Jednostavna DIY renoviranja koja dodaju vrijednost vašem domu

Easy DIY Remodels that Add Value to Your Home

DIY projekti su nevjerovatno raznoliki i jedinstveni. Mogu se kretati od lukavih projekata do sezonskog uređenja do kompletnog remonta kuće. Nije iznenađenje da su neki DIY projekti intenzivniji od drugih. Ali činjenica je da mnogi projekti koji imaju ogroman utjecaj, kako na oblik tako i na funkciju vašeg doma, nisu tako složeni kao što se možda čini. Ove vrste „uradi sam“ projekata će dodati veliku vrijednost vašem prostoru bez da vam slome leđa… ili vaš budžet. Evo samo nekoliko ideja o relativno lakim DIY remodelima, s linkovima do cijelih tutorijala. Srećno preuređenje!

Dnevna soba

Učinite vašoj dnevnoj ili porodičnoj sobi trenutni izgled uz neke od ovih DIY ideja. To će dodati vrijednost ne samo vašem domu, već i vašoj porodici i društvenom životu!

Easy DIY Remodels that Add Value to Your Home

Ugrađene police – Ko ne voli ugrađene police? Savršeno štede prostor, napravljeni su i spremni za upotrebu bez kupovine i premještanja namještaja kako bi ih ugradili. Ugrađene će dodati vrijednost gotovo svakom životnom prostoru (ili spavaćoj sobi, ili vešeraj, ili skoro svakoj prostoriji, po tom pitanju). Zadatak može izgledati zastrašujuće, ali to je relativno jednostavan DIY, pogotovo ako za početak koristite nešto poput Ikeinih Billy polica za knjige.

DIY wood mantel for fireplace

Ugradite drvo iznad svog kamina – Dodajte suptilnu vrstu ukrasnog šarma svom kaminu postavljanjem stolarije, drvenih dasaka ili čak daske za perle iznad kamina. Upravo ova vrsta detalja dodaje vrijednost, kako estetsku tako i novčanu, vašem prostoru. A kada DIY projekat nije previše težak za početak, to je pobjeda za sve. Evo tutorijala o tome kako da uradite nešto od drveta na vašem kaminu.

DIY renoviranje kupatila

Vaše staro kupatilo je možda prilično zastarelo, ali nije nemoguće da mu sami date ažuriran, svež izgled… a da pritom ne potrošite čitavo bogatstvo. I ne zaboravite očistiti one ponore raznovrsnog materijala koje zovemo kupaonske ladice.

Tiles flooring makeover

Ažurirajte podove – popločite pod da biste mu dali svjež, čist izgled i osjećaj. Budući da kupatila obično spadaju u manje prostore u kući, ovaj projekat nije strašno skup. Ovdje saznajte sve o tome kako popločati pod u kupaonici. (Pogledajte ovaj vodič o tome kako postaviti podne pločice.)

Before and After Bathroom vanity paint

Paint Vanity – Novi sloj boje nikada nije loša ideja kada je u pitanju brza i laka – i vrlo efikasna – tehnika prepravljanja. Instalirajte i novi hardver za potpunu transformaciju za praktički peni. (Ovdje pogledajte kako obojiti laminat u kupaonici.)

Before and after wood wall for bathroom

Instalirajte zid od drvene daske – Ovo je zadivljujuća DIY ideja za maleno kupatilo kojem nedostaje prostora da zaista ugradi mnogo, u smislu dizajna. A akcentni zid u kupatilu će verovatno biti mali, zbog čega će se vaši dolari za ukrašavanje „uradi sam“ protežu prilično daleko. Uživajte u ovom korisnom vodiču o dodavanju dasaka na zid kupatila.

DIY Mirror Frame

Ogledalo sa okvirom – Ogledalo u kupatilu za građevinarstvo moglo bi biti u redu na minut ili dva, ali kada možete tako lako (i tako jeftino) da nadogradite svoje ogledalo u nešto prilagođeno i uokvireno, zašto ne biste? Mogućnosti su ogromne, ali evo jednog vodiča koji će vam pomoći da nadogradite svoje obično ogledalo u kupaonici.

How to build an industrial lighting fixture for bathroom

Ugradite novu kupaonsku rasvjetu – U prostoru gdje je dodataka uglavnom malo, akcenti koji su tu se ističu. Osvetljenje je jedna takva stvar u kupatilu. Napravite vlastitu industrijsku rasvjetu kako biste svom kupatilu dali čistu, savremenu prednost. (Pogledajte Homeditov kompletan vodič o industrijskoj rasvjeti "uradi sam".)

DIY renoviranje kuhinje

Kao srce doma, nadogradnja vaše kuhinje nikada nije loša ideja. Pogotovo kako se bliži praznici, kuhinja će vjerovatno biti najzauzetiji prostor u cijelom vašem domu. Učinite to lijepim kao uspomene koje ćete stvoriti uz bilo koju od ovih DIY nadogradnja.

How to paint the Kitchen Cabinets

Obojite kuhinjske ormariće – znam da smo svi ovo čuli sto puta, ali istina je… to je apsolutno pristupačan način da napravite zadivljujuću nadogradnju vaše kuhinje. Vaši kuhinjski ormarići vjerovatno čine većinu vizualnog prostora cijele vaše kuhinje, pa ih možete učiniti i prekrasnim! Evo odličnog tutorijala o tome kako farbati te ormare kao profesionalac.

Stainless steel before and after washer

„Kreirajte“ uređaje od nerđajućeg čelika – tako je. Dobro ste pročitali. Ako volite elegantan izgled kuhinjskih aparata od nehrđajućeg čelika, ali ne možete u potpunosti učiniti da budžet dođe do prave ponude, možete ih sami napraviti. Efekat je oštar, čist i vrhunski od starih pokvarenih uređaja koje možda trenutno nosite. (Cijeli vodič o DIY uređajima od nehrđajućeg čelika dostupan je ovdje.)

L shaped Kitchen with Concrete countertop

Pokrijte umorne stare pultove umjetnim betonom – Betonske ploče su trenutno vruće i to s dobrim razlogom. Industrijski su, šik, a istovremeno su i funkcionalni. Ovaj „uradi sam“ uključuje pokrivanje postojeće radne površine umjetnim betonom. Međutim, potrebno je malo vremena (u sušenju mnogih slojeva), tako da ga nemojte započinjati tjedan dana prije Božića i očekujte da ćete biti spremni da ugostite prazničnu gozbu svoje porodice. Ali to će učiniti da vaša kuhinja izgleda zapanjujuće! Homeditov potpuni vodič o DIY betonskim pločama je dobar.

install-Subway-Tile-Kitchen-Backsplash

Instalirajte novu pozadinu za kuhinjske pločice – mogućnosti s ovim zaista su neograničene, ali jedno je sigurno: svježa pozadina može učiniti mnogo da osnaži stil vaše kuhinje. Idite na klasičnu podlogu od podzemne željeznice, moderan mozaik od staklenih pločica ili čak malo tradicionalnih peni pločica. Šta god čini vašu kuhinju srećnom! Evo vodiča za postavljanje pločica na kuhinjski pozadinu kako biste započeli.

DIY renoviranje prolaza

Samo iz zabave, ponekad je šetnici potrebno malo podizanja. Vrata također – kao prostor koji istovremeno dijeli i spaja mjesta, igraju važnu ulogu u toku kuće. Evo nekoliko ideja za početak stvaranja fantastičnog prijelaznog iskustva kroz prolaze i vrata vašeg doma.

Before and after painting door

Osvježite ulazna vrata – Prvi utisci su daleko kada je u pitanju dekor kuće, a ulazna vrata su vjerovatno prva od „prvih“ u vašem domu. Dodajte svježi sloj farbe na vanjštinu vaših ulaznih vrata, zamijenite umorne stare kućne brojeve sa savremenijim ili čak zamijenite okove na vratima za nešto novo. Ne zaboravite da ugradite biljku ili dvije u saksiji ako je pravo godišnje doba.

Install Wainscot DIY

Instalirajte Wainscot – dokazano je da Wainscot izgleda fantastično u raznim prostorima, uključujući spavaće sobe, kupaonice, blagovaonice, hodnike, stepenice, kako god to želite. I, iako je izgled prilično elegantan, postavljanje vlastitog ograde je iznenađujuće jednostavno. Provjerite kako možete izvući ovaj lijepi detalj u svom vlastitom prostoru uz ovaj vodič.

Install and Paint a Plywood Floor

Instalirajte i ofarbajte pod od šperploče – zvuči malo neobično, zar ne? Ali to je jeftina alternativa drvenim podovima… i prilično je brzo izvodljiva. Evo vodiča o tome kako instalirati vlastiti pod od šperploče; obojeno daje definitivan karakter i osjećaj bezvremenosti.

DIY Dutch Door

Izgradite holandska vrata – Ima nečeg magičnog u vratima koja su, u stvari, DVOJA vrata, i ne mogu zamisliti bolji ulaz u dječju spavaću sobu od samo takvih vrata. Holandska vrata izgledaju neverovatno i nude neograničene mogućnosti za maštovitu igru. Evo tutorijala o tome kako kreirati vlastita holandska vrata.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook