Kako voditi za kupovinu antiknog buvljaka

How To Guide For Antique Flea Market Shopping

Antikni buvljak nudi nevjerovatna iznenađenja. Kada tražite jedinstveni kućni dekor, za najbolje rezultate, izađite napolje i pretražite na staromodan način. Možete pronaći razne antikvarnice koji prodaju gotovo sve što možete zamisliti za svoj dom.

How To Guide For Antique Flea Market Shopping

Mnoge antičke pijace otvorene su tokom cijele godine. Međutim, važno je malo istražiti prije nego što krenete na pločnik. Lov na antikvitete je avantura, a kao i svako putovanje, postoje stvari kojih morate biti svjesni da biste se zaštitili.

Kako kupovati na antičkom buvljaku

Možda je to nepoznata istorija ili osjećaj posjedovanja predmeta koji je nekada bio blago druge osobe. Možda to objašnjava zašto su se neke kompanije specijalizirale za izradu novih komada koji izgledaju nostalgično.

Vintage komadi ne moraju biti skupi antikviteti da bi dodali štih unutrašnjosti vašeg doma. Pronaći ćete neke od najboljih artikala na buvljim pijacama, rasprodajama ili slagalištima. Međutim, nemojte se bojati razmišljati izvan okvira.

Neki antikviteti zahtijevaju maštu i mast za laktove kako bi se uklopili u dekor vašeg doma. Možda ćete pronaći nešto što vam se sviđa, ali ne znate kako to stilizirati u svom domu.

Ideje za kretanje po antičkom buvljaku

Prije nego počnete kupovati, pogledajte ove različite načine na koje možete ugraditi blago buvljaka u svoj dekor. Da bismo vam olakšali posao, napravili smo listu ideja o tome kako možete kupovati na buvljaku.

Vintage Suitcases

Showcase a Vintage Suitcase

Moderna putovanja potisnula su staromodne kofere na tavan ili kante za smeće. Prtljaga se danas odnosi na efikasnost i stil, za razliku od kofera iz 1920-ih, na primjer.

Nećete imati problema da pronađete buvljak na kojem možete kupiti ili prodati starinski prtljag. Međutim, zapitajte se, ko želi da trči aerodromom sa koferom koji nema točkove? I prije nego što to isključite, imajte na umu kako putne torbice imaju veću misteriju od ostalih vintage komada.

Jedna stvar koja je zabavna sa starinskim komadima prtljage je kako se mogu slagati kao dodaci ili koristiti za odlaganje malih predmeta koje rijetko koristite. Neki od starih modela sa tvrdom stranom mogu se izložiti otvoreni i transformisati u šank, kolica za čaj, sadilicu ili drugi kućni pribor.

Old Advertisements

Highlight an Old Advertisement

Vidjeli smo stare uokvirene reklame koje se koriste kao umjetnička djela, ali ako pronađete komad drveta ili neku drugu vrstu brendiranog predmeta, pretvorite ga u ukrasni znak ili poslužavnik. Neki su također pretvorili vintage natpise u povremene stolove, stoliće za kavu ili druge male kućne predmete.

Ovo je jedan primjer kada vaša mašta može stvoriti nove načine korištenja ovih komada, ovisno o njihovom obliku, veličini i stanju.

Organic Decor

Add Organic Elements

Vintage komadi mogu se kombinirati s biljkama ili organskim materijalima poput sušene trave, cvijeća i grana. Ovdje je prenamijenjen stari okvir prozora. Umjesto da ga koristite uz ogledalo ili umjetnost, uparen je sa osušenim pamučnim stabljikama.

Drugi primjeri koje možete koristiti su aranžmani od mahovine, tekstil ili vijenci. Pronađite nešto što ide uz vaš dekor i uparite ga sa vintage komadom za nešto drugačije.

Staro sa novim

Mix it Up with Something New

Previše vintage dekora u istoj prostoriji izgledat će kao trgovina za preprodaju. Želite zadržati dovoljno svježih, novih elemenata u igri kako bi se osjećala aktuelno. Ovaj poremećeni sto i sa bakrenim posudama su zaista starinski, ali dodatak osmanlija podržava živu temu.

Iako ovaj u sredini ima više vintage dojam zbog pokrivača u stilu tepiha, dvije svijetle čine ga u modi. Bilo koji element koji izgleda novo, bilo da se radi o prostirci, sofi ili fotelji, spriječit će preopterećenje vintage.

Architectural Salvage

Use Architectural Salvage

Arhitektonsko spašavanje je popularna karakteristika kućnog dekora. Neki od detalja starih komada se više ne mogu pronaći, a dobro iznošen, dobro okrenut komad iz prošlosti ima neosporan šarm. Ako volite ovu vrstu dekoracije, takve predmete možete pronaći na kolekcionarskom buvljaku.

Dodavanje arhitektonskog elementa vašem dekoru, velikog ili malog, stvorit će vizualni interes. Neki komadi se prodaju u setovima, što znači da ako želite da ponovite element na vrhu ormara ili oko vrata, na primjer, to bi bilo lako postići.

Klasična rasvjetna tijela

Give New Life to Old Lighting Fixtures

Rasvjetna tijela dodaju vizualni interes vašem prostoru. Mnogi oblici i stilovi karakteristični za vintage svjetiljke su rijetki. Možda ćete takve artikle morati potražiti na internetskom buvljaku.

Bilo da volite izlizani izgled različitih svjetiljki ili ih želite ukrasiti novim slojem boje ili kristalima i pozlatom, to je vaš izbor. Ono što sigurno znamo je da ćete imati jedinstven komad koji vašoj sobi daje šik atmosferu.

Poplun Home Decor

Add Quilts

Popluni se povezuju s dekorom u seoskom stilu, posebno vintage jorganima. Međutim, to je uska perspektiva s dizajnom interijera. Ovi stariji tekstili su ipak dodali šarm, a oni koji su popravljeni možda još više.

Možete ih uporediti sa starinskim koferima zbog kojih se zapitate gdje su bili i kakvim su avanturama svjedočili. Jorgani su se pravili za porodice, a oni koji su bili voljeni bili su mekši i nošeniji. Bez obzira na to, ako pronađete onaj koji vam odgovara, to može biti odličan komad vintage zidnog kućnog dekora u bilo kojem stilu, kao što se vidi u ovom primjeru.

Antique Mirrors

Antique Mirrors

Ako možete pronaći staro veliko ogledalo, pogodili ste starinski džekpot jer ono dodaje nevjerovatnu količinu stila svakoj sobi. Posebno volimo one čije je staklo također malo ostarjelo, ali čak i sa svježim ogledalom u okviru, imaju odličan stil.

Neki će biti u odličnoj formi i spremni za vješanje, dok će drugima možda trebati malo TLC-a kao što je mala popravka ili svježi sloj boje. Ovaj ima prekrasan, zamršen ukras na vrhu, dok drugi za koje smatrate da su možda skromniji u detaljima.

Repurposed Decor

Repurpose Things

Još jedna sjajna stvar u vezi sa starinskim nalazima je da ih možete prenamijeniti. Možda naiđete na nešto poput ove stare prednje rešetke od džipa i pomislite da vam neće biti od koristi. Zapravo, uz nekoliko modifikacija i komad stakla, ne samo da imate pomoćni sto već i pravi dio za razgovor za vaš dom ili ured.

Prenamjena je posebno sjajna ako ste pri ruci jer će ovi projekti zahtijevati malo vremena i talenta s alatima i bojom. Ako uzmete u obzir da je komad dovoljno dug, gotovo sve što pronađete i zaista vam se sviđa može se prenamijeniti za drugu upotrebu.

Možda ste čuli za Brimfield antičke buvljake u Massachusettsu. Ako ne možete prisustvovati nekom od njihovih marketa, pogledajte njihovu Facebook stranicu. Pronaći ćete stavke poput gornjeg primjera i više.

Quirky Headboard

Add a Quirky Headboard

Uzglavlje za vaš krevet može biti skupo, posebno za komad koji je dekorativan, a ne funkcionalan. Sve je u izgledu, pa zašto ne kreirati uzglavlje od različitih materijala?

Ovaj koristi preinačeno drvo i neki stari starinski hardver za uljepšavanje, ali ga lako možete napraviti od starinskih kapaka, vrata ili prozora. Neka vaša mašta bude vaš vodič i možda ćete na kraju dobiti uzglavlje koje nije samo super kul dizajna već i jeftino.

Često postavljana pitanja (FAQ)FAQ

Kako funkcioniraju buvljaci?

Buvljak je obično improvizovani prostor koji iznajmljuje prostor prodavcima koji prodaju rabljenu robu.

Koliko biste trebali prodati rabljene predmete na antiknoj buvljoj pijaci?

Kod prodaje antikviteta zavisi od predmeta. Svaka antikviteta je drugačija. Ponekad je to jedinstveni predmet, a ponekad može biti ograničeno izdanje. Ako niste sigurni u vrijednost neke antikvitete, pitajte trgovca antikvitetima ili je neka procijeni profesionalac.

Koliko je stara antikviteta?

Da bi se predmet smatrao antikvitetom, mora biti star 100 godina. U međuvremenu, da bi se predmet smatrao starinskim, mora biti star 50 godina. A da bi se neki predmet smatrao klasičnim, mora biti star najmanje 20 godina.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine antikviteta?

Kada kupujete starinski namještaj, uvijek provjerite etikete. Često možete pronaći originalnu adresu za dostavu ili će lokacija proizvođača namještaja biti na poleđini. Zatim provjerite da li je komadu potrebno restauriranje ili renoviranje.

Koji su kolekcionarski predmeti u trendu za 2022. godinu?

Stari komadi vanjskog namještaja su veoma traženi. Također, starinski kuhinjski aparati se brzo prodaju zbog ludila za malim kućama. Vlasnici malih kuća vole da ukrašavaju svoje male nastambe starinskim predmetima unutrašnjeg uređenja.

Zaključak antiknog buvljaka

Buvlje pijace su suštinska komponenta američke kulture. Ideja da svako ima nešto za prodati nikada nije bila očiglednija nego što ćete naći na buvljaku. Vikendom se prazni američki parkingi pretvaraju u bizarne pijace koje prodaju odbačene snove po sniženim cijenama.

Postoje beskrajni načini za korištenje vintage ili modernih predmeta iz srednjeg stoljeća za vaše unutrašnje prostore. Međutim, teži dio je pronaći nešto na buvljaku što odgovara stilu vašeg doma.

Buvlje pijace nisu uvijek vezane za vintage odjeću. Većina pijaca je otvorena tokom cijele godine, dok su druge otvorene samo nekoliko puta godišnje. Imaju ponešto za svakoga, samo morate izaći i potražiti ono što želite i imati otvoren um. Slično kao i umjetnost, postoji nešto u vezi sa vintage komadom što vam govori ili predstavlja određenu privlačnost.

Kada odlučite da ga morate imati, sljedeći zabavni dio je odlučivanje kako ga koristiti. Uz malo mašte, pronaći ćete pravi dekor. Možda to ne znate, ali antičke buvljake nude besplatan parking kao dodatnu pogodnost.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook