Hoe je de slaapkamer van een tienermeisje decoreert – de schattige en stijlvolle aanpak

How To Decorate A Teenage Girl’s Bedroom – The Cute And Stylish Approach

Het inrichten en decoreren van een slaapkamer kan best leuk zijn, hoewel het hele plannen en onderzoeken van ideeën tijdrovend en frustrerend kan zijn. Daarom dachten we te kunnen helpen door snel enkele van onze favoriete ideeën te bespreken. Deze zijn het meest geschikt voor slaapkamers voor tienermeisjes, maar dat betekent niet dat je ze niet kunt aanpassen voor andere scenario's. Als je de ontwerpen opsplitst, zijn ze eigenlijk behoorlijk veelzijdig.

How To Decorate A Teenage Girl’s Bedroom – The Cute And Stylish Approach

Het is belangrijk om vanaf het begin te beseffen dat het niet alleen de grote meubelstukken zoals het bed of het dressoir zijn die er toe doen, maar ook de kleine accentstukken en de accessoires. In feite zijn het vaak de kleine details die de grootste impact hebben op een interieur, zoals deze schattige slaapkamer, ingericht door Lindsey Bonnice van Live Sweet Photography, laat zien.

Alison Kandler bedroom interior design with yellow bed and painted furniture

Deze slaapkamer, ontworpen door Alison Kandler, is ook erg mooi. In plaats van voor een vloerkleed te gaan, heeft de ontwerper ervoor gekozen om de vloerplanken te beschilderen, waardoor dit blauwe en groene schaakbordpatroon ontstaat dat contrasteert met het gele bedframe en de koraalkleurige fauteuil.

Turquouise teenage girl bedroom interior design

Je denkt misschien dat blauw een kleur is die gereserveerd is voor jongenskamers, maar dat is gewoon niet waar. Vooral lichtblauw is een zeer rustgevende en ontspannende kleur, waardoor het een perfecte keuze is voor alle soorten slaapkamers. Interieurontwerper Caitlin Moran gebruikte het hier in combinatie met zachtroze om de slaapkamer van deze tienermeisjes er absoluut voortreffelijk uit te laten zien.

Turquouise velvet bedroom with bass accents

Hier is nog een voorbeeld van hoe lichtblauw een prachtig kleuraccent kan zijn voor de slaapkamer van een meisje. Dit is een ontwerp gemaakt door Rachel Cannon en het is absoluut prachtig. Het lichte kleurenpalet zorgt ervoor dat de kamer er helder, open en luchtig uitziet, wat altijd wenselijk is.

interior designer Amie Corley bedroom decor

Colorful interior designer Amie Corley bedroom

Je kunt lichtblauw combineren met een opvallende tint roze, oranje of koraal op een manier die vergelijkbaar is met hoe ontwerper Amie Corley dit hier deed om de ruimte er leuk en vrolijk uit te laten zien met behoud van een ontspannen sfeer.

Kentucky Area Bedroom For Teenage Girls

De kleur van de muren is niet het enige dat telt. Om een helder en luchtig decor te creëren, gebruik je lichte en luchtige gordijnen en eenvoudig meubilair met strakke ontwerpen. Dit slaapkamerinterieur van Gretchen Black kan je een redelijk goed beeld geven van hoe zo'n decor eruit zou zien.

Harper Howey Interiors Twin Girls Beds

Als u een tweepersoonsslaapkamer wilt inrichten, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om een symmetrische opstelling te creëren. Een goed voorbeeld is deze ruimte ontworpen door Harper Howey Interiors. Vind je de twee eenpersoonsbedden met bijpassend hoofdbord en het nachtkastje ertussen ook niet zo leuk?

interior designer Claire Paquin of Clean Design out of Scarsdale Bedroom

Hoe zit het met het gebruik van wit als primaire kleur? Het is tijdloos en heeft een zeer strakke en frisse uitstraling die verfrissend en puur is en een zeer goede keuze voor slaapkamers. Dit is bijvoorbeeld een van de beste slaapkamerdecors voor tienermeisjes die we ooit hebben gezien en is gemaakt door Clean Design.

Kids room with turquoise accents

Het is leuk om met verschillende patronen en kleurencombinaties te spelen. Deze door Elizabeth Demos ingerichte slaapkamer voor tienermeisjes is in die zin bijvoorbeeld behoorlijk divers. Het heeft een vloerkleed met geometrische patronen, gestreept beddengoed en kleine driehoekjes aan de muren.

Butterfly fabric headboard for teenage room

Interieurontwerper Ryland Witt gebruikte een andere strategie om deze slaapkamer er extra schattig en stijlvol uit te laten zien. Het stukje weerstand hier is het hoofdbord met een prachtig vlinderpatroon in verschillende kleuren.

Teenage girl decor with round shelves

Een andere strategie is om te vertrouwen op op maat gemaakte meubels, zoals dit coole rek in deze slaapkamer, ingericht door MPR Design Group. Het heeft een gezellig, ingebouwd leeshoekje en een klein bureau, plus veel opbergruimte op de open planken.

Teeange girl room with pops of pink

Het feit dat een slaapkamer klein is, betekent niet dat je compromissen moet sluiten als het gaat om stijl en uiterlijk in het algemeen. Een goede strategie kan zijn om een algehele minimalistische inrichting te combineren met een reeks glamoureus ogende of eigenzinnige accentdetails, net zoals in dit huis ontworpen door SL* Project.

 

The pink room for teenage girls

U kunt ook vertrouwen op het kleurenpalet om de kamer te laten opvallen. De slaapkamer van een roze meisje kan er bijvoorbeeld schattig uitzien. er zijn meerdere manieren om het beste uit deze delicate kleur te halen en we hebben dit decor van Ty Larkins Interiors als voorbeeld gekozen. Het is gedurfd maar niet overweldigend en het is ook een mooie mix van moderne en traditionele kenmerken.

The pink room for teenage girls

Is dit niet een van de schattigste en gezelligste slaapkamers die je ooit hebt gezien? Er staat zelfs een kleine tipi-tent op het platform en er hangen kleurrijke slingers aan de overkant. de rest van het decor blijft eenvoudig en fris, in toon met het strandstijlontwerp van Space Exploration.

Colorful teenage bedroom decor

Het blijkt dat donkergekleurde muren erg ontspannend zijn en perfect geschikt voor ruimtes zoals de slaapkamer. Hoewel het donkerblauw dat ontwerpster Alison Damante hier gebruikt, een mannelijk decor zou suggereren, wijzen alle heldere accenten verspreid door de kamer in de richting van een zeer chique tienermeisjeskamer.

Gray teenage bedroom decor

Het hoge plafond, hoewel onregelmatig, geeft deze slaapkamer een zeer luchtige uitstraling. We houden ervan hoe comfortabel het eruit ziet, met veel ruimte rond het bed, een gezellig leeshoekje bij het raam en allerlei schattige vrouwelijke details overal, zoals het gegolfde beddengoed, de wandspiegel of de muurornamenten. Dit is een huis ontworpen door Willowood Homes.

Green teenage room with hanging chair

Er is veel dat u kunt doen om een slaapkamer er gezellig en uitnodigend uit te laten zien. Deze door GNH ontworpen tienermeisjesslaapkamer heeft bijvoorbeeld een hangstoel bij het raam en dat is echt een cool element. Ook het hoge, gestoffeerde hoofdbord en het behang hebben een mooie impact op de ruimte.

Coral Turquouise bedroom for teenage girls

Zelfs als er niet zoveel ruimte is om mee te werken, kun je er toch in slagen een schattig interieurontwerp met veel karakter neer te zetten, zoals dit ontwerp van Charla Ray Interior Design. Het heeft twee eenpersoonsbedden, elk met uitzicht op een andere muur, een gestreept vloerkleed en een behangen muur met een schattig kwallenpatroon.ht

Beautiful Girls room with wallpaper and pastel colors

Het hele idee achter het interieurontwerp van dit huis was om er gezellig, kleurrijk en tijdloos uit te zien, dus het ontwerpersteam van Santayana Home gaf deze slaapkamer een zacht vloerkleed, bedden met op maat gemaakte hoofdeinden, een behangen plafond en deze mooie sierlijke kroonluchter. Het is een perfecte combinatie.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook