ovoj listi? Tada je možda vrijeme da zamijenite jedan komad crnog ili bijelog namještaja za komad u boji. Ako spavaća soba ima stolicu, razmislite o tome da je zamijenite crvenom ili možda uzmite ljubičasti pomoćni sto. Sve dok je bljesak boja veliki, on će izuzetno osvijetliti sobu.

Savjet 5: Koristite obrasce

Konačni način da osvijetlite sobu je ugrađivanje uzorka. Na primjer, crni zid može izgledati lijepo s bijelom trakom ili dvije, ili možda možete naslikati jedinstveni starinski uzorak. U svakom slučaju, uzorak će razbiti crno i osvijetliti sobu.

Do sada biste trebali imati gomilu ideja za uređenje vlastite crno-bijele spavaće sobe. Nastavite da skrolujete da vidite kako biste ih mogli ugraditi u svoj dom kako biste stvorili dekorativno remek-djelo.

Inspirativne sobe za preuređenje vaše crno-bijele spavaće sobe

1. Talasasti bijeli zid spavaće sobe

Wavy White Bedroom Wall

Kada je paleta boja tako jednostavna, drugi elementi se mogu koristiti kako bi se dekor spavaće sobe istakao. Valoviti zid u ovom slučaju daje dodatnu sofisticiranost prostoriji, dok preveliko podstavljeno uzglavlje daje prostoru ugodan i udoban osjećaj.

2. Uljepšajte crno-bijelu spavaću sobu ogledalima, lampama i umjetninama

Brighten Up A Black and White Bedroom Space With Mirrors, Lamps, And Artwork

Kada je crna glavna boja za spavaću sobu, funkcije kao što su ogledala i svjetiljke mogu se koristiti za osvjetljavanje prostora. Možete se čak odlučiti za crno-bijelu zidnu umjetnost kako biste zidovima dodali neke detalje. Na primjer, visoko ogledalo iza noćnog ormarića je zaista lijep dodir u ovom slučaju.

3. Dodajte upadljive akcente minimalističkom prostoru

Add Eye-Catching Accents To A Minimalist Space

Minimalistička i osnovna paleta boja može se upotpuniti privlačnim akcentima kao što su impozantni luster ili tapeta sa suptilnim, ali privlačnim printom vidljivim samo kada svjetlost pada pod određenim uglom. {pronađeno na boutiquehomes}.

4. Crno uzglavlje uz bijeli zid

Black Headboard Against A White Wall

Međutim, obično se preferira uravnotežena kombinacija. Dakle, crno uzglavlje kreveta može biti naslonjeno na bijeli zid, bijelu posteljinu mogu upotpuniti crni jastuci s akcentima, a svijetlosivi tepih može biti u kontrastu s tamnim podovima. {pronađeno na sofaistolici}.

5. Pronađite pravi balans crno-bijelih elemenata spavaće sobe

Find The Right Balance Of Black And White Bedroom Elements

Najvažnije je pronaći pravi balans crno-bijelih elemenata u prostoriji. Trebalo bi da izgleda kohezivno, tako da, na primjer, ako su zidovi bijeli, možete staviti crnu komodu, odgovarajući krevet i neke male akcentne detalje u istoj boji. {pronađeno na ianmoorearchitects}.

Povezano: Blaxploitation – kuhinje potamne s crnim radnim pločama

6. Sjajni pod i akcentni komadi

Shiny Floor And Accent Pieces

Zaista zanimljiv pristup je da se odlučite za crni pod. Ova moderna glavna spavaća soba ima sjajni pod i naglašene komade koji na prirodan način kombinuju dvije gore navedene boje. Tepih i fotelja imaju sličnu temu. {pronađeno na edndesign}.

7. Koristite crnu kao akcentnu boju

Use Black As An Accent Color

Da biste stvorili osjećaj prostranosti u spavaćoj sobi, koristite crnu kao akcentnu boju, dok je bijela vaša glavna nijansa. Koristite čiste, jednostavne linije svuda i ublažite izgled kroz teksturu i akcentno osvjetljenje. {pronađeno na chrissnookphotography}.

8. Odlučite se za ležerniji i opušteniji osjećaj

Opt For A More Casual And Relaxed Feel

Crno-bijela spavaća soba može za neke biti previše gruba i trijezna, u tom slučaju možete pokušati dati prostoru ležerniji i opušteniji osjećaj. Na primjer, odlučite se za otvoreni dizajn police za odjeću, umjetničku sliku izloženu na zidu ili za drvene podove obojene u bijelo.

9. Istaknite kontrast između dvije boje

Highlight The Contrast Between The Two Colors

Spavaća soba može imati zaista jednostavnu i osnovnu paletu boja i još uvijek se ističe, čak i ako je dekor jednako jednostavan kao i shema boja. Istaknite kontrast između ove dvije boje. Koristite bijelu tamo gdje znate da će biti naglašena prirodnim svjetlom i crnu gdje želite stvoriti žarišne točke.

10. Ukrasite svoju sobu crnim zidovima

Decorate Your Room With Black Walls

Druga mogućnost je ukrašavanje crnim zidovima. Dovoljno je da jedan crni zid bude beo, a ostali ostaju beli. Naglasite snažan kontrast kroz uokvireni zidni dekor. Stavite bijele elemente na crni zid i crne elemente na susjedni bijeli zid.

11. Umjesto toga odaberite tamno sivu nijansu

Choose A Dark Gray Shade Instead

Ako vam crni zid izgleda previše dramatičan za vaš stil, umjesto toga odlučite se za tamno sivu nijansu. Također će se lijepo upariti s drugim oštrim bijelim elementima i možete ga uskladiti s nekoliko drugih sivih akcentnih detalja kao što su prostirke za malu površinu ili sadilica ili vaza. {pronađeno na stylizimoblog}.

12. Dodajte crni ukras bijelim zidovima ili posteljini

Add a Black Trim to White Walls or Bedding

Dajte spavaćoj sobi klasičan, elegantan izgled koristeći crnu oblogu za bijele zidove ili posteljinu. Zatim možete pomiješati i uskladiti ove dvije boje u cijeloj prostoriji. Crna polica za knjige može se postaviti uz bijeli zid, crna lampa na bijeli noćni ormarić i tako dalje. {pronađeno na dominu}.

13. Dodajte crne dodatke i akcentne karakteristike

Add Black Accessories and Accent Features

Zanimljiv pristup je da sav namještaj i sve zidove u prostoriji učinite bijelim i da koristite samo crnu boju u obliku dodataka i akcentnih elemenata kao što su poplun, okovi, jastuci s naglaskom ili uokvireni umjetnički radovi. {pronađeno na lolalina}.

14. Koristite otiske i uzorke u cijeloj crno-bijeloj spavaćoj sobi

Use Prints And Patterns Throughout The Black and White Bedroom

Kada je paleta boja ograničena samo na crno-bijelo, možete pokazati svoju kreativnost korištenjem raznih printova i uzoraka u cijeloj prostoriji. Odlučite se za posteljinu koja ima grafički ili geometrijski dizajn u ove dvije boje.

15. Crni akcentni zid

45 Timeless Black And White Bedroom Ideas That Stand Out

Iako su otisci i uzorci vrlo raznoliki, dekor sobe ostaje jednostavan i vrlo ugodan. Posebno nam se sviđa način na koji crni akcentni zid upotpunjuje krevet i sve na njemu.

16. Dodajte kosi strop

slanted ceiling

Ogroman crni zid može zamračiti sobu, čak i ako su ostali zidovi bijeli. U ovom slučaju, međutim, kosi strop nudi savršenu priliku da se crni zid uključi u dekor bez da se previše ističe. To je samo kao uzglavlje koje se proteže s obje strane i uključuje noćne ormariće.

17. Dodajte crne zavjese za prozore i tepih

black window drapes and carpet

Ako se odlučite za crne zavjese ili prozorske obloge, tada će se svjetlost s prozora isticati i djelovati puno svjetlije zbog jakog kontrasta. Nastavite dekor sa usklađenim crnim podom koji je u besprijekornom kontrastu s bijelim krevetom na platformi. Ublažite izgled tapaciranim uzglavljem i ukrašenim lusterom.

18. Crni krevet na platformi kao središnji dio vaše sobe

Black Platform Bed As The Centerpiece Of Your Room

Ili probajte suprotan izgled. Crni krevet na platformi može biti glavni komad u sobi, čak i ako je zidni ormar vidljivo veći. Da biste održali ravnotežu u prostoriji, pod možete prekriti svijetlosivim tepihom. {pronađeno na carr}.

19. Kombinirajte ravne linije i meke krive

combine Straight Lines and Soft Curves black and white bedroom

Kada se ravne linije i uglovi kombinuju sa mekim zakrivljenjima i jednostavnim i elegantnim bojama, rezultat je dobro izbalansiran i ugodan dekor. Prekrasan detalj u slučaju ove savremene spavaće sobe su uglađene crne linije koje gotovo izgledaju kao sjena između ormara pune visine i plafona. {pronađeno na n-lab}.

20. Svijetli bijeli strop

bright white ceiling

Iako se općenito vjeruje da crni zidovi mogu učiniti da soba izgleda manja, mračna i sumorna, to nije uvijek slučaj. Ako je strop bijeli i postoje drugi elementi koji mogu uljepšati prostor, onda crni zidovi zapravo mogu spavaćoj sobi dati intiman i ugodan osjećaj. {pronađeno na kućnom životu}.

21. Učinite krevet jedinim crnim elementom u sobi

Make the Bed the Only Black Feature in the Room

Ali ako je soba zaista mala, onda pristup može biti malo drugačiji. Najbolje je da krevet bude jedina crna karakteristika u sobi. Pretvorite malu veličinu prostora u prednost tako što ćete učiniti da se osjeća ugodno i gostoljubivo kroz meke teksture i naglašeno osvjetljenje. {pronađeno na bozhinovskidesign}.

22. Koristite boje u velikim blokovima

Use the Colors in Big Blocks

Kada je paleta boja ograničena, zanimljiva opcija je korištenje boja u velikim blokovima kako bi kontrasti bili jednostavni i vidljivi. Crni pod se može uskladiti s krevetom koji ima crni okvir kako bi se umanjila barijera između njih dvoje. {pronađeno na intermodu}.

23. Stvorite ženstvenu atmosferu za crno-bijelu spavaću sobu

Create A Feminine Vibe For A Black and White Bedroom

Crno-bijela kombinacija čini se kao dobra opcija za spavaću sobu za dječake, što olakšava stvaranje muževne vibracije. Međutim, može se koristiti i za stvaranje ženstvenog dekora. Sve je u detaljima. Uzglavlje kreveta s delikatnim, ukrašenim okvirom ili šik ogledalom mogu u potpunosti promijeniti ambijent. {pronađeno na sfadesign}.

24. Dodajte zabavan i moderan namještaj

Add Fun and Modern Furniture

Ove dvije stolice savršene su za spavaću sobu s minimalnom paletom boja i modernim dekorom. Iako rade sa jakim, dramatičnim kontrastima boja, njihove meke linije nemaju oštar uticaj na prostoriju. Također, drveni pod zagrijava dizajn. {pronađeno na ashvilleinc}.

25. Sloj crno-bijelih elemenata

Layer Black and White Elements

Način na koji su crni i bijeli elementi ovdje slojeviti pomaže u stvaranju vizualno zanimljivog izgleda i transformaciji tog zida u žarišnu točku prostorije. Tamnosmeđi pod se drži niskog profila, iako bi se isticao u drugačijoj situaciji. {pronađeno na atmosfera360studio}.

26. Pronađite jedinstvene načine da crne karakteristike unesete u svoju sobu

Find Unique Ways to Sneak Black Features Into Your Room

Tek nakon drugog pogleda, shvatite da ova spavaća soba zapravo ima stražnji, sjajni plafon koji reflektuje prozore i svjetlost. Predivan primjer koji dokazuje da crna nije uvijek sumorna boja. {pronađeno na a-cero}.

27. Crno-bijela glavna spavaća soba makeover

A Black and White Master Bedroom Makeover

Ovo je glavna spavaća soba koja odmah stvara osjećaj udobnosti iako je crno-bijela. To je zato što koristi teksturu za borbu protiv drame jakih kontrasta i određenih aspekata svake od ove dvije boje.

28. Razigrana, ali elegantna crno-bijela spavaća soba

A Playful Yet Elegant Black and White Bedroom

Spavaća soba može biti razigrana na elegantan i otmjen način, uprkos tome što je ukrašena ne-bojama poput crne i bijele. Stvar je u radu s uzorcima, šik kombinacijama i stvaranju ležernog ambijenta kroz akcentne dekoracije koje su strateški postavljene.

29. Dodajte svijetloplave akcente crno-bijeloj sobi

Add Light Blue Accents to a Black and White Room

Svijetloplavi akcenti u crno-bijelom okruženju stvaraju svjež i opuštajući ambijent. Svijetli drveni pod sprječava da soba postane previše hladna i stroga.

30. Uljepšajte sobu malo žute boje

Brighten Up The Room with a Splash of Yellow

Žuta je vesela boja koja lako može učiniti da crno-bijela spavaća soba izgleda sunčano, svijetlo i živahno. Lijepa akcentna boja za tinejdžersku spavaću sobu, na primjer, koja u kombinaciji sa razigranim zidnim dekorom i šarama, može se pokazati izvrsnom.

31. Dodajte pastelnu boju da razbijete crno-bijeli dizajn

Add a Pastel Color to Break Up the Black and White Design

Ponekad čak i najmanja prisutnost treće boje u takvom dekoru može uspostaviti ravnotežu u prostoriji. Kao ova zidna slika i lagana ljubičasta mrlja na stolici. {pronađeno na aeacon}.

32. Dodajte jednostavnu malu zelenu biljku ili lampu

Add a Simple Small Green Plant or a Lamp

Čak i nešto tako jednostavno poput male zelene biljke ili lampe može imati veliki utjecaj na cjelokupni dekor i ambijent prostora. Takav detalj može učiniti da se prostor osjeća svježim, ili može dati izgledu suptilan industrijski zaokret. {pronađeno na lonny}.

33. Dodajte mesingane akcente za elegantnu i sofisticiranu preobrazbu sobe

Add Brass Accents for an Elegant and Sophisticated Room Makeover

Akcenti od mesinga mogu učiniti da crno-bijela spavaća soba izgleda posebno elegantno, pa čak i sofisticirano. Mogu biti u obliku stolne lampe, sadilice ili dugmadi na čupavom uzglavlju kreveta.

34. Zlatni ili srebrni akcenti u malim količinama

Gold or Silver Accents in Small Quantities

Nekoliko zlatnih ili srebrnih akcenta može imati sličan efekat. Ali važno je da ih koristite s velikom pažnjom i u malim količinama. Lako je prijeći granicu između šik ili elegantnog i kičastog. {pronađeno na ldn}.

35. Napravite topao i udoban izgled sa zemljanim tonovima

Create a Warm and Comfortable Look with Earthy Tones in your black and white bedroom

Boja zidova u ovom slučaju govori sve. Spavaćoj sobi pruža topao i udoban izgled i ima lijep zemljani ton. Dobro se slaže s lusterom i sjajno je što je ostatak palete boja ostao jednostavan, neutralan i bazičan. {pronađeno na darrenpalmer}.

36. Cvjetne crno-bijele tapete

Floral Black and White Wallpaper

Kada razmišljate o dodavanju crno-bijele u spavaću sobu, vaš um vjerovatno ide pravo na moderan i upečatljiv dizajn. Ako tražite nešto malo suptilnije, razmislite o dodavanju crno-bijelih cvjetnih tapeta, kao što je prikazano u ovom projektu iz House Beautiful.

Ovo vam omogućava da dodate crno-bijele elemente u seosku kuću ili tradicionalniji dom. Ova pozadina od Ralph Laurena neće zamračiti vašu sobu, ali će dodati lijep uzorak vašim zidovima.

37. Obojite polovinu zida u crno

Paint Half of the Wall Black

Ako niste baš spremni da se posvetite potpuno crnom zidu u svojoj spavaćoj sobi, uzmite inspiraciju u Grillo Designs-u i njihovom modernom vintage preuređenju spavaće sobe. Obojiti donju polovicu zida u crnu boju dodajete zabavan akcenat sobi, a da je ne čini previše mračnom ili sumornom.

Ovo će izgledati sjajno na zidu iza vašeg kreveta, a može se proširiti i ispod prozora. Zatim možete obojiti gornju polovinu zida u bijelo ili neku drugu nijansu da dodate više svjetla u prostor.

38. Graphic Wood Trim Accent Wall

Graphic Wood Trim Accent Wall

Još jedna odlična opcija za sve koji nisu spremni za potpuno crni zid je grafički akcentirani zid od drva iza vašeg kreveta. Apartment Therapy nam pokazuje kako napraviti ovu prekrasnu preobrazbu spavaće sobe, koja počinje farbanjem cijele spavaće sobe u bijelo.

Nakon toga, upotrijebit ćete pištolj za eksere i ručnu testeru da kreirate ovaj dizajn. Obojite drvo u crno tako da se ističe od vaših zidova i stvorite zabavan dizajn koji će oduševiti sve goste koji uđu u sobu.

39. Dodajte apstraktnu crno-bijelu umjetnost

Add Abstract Black and White Art

Za sve one koji samo žele isprobati dodavanje crno-bijelih elemenata u svoju spavaću sobu, pokušajte okačiti veliki apstraktni crno-bijeli umjetnički projekat, poput ovog Julije Apostolove, na zid iznad vašeg kreveta. Možete čak i stvoriti vlastito umjetničko djelo bilo kojeg oblika i veličine kako bi odgovaralo vašoj spavaćoj sobi.

Možete dobiti inspiraciju iz svega što imate u svom domu za ovaj projekat apstraktne umjetnosti i osloboditi svoju kreativnost kako biste stvorili jedinstveni DIY dodatak vašim zidovima. Za početak će vam trebati samo okvir za fotografije i ploča za poster, a zatim će se crna akrilna boja koristiti za kreiranje dizajna po vašem izboru.

40. Uparite crne i ružičaste elemente

Pair Black and Rose Colored Elements

Dodavanje pastelnih boja u vašu crno-bijelu spavaću sobu može pomoći da se razbije shema boja. Mislimo da je ruža lijepa boja koju možete dodati spavaćoj sobi, a možete jednostavno postaviti nekoliko jastuka ili prekriti krevet kako biste razbili monotoniju crno-bijelog.

Pretty Little Details uključuje ružu u spavaću sobu kroz ogromne zavjese iza kreveta. Nude sjajnu kontrastnu boju crnom zidu i daju sofisticirani dodir ovoj modernoj spavaćoj sobi.

41. Crni zid od drveta

Wood Grain Black Wall

Kristi Murphy nam nudi ovaj nevjerovatan DIY makeover spavaće sobe sa DIY zidom od riblje kosti. Iako ovo može izgledati kao veliki poduhvat za vašu sljedeću preuređenje spavaće sobe, ona je koristila Stikwood kako bi ovaj proces učinila mnogo jednostavnijim. Doslovno ćete samo izrezati materijal i zalijepiti ga na zid.

Ako koristite ovu vrstu materijala za izradu posebnog zida, pobrinite se da pažljivo izmjerite zid i naručite dovoljno materijala za projekt. Da biste napravili uzorak riblje kosti, trebat će vam oko 15% više drva nego što vaša mjerenja sugeriraju.

42. Uzglavlje crne izjave

Black Statement Headboard

Razumijemo da dodavanje ogromnog crnog zida ili velikog komada tamnog namještaja u vašu sobu može biti zastrašujuća perspektiva. Ako ne želite da ih dodate u svoju sobu, razmislite o crnom uzglavlju kreveta.

House Beautiful dijeli ovu glavnu spavaću sobu koja uokviruje krevet crnim uzglavljem. Ovo je odlična opcija za manju spavaću sobu u kojoj previše tamnih zidova može učiniti da soba izgleda još manja nego što zapravo jeste.

43. Crno-bijeli setovi posteljine

Black and White Bedroom Bedding Sets

Lushome dijeli veliki izbor setova posteljine iz kojih možete uzeti inspiraciju za svoju crno-bijelu spavaću sobu. Ako već imate sobu sa bijelim zidovima, ovo je odličan način da započnete svoj crno-bijeli makeover.

Posteljina je vrlo jeftin način za transformaciju spavaće sobe. Međutim, kako je krevet obično središnja točka svake sobe, to je nešto o čemu ćete poželjeti dobro razmisliti i potruditi se prije ukrašavanja.

44. Industrijsko moderno potkrovlje

An Industrial Modern Loft

Moderno potkrovlje je savršen prostor za dodavanje crno-bijelih elemenata. Ako imate dnevni boravak otvorenog tipa, crni pregradni zid može vam pomoći da odvojite spavaću sobu od kupaonice ili drugog životnog prostora.

Elle Decor nam pokazuje ovo industrijsko potkrovlje u New Yorku, u kojem se gotovo svake noći osjećate kao da spavate u hotelu. Niski krevet i minimalistički dekor dobro se slažu s crnim zidom. To samo pokazuje da crno-bijelo može funkcionirati u spavaćim sobama gotovo bilo kojeg oblika i dizajna.

45. Napravite opuštajuću crno-bijelu spavaću sobu

Create a Relaxing Black and White Bedroom

Kada se dobro isplaniraju, crno-bijelo također može stvoriti opuštajuće okruženje u spavaćoj sobi. Kuće

Koristeći mekani namještaj, teksturirane navlake i jastuke, možete prenijeti crne i bijele nijanse kako biste stvorili ugodan ambijent u spavaćoj sobi. Ako smatrate da je prostoriji potrebno malo više boje, dodajte neke druge dodatke ili jastuke u svjetlijoj nijansi kako biste zagrijali prostoriju.

Najbolje akcentne boje za crno-bijele spavaće sobe

The Best Accent Colors for Black and White Bedrooms

Kada je u pitanju uređenje vaše crno-bijele spavaće sobe, velike su šanse da ne želite da imate samo crno-bijelu. Umjesto toga, željet ćete integrirati neke akcentne boje u svoju shemu boja.

Dodavanje akcentnih boja u crno-bijelu spavaću sobu je sasvim u redu, samo budite sigurni da ne dodate više od jedne ili dvije i razmislite o odabiru jedne s ove liste.

Smeđa Žuta Zelena Crvena

Uključivanje smeđe boje u svoju crno-bijelu spavaću sobu je jednostavno, jer obično postoji mnogo komada namještaja koji se mogu dodati kako bi se stvorio topao izgled u sobi.

Možda ćete se morati malo više potruditi da uključite žutu, ali razmislite o dodavanju jastuka ili možda obojite zid u žuto kako biste prostoriji dali lijepu svjetlinu.

Zelena je još jedna jednostavna, jer možete postaviti biljku ili dvije u svoju spavaću sobu ili zgrabiti lijepu zelenu limetu koju ćete baciti na svoj bijeli krevet za lijep živahan dodir.

Konačna boja akcenta, crvena, izuzetno je elegantna, ali treba je dodati pažljivo. Držite se jedne slike ili jastuka u ovoj boji koja vas zaustavlja.

Često postavljana pitanja (FAQ)FAQ

Možete li miješati crno-bijeli namještaj za spavaću sobu?

Zasigurno možete pomiješati bijeli i crni namještaj za spavaću sobu i tako ćete stvoriti lijep moderan izgled u vašoj sobi. Samo budite sigurni da koristite postavljanje namještaja kako biste naglasili kontrast u cijeloj prostoriji.

Koja boja najbolje pristaje uz crno-bijelu spavaću sobu?

Najbolje akcentne boje za crno-bijelu spavaću sobu su one koje dolaze u pastelnoj nijansi. Pasteli će biti u lijepom kontrastu s bijelom, a istovremeno će ublažiti crnu u prostoriji.

Može li crno-bijela spavaća soba funkcionirati s drvenim namještajem?

Crno-bijela spavaća soba može funkcionirati s drvenim namještajem, ali bolje je da se više sklonite bijeloj kada imate puno drvenog namještaja. U suprotnom, crno i drvo se mogu sukobiti. Zato počnite s bijelom kao glavnom bojom, a dodajte crne akcente kada imate drveni namještaj u crno-bijeloj spavaćoj sobi.

Je li crno-bijela spavaća soba bezvremenska?

Crno-bijeli dekor spavaće sobe ne samo da je bezvremenski, već je i elegantan i elegantan. Takođe je veoma raznovrstan, što vam omogućava da ga koristite da stvorite skoro svaki osećaj koji želite da soba ima.

Vrijeme je da razmislite o tome da svoju spavaću sobu napravite crno-bijelo

Bez obzira na oblik i veličinu vaše spavaće sobe ili stana, mislimo da je crno-bijelo odličan način da modernizirate svaku spavaću sobu. Prije nego što se odlučite za dodavanje crno-bijele u svoju spavaću sobu, uvijek preporučujemo planiranje dizajna.

Pobrinite se da soba dobije dovoljno svjetla, što može pomoći u uklanjanju tamnih zidova ili namještaja koji planirate dodati u prostor. Umjesto da idete na ogromnu transformaciju u jednom potezu, preporučujemo da dodajete tamnije komade jedan po jedan kako biste vidjeli kako utiču na vaš prostor.

Ovo može učiniti promjenu malo manje dramatičnom, a možete jednostavno prestati sa dodavanjem tamnijih elemenata kada mislite da cjelokupni izgled sobe postaje previše mračan.

Kada planirate preuređenje crno-bijele spavaće sobe ove godine, uzmite inspiraciju iz ovih 45 ideja koje smo danas ovdje predstavili. Pomiješajte i uskladite svoje omiljene elemente iz svih ovih projekata i uskoro ćete stvoriti jednobojnu spavaću sobu u kojoj vi i vaš partner volite provoditi vrijeme.

Bez obzira na atmosferu koju želite da kreirate u svojoj spavaćoj sobi, bilo da je to elegantno ili umirujuće, otkrićete da se crno i belo mogu slojeviti zajedno kako bi se stvorilo kućno okruženje u spavaćoj sobi. Uživajte u transformaciji svoje spavaće sobe u bezvremensku crno-bijelu sobu koja će se isticati ove godine!

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook