Reciklirane čelične cijevi – neobičan namještaj i kućni dodaci

Recycled Steel Pipes – Unusual Furniture And Home Accessories

Ovo bi moglo biti iznenađenje i može izgledati kao prilično luda i neobična ideja, ali čelične cijevi su zapravo prilično multifunkcionalne i mogu se reciklirati na mnogo različitih načina. Mogu se koristiti za izradu svih vrsta dodataka i komada za upotrebu u vašem domu. Neki mogu biti dizajni koje ste već vidjeli, dok bi neki mogli biti intrigantni. Ko zna, možda i sami probate da napravite nešto…

Recycled Steel Pipes – Unusual Furniture And Home Accessories

Počnimo s nečim jednostavnim. Ovo je vješalica napravljena od recikliranih čeličnih cijevi. Pa, to je zapravo samo cijev koja može imati bilo koje dimenzije koje želite. Slavine su zamjena za kuke. Ravnomjerno su raspoređeni po cijevi i možete ih koristiti kao vješalice za kaput, torbu itd. Osim toga, manji komadi nalik na kuke se postavljaju između slavina.

Candelabra Three Black

Evo još jedne ideje: luster od čeličnih cijevi. Vjerovatno zvuči ludo, ali, kada ga vidite, zapravo izgleda bolje što ste zamislili. Postoje razne vrste dizajna koji se mogu kreirati. Možete imati jednostavan luster napravljen od dvije ili tri cijevi ili možete imati složeniji i složeniji dizajn koji sadrži cijevi različitih veličina i oblika. Dostupno za £58,00.

Coat Rack Black

Ovo je još jedna vješalica, također napravljena od recikliranih čeličnih cijevi. Ovaj ima razrađeniji dizajn. Umjesto da bude jedan, dugi komad, ima kružni dizajn sa slavinama u sredini i malim kukama na gornjoj i donjoj površini. Možete koristiti male kukice za kapute i slavine za vješanje torbi ili šalova. Dostupno za £125,00.

Pipes base desk1

Pipes base desk

Ako želite uložiti svoje vještine u izradu stvarnog komada namještaja, onda možete isprobati nešto slično ovom projektu. Ovo je sto sa postoljem od recikliranih cijevi. U osnovi morate samo uzeti vodovodne cijevi i spojiti ih kako biste stvorili bazu za svoj stol. Stol mora biti ravnomjerno oslonjen. To je jeftin i kreativan projekat.{found on apartmenttherapy}.

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 4

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 2

Recycled Glass Bottle Pipe Lamps 3

Ako želite, možete napraviti i lampu od recikliranih predmeta. Na primjer, sa nekoliko plinskih cijevi i praznom staklenom bocom možete napraviti vrlo lijepu lampu. Lampa će imati vintage izgled i dodati će karakter vašem domu. Možete ga montirati na zid ili ga možete postaviti na sto, radni sto itd. Možete kreirati razne dizajne pa budite kreativni.{found on hiconsumption}.

Light 1 mesharch2

Light 2 mesharch1

Cijevi, bez obzira na njihov oblik, imaju industrijski izgled ili bi bilo sjajno kada biste ih iskoristili za stvaranje komada u industrijskom stilu. Na primjer, možete napraviti nešto slično ovom rasvjetnom tijelu. Ovo je Knot Pipe Light i dostupan je u četiri različite završne obrade: od nerđajućeg čelika, aluminijuma, pocinkovanog i grubog gvožđa. Dostupno na etsyju.

Industrial furniture 1

Industrial furniture 2

Industrial furniture 3

Cijevi su izuzetno raznovrsne i mogu se tužiti za mnoge projekte. Od njih možete napraviti razne komade namještaja. Možete napraviti regal, sto, stolicu i nekoliko drugih stvari. Ako odlučite napraviti nekoliko projekata koji uključuju reciklirane cijevi, pobrinite se da vaše kreacije imaju sličan stil.{found on site}.

Quick diy mid century modern shelving

A pošto smo spomenuli regale napravljene od cijevi, evo primjera takvog dizajna. Ovaj minimalistički regal može biti jeftina kreacija ako je napravite sami. Konstrukcija je napravljena od recikliranih cijevi, a police su od drveta. Morat ćete ih sve pažljivo spojiti i pričvrstiti cijevi na zid.

Diy desk of salvaged door and pipes

Diy desk of salvaged door and pipes1

Diy desk of salvaged door and pipes2

Ako u vašoj kućnoj kancelariji nedostaje stol, postoji jednostavan i kreativan način za rješavanje problema. Morat ćete pronaći stara vrata i neke vodovodne cijevi. Upotrijebite cijevi da napravite osnovu za stol i tada vrata mogu postati vrh. Kako biste im dali lijep svjež izgled, vrata možete prefarbati ili obojiti, a cijevima također možete dati novu završnu obradu.

Modern plumbing fixture furniture

Stolice se mogu napraviti i od recikliranih cijevi. Zapravo, oni su jedan od najjednostavnijih komada namještaja koje možete napraviti. Dakle, skupite nekoliko cijevi i osmislite strukturu. Ova stolica, na primjer, ima vrlo jednostavnu strukturu i dizajn. Cijevi čine noseću konstrukciju, a sjedište je izrađeno od tkanine sa jastucima koji ga čine udobnijim.

Pipes bookshelf

Pipes bookshelf1

Koristeći reciklirane cijevi također možete stvoriti vrlo praktičan sistem polica. Iskoristite svoju kreativnost i osmislite originalne oblike i dizajne. Komadiće možete miješati na bilo koji način. Morate se samo pobrinuti da sve bude lijepo poduprto i da može držati komade koje želite pohraniti. Najbolje je da cijevi pričvrstite na zid na nekoliko mjesta.

Diy wood and pipes shelving system3

Diy wood and pipes shelving system

Diy wood and pipes shelving system1

Diy wood and pipes shelving system2

Evo još nekoliko primjera regala koji su napravljeni korištenjem recikliranih cijevi. Cijevi se mogu koristiti kao elementi koji čine strukturu jedinice ili kao spojni dijelovi za police. Možete kreirati male dizajne ili nešto složenije. Možete uključiti i zatvorene skladišne prostore.

Pipes table lamp

Završićemo sa još jednom veoma lepom lampom napravljenom od recikliranih cevi. Ovo je Agnes. U pitanju je stona lampa od pocinkovane cevne armature i cevi koja drži sijalicu. Sijalica podsjeća na kapljicu vode, a sličnost je još jača zbog cijevi i oblika lampe. Dostupno za 195,00 funti.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook