10 coole en praktische manieren om hoekplanken aan je huis toe te voegen

10 Cool And Practical Ways To Add Corner Shelves To Your Home

Hoeken van kamers worden het vaakst over het hoofd gezien, meestal omdat het moeilijk is om ermee te werken bij het inrichten van de ruimte of het plannen van de indeling. Niet veel dingen passen goed in hoeken, met uitzondering natuurlijk van hoekplanken of op maat gemaakte stukken in het algemeen. Het is ook bekend dat hoge potplanten goed tot hun recht komen in hoekruimtes, en dat geldt ook voor een aantal andere soorten accessoires en decoraties. Voorlopig richten we ons specifiek op hoekplanken. Bekijk tien van onze favoriete ontwerpideeën.

10 Cool And Practical Ways To Add Corner Shelves To Your Home

Het materiaal waarvan de plank is gemaakt, is belangrijk, vooral als je van plan bent hoekplanken toe te voegen aan de badkamer waar er meestal veel vocht is. Tegelhoekplanken zijn perfect in dit scenario. Het is het beste om de planken te installeren terwijl u de tegels aan de muur hangt, in plaats van ze achteraf toe te voegen.

Wooden corner shelves DIY

Deze houten hoekplanken op designponge passen ook goed in bepaalde badkamerinterieurs. Ze zien er hier prachtig uit bij de gootsteen en ze zouden er net zo charmant uitzien in een keuken. Een leuk detail in dit specifieke geval is de handdoekhaak die in de onderste plank is geschroefd. Houd er rekening mee dat het hout moet worden behandeld en goed moet worden afgedicht als u het in ruimtes met een hoog vochtgehalte wilt gebruiken.

Simple floor corner bathroom shelf storage

In plaats van te kiezen voor meerdere individuele hoekplanken, geeft u misschien de voorkeur aan een hoekplank zoals die op de instructables staat. Je kunt zoiets als dit helemaal zelf maken en je kunt het naar wens aanpassen. Het idee lijkt goed te passen in badkamerhoeken waar je een toiletpapierstation zou kunnen plaatsen of je zou de planken kunnen gebruiken om toiletartikelen te ordenen en op te bergen.

DIY Floating Corner Shelf

Zwevende hoekplanken zoals deze zijn super veelzijdig. Ze zijn ook heel onopvallend, strak en licht van gewicht en je kunt ze in elke gewenste kleur schilderen, zodat ze passen bij de muren of bij andere designelementen in de kamer. Bekijk instructables om alle details van het project te ontdekken.

Entryway Corner Shelf DIY

Hoekplanken zijn perfect voor kleine hoekjes zoals deze, die soms onvermijdelijk onderdeel worden van de indeling van een huis, hetzij vanwege een slechte planning, gebrek aan algemene ruimte of wijzigingen in de plattegrond. Hoe dan ook, met een paar zwevende planken kun je eenvoudig het potentieel van dergelijke hoekjes maximaliseren en een anderszins nutteloze ruimte een doel geven. Er is een leuke tutorial op 4men1lady die je precies laat zien hoe deze planken werden gebouwd.

Kids room corner rack space

Hoekplanken hoeven niet per se klein te zijn. Een goed voorbeeld is deze set ondiepe presentatieplanken, perfect voor boeken en tijdschriften. Het vult deze kinderhoek en geeft de ruimte een mooie, gezonde uitstraling. Dit idee is geïnspireerd door appartementtherapie.

Reclaimed wood kitchen shelves

Hoekplanken kunnen ook erg handig zijn in keukens. Gebruik ze om uw opslagruimte te maximaliseren. Je kunt een klein koffiestation opzetten, kruidenpotjes op deze planken zetten of kruidenpotten, kookboeken, kopjes en allerlei andere dingen. Ook kun je haken in de bodem van de planken schroeven, zoals afgebeeld op de ontwerpspons.

How to build corner floating shelves to hang

Deze hoekplanken hebben een opvallend design waardoor ze zowel praktisch als decoratief zijn. Hoewel het ontwerp niet het eenvoudigste is, zou je dit soort hoekplanken eigenlijk helemaal opnieuw kunnen bouwen en het zou vrij eenvoudig zijn. U vindt een lijst met benodigdheden die nodig zijn voor het project en meer details over instructables.

Upcycled green shutters used like shelves for corner

Als je overweegt om de planken zelf te bouwen, kun je het beste teruggewonnen materialen gebruiken of bepaalde items opnieuw gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze geüpcyclede hoekplanken met lamellendeuren die op prodigalplaces te zien zijn. Ze zijn gespoten in een mooie tint groenachtig turkoois en lijken een geweldig accentstuk voor vrijwel elke kamer van het huis.

Modern corner shelvign system

Deze planken zijn ontworpen om in de hoeken van de kamer te passen en aan twee aangrenzende muren te worden bevestigd. Ze hebben een eenvoudige en veelzijdige structuur en een stijlvolle en moderne uitstraling. De planken zijn strak maar ook stevig en dat is ongeacht het onderwerp een mooie combinatie. Bekijk de gedetailleerde beschrijving van dit project op instructables.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook