Kuinka käyttää punaista väriä sisustuksen nuorentamiseen

How to Use the Color Red to Rejuvenate Your Interior Design

Punaisen värin voimakas symboliikka on yksi parhaista tavoista tuoda uutta energiaa sisustukseen. Yhdistämme punaisen värin vahvoihin ominaisuuksiin, kuten intohimoon, vahvuuteen ja rohkeuteen. Oikeissa paikoissa käytettynä punainen väri on ihanteellinen vastalääke arkisille sisustusväreille, koska elämä on liian lyhyt, jotta ei koskaan ottaisi riskejä sisätilojen värimaailman kanssa. Vaikka et olisi valmis kaikenkattavaan punaiseen huoneeseen, on silti olemassa tapoja tuoda silmiinpistäviä punaisen sävyjä parantaaksesi sisustusta koko kotiisi.

Mikä on punainen väri?

How to Use the Color Red to Rejuvenate Your Interior Design

Punainen on näkyvän värispektrin pitkän aallonpituuden päässä. Perinteisessä väriteoriassa punainen on yksi kolmesta pääväristä ja yksi muista värien komponenteista, kuten oranssi ja violetti. On olemassa monia erilaisia punaisen sävyjä, joista jokainen sisältää erilaisia muita värejä, mukaan lukien keltainen tai sininen ja valkoinen tai musta. Esimerkiksi vaaleanpunainen on punainen sävy, joka on sävytetty vaihtelevalla valkoisuudella. Jotkut muista suosituimmista punaisista sävyistä ovat vermillion, crimson, scarlet ja burgundy.

Pystymme näkemään punaisen värin kaikkialla luonnossa. Punainen väri näkyy syksyn lehdissä, monenlaisissa hedelmissä ja marjoissa sekä luonnollisissa pigmenteissä, kuten punaisessa hematiitissa ja sinoberissa.

Englanninkielinen sana punaiselle tulee vanhan englannin sanasta reade ja on yksi vanhimmista sanoista, jotka on lisätty kuvaamaan väriä valkoisen ja mustan jälkeen. Tämän sanan merkitys on pysynyt muuttumattomana sen syntymästä lähtien. Se viittaa veren ja tulen väriin.

Punaisen symboliikka ja psykologiset vaikutukset

Punainen symboloi voimakkaita tunteita ja tekoja monissa kulttuureissa ja kautta aikojen.

Rakkautta ja romantiikkaa

Punainen on väri, joka houkuttelee silmää, koska sen rohkea sävy erottuu muista väreistä. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että punaisen värin käyttäminen saa muut pitämään sinut houkuttelevampana. Me yhdistämme punaisen myös sydämen väriin, joten lännessä käytämme punaista merkitsemään ystävänpäivää punaisten sydämien ja punaisten ruusujen kanssa. Nämä voivat olla vain osa syistä, miksi yhdistämme punaisen värin rakkauteen ja romantiikkaan.

Uhrausta ja rohkeutta

Punainen on veren väri. Lännessä yhdistämme usein veren uhraamiseen. Tämä on ajatus, joka on yleinen uskonnossa, kun ihmiset kuolevat uskonsa puolesta tai luopuvat elämästään, jotta muut voivat elää. Yhdistämme myös uhrautuvat teot vahvoihin tunteisiin, kuten rakkauteen ja intohimoon jotain itseämme kohtaan. Tämä rakkaus saattaa vaatia rohkeutta luopua itsestämme suuremman hyvän vuoksi.

Voima ja dominanssi

On yleistä merkitä voimaa ja voimaa käyttämällä punaista väriä. Hillin ja Bartonin vuonna 2004 tekemä tieteellinen tutkimus osoitti, että punaista pukeutuneet huippu-urheilijat voittivat enemmän otteluaan kuin muita värejä pukeneet urheilijat. Muut tutkimukset ovat toistaneet havaintojaan vastaavilla tuloksilla. Jotkut tutkijat selittävät tämän ilmiön huomauttamalla, että ihmiset tuntevat olonsa vahvemmiksi pukeutuessaan punaiseen, mikä voi laukaista lisääntynyttä stimulaatiota, kuten nopeampaa sykettä ja hormonitehostetta.

Tämä voiman ja punaisen värin välinen yhteys on yksi syistä, miksi monet sotilaspuvut ovat punaisia. Tämä on myös syy siihen, että punainen on yleisin väri kansallisissa lippuissa ja toiseksi suosituin ei-valkoinen väri urheilupaidoissa.

Energiaa ja jännitystä

Kun ihmiset näkevät värejä, tiedemiehet ovat väittäneet, että se herättää tiettyjä reaktioita. Koemme punaisen ja muiden pitkäaaltovärien stimuloivan aistejamme. Monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että punaista näkevillä ihmisillä on nopeampi liikenopeus, kohonnut verenpaine, hengitysliikkeet ja aineenvaihdunta. Nämä yhdessä merkitsevät korkeampaa energia- ja jännitystasoa.

Varoitus ja vaara

Punainen väri on vaaran symboli luonnollisessa ja rakennetussa ympäristössä. Jotkut tutkijat selittävät tämän, koska punainen on väri, joka erottuu maan sävyisistä taustoista. Ihmisiä tutkivat tutkijat panevat merkille punaisen sisäiset vaikutukset. Kun vaara lähestyy, on toimittava nopeasti ja päättäväisesti, ja punainen väri saa voimakkaimman vasteen.

Punaisen käyttäminen sisustussuunnittelussa

Red lounge chairs

Punainen on rohkea ja dramaattinen väri, jota voit käyttää useilla tavoilla energisoimaan sisätilojasi.

Seinän väri – Voit käyttää punaista koko seinän värinä luodaksesi dramaattisen ja lämpimän huoneen. Tämä väri voi saada huoneen näyttämään kutsuvammalta, etenkin syvinä talvikuukausina. Maalaa vain yksi seinä keskipisteeksi, jos kaikki huoneen seinät näyttävät olevan liian ylivoimaisia punaisena. Korostusväri – Punainen on upea korostusvärinä. Se tuo eloisuutta neutraaleihin sävyihin pienillä kosketuksilla. Käytä punaista koristeluun, huonekaluihin tai huoneen koristeisiin, kuten tyynyihin, seinätaidetta ja mattoja. Explore Shades of Red – Red on muuttuva sävy, joka perustuu muiden värien lisäämiseen. Harkitse sävyjä, kuten täyteläinen viininpunainen, vaimennettu tiilenpunainen, ikääntyneet terrakottat ja loistava vermilli. Luo tasapaino – Punaista ei voi kiistää vahvana värinä, joten avain sen käyttöön on tasapainon luominen sisustukseen. Tasapainota punaista yhdistämällä siihen kylmiä täydentäviä sävyjä, kuten sininen ja vihreä. Voit myös tasapainottaa punaisen elävää luonnetta yhdistämällä sen neutraalien, sekä vaalean että tumman, kanssa.

Punaisen kanssa yhdistettävät värit

Tasapainota energisoivia punaisia sävyjä väreillä, jotka auttavat tasoittamaan visuaalista intensiteettiä.

Punaiset ja neutraalit

Punaisen ja neutraalin, kuten valkoisen, kerman, beigen, harmaan, ruskean ja mustan yhdistäminen on tapa saavuttaa paras harmonia intensiteetin ja rauhallisen välillä.

Punaiset ja kylmät maansävyt

Punainen yhdistettynä kylmiin maanläheisiin sävyihin, kuten vihreä ja sininen, luo kontrastin, joka myös luo harmoniaa. Kokeile eri punaisen, vihreän ja sinisen sävyjen käyttöä saadaksesi voittavan yhdistelmän. Älä unohda harkita punaisen sävyjä, jotka ovat vähemmän eloisia tai syviä yhdistettynä täyteläiseen ja kylläiseen siniseen ja vihreään.

Punaiset ja punaiset/vaaleanpunaiset

Jos haluat mukaansatempaavan ilmeen, harkitse punaisen yhdistämistä muiden punaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen kanssa. Tämä on dramaattinen ilme, mutta jota voit pehmentää lisäämällä neutraaleja ja luonnollisia tekstuureja, kuten puuta ja vihreyttä.

Punaiset ja lämpimät sävyt

Neutraloi punaisen voimakkuus muilla lämpimillä eloisilla väreillä, kuten keltaisella ja oranssilla. Tämä malli saattaa kuulostaa liian lämpimältä, mutta kuvittele pehmeät vaimennettuja punaisia persikkaoranssilla tai voikermankeltaisella ja voit alkaa nähdä mahdollisuudet.

Ihanteelliset huoneet punaiselle

Ruokasali – Punaiset värit ovat ihanteellisia suuriin viihdetiloihin, kuten ruokasaleihin, koska ne voivat stimuloida keskustelua ja ruokahalua. Olohuone – Luo dramaattinen mutta kutsuva tunnelma maalaamalla olohuoneesi upealla punaisella värillä. Makuuhuone – Vaikka punainen on väri, jonka yhdistämme intohimoon, monet ihmiset kokevat punaisen olevan liian energinen käytettäväksi makuuhuoneissa. Käytä punaista makuuhuoneissa säästeliäästi, mutta se on ihanteellinen kodikkaan ja intiimin tilan luomiseen. Keittiö – Punainen on optimaalinen väri keittiösi energisoimiseen. Tee tämä punaisilla aksentilla, kuten laatoilla, kankaalla tai maalatuilla kalusteilla, tai seinävärinä. Pelihuone – Luo jännittävä ja energinen pelihuone punaisella värillä.

Parhaat punaisen sävyt

The Best Shades of Red

Olemme koonneet yhteen punaisen monipuolisimmista sävyistä, joita voit käyttää sisustussuunnittelussasi. Ota huomioon kunkin värin pohjasävyt varmistaaksesi, että se toimii muiden värien kanssa kaikkialla kotonasi.

Vaaleanpunaisen/vaaleanpunaisen sävyt

Coral Bronze (1298) Benjamin Moorelta – Coral Bronze on täyteläinen vaaleanpunainen/pinkki. Tässä värissä on vahvat oranssit pohjasävyt, jotka lisäävät värin lämpöä. Begonia (6599) Sherwin Williamsilta – Begonia on elävä vaaleanpunainen/vaaleanpunainen, jossa on hieman persikka-violettia sävyä. Kiinnityskipsi (nro 231) Farrowlta

Keskipunaisen sävyt

Ladybug Red (1322) Benjamin Moorelta – Ladybug Red on täyteläinen ja aito punainen tasapainoisilla pohjasävyillä. Väri on vähemmän kylläinen, joten se pysyy keskitumman sävyisenä. Foxy (6333) Sherwin Williamsilta – Foxy on tyylikäs ja hillitty punainen väri. Tässä värissä on lämpimiä sävyjä, mutta harmaa lisää värin eloisuutta. Red Earth (nro 64) Farrowilta

Tummanpunaisen sävyt

Flamenco (CSP-1195) Benjamin Moorelta – Flamenco on täyteläinen punainen väri syvällä kylläisyydellä. Siinä on tasapainoiset pohjasävyt, mutta se kallistuu siniseen. Showstopper (7588) Sherwin Williamsilta – Showstopper on täyteläinen ja eloisa punainen lämpimillä pohjasävyillä. Tämä punainen on vaimennettu harmailla pohjasävyillä, jotta väri pysyy hienostuneena. Eating Room Red (nro 43) Farrowilta

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook