Kako postati dizajner interijera: koraci i kvalifikacije po državama

How to Become an Interior Designer: Steps and Qualifications by State

Da biste postali dizajner interijera, potrebno je školovanje i, u mnogim državama, licenca za dizajn interijera. Ako ste razmišljali da krenete ovim putem, postoji mnogo koraka za podizanje karijere.

U ovom članku ćemo istražiti osnovne korake kako postati dizajner interijera i državne kvalifikacije.

Kako postati dizajner interijera: korak po korak

How to Become an Interior Designer: Steps and Qualifications by State

Iako možete postati dekorater interijera bez školovanja ili licence, koraci da postanete dizajner interijera su mnogo složeniji. Dizajneri interijera odgovorni su za funkciju prostora i, osim učenja koncepta dizajna, moraju biti upoznati i sa zahtjevima zoniranja i programima kompjuterski potpomognutog dizajna.

Korak 1: Steknite diplomu saradnika ili prvostupnika

Prvi korak da postanete dizajner interijera je upis na program dizajna interijera i stjecanje diplome saradnika ili prvostupnika. Tokom školovanja, moraćete da pohađate časove o osnovama dizajna, softveru za projektovanje pomoću računara i crtanju. Ako steknete diplomu, pohađat ćete i kurseve marketinga i poslovanja, što vas može podesiti da radite za sebe.

Iako sve države ne zahtijevaju diplomu da biste radili kao dizajner interijera, mnoge to rade. Osim toga, diploma je bolji put ako želite da radite za dizajnersku firmu, jer većina to zahtijeva.

Možete početi tako što ćete steći diplomu saradnika, a zatim nastaviti sa svojim obrazovanjem na osnovu vaših ciljeva i zahtjeva vaše države. Imajte na umu da neke države zahtijevaju od kandidata da pohađaju CIDA (certificirana akreditacija za dizajn interijera) školu dizajna kako bi postali certificirani dizajner interijera.

Korak 2: Prijavite se za stažiranje

Stažiranje vam može pomoći da steknete praktičnu praksu dizajna i steknete potrebno iskustvo za polaganje NCIDQ ispita. Ako živite u državi koja zahtijeva polaganje ovog ispita, trebat će vam od 3.520 do 7.040 sati iskustva da biste se kvalifikovali.

Osim prijave za stažiranje, vjerovatno ćete morati raditi za dizajnersku firmu ili kod licenciranog dizajnera interijera kako biste prikupili dovoljno sati iskustva.

Za to vrijeme možete odlučiti za koju vrstu dizajna interijera želite da se specijalizirate, kao što su komercijalni, stambeni, zdravstveni, itd.

Korak 3: Popunite NCIDQ ispit

Ako živite u jednoj od 27 država koje zahtijevaju završetak NCIDQ-a, morat ćete položiti i položiti ovaj ispit prije nego što dobijete licencu za dizajn interijera. Čak i ako ne živite u državi koja zahtijeva NCIDQ certifikat, polaganje ovog ispita može povećati vaše šanse da budete angažovani u dizajnerskoj firmi i pomoći vam da uspostavite svoju karijeru.

Da biste pristupili NCIDQ ispitu, morate ispuniti ove smjernice podobnosti:

Steknite diplomu saradnika, sertifikat ili diplomu i završite 5.280 sati iskustva. Završite diplomu ili master diplomu u drugom smeru ili sertifikat, diplomu ili diplomu o dizajnu enterijera i završite 3.520 sati radnog iskustva. Završite diplomu ili master i završite 3.520 poslova -sati iskustva

Nacionalni savet za kvalifikaciju dizajna enterijera (NCIDQ) ima tri dela. Prvi odjeljak je Osnove samo za IDFX/IDFX. Ovaj dio ispita možete položiti ako ste na posljednjoj godini svog master ili bachelor programa ili ste ispunili obrazovne zahtjeve, ali još niste ispunili uslove radnog iskustva.

Druga dva dijela ispita uključuju Professional IDPX i Practicum PRAC. Morate ispuniti zahtjeve za obrazovanje i radno iskustvo prije nego što ih ispunite.

Korak 4: Kreirajte svoj portfolio

Možete početi kreirati svoj portfolio prije ili nakon završetka NCIDQ-a. Vaš portfolio bi trebao biti pun visokokvalitetnih fotografija koje bilježe vaš najbolji rad. Možete staviti svoj portfolio na internet ako pokušavate privući vlastite klijente ili ga predati dizajnerskoj firmi.

Korak 5: Razvijte svoje poslovanje

Ako radite za sebe, izgradite identitet svog brenda, razvijte strategiju društvenih medija i umrežite se na lokalnim događajima. Da biste se postali novi dizajner, može potrajati, pa što se više umrežite, to bolje.

Zahtjevi dizajnera interijera po državama

Primarni put da postanete dizajner interijera je sljedeći:

Steknite diplomu saradnika ili prvostupnika u oblasti dizajna Steknite relevantno radno iskustvo Položite NCIDQ da biste dobili licencu za dizajn enterijera

Ali, u Sjedinjenim Državama svaka država postavlja vlastite propise, što čini put složenijim. Neke države imaju stroga pravila za dizajnere interijera, dok ih druge nemaju. Ovdje su kvalifikacije za dizajn interijera po državama.

Budući da države mogu promijeniti zahtjeve u bilo koje vrijeme, kliknite na pridruženu web stranicu ispod da vidite trenutne kvalifikacije.

Alabama

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Alabama Registrirani dizajner interijera Kvalifikacije

Da biste postali registrovani dizajner enterijera u Alabami, morate ispuniti uslove za obrazovanje i radno iskustvo i položiti NCIDQ. Minimalni uslov za obrazovanje je pridružena diploma dizajna enterijera plus 3-4 godine radnog iskustva.

Kandidati također moraju podnijeti registraciju i završiti 10 sati kontinuiranog obrazovanja godišnje.

Aljaska

Aljaska nema zahtjeve za obrazovanjem ili licencom za dizajnere interijera.

Arizona

Arizona nema zahtjeve za obrazovanjem ili licencom za dizajnere interijera.

Arkanzas

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Registrirani zahtjevi za dizajn interijera u Arkansasu

Da biste se kvalifikovali kao registrovani dizajner enterijera u Arkanzasu, morate završiti CIDA program ili ekvivalentan program i imati minimalno radno iskustvo. Morate položiti NCIDQ ispit. Registrovani dizajneri interijera moraju završiti šest sati kontinuirane edukacije godišnje.

California

Naslov: Certified Interior Designer Website: California Certified Interior Design Qualifications

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Kaliforniji, morate završiti potrebne obrazovne i minimalne sate radnog iskustva te položiti kalifornijski IDEX ispit. Kaliforniji je potrebno 10 sati kontinuiranog obrazovanja svake dvije godine.

Colorado

Naslov: Licencirani dizajner interijera Web stranica: Kvalifikacije za dizajn interijera s licencom u Coloradu

Iako Colorado ne navodi posebne zahtjeve za obrazovanjem da biste postali licencirani dizajner interijera, oni zahtijevaju polaganje NCIDQ-a, koji dolazi sa vlastitim smjernicama za obrazovanje i radno iskustvo.

Connecticut

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Connecticut Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Uslovi da postanete registrovani dizajner enterijera u Konektikatu uključuju polaganje NCIDQ ili drugih ispita jednake ili veće vrednosti. Registranti moraju završiti četiri sata kontinuiranog obrazovanja svake tri godine.

Delaware

Ne postoje posebni propisi o licenciranju za dizajnere interijera u Delawareu.

Florida

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera na Floridi

Da biste postali registrirani dizajner interijera na Floridi, morate položiti NCIDQ i dostaviti dokaz o prolazu na vašoj prijavi. Morate završiti 20 sati kontinuirane edukacije svake dvije godine, što uključuje 14 sati iz oblasti zdravlja, sigurnosti i dobrobiti, 2 sata iz građevinskih propisa Floride i 2 sata iz specijalizovanih tema.

Georgia

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera Georgia

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Gruziji, morate završiti minimalne zahtjeve za obrazovanje i iskustvo i položiti NCIDQ. Licencu morate obnavljati svake dvije godine, završavajući 12 sati kontinuiranog obrazovanja.

Havaji

Havaji nemaju licencu za rad kao dizajner enterijera.

Idaho

Ne postoje posebni uvjeti za obrazovanje ili licencu za rad kao dizajner interijera u Idahu.

Illinois

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Illinois Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Illinoisu, morate ispuniti minimalne uvjete obrazovanja i radnog iskustva. Osim toga, morate položiti sve dijelove NCIDQ ispita. Ne postoje zahtjevi za kontinuirano obrazovanje za dizajnere interijera u Illinoisu.

Indiana

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera u Indiani

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Indiani, morate popuniti NCIDQ ili imati aktivni broj licence arhitekte Indiane. Morate obnavljati licencu svake dvije godine i završiti 12 sati kontinuirane edukacije.

Iowa

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera u Iowa

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Iowi, morate imati najmanje dvije godine fakulteta sa kombinovanim fakultetom i radnim iskustvom od šest godina. Također morate položiti NCIDQ ispit. Osim toga, svake dvije godine morate završiti deset sati kontinuiranog obrazovanja.

Kanzas

Ne postoje posebni zahtjevi za licenciranje za rad kao dizajner interijera u Kanzasu.

Kentucky

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera u Kentuckyju

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Kentuckyju, morate završiti srednju diplomu, steći potrebno iskustvo i položiti NCIDQ ili NCARB ispit. Morate obnoviti svoj certifikat i završiti 12 jedinica za lični razvoj svake godine.

Louisiana

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Louisiana Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Louisiani, morate ispuniti minimalne zahtjeve za obrazovanjem i iskustvom te položiti NCIDQ. Morate obnavljati registraciju svake godine i završiti pet sati kontinuirane edukacije iz oblasti zdravlja, sigurnosti i dobrobiti.

Maine

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera u Maineu

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Maineu, morate ispuniti minimalno obrazovanje i radno iskustvo te položiti NCIDQ. Iako morate obnavljati svoju certifikaciju svake godine, ne postoje zahtjevi za kontinuirano obrazovanje.

Maryland

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Kvalifikacije certificiranog dizajnera interijera u Marylandu

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Marylandu, morate ispuniti minimalno obrazovanje i radno iskustvo te položiti NCIDQ ili ekvivalentan ispit. Svake dvije godine morate završiti obnovu i deset sati kontinuiranog obrazovanja. Jedan od sati kontinuirane edukacije mora biti usmjeren na održivi dizajn.

Massachusetts

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu za dizajnere interijera u Massachusettsu.

Michigan

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu za dizajnere interijera u Michiganu.

Minnesota

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera u Minnesoti

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Minnesoti, morate završiti CIDA odobren (ili ekvivalentan) diplomski program dizajna interijera. Također morate imati kvalificirano radno iskustvo i položiti NCIDQ. Period obnove je svake dvije godine i morate završiti 24 sata profesionalnog usavršavanja, s tim da su dva sata usmjerena na profesionalnu etiku.

Mississippi

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera Mississippi

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Mississippiju, morate imati četverogodišnju diplomu iz dizajna interijera i položiti IDQE ili imati deset godina radnog iskustva i položiti IDQE. Svake dvije godine morate završiti 12 sati kontinuirane edukacije o temama zdravlja, sigurnosti i dobrobiti.

Missouri

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Misuri Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Missouriju, morate završiti zahtjeve za obrazovanjem i iskustvom te položiti NCIDQ. Svake dvije godine morate završiti 1 jedinicu odobrenog kontinuiranog obrazovanja, jednaku deset sati kontakta.

Montana

Ne postoje uslovi za licencu ili registraciju za rad kao dizajner enterijera u Montani.

Nebraska

Ne postoje zahtjevi za licenciranje ili registraciju za rad kao dizajner interijera u Nebraski.

Nevada

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Nevada Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Nevadi, morate završiti program dizajna interijera akreditiran od CIDA-e ili ekvivalent ili steći diplomu iz arhitektonskog programa akreditiranog od strane NAAB-a. Potrebne su vam i dvije godine iskustva i položen NCIDQ ispit. Nakon registracije, svake godine morate završiti osam jedinica kontinuiranog obrazovanja iz oblasti zdravlja, sigurnosti i dobrobiti.

New Hampshire

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu za rad kao dizajner interijera u New Hampshireu.

New Jersey

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera New Jerseya

Da biste postali certificirani dizajner interijera u New Jerseyu, morate završiti CIDA akreditirani dizajnerski program ili ekvivalentan program. Također morate imati potrebno radno vrijeme i položiti NCIDQ. Morate obnoviti svoju certifikaciju svake dvije godine i završiti 12 sati kontinuiranog obrazovanja. Šest od tih 12 sati mora biti usmjereno na zdravlje, sigurnost i dobrobit.

Novi Meksiko

Naslov: Licencirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi licenciranog dizajnera interijera New Mexico

Da biste se prijavili za licenciranog dizajnera interijera u Novom Meksiku, morate ispuniti minimalne zahtjeve za obrazovanje i iskustvo, položiti NCIDQ i dostaviti tri referentna pisma. Kada dobijete sertifikat, morate završiti osam sati odobrenog kontinuiranog obrazovanja svake godine.

Njujork

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera u New Yorku

Da biste postali certificirani dizajner interijera u New Yorku, morate završiti odobreni program dizajna interijera u trajanju od 2-5 godina i imati najmanje dvije godine radnog iskustva u dizajnu interijera. Također morate položiti sva tri dijela NCIDQ ispita.

Sjeverna Karolina

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera Sjeverne Karoline

Možete postati registrirani dizajner interijera u Sjevernoj Karolini nakon što završite i položite NCIDQ ispit.

Sjeverna Dakota

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu za rad kao dizajner interijera u Sjevernoj Dakoti.

Ohajo

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu za rad kao dizajner interijera u Ohaju.

Oklahoma

Naslov: Registrirani komercijalni dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera komercijalnog interijera u Oklahomi

Da biste postali registrirani komercijalni dizajner interijera u Oklahomi, morate steći diplomu dizajna interijera na univerzitetu akreditovanom od CIDA-e, imati dvije godine prihvatljivih kredita za obuku i položiti NCIDQ ispit. Svake dvije godine morate završiti 24 sata kontinuirane edukacije o zdravlju, sigurnosti i dobrobiti.

Oregon

Za rad kao dizajner interijera u Oregonu ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu.

Pennsylvania

Ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu da biste postali dizajner interijera u Pennsylvaniji.

Rhode Island

Rhode Islandu nije potrebna licenca ili registracija da biste radili kao dizajner interijera.

Južna Karolina

Za rad kao dizajner interijera u Južnoj Karolini ne postoje zahtjevi za registraciju ili licencu.

Južna Dakota

Južnoj Dakoti nije potrebna registracija ili licenca za rad kao dizajner interijera.

Tennessee

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera u Tennesseeu

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Tennesseeju, morate završiti diplomu dizajna na univerzitetu ili koledžu akreditiranom od CIDA-e i ispuniti minimalno radno vrijeme. Također morate položiti NCIDQ ispit. Prva obnova registracije zahtijeva 12 sati stručnog usavršavanja u dvije godine. Obnavljanje nakon prve dvije godine zahtijeva 24 sata stručnog usavršavanja u dvije godine.

Texas

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Texas Registrirani zahtjevi dizajnera interijera

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Teksasu, morate položiti NCIDQ ispit. Morate završiti 12 sati kontinuiranog obrazovanja godišnje da biste obnovili licencu.

Utah

Naslov: Državni certificirani dizajner komercijalnog interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog komercijalnog dizajnera interijera u državi Utah

Da biste postali certificirani komercijalni dizajner interijera u Utahu, morate položiti NCIDQ ispit. Licencu morate obnavljati svake dvije godine, u neparnim godinama, nakon najmanje 20 sati kontinuiranog obrazovanja.

Vermont

Vermontu nije potrebna registracija ili licenca za rad kao dizajner interijera.

Virginia

Naslov: Certificirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi certificiranog dizajnera interijera u Vermontu

Da biste postali certificirani dizajner interijera u Virginiji, morate imati najmanje četverogodišnju diplomu iz dizajna interijera u CIDA akreditiranoj školi i najmanje dvije godine radnog iskustva. Osim toga, morate položiti NCIDQ ispit. Licencu morate obnavljati svake dvije godine, završavajući 16 sati kontinuiranog obrazovanja.

Washington

Ne postoje zahtjevi za licenciranje ili registraciju za rad kao dizajner interijera u državi Washington.

West Virginia

Zapadna Virdžinija ne zahtijeva od dizajnera interijera da se registruju ili podnose zahtjev za licencu.

Wisconsin

Naslov: Registrirani dizajner interijera Web stranica: Zahtjevi registriranog dizajnera interijera u Wisconsinu

Da biste postali registrirani dizajner interijera u Wisconsinu, morate završiti program dizajna interijera ili arhitekture i ispuniti minimalne zahtjeve radnog iskustva. Morate obnoviti svoju licencu na parne godine, završivši 9 sati odobrenog kontinuiranog obrazovanja.

Wyoming

Ne postoje zahtjevi za licenciranje ili registraciju da biste postali dizajner interijera u Wyomingu.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook