Prachtige huizen omgeven door woestijn en bergen

Beautiful Homes Surrounded By Desert And Mountains

Het ruige woestijnlandschap is zelden een geweldige setting voor een huis, hoe vaak je het ook gebruikt. Dat zou de algemene mening zijn. Maar zoals altijd zijn er voorbeelden die bewijzen dat we ongelijk hebben. Deze huizen gaan de woestijn in en halen het beste uit hun omgeving. Ze passen zich op ingenieuze manieren aan de omstandigheden aan de zijkant aan en hebben ontwerpen die indruk maken en inspireren, waardoor ze optimaal genieten van het uitzicht op de woestijnbergen.

De Buitenpostresidentie

Beautiful Homes Surrounded By Desert And Mountains

Outpost desert residence Living room

Outpost is een residentie gelegen in het hoge woestijnlandschap van Idaho. Het is ontworpen door Olson Sundberg Kundig Allen Architects, een in Seattle gevestigde praktijk die zich richt op het concept dat gebouwen moeten dienen als brug tussen natuur en mensen. Het project is in 2007 opgeleverd en de woning doet tevens dienst als atelier en werkplaats.

Outpost desert residence kitchen

De materialen zijn in dit geval gekozen vanwege hun onderhoudsarme karakter en omvatten betonblokken en multiplex. Ze werden ook geselecteerd vanwege hun vermogen om de extreme weersomstandigheden en al het andere dat de woestijn met zich meebrengt te weerstaan.

Het Rammed Earth Modern-project

Rammed Earth Modern project

Dit is een huis bedacht door Kendle Design, een praktijk gespecialiseerd in het bieden van creatieve oplossingen voor moeilijke problemen en het creëren van verfijnde ontwerpen met een eigentijdse uitstraling. Het huis is gelegen in Paradise Valley, Arizona, op een terrein van 4700 vierkante meter en werd voltooid in 2013.

Rammed Earth Modern project porch

Rammed Earth Modern project porch night

Rammed Earth Modern project kitchen

De structuur is bescheiden en heeft slechts één niveau, ontworpen voor een eenvoudige levensstijl. Het werd gebouwd met behulp van eenvoudige en natuurlijke materialen zoals geramde aarden muren, kalkstenen vloeren en houten plafonds. Het ontwerp moet doen denken aan de moderne huizen uit het midden van de eeuw die ooit in het gebied werden aangetroffen.

Rammed Earth Modern project fireplace

De binnen- en buitenruimtes communiceren op een naadloze en natuurlijke manier en voelen gezellig en rustig aan. Dit komt ook door de schaal van het gebouw. De eenvoud van het ontwerp en de gebruikte materialen in het project zorgen ervoor dat het huis zich meer op de omgeving kan concentreren en de uitzichten kan benadrukken.

Het Yucca Valley-huis 3

Yucca Valley House

Het Yocca Valley House 3, gelegen in Californië, VS, werd in 2012 voltooid en omarmt volledig het hoge woestijnlandschap nabij het Joshua Tree National Park. Het is ontworpen door Oller

Yucca Valley House view

Yucca Valley House living

Het project bracht verschillende uitdagingen met zich mee. In de eerste plaats was dit een moeilijk terrein waarop verschillende andere constructiepogingen werden ondernomen, maar die mislukten. De architecten moesten goed nadenken om de juiste manier te vinden om hier te bouwen en te profiteren van deze prachtige locatie met geweldige uitzichten en omgeving.

Yucca Valley House kitchen

Yucca Valley House pool

De klant wilde dat het huis een schaduw zou zijn, wat hier in de woestijn een welkome aanblik is en dient als rustplaats voor de vermoeide ogen. Na een lange onderzoeksperiode viel er een besluit. Het huis moest de ontbrekende berg vervangen die ooit het gebied bezette en eruit zien als een schaduw van de rots. Om dat mogelijk te maken, zijn overal donkere kleuren gebruikt, waardoor het huis een grotachtig gevoel krijgt.

De Tucson Mountain Retreat

Tucson Mountain Retreat, Location: Tucson AZ, Architect: DUST

Een ander zeer interessant project dat het ruige landschap omarmt, is de Tucson Mountain Reterat in Arizona. Het werd in 2012 voltooid door DUST, een multidisciplinaire studio die zich inspant en het beste uit elke locatie haalt. De oprichters zijn inwoners van de woestijn en delen daardoor een bijzondere relatie met het land.

Tucson Mountain Retreat, Location: Tucson AZ, Architect: DUST

Tucson Mountain Retreat Porch

Tucson Mountain Retreat, Location: Tucson AZ, Architect: DUST

Het huis ligt in de Sonorawoestijn en is ontworpen in relatie tot de rotsen, cactussen en al het andere eromheen. Een van de belangrijkste aandachtspunten van het project was het minimaliseren van de impact van de constructie op het milieu om het mysterie en de charme ervan te behouden. Als gevolg hiervan was een van de genomen beslissingen het opzettelijk isoleren van de parkeerplaats, weg van het huis, en deze via een smal pad door de woestijn met het huis verbinden.

Het Woestijnhuis

The Desert House

Hier, in het Joshua Tree National Park in Californië, is de sfeer uniek en kan soms overweldigend aanvoelen. Hier vind je het Desert House, een privéwoning die hier in 1993 werd gebouwd door Kendrick Bangs Kellogg. Het ontwerp is werkelijk uitmuntend, waardoor het huis op een unieke manier opvalt.

The Desert House Architecture

The Desert House Bedroom

The Desert House Fireplace

The Desert House Dining

Het hoofdconcept was om het huis onderdeel te maken van de woestijn en het op een natuurlijke en organische manier met zijn omgeving te verbinden. Het ontwerp, de vormen en de gebruikte materialen zijn geïnspireerd op de woestijn. Het huis heeft een ruige schil die het warme en gastvrije interieur beschermt en de organische vormen hebben zowel een mannelijke als een vrouwelijke charme, waardoor de structuur een zeer originele uitstraling krijgt.

Het verborgen valleihuis

The Hidden Valley House by night

Een van de uitdagingen bij het bouwen in de woestijn of een andere moeilijke zone is dat je alles op de locatie moet vervoeren en onder zware omstandigheden moet werken. Deze uitdaging werd gemakkelijk overwonnen door Marmol Radziner bij het bouwen van het Hidden Valley House. De oplossing was om hier een prefab woning van te maken. Het belangrijkste idee was om een vakantiehuis te bouwen dat de natuur zou betrekken en vieren, met de nadruk op het binnen-buitenleven.

The Hidden Valley House

The Hidden Valley House view

Het huis is gelegen in Moab, Utah en heeft twee slaapkamers en twee badkamers plus een reeks woonruimtes verspreid over 2.500 vierkante meter aan ruimte. De architecten zorgden ervoor dat duurzame ontwerpelementen in de constructie werden geïntegreerd, waardoor het huis een natuurlijk onderdeel van de woestijn werd en een onderhoudsarm karakter kreeg.

The Hidden Valley House pool

The Hidden Valley House porch

De binnenruimtes communiceren naadloos met uitgestrekte dekken en hebben kamerhoge ramen die ze openen naar de omgeving, waardoor panoramische uitzichten onderdeel worden van het interieurontwerp. Het solide metalen frame zorgt ervoor dat de woning bestand is tegen de moeilijke omstandigheden op het terrein.

Het Vier Ogenhuis

The Four Eyes House in desert

The Four Eyes House is een eigentijds weekendverblijf gebouwd in Coachella Valley in Zuid-Californië. Het was een project van Edward Ogosta Architecture en probeert, in tegenstelling tot andere woestijnstructuren, niet één te worden met het landschap, maar geniet ervan om op te vallen. Het huis ligt op een terrein van 3.800 vierkante meter en is op een nogal ongebruikelijke manier ontworpen.

The Four Eyes House glass windows

In plaats van het een typisch huishoudelijk functioneel programma te geven, werd de architecten gevraagd het huis zo te ontwerpen dat de nadruk zou worden gelegd op een reeks fenomenale evenementen ter plaatse. De vier torens waaruit de structuur bestaat, waren op verschillende gebieden gericht om de ochtendzonsopgang, de avondstadslichten en de nachtelijke sterren vast te leggen.

The Four Eyes House night

Elke toren heeft een opening gericht op het beoogde uitzicht, evenals een kleine slaapkamer die slechts groot genoeg is voor een bed. De circulatie binnen de torens wordt verzekerd door ladders, wenteltrappen en verschillende soorten trappen. De sociale ruimtes bevinden zich op de begane grond en delen hun eigen bijzondere verbinding met het landschap.

De woestijnvilla

Desert Villa by Studio Aiko

Desert Villa by Studio Aiko pool

De Woestijnvilla is een nogal bijzonder project in de zin dat de structuur niet echt bestaat. Het feit dat dit een project was van Studio Aiko, een studio gespecialiseerd in CG-inhoud en visuele effecten, zou de zaken een beetje duidelijk moeten verklaren.

Desert Villa by Studio Aiko living room

Desert Villa by Studio Aiko living

Desert Villa by Studio Aiko porch

Dit was de eerste poging van het team om het prachtige woestijnlandschap en landschap samen te voegen met de moderne architectuur van een villa. Hoewel het huis niet echt bestaat, ziet het er toch heel echt uit als je een headset gebruikt. Alle details komen op een geweldige en werkelijk indrukwekkende manier tot leven.

Het Rock Reach-huis

Rock Reach House

Rock Reach House top

Dit project werd in 2010 voltooid door o2 Archtiecture en het huis is gelegen in de Mojave-woestijn, in Californië. Dit is eigenlijk een prototypewoning die beschikbaar is voor kortetermijnverhuur. Het bevindt zich op een oppervlakte van 1000 vierkante meter en heeft een bescheiden en eenvoudig ontwerp. Het is gebouwd met duurzame materialen en is duurzaam ontworpen.

Rock Reach House outdoor lounge

Rock Reach House living

Er werd veel belang gehecht aan de impact die het huis zou hebben op het milieu. Een andere zorg was ook om de maximalisatie van de uitzichten te beheren en tegelijkertijd voldoende privacy te bieden. Het huis heeft een plattegrond van 90 vierkante meter. Binnen zijn twee slaapkamers en een badkamer geïntegreerd en er is ook een terras van 30 vierkante meter dat naadloos communiceert met de binnenruimtes en de omgeving.

Rock Reach House living porch view

Rock Reach House bedroom

Het dek staat op kolommen en zweeft boven de grond. De locatie van de locatie en de seismische activiteit in het gebied zorgden ervoor dat de envelop van het huis modulair en flexibel moest zijn. Sommige elementen zijn off-site gebouwd en hier afgeleverd, waardoor het bouwproces eenvoudiger en tijdefficiënter is.

Het woestijnbinnenplaatshuis

Desert Courtyard House

Dit is een huis gelegen in de Sonorawoestijn, Arizona. Het is gebouwd rond een centrale binnenplaats en heeft een ontwerp dat de verbinding tussen binnen en buiten probeert te harmoniseren. Het huis is ontworpen door Wendell Burnette Architects. Om het karakter en de schoonheid van de locatie te behouden en voldoende uitzicht op het landschap te bieden, gebruikten de architecten zorgvuldig geselecteerde materialen en geïntegreerde elementen die op de locatie aanwezig waren, zoals saguaro-cactussen in het huis.

Desert Courtyard House fireplace

Desert Courtyard House pool

Desert Courtyard House front

Granieten rotsblokken en de lokale vegetatie worden aangevuld met stenen patio's en een waterplas. Deze zijn verbonden met de binnenruimtes via glazen schuifdeuren en een glazen vloer op de hoofdgang. Bovendien werd de tijdens de uitgraving verwijderde grond gebruikt in de aangestampte aarden muren van het huis.

Het Woestijnvleugelhuis

kendle design collaborative casts the desert wing house front

In tegenstelling tot zijn buren heeft het Desert Wing-huis een ontwerp dat is geïnspireerd en gevormd door de omstandigheden op de locatie. Het huis, gelegen in de Sonorawoestijn, was een project van Kendle Design Collaborative. Het heeft dikke geramde aarden muren die van de locatie komen en de kamers zijn gericht op specifieke uitzichten.

kendle design collaborative casts the desert wing house pool

kendle design collaborative casts the desert wing house living

kendle design collaborative casts the desert wing house fireplace.

Betonnen muren en scheidingswanden verdelen het interieur in verschillende zones, waardoor elke zone de nodige privacy heeft en overdag de warmte absorbeert, zodat deze 's nachts kan worden vrijgegeven. Het dak heeft een hoekig ontwerp en wordt ondersteund door stalen kolommen. Lichtbeukramen omringen alle binnenruimtes en bieden natuurlijk licht en uitzicht.

De Paso Robles-residentie

The Paso Robles Residence

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een residentie in Paso Robles, in Californië. Het is ontworpen en gebouwd door Aidlin Farling Design en bevindt zich op een terrein van 80 hectare. Het ontwerp van het huis werd rechtstreeks beïnvloed door de regio en de omstandigheden ter plaatse. De temperatuurschommelingen vormden een grote uitdaging.

The Paso Robles Residence pool

The Paso Robles Residence living

The Paso Robles Residence living room

The Paso Robles Residence oudoor porch

Het antwoord van de architecten was het bouwen van gemetselde muren die het huis met zijn omgeving verbinden. De muren verdelen de binnenruimte ook in verschillende zones. Het middelpunt van het huis is een overdekte buitenwoonkamer. Grote overhangen bieden schaduw tijdens de dorre woestijndagen en het algehele ontwerp is bedoeld om passieve ventilatie te garanderen. Het huis maakt ook gebruik van fotovoltaïsche panelen.

De Jarson-residentie

Jarson Residence by Will Bruder + Partners

Dit is een residentie in Paradise Valley, Arizona. Het is ontworpen door Will Bruder Partners. Het ligt dicht bij een bergreservaat en heeft een ontwerp dat het uitzicht op de McDowell Mountains weergeeft. Het was niet de bedoeling dat het huis op zou gaan in het geheel, vandaar de donkere gevel die contrasteert met het natuurlijke landschap. In plaats daarvan was het bedoeld als een plek van reflectie voor de eigenaren.

Jarson Residence by Will Bruder + Partners 2

Het huis werd gebouwd op twee niveaus. Het heeft een eenvoudig dak dat vaak op schuren wordt aangetroffen. Diepe overstekken geven het huis een sculpturale vorm, terwijl materialen als staal en koper het huis een verweerde uitstraling geven. Op de begane grond bevinden zich het woongedeelte, de eetruimte, een mediaruimte en een studio. Het thuiskantoor, de slaapkamers en de entree bevinden zich op de bovenste verdieping.

Jarson Residence by Will Bruder + Partners interior

De combinatie van materialen die overal worden gebruikt, omvat kurk en beton voor de vloeren, glas voor de muren, maar ook kersenhout en roestvrij staal voor het meubilair. De entree en gang op de bovenverdieping dienen als kunstgalerijen voor de collectie van de eigenaar.

De STAAB-residentie

The STAAB Residence

Gelegen op een terrein van 279 vierkante meter in Scottsdale, probeert de STAAB Residence de aangrenzende huizen uit de context te verwijderen in een poging een mooie verbinding met de locatie en de omgeving tot stand te brengen. De architecten van Chen Suchart Studio concentreerden zich op de verre uitzichten op het McDowell-gebergte en de vallei en probeerden daar het beste uit te halen. Het huis heeft twee verdiepingen. Het lagere niveau wordt bepaald door de aanwezigheid van een beschermde binnenplaats met een zwembad, terwijl de bovenste verdieping profiteert van het uitzicht.

The STAAB Residence pool

Een reeks metselwerkmuren omlijst het huis en biedt tegelijkertijd privacy en helpt de aangrenzende structuren eruit te halen. De garage beslaat een apart volume bekleed met stalen platen en fungeert tevens als scheidingswand tussen het zwembad en de achtertuin en een naburig huis.

The STAAB Residence night

The STAAB Residence kitchen

The STAAB Residence kitchen view

Het interieur is open en eenvoudig. Het woongedeelte is een groot volume dat via glazen schuifdeuren uitkomt op het zwembad en de achtertuin. Grenzend aan de woonruimte is een set van twee gastenslaapkamers. Eén ervan kijkt uit op de achtertuin, terwijl de andere gericht is op het verre uitzicht naar het noorden. De hoofdslaapkamer en het thuiskantoor bevinden zich op de bovenste verdieping.

Het Woestijnhuis

The Desert House Architecture

Architect Marmol Radziner ontwierp het prachtige Desert House, een prototypehuis gelegen in de Desert Hot Springs van Californië. Het huis is in 2005 voltooid en is een geprefabriceerde structuur. Het was gericht op de San Jacinto-piek om de mooiste uitzichten op de omliggende bergen vast te leggen.

The Desert House Architecture pool

Een reeks overdekte buitenruimtes verbinden het huis met zijn omgeving. Het gebouw bestaat uit vier huismodules en zes dekmodules. In de noordvleugel van het huis bevinden zich het gastenverblijf en een studio, die via overdekte woonruimtes met de rest van de kamers zijn verbonden.

The Desert House Architecture decor

Het huis als geheel is een L-vormige constructie. Het beschermt een zwembad en een vuurplaats. Het werd gebouwd in een fabriek met behulp van een stalen frame. Het ontwerp maakt gebruik van passieve en actieve zonnetechnologieën en duurzame concepten.

De woestijnwoning van het Capitol Reef

The Capitol Reef Desert Dwelling

De locatie van dit bescheiden huis is een afgelegen woestijnlocatie buiten het Amerikaanse Capitol Reef National Park. Hier kun je een aantal werkelijk indrukwekkende en verbazingwekkende rotsformaties vinden en de eigenaren van het perceel wilden daar hun voordeel mee doen. Ze vroegen het team van Imbue Design om een kleine campus met structuren te creëren.

The Capitol Reef Desert Dwelling front

The Capitol Reef Desert Dwelling view

The Capitol Reef Desert Dwelling angle

De campus moest een hoofdverblijf bevatten met een gastenverblijf en een studio-uitbreiding, en ze moesten allemaal knusse hoekjes en verzamelruimtes bevatten. Bovendien moesten alle bouwwerken optimaal gebruik maken van de uitzichten en de meest interessante rotsformaties op de locatie benadrukken, terwijl de bestaande vegetatie behouden bleef. Bovendien moest het hele project een bescheiden budget gebruiken. De architecten hebben ervoor gezorgd dat alle verzoeken op de meest fantastische manier zijn gerespecteerd.

De Bruine Woonplaats

The Brown Residence Architecture

De Brown Residence ligt in Scottsdale, Arizona en is ontworpen door Lake|Flato Architects. Het biedt vanuit elke kamer een fantastisch uitzicht op het omliggende woestijnlandschap. Tegelijkertijd werden het ontwerp en de oriëntatie zorgvuldig gepland om de aangrenzende gebouwen weg te werken. Hierdoor kon het ontwerp zich concentreren op het verre uitzicht op de bergen.

The Brown Residence Architecture Outdoor Fireplace

The Brown Residence Architecture Living Room

The Brown Residence Architecture Dining Area

Het ontwerp is eenvoudig en ingetogen, gezien vanaf de straat. Dit is echter niet de volledige vorm. Het gebouw ligt op een helling en biedt grote binnenruimtes en grote overstekken. Extra grote draaideuren verbinden de woonruimtes binnen met het buitenleven, terwijl glazen wanden natuurlijk licht binnenlaten en dwarsventilatie creëren.

De bergresidentie San Cayetano

San Cayetano Mountain Residence

Het terrein waarop dit huis is gebouwd, wordt omgeven door een rotsachtig landschap en beslaat 2300 vierkante meter in Santa Cruz County, Arizona. Het huis werd hier in 2012 gebouwd door Paul Weiner | OntwerpBouw Samenwerkend. De camping ligt op een afgelegen locatie, die eigenlijk uit droog grasland bestaat.

San Cayetano Mountain Residence view

San Cayetano Mountain Residence pool

De woning reageert op de locatie met een eenvoudig ontwerp en een overzichtelijke structuur waarbij elke zone profiteert van specifieke elementen en uitzichten. De woonkamer biedt uitzicht op Mount Wrightzon, terwijl de andere binnenruimtes zich richten op uitzicht op rotsuitstulpingen. Een terras biedt de perfecte plek om de omgeving te bewonderen.

De Arizona Desert Mountain-retraite

Arizona Desert Mountain Retreat

Een ander geweldig pand dat optimaal gebruik maakt van de locatie is het Desert Mountain-retraite in Scottsdale, Arizona. Het was een project van architect Tor Barstad en werd gebouwd met een mix van steen en andere organische materialen waardoor het gebouw ondanks zijn grootte naadloos in het geheel opgaat. Het overloopzwembad is als een oase en wordt aangevuld met een groot entertainmentgedeelte in de buitenlucht.

Arizona Desert Mountain Retreat Kitchen

Arizona Desert Mountain Retreat outdoor

Arizona Desert Mountain Retreat Pool

Het interieur heeft een rustiek karakter gecombineerd met moderne elegantie. Hout en steen werden speciaal door het hele huis gebruikt om deze prachtige mix vast te leggen. Het interieur is middels grote glazen wanden en schuifdeuren verbonden met het buitenleven. Daarnaast benadrukken een reeks terrassen en balkons de binnen-buitenverbinding nog verder.

De Levin-residentie

The Levin Residence

Bij het bouwen van deze woning in Manara, Arizona, waren het team van Ibarra Rosano Design Architects en de klant het erover eens dat deze een minimale impact op de locatie moest hebben en dat er ook maximaal gebruik moest worden gemaakt van de omgeving en het uitzicht. De architecten deden meer dan dat. Ook gaven ze het huis een moderne uitstraling, waardoor het leek alsof het boven de woestijn zweefde.

The Levin Residence View

The Levin Residence Landscape

Deze beslissing is mede genomen naar aanleiding van het hellende terrein, om de impact op het terrein te minimaliseren. Het oppervlak waarop het huis is gebouwd, omvat een kleine afvoerweg en dit inspireerde de architecten om de parkeerplaats via een brug met het hoofdgebouw te verbinden en regenwater eronder te laten stromen. De oriëntatie van de woning werd gekozen op basis van de optimale blootstelling aan de zon, dwarsventilatie en het uitzicht.

Het woestijnnomadenhuis

The Desert Nomad House

Het Desert Nomad House is ontworpen door architect Rock Joy en werd in 2005 gebouwd in Arizona, aan de voet van de Tucson Mountains. Het is georganiseerd in drie afzonderlijke volumes, gemaakt van verroest staal en glas. Elk volume heeft zijn eigen functie. Ze omvatten een sociale zone bestaande uit een keuken, een eetruimte en een woonruimte, een slaapkamer, een kantoor dat ook als logeerkamer kan dienen en een badkamer. Het pand kan worden gehuurd.

The Desert Nomad House Architecture

The Desert Nomad House floor to ceiling window

Het interieur is eenvoudig en modern, met vleugjes traditioneel en rustiek interieur. De sociale ruimte beschikt bijvoorbeeld over een groot roestvrijstalen keukeneiland en een zitgedeelte bestaande uit een houten bank met een organisch ontwerp, aangevuld met karpetten met patronen. Alle ruimtes hebben glazen wanden die hen verbinden met het uitzicht en het landschap.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook