Ideje za kuhinjske ormariće koje začinjavaju svakodnevne kućne dekoracije

Kitchen Cabinet Ideas That Spice Up Everyday Home Decors

Planiranje kuhinje je težak posao. Ovo je prostor koji treba da sadrži puno prostora za odlaganje raznih predmeta i stvari, a to znači da morate pažljivo razmotriti svaki aspekt svakog malog dijela kuhinje prije nego što napravite korak unazad da biste se divili cijeloj slici. Kuhinjski ormarići su najvažniji dio. U tom smislu, postoji više varijacija nego što mislite.

Ugrađeni

Kitchen Cabinet Ideas That Spice Up Everyday Home Decors

Odlična stvar kod kuhinjskih ormarića po narudžbi je to što se mogu skrojiti tako da savršeno odgovaraju potrebama korisnika, a to znači da se uređaji mogu ugraditi u namještaj i nisu potrebni na standardnim visinama ili na uobičajenim mjestima.

Vintage akcenti

Gullo centerpiece backsplash

Šarmantna stvar ove kuhinje je stil odabran za njen namještaj. Ormari, na primjer, odlikuju se elegantnim metalnim ukrasima, a ovaj detalj u kombinaciji s drugim malim aspektima doprinosi jedinstvenom izgledu.

Viseći vrt sa začinskim biljem

Gatto wood island

Ponekad stvari koje dekor čine posebnim su mali detalji koji se dodaju kada sav namještaj bude na svom mjestu. Jedan takav primjer može biti ovaj set visećih sadilica koje pružaju prekrasnu baštu začinskog bilja.

Prozirne staklene fronte ormarića

Modern kitchen hardware and stained glass doors

Obično su gornji kuhinjski ormari sa staklenim frontama. Tu se obično čuvaju čaše, šoljice, začini i ostalo, dok lonci, tiganji i druge velike stvari ostaju u donjim ormarićima.

Bijeli ormari

cucine lube componenet backsplash

Naravno, mogli bismo se sjetiti nekih važnih nedostataka vezanih za bijele kuhinjske ormariće, ali u isto vrijeme možemo pronaći i mnoge prednosti. Na primjer, bijela je boja koja odgovara malim prostorima i koja omogućava da soba izgleda i osjeća se prozračno i prostrano.

Skriveni uređaji

bordignon marble backsplash

Ako želite da vaša kuhinja ima vrlo kohezivan i jednostavan izgled, veliki uređaji kao što su frižider ili mašina za pranje sudova mogu to da ometaju. Možda biste u ovom slučaju trebali razmisliti o skrivanju ovih uređaja iza panela koji odgovaraju ormaru.

Ugrađeni regali za vino

Arrex wood accent cabinets

Definitivno je praktično imati sve što vam treba baš tu, a da ne morate otvarati i zatvarati vrata ili napuštati prostoriju da biste to preuzeli. Stalak za vino bi mogao biti nešto što bi neki poželjeli imati u kuhinji i u tom slučaju bi ugradbeni stalak mogao biti savršena ideja.

Svijetle žarišne tačke

Arrex geometric drum lights

U kuhinji koja ima ormare jednostavnog izgleda i namještaj koji se zapravo ne ističe, može biti dobra ideja pretvoriti svjetla u žarišne točke. Par ogromnih privjesnih lampi koje visi iznad ostrva dobro bi funkcionisalo.

Backsplash skladište

Team 7 natural wood cabinets

Nema smisla zauzimati prostor na šalteru stvarima kao što su police za noževe, tegle za začine i kuhinjski pribor kada sve ove stvari možete pohraniti na pozadinu, za to možete objesiti šipke ili kuke.

Šarene police

stosa cucine corner open cabinets

Zelene, žute i narandžaste police i akcentni detalji savršeno se uklapaju u ovu kuhinju koja je ukrašena bezvremenskom crnom i bijelom kombinacijom. Posebno je lijep način na koji su ovi akcenti grupisani i kombinovani.

Staklene fronte

steel backsplash with vent and storage

Kuhinjski ormarići sa staklenim frontama omogućavaju vam da vidite unutrašnjost i lako identifikujete predmet koji vam je potreban bez otvaranja vrata. To je korisna karakteristika dizajna u nekim slučajevima iako je ponekad najbolje sakriti sve iza čvrstih vrata.

Prilagođene police

polaris backsplash storage

Kako biste maksimalno iskoristili svoju kuhinju, najbolja opcija je obično da se namještaj izradi po mjeri. Slično, možete dodati prilagođene detalje kada ormarići budu postavljeni. Na primjer, možete dodati neke police na backsplash ili dodati neke police za odlaganje na donju stranu zidnih ormara.

Mešani materijali i boje

Marchi industrial umbrella hood

Zaista nema smisla ograničavati se na jednu boju ili jedan materijal kada u svom srcu znate da biste voljeli vidjeti više od toga u svojoj kuhinji. Pomiješajte i uskladite boje i materijale kako želite.

Crni dizajni

La cornue double sink black cabinets

Crni kuhinjski ormarići su vrlo praktični i elegantni. Izgledaju prefinjeno, a odlično skrivaju mrlje. Možete koristiti crne ormare u kombinaciji sa sivom pločom ili sa bijelim policama. Prskanje boje također može izgledati lijepo.

Žljebovi i ukrasi

Kitchen island cabinet

Prednje strane ormarića s utorima poput ovih obično su znak tradicionalnijeg dekora. Daju namještaju prefinjen i elegantan izgled, ali su jednostavnost koju većina modernih i suvremenih kuhinja preferira.

Vertikalni kutovi

kitchen corner open shelving cabinet

Vertikalni kutovi za odlaganje mogu biti zaista praktični i funkcionalni. Mogu sadržavati mnogo funkcija kao što su police za vino, police za izlaganje i pretinci za male uređaje ili ladice.

Posebne i teksturirane završne obrade

Colorful gold kitchen cabinets

Zanimljiva strategija dizajna minimalističkih kuhinjskih ormarića je upotpuniti njihovu jednostavnost i nedostatak ukrasa završnom obradom ili bojom koja se ističe.

Dvobojni

Black kitchen cabinets with gold trims

Dvobojni kuhinjski ormarići i namještaj općenito dobra su opcija za moderne i suvremene interijere. Čak i ako je dizajn vrlo jednostavan i čak i strog, kontrast boja ne dopušta da izgleda monotono.

Nema hardvera

Glossy grey kitchen cabinets

Nedostatak izloženog okova (povlačenje fioka, kvake na vratima, ručke kuhinjskih ormarića) doprinosi jednostavnijem izgledu. Ova opcija se preferira u kuhinji koja uglavnom ima za cilj svijetao, otvoren i profinjen izgled.

Višeslojni dizajni

Vintage style kitchen cabinets design

Da biste maksimalno povećali prostor za pohranu u kuhinji, jedna od opcija je da imate set ormarića na istoj visini kao napa, nakon čega slijedi još jedan set pretinaca za odlaganje iznad njih. U gornji dio možete staviti stvari koje se rijetko koriste. Ako želite, možete dodati treći set modula koji djelimično pokriva pozadinu. One mogu imati staklene fronte ili mogu biti otvorene police.

Metalna obloga

La cornue capucino color kitchen

Znate one kuhinjske ormariće s elegantnim ukrasima na prednjim stranama? Izgledaju prilično otmjeno, ali ako bi ukras bio metalik onda bi stil bio sasvim drugačiji. Kuhinja bi postala malo industrijskija.

Nadzemno skladište

Kitchen with industrial pipes systems above countertop

Možete uštedjeti malo prostora u kuhinji tako što ćete svoje velike lonce i tiganje spremiti na policu obješenu sa stropa iznad vaše stanice za kuhanje. Na ovaj način ćete imati više mjesta u ormarima za sve ostalo.

Omotajuća pult

Glossy LACQUERED white kitchen

Imati pult koji se obavija oko vas u obliku slova L ili U može biti prilično praktično prilikom pripreme i kuhanja. Nema potrebe da se krećete po kuhinji jer je sve tu.

Police sa saćem

Kitchen in black with honeycomb shelves

Ako volite otvorenost i također želite dodati dramatičnu karakteristiku svojoj kuhinji, razmislite o nekim otvorenim policama s neobičnim uzorkom ili formom. Ovi, na primjer, formiraju strukturu nalik saću gdje svaki odjeljak ima jedinstvenu veličinu i oblik.

Dogradnja kuhinjskog ostrva

White and brown modern kitchen cabinets design

Ako se ozbiljno bavite svojim kuhanjem, onda znate da vam je potrebna različita visina pulta za različite aktivnosti. Ostrvo je dobro za određene stvari, ali bi bilo korisno imati i šalter niže visine. Razmislite o proširenju ostrva.

Staklene police

Glass kitchen cabinets - red design

Staklene police koje se ovdje nalaze daju ovim kuhinjskim ormarićima vrlo lagan i otvoren izgled i doprinose ukupnom osjećaju prostranije. Razmislite o ovoj mogućnosti dizajna ako imate malu kuhinju.

Tamni tonovi

Brown kitchen cabinets with wire shelfs

Tamne boje čine prostore manjim i ponekad sumornim. To nije tajna. Međutim, to nije uvijek slučaj. Paleta tamnih tonova može biti dobra za kuhinju sve dok ima dovoljno prirodnog svjetla kako bi se uravnotežio efekat.

Akcenti od nerđajućeg čelika

Grey kitchen cabinets design

Nehrđajući čelik je vrlo praktičan u kuhinjama, ali previše ga može prostoru dati industrijski izgled. Ako se slažete s tim, možete se jako zabaviti ukrašavajući pultove od nehrđajućeg čelika, police, uređaje i mnoštvo drugih stvari.

Kontrasti boja

Traditional kitchen design

Postoji mnogo različitih načina na koje možete kombinirati boje ili materijale u kuhinji kako biste stvorili zanimljive kontraste. Jednostavna ideja je da ormari budu obojeni u jednoj boji, dok je pozadina u kontrastnom tonu.

Staines drveni ormari

Classic rustic sold wood kitchen cabinets

Ništa se ne može porediti sa ljepotom bajcanog drveta kada je namještaj u pitanju. Ako vam se sviđa izgled onda možete iskoristiti tu toplinu u svoju korist ili možete uskladiti kuhinju s ostatkom kuće.

Ormari sa osvetljenjem

White kitchen design with Glass door cabinets

Kuhinjski ormarići koji imaju staklene fronte mogu također imati ugrađena LED svjetla i mogu pružiti ugodno ambijentalno svjetlo noću. Ako želite, možete koristiti i svjetla u boji kako bi se ormarići istaknuli.

Farbani namještaj

Colorful pattern kitchen backsplash

Oslikavanje kuhinjskih ormarića može biti način da promijenite izgled sobe ili da osvježite stari dekor. Razmislite o ovoj ideji sljedeći put kada odlučite da vašoj kuhinji treba preobrazba.

Sjajni završni slojevi

Green shade lacquered kitchen design with sleek curved lines

Ekstra sjajni namještaj je u jednom trenutku bio zaista u trendu i još uvijek može biti savršeno odijelo ako vam se sviđa izgled. Najbolji način da se istakne sjajna završna obrada je namještajem koji ima obline ili koji nema hardver.

Raznolikost u oblicima i vrstama

White l shaped kitchen with glass cabinets doors

Imati samo ladice ili samo otvorene police u kuhinji rijetko je praktično. Raznolikost je potrebna kako bi se dobio efikasan i udoban dizajn. Pokušajte zamijeniti otvorene i zatvorene kuhinjske ormariće za odlaganje i poigrajte se njihovim dizajnom. Na primjer, neki od odjeljaka mogu imati staklene fronte, dok su drugi od punog drveta.

Različite visine brojača

Large white kitchen design

Kao što smo već jednom spomenuli, praktičnije je imati različite visine pulta u kuhinji kako biste mogli udobno obavljati proces pripreme i kuhanja. Razmislite o različitim visinama, pa čak i različitim širinama za pult.

Dvostruki sudoper

Grey kitchen cabinets with stained glass doors

Dvostruki sudoper može biti zaista koristan u kuhinji, pogotovo ako nemate mašinu za pranje sudova. Sudopere možete ugraditi u pult, a prostor ispod se može koristiti za odlaganje sredstava za čišćenje.

Otvorene police

Wire Floor Open Shelves

Pored uobičajenih kuhinjskih ormarića koji se koriste za odlaganje, jedan od zidova možete pokriti regalom. Ovdje možete pohraniti i prikazati stvari kao što su boce za vino, vaze, žardinjere, začini itd.

Ostrvo skladište

Modern kitchen design with hanging storage above island

Kuhinjski otoci su vrlo praktični i ne samo za kuhinje otvorenog prostora. Ostrvo može biti onoliko malo koliko želite, a čak i takav bi vam ponudio dodatnu pohranu.

Plitke police

Open shelves and brown cabinets

Moglo bi biti korisno žrtvovati malo prostora na pultu ako želite dodati neke plitke police na pozadinu. Na ovaj način dobijate više prostora za pohranu dok koristite mali dio pulta.

Matching cabinetry

Natural wood molded kitchen cabinets with black counter top

Donji ormarići i oni koji se montiraju na zid mogu imati odgovarajući dizajn i stilove i na taj način se stvara kohezivni dekor ili mogu biti individualno različiti za vizualni kontrast i raznolik izgled.

Klizna vrata ormara

Large kitchen design with brown cabines and white - countertop from marble

Iako su manje uobičajena od krilnih vrata, klizna vrata ormarića su dobra opcija kada nemate puno prostora ili kada bi vrata prevrnula nešto drugo.

Djelomični backsplash

Decorate the kitchen countertop with empty glass

Moglo bi biti zanimljivo poigrati se sa backsplash-om i umjesto da pokrije cijeli dio zida između pulta i gornjih ormara, da mu date prilagođeni oblik ili da ga postavite samo ispred ploče štednjaka.

Velike podne jedinice

White and grey kitchen cabinets with a strong gold hood

Osim ako vam zaista nije potrebno više prostora na pultu, umjesto da svi vaši kuhinjski ormari budu podijeljeni na donji i gornji modul, možete imati i veliku podnu jedinicu kao što je ova.

Radna rasvjeta ispod kabineta

Black countertop and deep purple cabinet

Ne možete stvarno cijeniti korisnost LED svjetlosnih traka postavljenih ispod kuhinjskog elementa dok ih stvarno ne imate i ne koristite. Oni čine kuhanje i pripremu mnogo ugodnijim i ugodnijim.

Podignuti ormari

White solid lacquered cabinets

Donji moduli u kuhinji obično stoje na podu. Međutim, ako želite da soba izgleda prostranije, donji ormarići se mogu podići od poda ili čak montirati na zid.

Bar ekstenzije

U shaped kitchen design

Obično je kuhinjsko ostrvo koje služi kao šank ili ima proširenje za šank. Međutim, šank se može dodati i vašoj uobičajenoj kuhinjskoj pulti, a može poslužiti i kao trpezarijski sto ili prostor za doručak.

Ogledala

Built in kitchen cabinets with open shelves

Ogledala se obično koriste kako bi mali prostori izgledali veći. Obično nisu dio dizajna interijera kuhinje. Ipak, mogla bi biti zanimljiva ideja da se u kuhinju doda ogledalo, bilo u obliku fronta ormarića ili kao samostojeći zidni element.

Ormari za suprotstavljanje

White countertop and brown wood cabinet

Ovakav dizajn ima zanimljiv interaktivni karakter. Donji ormarići imaju otvorene kutije omotane oko ugla, a one se nastavljaju sa setom gornjih ormarića i otvorenih polica.

Modul niskog ormara

Chalckboard front doors and white cabinets

Moglo bi biti korisno imati i donji modul ormarića koji se može koristiti kao neka vrsta klupe ili platforme na kojoj se čuvaju i izlažu stvari. Osim toga, ispod bi se nalazilo i skladište.

Odgovarajući hardver

White kitchen with black hardware

Odgovarajući hardver za ormare obično će kuhinji dati kohezivan izgled. Alternativno, možete odabrati da imate jednu vrstu povlačenja fioka za donje ormare i drugu vrstu za zidne.

Ugradni frižider

Black marble countertop and brown earth color cabinet

Frižider može biti ili samostojeći komad postavljen odvojeno, pored kuhinjskih ormarića ili možda čak negdje drugdje ili može biti dio namještaja, ugrađen i integriran u jedinicu po mjeri.

Nejednaka širina brojača

Induction cooktop and grey marble countertop - curverd hood

Ovo je zapravo zanimljiva i neobična strategija dizajna. Kao što možete vidjeti ovdje, brojač nema svuda istu širinu. Jedan dio je uži od drugog. To također uzrokuje da ormarići imaju različite dimenzije.

Teksturirano staklo

Kitchen design with modern cabinets and lighting fixtures

Postoji mnogo različitih vrsta stakla koje možete izabrati za svoje kuhinjske ormariće. Prozirno staklo je prikladna opcija, a još jedna zanimljiva je teksturirano staklo prikazano ovdje. Djelomično sakriva sadržaj ormara.

Betonski brojač

Ceramic kitchen cupboards

Betonska ploča će kuhinji dati moderno-industrijski izgled, a kako biste uravnotežili njen hladan karakter, trebali biste je upotpuniti drvenim ormarićima. Ova dva materijala se dobro slažu.

Teksturirani backsplash

Stainless steel backsplash

Kada je kuhinja imala upečatljiv dizajnerski element kao što je ova teksturirana pozadina, dobra ideja je da sve ostalo bude što jednostavnije, stoga minimalistički drveni ormari bez vidljivog hardvera.

Mermerni akcenti

Marble kitchen countertop and bcksplash

Mramorna pozadina u kombinaciji s odgovarajućim pultom uvijek će se istaknuti, tako da biste možda željeli da dizajn ormara bude jednostavan i bez nepotrebnih ukrasa ili dodataka.

Jednostavne i čiste linije

Grey shade kitchen cabinets

Ne možete pogriješiti s jednostavnim dizajnom. Od svih ideja za kuhinjske ormariće, ovo je jedna od najsvestranijih. Uvijek možete poboljšati dizajn ili mu dodati male detalje ako želite.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook