Kako izgraditi i ukrasiti stočić za kavu u deblu

How To Build And Decorate A Tree Trunk Coffee Table

Nameštaj ne mora da bude skup. Pogotovo ako koristite ono što vam priroda daje da napravite nešto poput stolića za kafu od debla. Korištenje prirodnih grana i drugih dijelova drveća u trendu je u svijetu kućnog uređenja.

How To Build And Decorate A Tree Trunk Coffee Table

Što je odlično jer možete besplatno napraviti rustikalne stolove za svoj životni prostor. Za ovaj cool stočić za kafu potrebno je samo nekoliko materijala koje možda već imate pri ruci, set kotača i vaše vrijeme.

Dakle, ako tražite jeftin pomoćni sto sa rustikalnim stilom, onda je ovaj projekat za vas.

Možete li koristiti panj kao stočić za kafu?

DIY rolling tree stump side table

Panjevi su popularni stolovi u mnogim domovima zbog svog rustičnog izgleda i prirodnih elemenata. Mnogi ljudi još uvijek seku drva za svoje kamine za grijanje svojih domova. A panjeve će koristiti za stolove.

Sada, ako želite da kreirate ovaj izgled bez pristupa sopstvenom zemljištu, uvek možete da odete u svoje lokalne drvoprerađivače.

Kako tretirati deblo drveta za sto?

Kada pravilno tretirate svoje deblo, nećete morati da brinete da će štetočine i bube upasti u vaš dom.

Najbolji način za tretiranje stabala drveća je da prvo pustite da se potpuno osuši. Ako koristite svježe posječeno drvo, to može potrajati i do šest mjeseci.

Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je vrsta drveta koje koristite za svoj panj. Neka se drva kvare brže od drugih. Dakle, ako želite dugotrajno, očuvano deblo, najbolje vrste drveta za stolove su:

Zapadni Crveni Cedar Redwood Hrast

Ovo su izdržljivije vrste drveta koje će trajati dugo.

Kako zagladiti panj?

Zaglađivanje debla je još jedan kritičan dio njegovog očuvanja.

Pobrinite se da uklonite svu koru i izbrusite je brusnim papirom dok ne postane vrlo glatka.

Šta još možete napraviti od stabala drveća?

Ne morate se ograničiti samo na izradu stolića za kafu od panjeva. Drvene trupce možete koristiti za izradu većine vrsta namještaja, uključujući:

Stolice Okviri kreveta Kauči Vrtni kreveti Šetače Klupe Stolice

Možete koristiti trupce za izgradnju kuće ako želite. Kao što vidite, drvo je svestran, ali ograničen materijal koji možete koristiti za izradu bilo čega.

Materijali za kafe stočić za deblo drveta:

Tree stump side table supplies 1024x683

Stablo ili jedan veliki panj (izrezan na veličinu) 3 okretna kotača, jedan sa blokadom Vijci Bušilica Brusilica, blok za brušenje ili brusni papir Prozirna poliuretanska četka za farbanje

Kako napraviti sto za kafu od debla:

Korak 1: Pripremite stablo

Započnite pripremom stabla. Smanjite ga na veličinu motornom testerom ako je potrebno. I uklonite višak kore po želji (balvan koji smo koristili već je bio gol jer je bio napadnut bušotinom od jasena prije sječe).

Možete pronaći panjeve s oborenog i polomljenog drveća ako ne želite da posječete drvo.

Odaberite štampu pravog oblika, veličine i boje za vaš prostor. Obrusite stranice ili ivice za željenu estetiku.

tree stump DIY

Korak 2: Premaz od poliuretana

Nakon što ste pripremili trupac prema svom ukusu (veličina, oblik i površina), stavite prozirni sloj poliuretana preko trupca za glatku završnu obradu. Zatim ostavite da se potpuno osuši.

Korak 3: Označite mjesta za kotače

Okrenite trupac preko donje strane prema gore i poravnajte i označite gdje želite da se kotačići nalaze na dnu trupca. Prethodno izbušite rupe za točkove ako je potrebno.

Korak 4: Pričvrstite kotače. I violu.

Zašrafite kotače i vaš projekat je gotov.

Pronađite mali kutak i uparite ga sa stolicom. Ili postavite ovaj stočić pored kreveta ili sofe. I uprizorite ga s nekoliko dodataka.

Prstenovi od drveta na vrhu zaista privlače pogled. Dakle, možda biste željeli da dio ovoga ostane vidljiv jer je to definitivno privlačan dio projekata drvenih trupaca. Imajte na umu da ovaj gotov proizvod može biti težak u zavisnosti od gustine vašeg drveta i veličine panja.

Kotačići su odlični za jednostavno pomicanje stolića po kući kada preuređujete namještaj ili selite. Ali, možete koristiti i set malih nožica za tiple ako želite drugačiju estetiku.

tree stump side table how to

tree stump side table tutorial

tree stump side table

tree stump side table DIY

DIY tree stump side table

Često postavljana pitanja (FAQ)FAQ

Gdje kupiti sto za kafu od debla?

Ako želite podržati mala poduzeća, na Etsyju možete pronaći jedinstvene stoliće za kavu u deblu drveća. Ili možda živite negdje gdje možete naći lokalnog stolara. Lokalne trgovine sa štedljivom robom mogu imati stočiće za kavu u deblu drveća ako želite da kupujete sa ograničenim budžetom.

Koliko će dugo trajati moj stočić za kafu iz panja?

Ako se s njim pravilno postupa, očuvani stolići za panjeve trajat će decenijama.

Kako napraviti rustikalni sto od panjeva?

Rustikalni je sirov i prirodan izgled. A panjevi automatski imaju rustikalni stil jer su drveće. Slijedite upute za ovaj projekt kako biste pravilno pripremili, tretirali i kreirali rustikalni stol za panjeve.

Zaključak

Unesite vanjštinu unutra s ovim projektom stolića za kavu u deblu drveta. To je odličan prirodni element koji vašem domu dodaje stil i prirodu.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook