Vorm en functie: stijlvolle eetideeën voor grote gezinnen

Form and Function: Stylish Dining Ideas for Large Families

Heeft u een groot gezin? Vind je het leuk om te entertainen? Het kan een uitdaging zijn om een stijlvolle eethoek te bedenken die comfortabel plaats biedt aan grote aantallen mensen en toch goed functioneert in een ruimte van “normaal” formaat. Je kunt natuurlijk een grote eettafel kopen, maar wat als je het gevoel hebt dat je meer persoonlijkheid hebt dan dat? Is het zelfs mogelijk om een eetkamer te creëren die vorm én functie heeft voor grote groepen mensen? Natuurlijk is het. En hier zijn enkele inspirerende ideeën om u op weg te helpen.

Gebruik een cirkel

Form and Function: Stylish Dining Ideas for Large Families
Ronde eettafels zijn zeer veelzijdig en flexibel omdat ze geen hoeken hebben waar je omheen kunt werken als het om zitplaatsen gaat. Dit betekent dat als je een couvert op de tafel zelf kunt proppen, je er ook nog een persoon bij kunt persen zonder dat iemand ongemakkelijk van de hoek van de tafel gaat eten (zoals bij een vierkante of rechthoekige eettafel het geval zou zijn). Bovendien zorgt een ronde eettafel voor een mooie contrasterende vorm in een verder over het algemeen vierkante kamer.

Vervang een bank door stoelen

Marble dining table with a rectangular shape and bench
Visueel valt de bank minder op dan stoelen, omdat hij zich onder ooghoogte van de tafel bevindt. Dit werkt prima in van nature kleine eetkamers. Bovendien is er geen vast aantal “zitplaatsen” op een bank, dus het aantal dat u op de bank kunt persen is, laten we zeggen, flexibel.

Voeg kussens toe aan uw bank

Inlay dining table design
Dit levert natuurlijk niet meer zitplaatsen op, maar het voegt wel een gevoel van luxe toe aan de eetervaring. Dus als je een prachtige tafel hebt, zoals deze met Jalan ingelegde eettafel, die uitnodigt om na het eten langer te blijven hangen, kan het bieden van comfortabele zitkussens wellicht uitkomst bieden.

Verf niet-overeenkomende stoelen in dezelfde kleur

Diff yellow chairs
Het probleem met de vereisten voor grote eetstoelen is dat het lastig kan zijn om stoelen te vinden die (a) rond de tafel passen en (b) bij elkaar passen. Maak het bijpassende onderdeel eenvoudiger door simpelweg alle stoelen in dezelfde prachtige kleur te schilderen – zie je? Instant dining-set.

Gebruik een bank

Couch dining room design
Een bank of zitbank bekleed met outdoorstof is een fantastische manier om meer optionele zitplaatsen te creëren, omdat banken, zoals we allemaal weten, plaats bieden aan twee, vier of misschien zelfs zes personen als dat nodig is. We houden ook van de comfortabele, huiselijke sfeer die dit aan de eetkamer geeft.

Banken inbouwen

Central Park Dining Room Built in bench
Dit is een optimale manier om de vierkante meters van de eetkamer te benutten, zodat u uit een kleine ruimte maximale zitplaatsen kunt halen. Bovendien profiteert het van een prachtig uitzicht, als uw eetkamer zo gelukkig gelegen is.

Kies verschillende stoelen van dezelfde stijl

Leather wood chairs decor for dining

Deze leerachtige houten stoelen zijn misschien niet per se eetkamerstoelen, maar als ze samen rond een eettafel worden gecombineerd, geven ze een aparte industriële sfeer die niet frumpy of benauwd is. We houden van de flexibiliteit die deze eetkamerstoelmethode biedt voor het stijlvol en naadloos toevoegen of verwijderen van de “set” als dat nodig is.

Houd de hoofdstoelen luxueus

Keep the head of the chairs clean

Iedereen houdt van een comfortabele, luxe stoel, ook (vooral?) aan de eettafel. Helaas is dit niet altijd mogelijk als er veel zitplaatsen nodig zijn. Als u de hoofdstoelen echter groot houdt, kunt u de stijl van luxe behouden zonder dat elke stoel daadwerkelijk dat soort onroerend goed in beslag neemt. Aan de zijkanten van de tafel kunnen kleinere (en dus meer) stoelen worden gebruikt – een uitstekend huwelijk tussen vorm en functie.

Kies voor decoratieve hoofdstoelen

Ornamental chairs for dining table
Hoe groot of klein uw eetkamer ook is, als u de hoofdstoelen van de tafel verwisselt en ze apart zet, wordt de verfijning van uw eetruimte automatisch verhoogd. Houd de stoelen allemaal in hetzelfde kleurenpalet voor de samenhang, maar gebruik stoelen met sierlijke of artistieke lijnen als hoofdstoelen, omdat deze het meest opvallen.

Overweeg een grote rechthoekige eettafel

Rectangular dining table with marble on top

Sommige mensen houden van het idee van een eettafel van ‘gelijkheid’, dat wil zeggen, waar er geen hoofd naar de tafel is. Een grote rechthoekige eettafel zoals deze is een goede keuze voor meer zitcapaciteit zonder dat je veel meer ruimte nodig hebt. Als uw eethoek zo is vormgegeven dat er plaats is voor zo'n tafel, dan is dit zeker een functionele stijl die het overwegen waard is.

Gebruik eetkamerstoelen als decoratie

Yellow accent dining chair seat

Wanneer uw eettafel de eetkamer vrijwel geheel vult, is het gebruik van de stoelen zelf als onderdeel van de inrichting een geweldige manier om de ruimte comfortabel en uitnodigend te laten aanvoelen zonder dat het rommelig aanvoelt. Verf ze bijvoorbeeld in een heldere, vrolijke kleur om persoonlijkheid en pit aan de ruimte toe te voegen en de boel esthetisch licht te houden.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook