Hoe je van een bus een thuis kunt maken – Leer van de besten

How To Turn A Bus Into A Home – Learning From The Best

Terwijl de meeste mensen ervoor kiezen om in huizen of appartementen te wonen, kiezen sommige meer avontuurlijke types ervoor om op een boot, onder een koepel of zelfs in een bus te wonen. Dat klopt, we hebben het over transformaties van schoolbussen, hoewel andere voertuigen ook een soortgelijk doel kunnen dienen. Natuurlijk hebben velen geprobeerd de overstap van bus naar huis te maken, maar slechts weinigen waren daadwerkelijk succesvol in hun pogingen. Vandaag bekijken we enkele van deze projecten en hopelijk inspireren we jou ook om buiten de gebaande paden te denken, ook al is het op kleinere schaal.

How To Turn A Bus Into A Home – Learning From The Best

Bus Converted Into Living Space Dining Area

Bus Converted Into Living Space Space saving

Het eerste project dat we jullie willen laten zien heet de Majestic Bus. Vroeger was het een panoramische bus, maar het is een gezellig huis. Je vindt het in de tuin in Radnorshire Hills. Het heeft een keuken, een eetruimte, een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer, dus het is net een klein huis met een lineaire indeling. Om ruimte te besparen en ruimte te maken voor een tweepersoonsbed in het slaapgedeelte en een l-vormige bank in de woonkamer is er veel inbouwwerk toegepast. Zonnepanelen op het dak van de bus zorgen op regelmatige basis voor de benodigde elektriciteit.

Verwant: Hoe het is om in een schoolbus te leven – 15 inspirerende Skoolie-conversies

Old Public Transportation Bus

Old Public Transportation Bus Interior Design

Old Public Transportation Bus Bathroom

Het bleek dat anderen hetzelfde idee hadden en dat er over de hele wereld nogal wat oude bussen zijn omgebouwd tot huizen. Dit is er één van. Het begon als een oude en vergeten openbaarvervoerbus die van de schroothoop werd gered. Nadat alle stoelen waren verwijderd, werd het allemaal opgeruimd, zodat het de behuizing van een gezellig en klein huis kon worden. De bus was 12 meter lang en 2 meter breed en de oorspronkelijke indeling bleef intact. Het omzeilen van de wieluitsteeksels was een uitdaging, maar uiteindelijk is het allemaal prima gelukt.

School bus conversion inspiration

School bus conversion inspiration - interior

We willen ook graag het verhaal met u delen van een schoolbus die een stacaravan werd. Het is een project van architectuurstudent Meet Hank. Zoals u wellicht weet zijn schoolbussen niet bijzonder groot of ruim. Toch heeft deze binnenin voldoende ruimte. De stoelen waren duidelijk verwijderd, net als al het andere in de bus. Nu is de vloer bedekt met teruggewonnen hout en zijn de ramen op hun plaats gebleven. Al het meubilair bevindt zich onder de raamlijn, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt.

Gerelateerd: Alternatieve huisvesting: een nieuw pad voor toekomstig leven

Felix Starck and Selima Taibi - old School bus

Felix Starck and Selima Taibi - old School bus - kitchen

Felix Starck and Selima Taibi old School bus bed

Felix Starck and Selima Taibi old School bus wood wal

Ook Felix Starck en Selima Taibi van Expeditie Geluk besloten een oude schoolbus een tweede kans te geven. Ze kochten online een 20 jaar oude bus en toverden deze in slechts twee weken om tot een gezellig en eerlijk gezegd behoorlijk stijlvol huis. Aan de voorzijde van de bus zijn de woonruimtes geclusterd en is het achtergedeelte omgebouwd tot slaapkamer. Het oogt en voelt echt als een thuis dankzij alle gezellige accenten, zoals de houten vloer en muren, de lampen en de decoraties. Lees meer over deze inspirerende transformatie op Tinyhouses.

Old school bus conversion

Old school bus conversion Interior

Old school bus conversion Grey Sofa

Old school bus conversion - pet friendly

Old school bus conversion - Storage

Old school bus conversion Kitchen

Old school bus conversion - sleeping area

Vervolgens bekijken we de transformatie van een GMC BlueBird-bus uit 2001 tot een huis op wielen. Aan de voorzijde bevindt zich een bijkeuken/entree met veel opbergruimte. De bestuurdersstoel is eigenlijk de originele die bij de bus werd geleverd. Direct daarachter ligt de woonkamer die feitelijk een multifunctionele ruimte is. Er is een bank met opbergruimte eronder, een opklapbare eettafel en wat open ruimte. Er is ook een keuken, uitgerust met alle basisbenodigdheden. Er tegenover staat een klein kantoor en de slaapkamer bevindt zich aan het uiteinde van de bus. Kijk op outsidefound voor meer details over dit coole project.

Tiny home on wheels- old bus transformation

Tiny home on wheels- old bus transformation - interior

Tiny home on wheels- old bus transformation - space saving

Met een beetje inspiratie en toewijding kun je prachtige dingen bereiken en de transformatie van een schoolbus tot een huis telt zeker als één. Deze keer hebben we het over een project van Stephanie Adams. Ze gaf de bus alle basics van een gezellig huis, waaronder een keuken met koelkast, gasfornuis en was-droogcombinatie, een slaapkamer met voldoende kastruimte, een badkamer en een fijne leefruimte met een bank. Alle kleine persoonlijke accenten geven de bus een unieke en gastvrije uitstraling. {gevonden op bewoont}.

Emerald-Gypsy School but into a home

Emerald Gypsy School but into a home interior

Als je erover nadenkt, is een oude bus een make-over geven en er een huis op wielen van maken een best cool en praktisch idee als je niet wilt investeren in een kant-en-klare stacaravan of een aanhanger. Zo kun je de ruimte op elke gewenste manier personaliseren en alleen de elementen opnemen die je daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt. Het is wat Mark Roberts deed met deze Ford-schoolbus uit 1949. {gevonden op tinyhouseswoon}.

Old school bus into a house in Nairobi

Old school bus into a house in Nairobi Exterior

Old school bus into a house in Nairobi Green Exterior

Old school bus into a house in Nairobi Sleeping area

Old school bus into a house in Nairobi Bedroom

Old school bus into a house in Nairobi Open space living

Benieuwd hoe het leven in een bus zou zijn? Je kunt het zelf ontdekken door de Branby Bus te huren. Het is een vakantiehuis in de behuizing van een oude dubbeldekkerschoolbus. De bus zelf was behoorlijk groot, maar had nog steeds een uitbreiding aan de ene kant nodig om er echt een compleet en comfortabel huis van te maken. Binnen vind je uitnodigende woon- en slaapruimtes, een keuken met bar en een badkamer die als aanbouw is gebouwd. Buiten is er een terras en een tuin met mooi uitzicht. {gevonden op livinginashoebox}.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook