Ideje za police za knjige u kućnoj biblioteci – da se možete okružiti pričama

Home Library Bookcase Ideas – So You Can Surround Yourself With Stories

Kućna biblioteka nije baš uobičajena karakteristika, ali nemojmo stvari shvatiti tako doslovno. Nemojte nužno razmišljati o kućnoj biblioteci kao o zasebnoj prostoriji koja je u potpunosti posvećena knjigama i čitanju. Ovo jednostavno može biti kutak u nekoj od prostorija, opremljen zidnom ormarićem za knjige i udobnom foteljom. Na neki način, sasvim je moguće da mali i udoban kutak za čitanje preuzme ulogu kućne biblioteke ili čak da se u sličnoj situaciji nađe stolica s ugrađenim spremištem za knjige. Ali hajde da pričamo o pojedinostima. Koju biste policu za knjige odabrali za svoju kućnu biblioteku?

Home Library Bookcase Ideas – So You Can Surround Yourself With Stories

Raznolikost je dobra u dizajnu police za knjige jer knjige dolaze u mnogo različitih oblika i veličina. Ovakav dizajn je i praktičan i zanimljiv sa estetske tačke gledišta.

Freestanding wall units for books storage

Kako vaša kolekcija knjiga raste, raste i vaša polica za knjige. Možete početi s malim komadom, a zatim s vremenom dodati još jedinica.

Geometric built in library

Asimetrični ili geometrijski uzorci su veoma popularni na mnogim modernim i savremenim policama za knjige.

Library wall behind the sofa made from shelves

Jednostavni dizajni poput ovog imaju svoj šarm. Zanimljiva stvar u ovom slučaju je niska visina police za knjige u odnosu na plafon.

Cabinets and shelves for home Library blue color

Mnoge zidne jedinice za dnevne sobe imaju ugrađene police za knjige. Mogu se koristiti na mnogo načina, često za izlaganje kolekcionarskih predmeta ili ukrasa.

Mask an entire wall with a bookcase

Wall bookcase decor home library in style

Ova modularna polica za knjige služi i kao pregrada prostora. Ima dugačke i uske module postavljene pod različitim uglovima i različitih veličina.

Geometric three colors wall home library bookcase

Ovo je polica za knjige u obliku šesterokuta i sam njen neobičan oblik bio bi dovoljan da se istakne. Uz to, polica za knjige se sastoji od tri dijela, od kojih je svaki organiziran kao lijepa modularna mreža. Imaju različite boje i zapravo su prilično raznovrsne čak i kao pojedinačni komadi.

Living room wall unit with book storage

Ako volite dobro izbalansirane dizajne i kombinacije kontrastnih oblika i završnih obrada, pogledajte ovu modernu policu za knjige. Ima otvorene i zatvorene module različitih oblika i veličina.

Industrial style home library

How to add mood with books for an industrial home library

Industrijska polica za knjige može biti nešto što biste mogli razmotriti za savremenu kuću ili moderno-industrijski dekor. Obično su napravljeni od metala i često imaju cijevi.

Wall divider home library for large spaces

Sviđaju nam se pregrade na ovoj polici. Oni čuvaju knjige od pada i naglašavaju organiziranu, geometrijsku prirodu dizajna.

Living room home library arrage books by colors for a perfect look

U prostor sa visokim stropom možete staviti visoku i usku policu za knjige i možete je dodatno opremiti ljestvama kako biste mogli

Brown living room furniture with books storage

Razlika u dubini između polica zanimljiv je dizajn za ovu policu za knjige prilično jednostavnog izgleda.

Geometric floating wall library books

Otvorene police postavljene na zid su prostorno efikasne i odlične su za male prostore. U isto vrijeme, mogu izgledati privlačno i vrlo zanimljivo, poput ovih na primjer.

Metalic home library and glass shelves

Ako ozbiljno razmišljate o svojoj kolekciji knjiga i želite je prikazati u punom sjaju, onda će vam trebati ormar za knjige u koji može stati sve knjige i sve one koje tek dolaze.

Grey living room interior design with a large bookcase behid

Zidne jedinice izrađene po mjeri poput ove omogućuju vam da ugurate nekoliko knjiga između ostalih modula za pohranu, stvarajući raznolik i dinamičan izgled.

Metallic circle and wood shelves divider library

Na ovim policama za knjige nema vertikalnih pregrada. Prostori su odvojeni prstenovima koji služe kao držači za knjige.

Modern freestanding bookshelf home library

Polica za knjige puna samo knjiga može izgledati pomalo dosadno pa razbijte monotoniju nekim vazama, ukrasima, kutijama i drugim stvarima koje želite da izložite.

Modular Harto Home Library for Home living

Ako želite nešto drugačije, nešto što se prilagođava vašem dekoru i vašem stilu, isprobajte modularnu policu za knjige napravljenu od modula koje možete preurediti kako želite.

Narrow home library space for storage and cool design

Neke police za knjige mogu se postaviti uza zid ili koristiti kao samostojeće jedinice koje se udružuju i kao razdjelnici prostorija. U tom slučaju im se može pristupiti sa obe strane.

Noir bookcase design Living room decor

Undulating wave Home Library furntiure piece

Kako bi velika zidna polica za knjige izgledala manje dosadno i jednostavno, složite knjige i izložite ih na različite načine i pod različitim uglovima. Naravno, ova polica za knjige je zanimljiva sama po sebi zahvaljujući valovitom uzorku.

Reclaimed wood freestorage home library

Staklena polica za knjige ili regal koji ima ovaj materijal u svom dizajnu ima prednost što izgleda lagano, a također je svestran i može se lakše uklopiti.

Shelves used like home library for living room

Dodajte malo akcentnog osvjetljenja svojoj polici za knjige kako biste istaknuli police i naglasili svoje omiljene knjige ili kao način da cijeloj jedinici date zanimljiviji i privlačniji izgled.

Small and narrow standing bookcase with glass shelves

Sada je to dodatna mala polica za knjige. Visok je i uzak, poput kule i ima staklene police, ali ništa od toga nije toliko zanimljivo kao činjenica da je balansirano na jednoj nozi u sredini.

Sophisticated home library from wire

Kocke su tema dizajna ove police za knjige. Oni podupiru i povezuju police, a također daju jedinici razigran i zabavan izgled.

Stroage Grey cabinets and metalic shelves home library

Nije li ova polica za knjige savršena za moderan dnevni boravak ili ured? Ima elegantan okvir s metalnim detaljima i kombinaciju otvorenih polica i zatvorenih modula.

Tree like home library bookshelf

Tall bookcase design for small homes

Ovo je zanimljiv toranj s policama za knjige koji je pričvršćen za pod i plafon i ima police raspoređene oko centralne metalne šipke. To je dobra opcija za uglove, a može poslužiti i kao vizualni razdjelnik između dva prostora.

Transparent library used like divider glass shelves

Ovo je dizajn koji nudi novu perspektivu na staklene police. Ovog puta staklene police su zapravo vertikalne ploče koje drže metalne komade. Stvarne police su postavljene pod uglovima i izgledaju kao da lebde.

Tree style home library bookcase storage

Zaista je zabavno raditi s modularnim namještajem. Uzmimo za primjer ove police za knjige. Imaju ovaj funky oblik strelice i mogu se kombinirati na mnogo i mnogo različitih načina kako bi se stvorile različite zanimljive konfiguracije. Možete dodati još kako vaša kolekcija knjiga raste.

Undulating shelves and curved design for wall divider with books

Vijugave linije i nježne krivine ovog regala/prostorne pregrade ublažavaju ravne linije polica i pomažu u stvaranju privlačnog izgleda za prostor.

Undulating wall bookcase home library

Mali detalj dizajna poput činjenice da ove police imaju valovite ivice imaju veliki utjecaj na cjelokupni izgled jedinice. Odjednom, izgleda jedinstveno i drugačije umjesto jednostavno i uobičajeno.

Wood sticks wall books

Evo dizajna police za knjige koji je vizualno lagan i istovremeno praktičan i moderan. Sadrži module različitih oblika i veličina, a stvarna struktura jedinice stvara ovu prekrasnu međusobnu igru svjetla i sjene.

Arrange the books in your library in style

Ko je rekao da knjige moraju da stoje ispravno ili da budu naslagane vodoravno? Mnogo hladnija opcija je da ih postavite koso ili pod uglom. To je ono što ova polica za knjige ionako ohrabruje.

Branch copper sprayed library

Neki dizajni su jednostavno previše čudni ili neobični da bi se smjestili u posebnu kategoriju ili stil. Uzmimo za primjer ovu policu za knjige. Kako biste to opisali? Zaista ne liči ni na šta drugo što smo vidjeli.

Colorful Home Library Design Bold Colors

Dodir boje tu i tamo zaista može promijeniti izgled i dinamiku dekoracije. Ovo je moderna jedinica sa zaista dobro izbalansiranim dizajnom sa stajališta hromatske i materijalne palete.

Contemporary home library in white

Ono što se na prvi pogled čini samo još jednim ponavljajućim geometrijskim uzorkom, ispostavilo se da je malo složenije od toga. Linije iznenada skreću sa kursa i formiraju nove i neočekivane forme.

Cowhide armchairs and home library

Dok otvorene police na ovoj polici za knjige otkrivaju zid iza jedinice, neki od odjeljaka imaju stražnje ploče obojene u tamnu nijansu crvene, a ovi vam omogućavaju da se igrate s razlikom u pozadini kako biste istaknuli određene stavke.

Decorate the corners with freestanding bookcase

Grafička priroda ovog komada je detalj koji mu omogućava da se udvostruči kao ukrasni predmet u dizajnu interijera sobe.

Decorating the bookcase with plants and books

Dodajte nekoliko saksijskih biljaka na svoje police za knjige kako biste zidu dodali malo boje i stvorili vizualno privlačan dekor. Biljke se mogu spuštati kaskadom ili ih možete trenirati da se penju na police.

Dining Room Home Library Wall

Nije li malo čudno da imate sve ove zatvorene module u centru jedinice dok su sve otvorene police grupisane oko njih, kao da su namijenjene da ih uokviruju?

Floor freestanding home library storage books

High ceiling home library with curved shelves and partitions

Čini se da je ovo dosta varijacija ovih valovitih polica za knjige. Neke konfiguracije sadrže pojedinačne module složene i raspoređene u različitim oblicima, dok su druge pune zidne jedinice inspirirane ovim trendom dizajna.

Floor geometric two tone painted home library storage books

Ako vam lako dosadi raspored namještaja, možda biste uživali u modularnoj polici za knjige sastavljenoj od pojedinačnih komada nalik kutijama koje možete slagati i kombinirati kako želite.

Floor to ceiling home library design LED lights

Čitav zid polica za knjige, sada je to obaveza. Takva jedinica je mnogo impresivnija kada imate visok plafon. Ovo je savršen prikaz ideje koju smo imali na umu.

Full wall home library design storage

Evo jedne zabavne dizajnerske ideje: polica za knjige s otvorenim modulima i stražnjim panelima različitih boja. Alternativa može biti ukrašavanje stražnje strane polica tapetama ili bojanje zida u različitim bojama.

Geometric home library design furniture

Koliko je ova polica za knjige zabavna i raznovrsna? Ima sve ove različite module koji se mogu koristiti pojedinačno ili sastaviti za kreiranje prilagođenih komada. Jasno se vide tačke na kojima su pričvršćene jedna za drugu i to je dio njihovog šarma.

Industial design library with glass shelves

Staklene police nude vizualnu lakoću i pomažu u održavanju otvorenog i prozračnog dekora. Ovdje su izgledale sjajno, uparene s ovim elegantnim okvirom police za knjige.

Industrial style wall library with storage also

Rustikalno-industrijski ili shabby-chic namještaj nije za svakoga. Potrebna je posebna vrsta dekoracije da bi izgledala lijepo, ali kada se to dogodi, utjecaj je vrlo poseban.

Ladder home library design

Izgleda kao da se ove police drže uspravno, ali dva gigantska kompasa i čini se da je to izvor inspiracije za dizajn. Zar ovaj regal ne bi izgledao savršeno u kancelariji arhitekte?

Living room Home library with sliding glass door

Postoji mnogo opcija dizajna kada su u pitanju police za knjige i police. Možete početi s malom jedinicom i dodati još ako je potrebno ili ako je soba velika. Možete čak izmjenjivati dva ili više dizajna.

Living room wall divider home librart comfortable armchairs

Police za knjige i fotelje se međusobno nadopunjuju. Dok jedan ima ravne linije i oštre uglove, drugi je definisan glatkim krivinama i ivicama.

Living room wall library that wrap the fireplace

Neka vaša kućna biblioteka bude prilagođena. Može uključivati karakteristike kao što su ugrađeni kamin, posebne izložbene površine za vrijedne knjige i sve ostalo što želite.

Living room with large wall unit used like library tv built in

Nema potrebe za posebnom prostorijom samo za vaše knjige. Vaša dnevna soba može biti i vaša kućna biblioteka, a vaše knjige mogu dijeliti prostor sa TV-om.

Books wallpaper fake home library

Cool fake home library with wallpaper

Fake home library design wallpaper that mimic books

Fake wall Library for living room books wallpaper

Ne treba vam puno knjiga kada zidove možete obložiti tapetama na temu biblioteke. Naravno, to bi vam ostavilo lažnu kućnu biblioteku. Ideja je zapravo prilično zabavna i neobična i možete je koristiti na mnogo zanimljivih načina.

Home library with a built in chair

Small space storage ideas home library with built in chair

Još jedna neobična ideja koja je takođe vrlo praktična je da imate stolicu ugrađenu u policu za knjige. Zapravo, to bi morala biti stolica koju možete uvlačiti i izvlačiti iz jedinice i koja bi savršeno odgovarala konturi.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook