Waar u op moet letten bij het behangen van een slaapkamer

What You Need to Consider When Wall Papering a Bedroom

Zelfs als je veel ervaring hebt met woninginrichting, kan behang een aantal uitdagingen met zich meebrengen die je bij andere ontwerpelementen niet tegenkomt. Door een paar eenvoudige regels te volgen, krijgt u het juiste effect voor de muren van uw slaapkamer. Dit geeft je iets dat niet alleen bijdraagt aan de compositie van het ontwerp, maar er ook een centraal kenmerk van kan zijn. Maak een paar overwegingen voordat u aan uw slaapkamer gaat werken, en de resultaten zullen voor zich spreken.

Vergeet niet dat u een slaapkamer aan het inrichten bent.

What You Need to Consider When Wall Papering a Bedroom

Vraag bij uw behangpapierhandelaar enkele voorbeelden en probeer ze uit in de slaapkamer die u wilt inrichten. Behang waarvan u denkt dat het er perfect uitziet in de showroom, past niet noodzakelijkerwijs in de context van uw huis. Behang met opvallende ontwerpen kan er geweldig uitzien, maar kan ook het gevoel geven dat het de rest van de inrichting van een kamer overheerst.

White wallpaper

Dit is iets wat je absoluut wilt vermijden in een slaapkamer, omdat dit een rustige en ontspannen sfeer moet creëren. Ga voor neutrale kleuren en eenvoudiger ontwerpen als je alle muren gaat behangen. Voor drukkere en opvallendere patronen kunt u overwegen uw behang te beperken tot slechts één of twee muren, afhankelijk van de grootte en vorm van uw kamer.

Voeg diepte toe.

Vertical stripes bedroom

Je kunt de illusie van meer ruimte in een kleine slaapkamer creëren door behang met verticale strepen te gebruiken. Dit geeft het oog het gevoel dat uw kamer groter is dan deze in werkelijkheid is. Ononderbroken afzonderlijke kleurblokken, in lichtere tinten, reflecteren meer licht en geven een gevoel van meer ruimte. Als de kamer die u decoreert niet regelmatig is, kan het toevoegen van een behangrand ervoor zorgen dat alles rechter en netter lijkt.

Verf.

Een nieuw behangen slaapkamer is een relatief goedkope manier om een deel van uw woonruimte te verlevendigen. Het kan echter ook gebieden benadrukken die vernieuwd kunnen worden. Controleer het houtwerk in uw kamer en eventuele muren die u niet gaat behangen, aangezien het wellicht in uw belang is om deze elementen een enkele verflaag te geven om ze op niveau te brengen. En het is zeker de moeite waard om dit te doen voordat, en niet nadat je behangen hebt. Let vooral op het plafond van de slaapkamer, aangezien u dit niet wilt schilderen met nieuw gedecoreerde muren.

Ruimte om in te werken.

Wallpaper glam

Zodra de ontwerpelementen zijn geselecteerd, is het tijd om uw slaapkamer voor te bereiden. Als je van plan bent het behang dat je zelf hebt uitgekozen op te hangen, zorg er dan voor dat de kamer zo opgeruimd mogelijk is. Het is niet altijd praktisch of zelfs noodzakelijk om een bed uit de kamer te verwijderen. Maar zorg ervoor dat het zo ver mogelijk verwijderd is van de muur waaraan u werkt. Handbediende stoombehangverwijderaars zijn de moeite waard om in te huren als u meer dan één muur aan oud papier moet verwijderen. Warm water en zeep kunnen echter ook goed oud papier verwijderen. {foto van site}.

Hangend behang.

Als uw muur oneffen is of onvolkomenheden of scheuren vertoont, kunt u het beste eerst het voeringpapier repareren voordat u met het door u gekozen behang begint. Zorg ervoor dat de verbindingen in het voeringpapier niet overeenkomen met de verbindingen met uw behang. Meng de lijm volgens de instructies van de fabrikant en breng deze gelijkmatig aan op de achterkant van uw papier. Vouw het papier voorzichtig heen en weer. Pak het op en plaats het bovenaan de muur. Laat het papier gelijkmatig vallen en werk het met een decoratieborstel vanuit het midden naar de randen op de muur. Knip de randen af en duw het papier met je penseel terug tegen de muur. {foto van site}.

Nadat u het behangwerk hebt voltooid, laat u het 24 uur drogen. Plaats het slaapkamermeubilair dat u hebt verwijderd terug, maar wees bereid het opnieuw in te delen zodat het past bij de nieuwe look van uw kamer. Experimenteel elementen toevoegen en verwijderen totdat je het gewenste effect hebt van een kamer waarin je kunt ontspannen. Laat je niet afschrikken door fouten die je maakt tijdens het behangen, want je wordt met elke beurt beter.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook