Trošak dvorišta od žigosanog betona: potpuni slom

Cost of a Stamped Concrete Patio: Full Breakdown

Štancani betonski vrt u prosjeku košta 8 do 28 dolara po kvadratnom metru, uključujući rad i materijale. Prosječan vlasnik kuće plaća 4.900 dolara za novu betonsku terasu, ali cijene se kreću od 2.963 do 7.252 dolara.

Cost of a Stamped Concrete Patio: Full Breakdown

Faktori koji utječu na cijenu žigosanog betonskog dvorišta

Mnogi faktori utječu na cijenu dvorišta od štancanog betona, uključujući dizajn, opcije boja, troškove rada i veličinu. Na primjer, jedna boja i osnovna markica koštaju samo 10 dolara po kvadratnom metru, dok složeni, ručno izrađeni dizajn koštaju čak 28 dolara po kvadratnom metru.

Pogledajte ovu tabelu za prosječnu cijenu dvorišta od štancanog betona, ovisno o stilu.

Patio Type Cijena po kvadratnom metru
Jednobojna betonska terasa $8-$10
Osnovni uzorak marke jednobojni $10-$15
Osnovni dvobojni dizajn i obrub $12-$18
Dva uzorka i dvije ili više boja $15-$20
Složen/ručno izrađen uzorak $18-$28

Veličina

Iako će uzorak i boja koje odaberete imati najznačajniji utjecaj, veličina dolazi odmah na drugom mjestu.

Evo pogleda cijene žigosanog betonskog vrta u standardnim veličinama.

Dimenzije dvorišta u stopama Square Feet Low-End Cost High-End Cost
7 x 7 49 392 dolara $1,372
12 x 14 168 $1,344 $4,704
16 x 18 288 $2,304 $8,064
18 x 20 360 $2,880 $10,080

Rad

Troškovi rada u prosjeku 2-3 USD po kvadratnom metru, ali će varirati ovisno o složenosti posla i vašoj lokaciji. Općenito, očekujte da ćete platiti na višem kraju ako živite u urbanom području i na donjem dijelu ako živite u ruralnom području.

Colorant

Dodavanje jedne boje u vašu betonsku terasu je jeftino, košta samo 8-10 dolara bez uzorka i 10-15 dolara s jednom bojom i jednim uzorkom. Troškovi počinju da rastu kada koristite više od jedne boje.

Najpopularnije boje su zemljani tonovi, koji oponašaju izgled prirodnog kamena.

Složenost uzorka

Izvođači mogu utisnuti beton u mnogo uzoraka, oponašajući izgled prirodnog kamena ili opločnika. Jednostavni dizajni poput rimskog škriljevca ili kaldrme često su jeftini, dok cijene rastu za ručno izrađene dizajne ili visoko teksturirane i krute uzorke poput drvenih dasaka.

Prema Code Concrete-u, najpopularniji dizajni dvorišta od štancanog betona i prosječna cijena po kvadratnom metru su:

Flagstone – 20 USD Fieldstone – 20 USD Ashlar – 18 USD Running Bond – 12 USD Riblja kost – 14 USD Kaldrma – 12 USD Engleska kaldrma za lepeze – 16 USD Drvena daska – 18 USD

Custom Reinforcements

Svojoj betonskoj terasi možete dodati prilagođena pojačanja kako biste povećali njegovu snagu i izdržljivost. Na primjer, oni koji žive u hladnoj klimi trebali bi razmotriti dodavanje izolacije od stiropora u svoj beton. Izolacija štiti beton od pukotina i košta dodatnih 1,25 dolara po kvadratnom metru.

Ostala pojačanja uključuju parne barijere, povećanu debljinu dvorišta ili ruba i ojačanja žičanom mrežom.

Site Prep

Izvođači moraju pripremiti lokaciju za vašu novu terasu od štancanog betona. Pripreme uključuju izravnavanje terena i osiguravanje da je tlo u ispravnom stanju za dodavanje terase. Izmjene mogu biti potrebne u slučaju lošeg kvaliteta tla.

Ako imate postojeću terasu na koju će ići nova, morat ćete platiti rušenje i odlaganje betona. Prosječna cijena da profesionalac ukloni betonsku terasu je oko 1400 dolara.

Da li žigosana betonska terasa dodaje vrijednost domu?

Nadoknadit ćete do 80% vaše investicije u dvorište od štancanog betona. Na primjer, ako ste platili 5.000 USD za svoju terasu, očekujte da ćete dobiti do 4.000 USD kada prodate. Imajte na umu, međutim, da to nije zajamčeno i ovisit će o vašem trenutnom tržištu nekretnina i da li odaberete bezvremenski ili trendi dizajn dvorišta.

Cijena žigosanog betonskog dvorišta u odnosu na opločnike

Popločani i štancani beton imaju sličan izgled i cijenu. Prosječna cijena za postavljanje popločanog dvorišta je 18 dolara po kvadratnom metru, uključujući materijale i rad. Cijene se kreću od 6 do 30 dolara, ovisno o vrsti i kvaliteti finišera. Prosječna cijena za ugradnju betonske terase je 17,50 dolara po kvadratnom metru, u rasponu od 8 do 28 dolara po kvadratnom metru.

Za najbolju raspodjelu troškova, odredite vrstu opločnika i betonskog dvorišta koji vam se najviše sviđa i potražite ponude za svaki.

Cijena dvorišta od žigosanog betona u odnosu na vrt od običnog betona

Prosječna cijena dvorišta od izlivenog betona je 10 dolara po kvadratnom metru, a prosječna cijena dvorišta od štancanog betona je 17,50 dolara po kvadratnom metru. Iako su ovi brojevi nacionalni prosjeci, postoji širok raspon troškova u zavisnosti od pripreme lokacije, pojačanja i lokacije.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook