Kako autobus pretvoriti u dom – učiti od najboljih

How To Turn A Bus Into A Home – Learning From The Best

Dok je većina ljudi odlučila živjeti u kućama ili stanovima, neki avanturistički tipovi odlučuju se za život na brodu, ispod kupole ili čak u autobusu. Tako je, govorimo o transformaciji školskih autobusa, iako i druga vozila mogu služiti sličnoj namjeni. Naravno, mnogi su pokušali da izvrše konverziju iz autobusa u kuću, ali malo njih je zapravo uspjelo u svojim pokušajima. Danas ćemo pogledati neke od ovih projekata i nadamo se da ćemo i vas inspirisati da razmišljate izvan okvira, makar i u manjem obimu.

How To Turn A Bus Into A Home – Learning From The Best

Bus Converted Into Living Space Dining Area

Bus Converted Into Living Space Space saving

Prvi projekat koji želimo da vam pokažemo zove se Majestic Bus. Nekada je to bio panoramski autobus, ali je to ugodan dom. Možete ga pronaći u vrtu u Radnorshire Hillsu. Ima kuhinju, trpezariju, dnevnu sobu, spavaću sobu i kupatilo tako da je poput male kuće sa linearnim rasporedom. Upotrebljeno je mnogo ugradnih elemenata kako bi se uštedio prostor i napravio prostor za bračni krevet u spavaćoj sobi i sofu u obliku slova L u dnevnoj sobi. Solarni paneli na krovu autobusa redovno obezbeđuju potrebnu struju.

Povezano: Kako je živjeti u školskom autobusu – 15 inspirativnih Škoolie konverzija

Old Public Transportation Bus

Old Public Transportation Bus Interior Design

Old Public Transportation Bus Bathroom

Kako se ispostavilo, i drugi su imali istu ideju i ima dosta starih autobusa pretvorenih u domove širom svijeta. Ovo je jedan od njih. Počelo je kao stari i zaboravljeni autobus javnog prevoza koji je spašen sa deponija. Nakon što su mu uklonjena sva sjedišta, sve je očišćeno kako bi moglo postati školjka ugodnog i malog doma. Autobus je bio dugačak 12 metara i širok 2 metra i njegov originalni izgled je ostao netaknut. Rad oko izbočina kotača bio je izazov, ali je na kraju sve ispalo odlično.

School bus conversion inspiration

School bus conversion inspiration - interior

Također bismo željeli podijeliti s vama priču o školskom autobusu koji je postao mobilna kućica. To je projekat koji je završio student arhitekture Meet Hank. Kao što možda znate, školski autobusi nisu posebno veliki niti prostrani. Uprkos tome, ovaj ima dosta prostora unutra. Sjedišta su očigledno uklonjena, isto kao i sve ostalo u autobusu. Sada je pod prekriven obnovljenim drvetom, a prozori su ostali na mjestu. Sav namještaj se nalazi ispod linije prozora i to propušta puno prirodnog svjetla unutra.

Povezano: Alternativno stanovanje: Novi put za život u budućnosti

Felix Starck and Selima Taibi - old School bus

Felix Starck and Selima Taibi - old School bus - kitchen

Felix Starck and Selima Taibi old School bus bed

Felix Starck and Selima Taibi old School bus wood wal

Felix Starck i Selima Taibi iz Expedition Happiness također su odlučili dati drugu šansu starom školskom autobusu. Kupili su 20 godina star autobus preko interneta i pretvorili ga u udoban i iskreno elegantan dom za samo dvije sedmice. Stambeni prostori su grupisani na prednjem dijelu autobusa, a stražnji dio je pretvoren u spavaću sobu. Zapravo izgleda i osjeća se kao dom zahvaljujući svim udobnim akcentima, kao što su drveni pod i zidovi, rasvjetna tijela i ukrasi. Saznajte više o ovoj inspirativnoj transformaciji na Tinyhouses.

Old school bus conversion

Old school bus conversion Interior

Old school bus conversion Grey Sofa

Old school bus conversion - pet friendly

Old school bus conversion - Storage

Old school bus conversion Kitchen

Old school bus conversion - sleeping area

Zatim ćemo pogledati transformaciju GMC BlueBird autobusa iz 2001. u dom na točkovima. Na prednjoj strani se nalazi toalet/ulaz sa dosta prostora za odlaganje stvari. Vozačevo sedište je zapravo originalno koje je isporučeno uz autobus. Odmah iza njega je dnevni boravak koji je zapravo multifunkcionalni prostor. Tu je kauč sa ostavom ispod, trpezarijski sto na preklop i malo otvorenog prostora. Tu je i kuhinja, opremljena svim osnovnim stvarima. Preko puta je mala kancelarija, a spavaća soba zauzima krajnji kraj autobusa. Pogledajte outfound za više detalja o ovom cool projektu.

Tiny home on wheels- old bus transformation

Tiny home on wheels- old bus transformation - interior

Tiny home on wheels- old bus transformation - space saving

Uz malo inspiracije i posvećenosti možete postići prekrasne stvari, a transformacija školskog autobusa u dom definitivno se računa kao jedno. Ovaj put govorimo o projektu Stephanie Adams. Dala je autobusu sve osnove udobnog doma, uključujući kuhinju sa frižiderom, šporetom i kombinovanom mašinom za pranje i sušenje veša, spavaću sobu sa dosta plakara, kupatilo i lep dnevni prostor sa sofom. Svi mali lični detalji daju autobusu jedinstven i ugodan izgled. {pronađeno na staništu}.

Emerald-Gypsy School but into a home

Emerald Gypsy School but into a home interior

Kada razmislite o tome, preurediti stari autobus i pretvoriti ga u dom na točkovima je prilično kul i praktična ideja ako ne želite da investirate u gotovu mobilnu kućicu ili prikolicu. Na ovaj način možete personalizirati prostor na bilo koji način i uključiti samo elemente koji su vam zaista potrebni i koji koristite. To je ono što je Mark Roberts uradio sa ovim Fordovim školskim autobusom iz 1949. godine. {pronađeno na tinyhouseswoon}.

Old school bus into a house in Nairobi

Old school bus into a house in Nairobi Exterior

Old school bus into a house in Nairobi Green Exterior

Old school bus into a house in Nairobi Sleeping area

Old school bus into a house in Nairobi Bedroom

Old school bus into a house in Nairobi Open space living

Zanima vas kako bi izgledao život u autobusu? Možete se uvjeriti u to iznajmljivanjem Branby autobusa. To je kuća za odmor unutar starog školskog autobusa na sprat. Sam autobus je bio prilično velik, ali je ipak trebao produžetak na jednom kraju da bi ovo zaista bio potpun i udoban dom. U unutrašnjosti se nalaze privlačni dnevni i spavaći prostori, kuhinja sa šankom i kupaonica koja je izgrađena kao dogradnja. Vani se nalazi paluba i vrt sa lijepim pogledom. {pronađeno na livinginashoebox}.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook