21 od najzanimljivijih dizajna plutajućih stepenica

21 Of The Most Interesting Floating Staircase Designs

U današnjem modernom svijetu, gotovo sve je u pokretu. Dizajn stepenica se sada brzo razvija. Sada postoji mnogo stilova koji ulaze u domove mnogih ljudi. Od viktorijanskog, savremenog do modernog i plutajućeg dizajna stepenica. Oni koji biraju plutajuće stepenice obično su vrlo elegantni, stilski i minimalistički. Odlučili smo prikazati 21 najzanimljiviji plutajući dizajn dizajna stepenica koji definiraju interijer unutar kojeg se nalaze.

21 Of The Most Interesting Floating Staircase Designs

Metalno plutajuće stepenište sa tankim i jednostavnim rukohvatom napravljenim od istog materijala dodaje dašak industrijalizma u dekor, posebno ovdje gdje zidovi također imaju grubu završnu obradu. Različite nijanse sive i završne obrade stvaraju lijepu ravnotežu. Pronađen u West Seattle Residence od Lawrence Architecture.

Minimal black floating staircase

Minimalistički dekor s bijelim zidovima s lebdećim stepeništem koje se ističe svojim tankim i jednostavnim linijama i tamnom bojom. Šareno umjetničko djelo prikazano na zidu stepeništa lijepo nadopunjuje dekor i čini ga dinamičnijim. Dizajnirao Klaarchitectuur.

Wood floating staircase 1

Drvene stepenice obično imaju klasičniji izgled, ali ne u ovom slučaju. Ovo plutajuće stepenište nema rukohvat, a ima i asimetričan dizajn što ga čini jedinstvenim i još privlačnijim. Efekat je neobičan i zanimljiv. Dizajnirao Alvaro Leite Siza.

Sculptrual steel floating staircase

U ovom slučaju, plutajuće stepenište zadržava prozračan i otvoren izgled. Ugaoni radni prostor nije sakriven stepenicama i samim tim dekor ostaje transparentan. Stepenice su vrlo tanke, a opet čvrste jer su napravljene od čelika.

Rippling ribbon staircase

Ovo je neobičnija vrsta plutajućeg stepeništa. Umjesto da se opredijeli za nekoliko pojedinačnih stepenica, dizajner je odabrao da podsjeća na traku i da stepenište bude napravljeno od jednog jedinstvenog i kontinuiranog komada, a da pritom zadrži efekat lebdenja.

Steel minimal staircase

Crno plutajuće stepenište postavljeno uz oštar bijeli zid. Stepenište ne prati ravnu liniju, već se zavija i postaje neka vrsta spiralnog stepeništa. Budući da je kontrast tako jak, oblik i dizajn se ističu.

Show case 09

Ovdje imamo plutajuće stepenište koje kombinira dvije vrste dizajna. Stepenište pokriva cijeli zid gdje prati njegovu ravnu liniju, a zatim se uvlači i nastavlja na susjedni zid. Različite boje zidova daju stepeništu drugačiju privlačnost. Dizajnirala Nathalie Wolberg-Architecture.

Black and white floating staircase

Ovo je vrlo neobičan dizajn stepenica. Oblik i geometrija su jedinstveni. U osnovi postoje dva dijela, od kojih svaki nalikuje vrpci s ravnim i dobro definiranim linijama. To je apstraktan i upečatljiv dizajn koji postaje jaka žarišna točka za dekor. Dizajnirao Schlosser Partner.

Floating staircase s

Ako su do sada predstavljeni dizajni bili stepenica pričvršćena za zid, ovo je zapravo lebdeće jer je poduprto tankim konopcima koji mu daju stabilnost, a istovremeno služe i kao zaštitna ograda ili zaštitni zid. Samo jedan dio stepenica ima ovaj detalj. Dizajnirao Blair Road Residence.

Single Family House St Joseph by Wolfgang Tschapeller Architekt 10

Zidovi su ovdje potpuno bijeli i nema vidljivih linija koje bi im dopuštale da se ističu. Zbog toga se čini da lebdeće stepenište nestaje u plafonu. Zapravo se nastavlja na ugaonoj platformi koja vodi do gornjeg nivoa. Bečki studio Wolfgang Tschapeller Architekt.

PAC House by A and R Architects 19

U ovom slučaju nije istinsko stepenište ono što se ističe, iako je samo po sebi prilično zanimljivo. Plutajuće stepenište, napravljeno od drveta sličnog onom koji se koristi za pod, dopunjeno je jednostavnim, ali privlačnim rukohvatom.

Luisaviaroma store by claudio nardi architects luisa05 pietrosavorelli

Pronađen u radnji Luisaviaroma od strane Claudio Nardi Architects.

Floating stair111

Postoje razne kombinacije materijala koje možete istražiti. Na primjer, ovo je plutajuće stepenište od drveta i stakla. Stepenice su napravljene od drveta i drže ih stakleni zid. Prozirno staklo održava prozračan izgled, a istovremeno pruža zaštitu.

Sas floating

Spiralne stepenice su uvijek šarmantne. Ali plutajuće spiralne stepenice su nevjerovatne. Ovaj divno izlazi iz otvorenog kruga i pali se odozgo. Rukohvati koji prate iste delikatne linije dodatno nadopunjuju dizajn.

Floating treads 3 story

Pričvršćena na veliki naglašeni zid, ova dva stepeništa imaju odgovarajući dizajn. Obje su lebdeće stepenice sa zbunjujućim izgledom koji daje stvarni oblik stepenica. Stepenice su iste boje kao i zid i samo je metalna zaštitna ograda u tom smislu kontrastna.

Kada je stepenište dio uređenja i rasporeda dnevne sobe, najbolje je učiniti ga što transparentnijim i jednostavnijim. Plutajuće stepenište s tankim, jednostavnim linijama održavalo bi prozračan dekor, a istovremeno se lako integriralo u dizajn.

Art and architecture A cero

U slučaju ovog plutajućeg stepeništa, postoji nekoliko zanimljivih aspekata. Prije svega, stepenice su u kontrastu s bijelim zidom. Ali postoji i aspekt koji se odnosi na staklene ploče koje je u početku teško čak ni otkriti. Kose linije su zanimljiv detalj.

Full floating treads

Zakrivljena linija zida koju prati ovo lebdeće stepenište je delikatna i lepa. Ali efekat koji stvara tanka bela nit koja podupire spoljni deo stepenica je takođe izuzetno lep. Efekat je gotovo magičan.

Bura10

Osvetljenje takođe može igrati važnu ulogu u dizajnu stepeništa. Na primjer, ove plutajuće stepenice su osvijetljene odozdo, a sjajna površina zida sadrži projekcije elemenata koji se nalaze na paralelnoj strani prostorije.

Full 183 685x1024

Ovo stepenište je u potpunosti izrađeno od stakla. Ima zaštitne ograde sa obe strane i, iako zauzima značajan deo raspoloživog prostora, ne narušava dekor i pogled jer je staklo providno.

1283267753 b7x1678 0092636

Ove trokutaste plutajuće stepenice još su jedan zanimljiv primjer kako jednostavan detalj može promijeniti izgled elementa i učiniti ga istaknutim. Na ovom dugačkom i uskom prostoru plutajuće stepenište je bilo odlično rješenje jer ne ograničava otvorenost hodnika.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook