Najbolji softver za dizajn kuhinje

The Best Kitchen Design Software

Softver za dizajn kuhinje je kompjuterski alat koji omogućava vlasnicima kuća da vizualiziraju dizajn i raspored kuhinja. Ovi specijalizovani softveri su idealni za vlasnike kuća koji žele da zamisle mogućnosti svog kuhinjskog prostora pre nego što započnu veliki projekat. Softver za dizajn kuhinje također koriste profesionalci u kuhinji; Dizajneri interijera, arhitekti i izvođači koriste ove programe kako bi pomogli u oživljavanju svojih kuhinjskih planova za svoje klijente i upravljali očekivanjima o stilu i troškovima.

Profesionalci i majstori mogu koristiti softver za dizajn kuhinje kako bi eksperimentirali s različitim elementima dizajna kao što su stilovi ormara, konfiguracije rasporeda, materijali za radnu površinu i uređaji. Ovaj softver je od vitalnog značaja za osiguravanje da svi budu zadovoljni dizajnom kuhinje prije početka opsežnog rada. Softver za dizajn kuhinje također može biti od pomoći za procjenu troškova i generiranje detaljnih planova za efikasniju implementaciju projekta.

The Best Kitchen Design Software

Karakteristike softvera za dizajn kuhinje

Softver za dizajn kuhinje ima širok izbor funkcija koje su korisne za planiranje kuhinje. Postoje besplatni programi za dizajn kuhinje i plaćene opcije. Besplatne verzije će biti jednostavnije, iako će mnoge imati plaćene nadogradnje koje vam pružaju više funkcija. Evo nekoliko ključnih karakteristika na koje treba obratiti pažnju kada razmišljate o softveru za dizajn kuhinje.

2D i 3D modeliranje Drag-and-drop interfejs Biblioteka kuhinjskih komponenti poput ormara, radnih ploča, uređaja i hardvera Opcije prilagođavanja za promjenu kuhinjskih komponenti kako bi odgovarale vašim potrebama Alati za mjerenje Realistični prikazi Procjene troškova Kreiranje tlocrta Integracija virtualne stvarnosti Mogućnost saradnje i dijeljenja Materijal i završi odabire Generisanje izvještaja kao što su liste stavki i specifikacije projekta Izvoz i štampanje Uputstva za korisnike

Besplatni softver za dizajn kuhinje

Besplatni softverski programi za dizajn kuhinje odlično su mjesto za početak ako nikada prije niste istraživali ovaj svijet. Imajte na umu da su ovi programi ograničenog opsega i mogućnosti, a plaćene verzije mogu ponuditi više nijansiranih opcija.

IKEA 3D kuhinjski planer HomeByMe planer kuhinje planer 5D Roomstyler 3D kuhinjski planer Foyr Neo SketchUp

IKEA 3D kuhinjski planer

IKEA nudi besplatan alat za dizajn kuhinje koji je dizajniran da pomogne svojim kupcima da koriste njihove kuhinjske proizvode. Ovaj softver je jednostavan za korištenje i dobro funkcionira ako planirate kuhinju od nule. Omogućava vam da unesete dimenzije vaše kuhinje i lokaciju vaših uređaja i priključaka za vodu. Optimizirat će raspored kuhinje na osnovu ovih unosa.

Ovaj softver koristi IKEA proizvode, ali čak i ako ne planirate koristiti IKEA proizvode, možete pronaći ormare i hardver koji su slični ostalim standardnim opcijama.

Pros:

Sučelje prilagođeno korisniku, posebno za IKEA proizvode Održava stalnu listu cijena, tako da vam pomaže da napunite svoj budžet Osnovno 3D modeliranje i vizualizacija Omogućuje vam da platite IKEA profesionalnog kuhinjskog planera ako vam je potrebna pomoć

Protiv:

Nije toliko korisno ako nećete koristiti IKEA proizvode Osnovne mogućnosti i nedostaje mu prilagođavanje i vizualizacija profesionalnijih programa

HomeByMe kuhinjski planer

Kreatori HomeByMe Kitchen Planner ga oglašavaju kao jedan od najlakših i najintuitivnijih alata za planiranje kuhinje na tržištu. Njihov program je dostupan na bilo kojem uređaju za korištenje bilo gdje. Njihov algoritam pomaže svima u planiranju efikasne i lijepe kuhinje i preporučuje preporuke za dizajn i raspored.

Pros:

Jednostavan za korištenje i prilagodljiv program s 2D i 3D modeliranjem Pruža prijedloge za najbolji izgled i dizajn Živahna online zajednica

Protiv:

Ograničeni projekti s besplatnom verzijom Složeni dizajn kuhinja početnicima je teško napraviti

Planer 5D

Planner 5D je alat za dizajn doma koji možete koristiti za planiranje kuhinjskog prostora. Sadrži programsko sučelje jednostavno za korištenje koje vam omogućava da kreirate i 2D i 3D prikaz vašeg prostora. Možete primijeniti širok raspon opcija prilagođavanja, iako su opcije ograničenije u besplatnoj verziji.

Pros:

Softversko sučelje koje se lako koristi. Radi na više uređaja, uključujući web verziju za Windows, Mac, iOS i Android

Protiv:

Mogućnosti dizajna su ograničene za besplatnu verziju

Roomstyler 3D kuhinjski planer

Roomstyler je program za planiranje doma koji možete koristiti za planiranje vaše kuhinje. Počinjete tako što ćete odmah odabrati komponente svoje sobe povlačenjem i ispuštanjem da biste odabrali specifične karakteristike rasporeda vaše sobe. Nakon toga, možete prilagoditi opcije završne obrade i pregledati ih u 2D i 3D izgledu.

Pros:

Softver koji je jednostavan za korištenje Proizvodi kvalitetne 3D prikazivanje fotografija Širok raspon prilagođavanja u materijalima, bojama i završnim obradama Nudi opcije za proizvode brendova kao što su IKEA, John Lewis i Joanna Gaines

Protiv:

Ne dozvoljava vam da izvozite svoje dizajne

Foyr Neo

Foyr Neo je softver za dizajn doma na mreži koji možete koristiti za planiranje vaše kuhinje ili bilo koje druge prostorije u vašem domu. Ovo nije besplatni softver, ali ima besplatan probni period od dvije sedmice koji vam omogućava da kreirate besplatne planove u tom periodu. Ovaj program vam omogućava da prelazite između 2D i 3D prikaza kako biste osigurali da vaša kuhinja bude sastavljena onako kako želite.

Pros:

unaprijed izgrađeni modeli i dizajni koje možete prilagoditi umjesto da počnete od nule. Opsežan izbor materijala Prilagodljiv u 3D modu Fotorealistična renderiranja i 3D pregled

Protiv:

Besplatno za samo dvonedeljni probni period, iako postoji osnovni plan koji je jeftin i nudi 30-60 renderovanja mesečno

SketchUp

SketchUp je standardni program dizajna unutar zajednice dizajna interijera. Iako ovaj program nudi besplatnu, osnovnu verziju, najmoćnije mogućnosti su ponuđene u plaćenom programu. SketchUp je dobar za kreiranje kuhinje od nule. Ima više unaprijed pripremljenih opcija koje će vam pomoći da počnete. Ovaj program je dobar za početnike jer možete pristupiti grupama vršnjaka koje će vam pomoći da se snađete u svim izazovima dizajna ili programa koji se pojavljuju na vašem putu dizajna.

Pros:

Nudi 2D i 3D dizajn Dobra podrška zajednice Nudi bazu dizajna koji su korisni kada se počne od nule

Protiv:

Osnovna, besplatna verzija nema široke mogućnosti plaćene verzije. Skupa za nadogradnju Ne može se koristiti u komercijalne svrhe

Plaćeni programi za dizajn kuhinje

Profesionalni dizajneri kuhinja rutinski koriste plaćene programe za dizajn kuhinja. Oni nude najbolje opcije za prilagođavanje i fleksibilnost u dizajnu vaše kuhinje. Možda bi bila dobra ideja uložiti u jedan od ovih programa ako želite dizajnirati svoju kuhinju sa svim dostupnim stilovima i mogućnostima dizajna ili ako imate specifične brige koje trebate riješiti.

2020 Design Live SketchUp Pro Home Designer od strane glavnog arhitekte ProKitchen Vitual Architect Kitchen

2020 Design Live

2020 Design Live je program za dizajn kuhinja i kupaonica koji sadrži opsežne proizvode pravih proizvođača. Ovaj katalog se stalno ažurira u realnom vremenu, tako da možete biti sigurni da znate najnovije proizvode koji su dostupni. Ovaj program nudi profesionalne rendere koji automatski prilagođavaju rasvjetu i završnu obradu materijala tako da izgledaju što je moguće realnije.

Pros:

Opcija besplatnog probnog perioda Nudi jednostavno dijeljenje tako da možete sarađivati u realnom vremenu s drugima pogled od 360 stepeni sa više tačaka gledišta

Protiv:

Skupo, dva nivoa cijena: 1495 USD godišnje (ne uključuje kataloge ormarića proizvođača), 2095 USD (uključuje kataloge ormarića proizvođača)

SketchUp Pro

SketchUp Pro se naširoko koristi u industriji dizajna od strane dizajnerskih profesionalaca. Ova verzija omogućava i web-bazirano i desktop modeliranje. Ovaj program je lakši za korištenje od mnogih u industriji profesionalnog dizajna, pa je idealan za početnike. Ima širok raspon prilagodljivih opcija, tako da možete dodati realistične teksture, boje i uzorke svojim dizajnom.

Pros:

Kreira profesionalne izglede i prikaze. Može se dijeliti i koristiti u komercijalne svrhe. Program koji se lako koristi

Protiv:

Visoka godišnja naknada: 349 USD godišnje u vrijeme pisanja

Dizajner doma od strane glavnog arhitekte

Program Home Designer od strane glavnog arhitekte dosljedno se svrstava među najbolje cijenjene programe za dizajn doma u industriji. Njihov program koji je jednostavan za korištenje idealan je za kućne dizajnere jer spaja visokokvalitetne opcije s jednostavnim sučeljem. Provjerite mogućnosti vašeg računala prije nego što ga kupite, jer je to veliki program koji radi samo ako imate odgovarajuću memoriju i prostor na tvrdom disku.

Pros:

Kreira dizajne koje možete gledati iz svakog ugla. Širok raspon prilagođavanja i proizvoda Program koji je jednostavan za korištenje

Protiv:

Plaćena verzija je dostupna u tri nivoa: Suite: 129 USD, Arhitektonski: 249 USD, Profesionalni: 595 USD Zahteva minimalnu računarsku memoriju i skladište

ProKitchen

ProKitchen je program koji nudi profesionalcima način da kreiraju realistične 3D kuhinjske prikaze. Ovaj program je jedan od najskupljih na tržištu. Svoju cijenu opravdavaju tako što nude katalog sa širokim spektrom dizajna, izgleda i stvarnih proizvoda. Ovaj program nije toliko koristan za DIYer zbog troškova, ali bi bio dobra opcija ako se želite profesionalno baviti dizajniranjem kuhinja.

Pros:

Profesionalni 2D i 3D izgledi i renderi Opsežna biblioteka opcija za prilagođavanje Fokus na dizajn kuhinje i kupatila

Protiv:

Kompleksni program za kućne korisnike Skupa troslojna struktura troškova koja se plaća godišnje: 1495 USD (bez kataloga proizvođača), 1795 USD (katalog jednog proizvođača) i 1995 USD (katalog više proizvođača)

Kuhinja Vitual Architect

Virtual Architect je idealan program za ozbiljne DIY dizajnere kuhinja. Jedna karakteristika koja je posebno korisna ako želite redizajnirati svoju kuhinju je mogućnost postavljanja slike svoje kuhinje. Softver vam omogućava da prilagodite svoj kuhinjski prostor mogućnošću prevlačenja i ispuštanja. Ovaj softver je jednostavan za korištenje, pa je odličan ako ste na vremenskoj liniji. Proizvodi realistične prikaze i ima 3D mogućnosti prolaska.

Pros:

Softver jednostavan za korištenje koji još uvijek ima profesionalne mogućnosti Opsežan katalog za prilagođavanje površina Realistični prikazi Bez godišnje naknade

Protiv:

Cijena od 39,99 USD za preuzimanje programa

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook