Elegantne ideje za uređenje blagovaonice za nezaboravno iskustvo u blagovaonici

Stylish dining room décor ideas for a memorable dining experience

Istina je da su večera u restoranu i večera kod kuće dva potpuna iskustva, ali to ne znači da ne možete uživati u posebnim i nezaboravnim trenucima u udobnosti vlastitog doma, bez prisustva drugih osoba osim vaših najmilijih. Iskustva s večerom kod kuće su intimnija i mogu imati razne oblike. Ali za to vam je potreban i odgovarajući dekor. Pogledajmo nekoliko primjera.

Stylish dining room décor ideas for a memorable dining experience

Ako želite da imate isti osećaj slobode i otvorenosti kao u restoranu, možete pokušati da svoju trpezariju organizujete u prostoru koji ima izlaz napolje ili koji ima barem veliki prozor ili staklena vrata. Na ovaj način možete se diviti okolini u svakom trenutku. A ako vam se soba čini premala ili preuska, taj problem možete riješiti velikim zidnim ogledalom.

Soba sa visokim plafonima bi takođe bila odlična za večeru. Visoki plafoni imaju tendenciju da učine prostoriju dramatičnijom, a ovaj osećaj možete povećati uz pomoć prevelikog lustera koji visi iznad trpezarijskog stola i nekog šik nameštaja. Paleta boja iz ovog primjera je vrlo lijepa i uravnotežena i zanimljivo je da su sve boje hladne, a ipak stvaraju osvježavajuću i privlačnu atmosferu.

Gold dining room

Ako više volite nešto malo pompeznije nego možete ići ili s nečim gotičkim ili kombinacijom bogatih boja i tekstura. Ova trpezarija je zaista impresivna. Paleta boja sobe svedena je uglavnom na paun plavu i zlatnu, dvije komplementarne boje koje rezultiraju gotovo kraljevskim izgledom.

Za nešto jednostavnije i suvremenije, minimalistički, okrugli stol za blagovanje sa sjajnom crnom završnom obradom i nekoliko stolica s visokim naslonom i sivim presvlakama izgledao bi lijepo u prostoriji s crnim naglašenim zidovima, sivim zavjesama i nekoliko zidnih svjetiljki koje će upotpuniti stilski luster. Intiman je i elegantan, ali ne upada u oči.

Ova veoma šik trpezarija izgrađena je oko tirkiznih tanjira. Ovo pokazuje da možete smisliti kompletan unutrašnji dekor za sobu čak i kada je vaša inspiracija mala i sve što može da ponudi je boja, a možda čak i tekstura. Za dopunu tanjira odabran je i niz tirkiznih akcenta, poput lampi, zavjesa i vaza. Tada se pojavila komplementarna boja: srebrna.

Boje poput bijele i plave mogu biti vrlo osvježavajuće i lijepe, ali su hladne boje pa nisu najbolji izbor ako želite stvoriti toplu i privlačnu atmosferu u svojoj blagovaonici. Za to se možete preorijentisati na boje kao što su smeđa, bež, žuta ili crvena. U ovom primjeru imamo blagovaonicu vrlo udobnog izgleda. Da bi upotpunio tu sliku, odabran je glamurozni luster koji će visiti iznad stola.

Ovo je blagovaonica koja je dio otvorenog tlocrta. Međutim, čak i bez razdjelnika prostorija, specifične oblasti i funkcije su dobro razgraničene. Trpezarija se sastoji od prekrasnog, minimalističkog trpezarijskog stola sa pravougaonom, prozirnom staklenom pločom. Dopunjena je nizom udobnih i elegantnih stolica s bež presvlakama koje su savršeno pristajale uz tepih. Ogromno ogledalo čini da se prostor čini većim, a atmosfera prozračnija.

Dining room ceiling design

Ako želite svojoj blagovaonici dodati akcentni element, ali želite nešto originalnije, možete odabrati da svoj strop pretvorite u umjetničko djelo. Ne govorimo o elaboriranim slikama ili grafitima, već o nečem jednostavnijem. Možete ili obojiti pruge na stropu ili odabrati šaru koja će privlačnija. Zatim možete dodati i uobičajene akcentne komade: prekrasan luster, ogledalo i možda čak i vazu sa prekrasnim cvijećem.

Chandelier dining room

Bilo bi savršeno kada biste svoju blagovaonicu mogli organizirati blizu velikog prozora. Panoramski pogledi bi bili prekrasna pozadina za dekor. Ova trpezarija je veoma elegantna. Ima moderan dekor i jednostavan je, ali ima nekoliko akcentnih komada koji ga ističu, kao što je taj divni luster ili umjetničko djelo. Paleta boja je takođe veoma elegantna.

Green table centerpiece

Iako crna izgleda kao vrlo jaka boja, ponekad može biti vrlo elegantna. Na primjer, crna blagovaonica bi zapravo izgledala vrlo lijepo ako je pravilno uređena. Ovdje, na primjer, imamo blagovaonicu s crnim podovima, crnim stolicama s visokim naslonom i crnim akcentnim zidom s prekrasnim teksturiranim tapetama. Ali i pored toga soba nije mračna i depresivna. Minimalistički drveni stol i veliki prozori, ali i bijeli plafon i ogledalo uspjeli su uravnotežiti dekor.

Izvori slika: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook