Crno-bijeli dizajn kupaonice: ljepota i jednostavnost

Black and White Bathroom Design: Beauty and Simplicity

Crno-bijeli dizajn kupaonice utjelovljuje sofisticiranost i bezvremensku estetiku koja kombinuje moderan izgled sa starinskim šarmom. Ova ikonična shema boja ima jasne prednosti u odnosu na druge; ima oštar i čist osjećaj i omogućava beskrajnu raznovrsnost u stilovima od elegantnog suvremenog do retro.

Kontrast između bijele i crne u kupaonici stvara vizualno upečatljivo okruženje koje se može prilagoditi različitim željama i ukusima.

Bilo da se odlučite za minimalistički i elegantan dizajn ili ugrađujete hrabre uzorke i teksture, crno-bijele kupaonice su izbor dizajna koji vam može odgovarati.

Crno-bijeli dizajn kupatila

Kombinacija crne i bijele boje u kupaonici nudi neograničene mogućnosti dizajna i omogućava vam da ove nijanse prilagodite svojim željama.

Kupatilo sa crno-bijelim pločicama

Black and White Bathroom Design: Beauty and SimplicitySlika od Thedesignchaser

Kombinacija crnih šesterokutnih pločica na podu i bijelih zidova podzemne željeznice hrabar je izbor dizajna koji pruža moderan, ali jednostavan stil. Dizajn je zadržao ostale elemente prostorije potcijenjenim kako bi kontrastne pločice zauzele centralno mjesto. Jedini drugi teksturni elementi u prostoriji su organske teksture drveta i zelenila.

Bijelo-crno kupatilo sa prirodnim akcentima

Timeless bathroom with black and white decorSlika od alisonkistinteriors

Bijela kupatila imaju prednost što su svijetla i svijetla, ali mogu izgledati i pretjerano sanitarna. Uz dodatak crne kade i sivih linija za fugiranje, dizajner ovog kupatila razbija bijelu temu. Kupatilo ima pristupačniji stil zahvaljujući elementima inspiriranim prirodom koji su u kontrastu s bijelom.

Savremeno crno-bijelo kupatilo

Modern freestanding bathtub and pedestalDizajn Stella Collective

Crno-bijela kupatila su veoma popularna u savremenom dizajnu. Moderna kupatila često naglašavaju čiste linije i minimalističke elemente. Za najefikasniji moderan stil odaberite jednostavne linije i oblike učvršćenja. Izbjegavajte ukrašene detalje i nered, jer oni umanjuju jednostavnost stila.

Crno-bijeli pod od pločica u vintage stilu

Black and white bathroom decor with chevron tilesSlika Jean Stoffer Design

Crno-bijeli pod od pločica s malim oblicima poput šesterokuta, okruglih ili četvrtastih pločica dočarava klasičnu i bezvremensku eleganciju. Ovo je sjajan način da crno-bijelom kupatilu dodate nostalgičnu notu. Opcije crnih i bijelih pločica u vintage stilu uključuju kvadratne pločice šahovnice, enkaustične crno-bijele pločice, pločice s geometrijskim i cvjetnim uzorkom i bijele podove obrubljene crnim uzorkom.

Kompaktno crno-bijelo kupatilo

Simple black and white bathroom decor

Crno-bijelo u malom kupatilu pametan je način da se maksimizira vizualni utjecaj prostora, a istovremeno podiže izgled. Dizajner ove kupaonice odlučio je da ne koristi linije za fugiranje kako bi podijelio vizualni prostor i umjesto toga koristio je crne panele duž zidova. Također su odlučili zadržati jednostavan, ali praktičan dizajn. U ovakvim kupatilima ključno je maksimizirati dostupno svjetlo, što je ovaj dizajner učinio dodatkom velikog prozora.

Crno-bijela pozadina

Black and white wallpaperMidwest Home

Kada je u pitanju dodavanje osobnosti i prepoznatljive estetike kupaonici, korištenje crno-bijelih tapeta može biti hrabar i moderan izbor. Da biste spriječili oštećenja od vlage, potražite vodootporne tapete ako ih planirate koristiti u kupaonici s tušem ili kadom. Razmislite o malim crno-bijelim tapetama s uzorkom za male sobe i povećajte ih za veće kupaonice.

Završne obrade u crno-bijelom dizajnu kupaonice

Black and white bathroom wallpaper

Oprema i drugi sitni detalji posebno su uočljivi u crno-bijelim kupaonicama zbog svoje minimalističke sheme boja. Srebrna, mesingana i crna samo su neke od završnih obrada koje dobro funkcioniraju s ovom paletom. Konkretno, zlatni ili mesingani elementi daju minimalističkom dizajnu kupatila dašak profinjenosti i luksuza. Svjetlina i čistoća crne i bijele u prekrasnom kontrastu sa toplinom zlata.

Crno-bijele enkaustične pločice

Black and white bathroom with skylight

Enkaustične pločice daju bijelim i crnim kupaonicama eklektičnu estetiku i privlačan umjetnički štih. Moderne enkaustične pločice mogu se napraviti i od keramike, iako se tradicionalne enkaustične pločice još uvijek izrađuju od cementa. Zamršeni printani uzorci na svim vrstama enkaustičkih pločica razlikuju se po složenosti i boji. Možete kreirati zanimljive i raznolike uzorke kombinacijom crnih i bijelih enkaustičnih pločica različitih dezena.

Bijela pločica sa crnom fugom

Bathroom with black fixtures accentsSlika Thomasa Alexandera

Upotreba bijelih pločica s crnom fugom je odvažan izbor dizajna koji rezultira očiglednim uzorkom mreže. Ovaj mrežasti uzorak ima modernu i urbanu estetiku koja je popularna u modernom dizajnu. Crna ili tamno siva masa za fugiranje ima izrazitu prednost u odnosu na bijelu u tome što bolje prikriva prljavštinu i prljavštinu. Takođe skreće pažnju na oblik pločica. Ova kombinacija izgleda zapanjujuće s mnogo različitih vrsta bijelih pločica i poboljšava uzorak podzemne željeznice, riblje kosti i složenih mozaik pločica.

Crno-bijele mramorne pločice

Beautiful inspired black and white bathroom decorBetsy Burnham

Klasični element dizajna koji podiže izgled svake kupaonice su umetnute crne i bijele mramorne pločice. Ovaj detaljno dizajnirani crno-bijeli mramorni pod odražava zakrivljenu drvenu lajsnu i oblik ogledala u ovoj kupaonici u marokanskom stilu, dajući joj egzotičan osjećaj. Crni Nero Marquina i bijeli Carrara mermer se koriste u najčešćim dizajnima crnih i bijelih mramornih pločica.

Crni brodski zidovi

Black beadboard bathroom and white grey marble topSlika iz IG Studio Mcgee

Obloga može dodati izgled sofisticiranosti i teksture zidovima kupatila. Takođe može dodati nivo izdržljivosti kupaonicama jer su ove zidne obloge otpornije na habanje i vlagu od standardnih suhozida. Shiplap je vrsta zidnih obloga od horizontalnih drvenih dasaka. Studio McGee je obojio široku lajsnu u ovom kupatilu u ravno crno. Ovaj stil obloga i boja daju zidovima kupatila suptilnu teksturu, a ne očiglednu.

Crno-bijele 3D kocke mozaik pločice

Beautiful bathroom with black and gold accentsSlika kuće ofbrinson

Mnoga kupatila u viktorijanskom stilu odlikuju se bogatim i raznolikim šemama boja, ali i dalje možete kreirati starinski stil kupatila koristeći crno-bijelu paletu boja. Ponovo zamislite mogućnosti istorijskog kupatila ažuriranjem izgleda uparujući ukrašene elemente sa grafičkim crnim, belim i sivim 3D kockastim podnim pločicama od mozaika.

Crni zidovi i plafon kupatila

Black bathroom renovation DIYSwoonworthy

Jednostavan način da dodate njuh u kupatilo sa običnim bijelim pločicama je da obojite plafon i zidove u crno. Ovaj stil najbolje funkcionira kada ima puno prirodnog svjetla. Također možete dodati teksturu i druge boje da dodate interes, kao što su zidna umjetnost, zelenilo i topli drveni elementi.

Crno-bijele kupaonice sa zidovima u boji

Black and white bathroom accented by green floral wallpaperSlika iz Cmnaturaldesigns

Dizajniranje crno-bijele kupaonice s elementima jarkih boja može stvoriti dinamičan i vizualno zanimljiv prostor. Klasična kombinacija crne i bijele služi kao neutralna pozadina koja omogućava da raznobojni zidovi postanu središnja točka dizajna.

Crno-bijeli podovi u kupaonici s uzorkom

Modern black and white floor tiles - bathroomSlika od stylehausinteriors

Veliki podovi s uzorkom odličan su način za stvaranje kupaonice s dinamičnim pokretom. Postoji mnogo opcija podnih uzoraka koje se mogu uklopiti u stil vašeg kupatila, uključujući geometrijske uzorke, arabeske dizajne, prevelike cvetove ili jedinstvene apstraktne uzorke. Dok crno-bijeli uzorci pružaju najveći kontrast, možete odabrati i uzorke sličnih tonova, poput sive, kako biste ublažili kontrastne nijanse.

Crno-bijele mramorne ploče

Black and white marble

Korištenje crno-bijelih mramornih ploča u dizajnu kupaonice stvara glatku i elegantnu pozadinu. Za razliku od pločica, koje su odvojene linijama za fugiranje, ploče pružaju neprekidan prostor i daju kupaonici raskošniji i profinjeniji izgled. Bijeli mermer dominira ovim dizajnom kupatila, sa upečatljivim crnim mermernim zidom sastavljenim od ploča koje se ogledaju jedna u drugoj.

Kupatilo s miješanim crno-bijelim pločicama

Black and white bathroom decor

Učinkoviti dizajn kupaonice često uključuje različite veličine i oblike kupaonskih pločica. Ovo crno-bijelo kupatilo ima tri različite vrste pločica: velike šesterokute na podu, podzemne pločice na zidovima i peni pločice na podu tuša. Ovo je odličan način da dodate interes kupaonici, a istovremeno prilagodite svako područje svojim specifičnim potrebama i preferencijama.

Kako bi se izbjegla zabuna u liniji fugiranja, dizajner ove kupaonice odabrao je fugu slične boje za svaku vrstu pločica. Osim toga, koristili su jednu vrstu pločica kako bi jasno definirali svaki specifični dio kupaonice.

Crni akcenti u bijelom kupatilu

Black frame wall shower designSlika Roost Interiors.

Korištenje crnih akcenta, kao što su oprema ili dekor, u bijelim kupaonicama stvara suvremeni izgled. Bijeli mermer, bijeli ormarići i bijeli zidovi poslužili su kao pozadinske površine za ovaj dizajn kupaonice. Ovaj dizajn uključuje crne elemente s dozom zlata kako bi kupaonici pružili toplinu i glamur. Ako vam se sviđa ovaj stil, možete dizajnirati potpuno bijelo kupatilo, a zatim ga opremiti crnim tuš glavama, slavinama, hardverom, crnim rasvjetnim tijelima i zidnim slikama.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook