Ga de winter in met een gezellige open haard-make-over

Take The Winter Head On With A Cozy Fireplace Makeover

De winter is hier om te blijven, tenminste voor een paar maanden, wat betekent dat je al voorbereid moet zijn om je huis extra warm en gezellig te maken met allerlei donzige en gezellige dekens, kussens en huisprojecten zoals een make-over voor een open haard. Het is zelfs nu nog niet te laat om dat te doen. Er is tenslotte nog genoeg winter om te verdragen. Een nieuwe haardomlijsting kan echt een verschil maken, dus laten we een paar opties bekijken.

Take The Winter Head On With A Cozy Fireplace Makeover

Het goede nieuws is dat je een nieuwe tegel op de oude kunt installeren, wat behoorlijk handig en tijdbesparend is. Zo werd de open haard make-over van naughtonyourlife gedaan. De nieuwe tintegel heeft een mooi patroon en de witte verf verandert echt het hele uiterlijk van de haardomlijsting. De eiken palen zijn geprimed en daarna geverfd waarna vier lagen polyurethaanbehandeling zijn aangebracht, waardoor de ombouw hittebestendig is geworden.

Chevron Fireplace Marble Tiles How To

Het plaatsen van nieuwe haardtegels is niet moeilijk en kan zelfs leuk zijn. Je kunt kiezen uit verschillende patronen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze retro schoorsteenmantel met visgraattegels op thriftydecorchick. Het ziet er stijlvol en elegant uit en heeft een mooie tijdloze sfeer.

Front of the fireplace chevron floor makeover

Er zijn nog tal van andere methoden die u kunt gebruiken als u uw oude haard een frisse uitstraling wilt geven. Als de reeds geïnstalleerde tegels of stenen in goede staat zijn, is er geen reden om ze te vervangen. Als je een ander uiterlijk wilt, kun je ze gewoon schilderen. Daarnaast kun je er ook tegels onder leggen, zodat er een mooie bijpassende omlijsting ontstaat. Het idee komt van chicmeetshealthy en daar vindt u ook meer details over deze specifieke open haard-make-over.

How to tile a fireplace - DIY

Het helemaal opnieuw opbouwen van een volledige haardomlijsting is ook niet al te moeilijk of ingewikkeld. Je hoeft alleen maar een aantal extra stappen te doorlopen. Het installeren van de tegels kan best leuk en eenvoudig zijn en zodra je ook het frame toevoegt, begint het allemaal vorm te krijgen. Als je wilt zien hoe het allemaal stap voor stap gaat, kun je eens kijken bij sandandsisal.

Fireplace makeover by paint

U kunt vrijwel elk type haard of haardomlijsting bijwerken. u hoeft alleen maar uw strategie te kiezen en aan te passen op basis van de context. In het geval van deze make-over van maiedae betekende de verandering het verwijderen van alle oude hardware, het reinigen en voorbereiden van het oppervlak en het aanbrengen van primer en verf. De nieuwe look is zo fris en charmant, ondanks hoe wit en eenvoudig hij is.

Fireplace makeover before and after

U kunt ook van licht naar donker gaan bij het opnieuw ontwerpen van uw haardomlijsting. Dat is gemakkelijk te doen als u alleen maar de haard en de elementen eromheen hoeft te primen en te schilderen. Een antracietgrijze nuance past hier goed bij. De vloertegels zijn wit gebleven en dat is mooi meegenomen. Lees meer over de transformatie op danslelakehouse.

Fireplace Makeover DIY

Een make-over voor een open haard kan ook gepaard gaan met het toevoegen van nieuw meubilair, en niet alleen met het veranderen van het uiterlijk van de schoorsteenmantel of de schoorsteenmantel. Dat is logisch als de muur van de haard voorheen leeg was, zoals in het geval van deze make-over die wordt beschreven in het huisje met de letters. De hele kamer ziet er nu anders uit. De extra planken zorgen ervoor dat het er uitnodigender en gezelliger uitziet en de andere accentstukken maken de look compleet.

How to build a fireplace DIY

Een andere strategie kan zijn om sommige elementen te verwijderen en andere toe te voegen. Vroeger hing er bijvoorbeeld een grote decoratieve spiegel boven deze haard, maar nu lijken de houten lambrisering en de stenen omlijsting van de haard al het andere overbodig. De vereenvoudigde look past er perfect bij. Als je het hele verhaal van deze make-over voor de open haard wilt weten, ga dan zeker eens naar LittleRedBrickhouse.

Fireplace makeover reveal

Het is verbazingwekkend hoeveel een nieuwe haardomlijsting voor een kamer kan betekenen. Kijk maar eens naar deze geweldige make-over die we op Prettyinthepines hebben gevonden. De open haard zag er voorheen niet verschrikkelijk uit, maar nu ziet hij er completer uit en voelt de hele kamer gastvrijer en comfortabeler aan.

Stone Fireplace Makeover

Wat is een betere manier om een open haard er gezelliger en charmanter uit te laten zien dan met materialen als hout en steen? Je kunt kunststeen gebruiken als je dat makkelijker vindt. Hoe dan ook, concentreer je gewoon op het creëren van een samenhangend ontwerp en houd het simpel. Misschien kan deze prachtige open haard op makelifelovely als inspiratiebron dienen. Zoals u kunt zien, vormt de schoorsteenmantel een belangrijk onderdeel van de hele omlijsting van de haard en zorgen de decoraties ervoor dat het nieuwe ontwerp echt opvalt.

Rocks fireplace makeover

Gestapelde stenen omlijstingen voor open haarden zijn tijdloos, maar toch kunnen ze zo nu en dan een make-over gebruiken. Je kunt de structuur hetzelfde houden en slechts een paar esthetische wijzigingen aanbrengen, zoals het verwijderen van oude en verouderde hardware of het aanbrengen van nieuwe voeg of zelfs wat verf. Bekijk deze geweldige make-over-onthulling van stylebyemilyhenderson en laat je inspireren. Het bleek dat het een vrij eenvoudig project was zodra de juiste grijstint was gevonden.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook