DIY žičani okvir za piletinu sa slatkim cvijetom od kanapa

DIY Chicken Wire Frame With A Cute Twine Flower

Mnogi DIY projekti i zanati zasnovani su na kreativnosti. Dio kreativnosti je sposobnost razmišljanja izvan okvira i korištenje jednostavnih i svakodnevnih predmeta na nove i zanimljive načine. Na primjer, okvir za slike je mnogo raznovrsniji nego što mislite. Možete se pretvoriti u prekrasan i jedinstven ukras samo ako napravite nekoliko promjena na njemu. Kada završite, imat ćete divan žičani okvir za piletinu koji možete držati na svom stolu ili izložiti negdje drugdje u vašem domu.

DIY Chicken Wire Frame With A Cute Twine Flower

Materijali potrebni za izradu okvira od pileće žice:

drveni okvir kist za farbanje piletina žica klešta mini štipaljke kanap svijetloplava akrilna boja makaze vruće ljepilo ljepilo ukrasna traka

Kako izraditi žičani okvir za piletinu: vodič korak po korak

Korak 1: Pripremite materijale

Uvijek je korisno prikupiti sve zalihe potrebne za projekat prije nego što zaista počnete raditi na njemu. Organizovanje vam pomaže da ostanete u toku sa stvarima i daje vam bolju predstavu o tome šta će doći. Odlučili smo da obojimo okvir u svijetloplavu boju, ali, kao i uvijek, možete odabrati drugu boju ako želite.

DIY Chicken Wire Frame materials

Korak 2: Uklonite podlogu

Prije nego što učinite bilo šta drugo, uklonite podlogu s drvenog okvira. Neće vam trebati i možete ga ostaviti po strani i koristiti na drugom projektu. Pažljivo ga uklonite kako ne biste oštetili okvir.DIY chicken wire frame 1

DIY chicken wire frame 2

DIY chicken wire frame 3

Korak 3: Obojite okvir

Sljedeće što trebate učiniti je obojiti okvir. Nabavite par rukavica ako ne želite da vam farba padne na ruke. Zatim počnite slikati cijelu prednju stranu okvira i pobrinite se da obojite i unutarnje i vanjske rubove. Kada se prvi sloj osuši, nanesite još jedan sloj boje. To će vam dati lijepo i glatko prekrivanje bez ikakvih nedostataka.

DIY chicken wire frame 4

DIY chicken wire frame 5

DIY chicken wire frame 6

DIY chicken wire frame 7

DIY chicken wire frame 8

DIY chicken wire frame 9

Korak 4: Izrežite komad pileće žice za novu podlogu

Pričekajte da se drugi sloj boje lijepo i osuši, a zatim okrenite okvir i preko njega stavite žicu za piletinu. Isjecite ga svojim kleštima kako biste napravili novu podlogu za okvir. Trebali biste izrezati komad pileće žice koji može dobro stati unutar okvira, a da se ne rasteže previše van.

DIY chicken wire frame 10

DIY chicken wire frame 11

DIY chicken wire frame 12

DIY chicken wire frame 13

DIY chicken wire frame 14

DIY chicken wire frame 15

DIY chicken wire frame 16

Korak 5: Zalijepite žicu za piletinu na okvir

Sljedeći korak je lijepljenje podloge od pileće žice na okvir. Uključite pištolj za vruće ljepilo i pustite da se zagrije, zatim nanesite male mrlje vrućeg ljepila oko unutrašnje ivice okvira i zatim dodajte komad žice za piletinu na vrh. Dodajte još ljepila da učvrstite podlogu i provjerite je li dobro centrirana. Pustite da se ljepilo osuši.

DIY chicken wire frame 17

DIY chicken wire frame 18

DIY chicken wire frame 19

DIY chicken wire frame 20

DIY chicken wire frame 21

DIY chicken wire frame 22

Korak 6: Obojite žicu za piletinu

Upotrijebite svoju četkicu i nešto ostatka akrilne boje da obojite podlogu od pileće žice tako da odgovara okviru. Nemojte žuriti s procesom i pobrinite se da pokrijete sve uglove i sve dijelove. Zatim ostavite okvir sa strane i ostavite da se boja malo osuši. U međuvremenu možete nastaviti sa sljedećim korakom projekta.

DIY chicken wire frame 23

DIY chicken wire frame 24

Korak 7: Napravite mali cvijet od špage

Dok čekate da se boja osuši, možete raditi na malom cvijetu od kanapa. Uzmite komad kanapa i stavite malo vrućeg ljepila na njega, a zatim napravite malu petlju koja podsjeća na laticu. Dodajte još jednu mrlju ljepila i još jednu laticu i nastavite dok ne dovršite cvijet. Pokušajte da latice budu simetrične, ali ne brinite ako cvijet na kraju ne izgleda savršeno. Kada završite, odrežite višak užeta.

DIY chicken wire frame 25

DIY chicken wire frame 26

DIY chicken wire frame 27

DIY chicken wire frame 28

DIY chicken wire frame 29

DIY chicken wire frame 30

DIY chicken wire frame 31

Korak 8: Stavite malo biserne perle u sredinu cvijeta

Ovaj korak nije obavezan. Možete ostaviti svoj cvijet od kanapa kakav jeste, ali možete dodati i malo biserne perle u sredinu samo da biste mu dali malo više detalja. Za ovo možete koristiti i druge stavke, kao što je na primjer malo dugme. Samo pogledajte okolo i vidite šta možete pronaći.

DIY chicken wire frame 32

DIY chicken wire frame 33

Korak 9: Gornji i donji dio okvira ukrasite trakom

Projekat je skoro gotov. Sve što treba da uradite je da ga dovršite. Uzmite svoju ukrasnu traku i stavite je duž vrha i dna okvira. Ovisno o vrsti trake koju koristite, možete malo promijeniti dizajn i isprobati različite uzorke.

DIY chicken wire frame 34

DIY chicken wire frame 35

DIY chicken wire frame 36

DIY chicken wire frame 37

DIY chicken wire frame 38

DIY chicken wire frame 39

Korak 10: Dodajte cvijet u gornji lijevi kut

Posljednji korak je da uzmete cvijet od špage koji ste prethodno pripremili i zalijepite ga u gornji lijevi kut okvira. Zapravo, možete ga postaviti gdje god želite i čak možete napraviti više cvijeća ako želite. Nakon što to završite, spremni ste da okačite malu sliku na svoj novi okvir koristeći mini štipaljke.

DIY chicken wire frame 40

DIY chicken wire frame 41

DIY chicken wire frame 42

DIY chicken wire frame 43

 

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook