Koliko košta uklanjanje šupe 2023.?

How Much Does Shed Removal Cost in 2023?

Troškovi uklanjanja šupe općenito se kreću od oko 200 do 2500 dolara, ali ovo je široka procjena. Izvođači radova često naplaćuju 50 do 100 dolara po satu za rušenje šupe. Drugi naplaćuju na osnovu kvadrata, s prosječnim rasponom od 3,50 do 12,50 dolara po kvadratnom metru.

How Much Does Shed Removal Cost in 2023?

Hajde da prođemo kroz faktore koji utiču na troškove uklanjanja šupa i podelimo nekoliko saveta o uštedi novca tokom procesa kako bismo doneli najinformisanije odluke.

Analiza troškova uklanjanja šupe

Uklanjanje šupe može koštati od nekoliko stotina dolara do preko 4.000 dolara, ovisno o više faktora.

Rad

Rad općenito košta 50 do 100 dolara po satu ili 3,50 do 12,50 dolara po kvadratnom metru. Veličina, materijali, geografska lokacija i stanje šupe će utjecati na troškove rada.

Veličina

Veličina šupe određuje koliko ljudi i alata vama ili vašem izvođaču treba da je srušite:

Manje šupe (8×8 stopa ili manje): 50 – 150 dolara Srednje šupe (10×12 stopa): 200 – 500 dolara Velike šupe (12×20 stopa ili veće): 500 – 1000 dolara

Materijali

Najčešće korišteni materijali za šupe su drvo, metal, vinil, plastika, beton i kamen. Materijali vaše šupe utiču na pristup rušenju jer ne biste koristili iste alate za rastavljanje drveta kao cigle i metal.

Neke možete ponovo koristiti ako su u dobrom stanju, a izvođači mogu čak ponuditi da ih kupe nakon posla. Često možete prodati ili ponovo koristiti metalne ili betonske ostatke.

Lokacija

Lokacija vaše šupe utiče na to koliko je dostupna vozilima (kao što su veliki kamioni za odlaganje otpada) i radne uslove. Doći do stražnjeg dijela kuće da biste uklonili šupu nije isto što i hodanje kroz drveće i kamenit teren. Možda ćete morati dodatno platiti ako je vaša šupa teško dostupna.

Stanje

Ako je šupa ozbiljno oštećena, bit će lakše skinuti jer neće zahtijevati toliko truda. Skoro nova šupa u odličnom stanju je sigurnija, ali zahtijeva više vremena i truda i vjerovatno je potrebno više alata za uklanjanje.

Dodajte naknade za inspekciju ukupnoj cijeni ako je šupa dovoljno stara da posumnja na azbest. Za uklanjanje azbesta potrebna je dodatna dozvola neovisna od one za rušenje.

Fondacija

Ako šupa ima betonski temelj, njegovo uklanjanje može značajno povećati troškove. Uklanjanje temelja može dodati od 500 do 5000 dolara ili više, ovisno o veličini i debljini betona.

Dodatni troškovi za razmatranje

Prilikom rušenja šupe potrebno je uzeti u obzir još nekoliko troškova.

Raščišćavanje šupe

Raščišćavanje šupe pune neiskorištenih stvari posao je koji može zbrojiti radne sate. Izvođači se mogu nositi s tim, ali razmislite o tome da to uradite sami kako biste uštedjeli na troškovima rada i osigurali da ne izgubite ništa vrijedno.

Debris Disposal

Puno otpada će ostati nakon uklanjanja šupe i mora negdje otići. Većina izvođača će uključiti uklanjanje krhotina u ukupnu naknadu ako ne pitaju o troškovima koji uključuju pravilno uklanjanje otpada. Ovo često košta do 800 dolara po kamionu ili naplati po težini, što može biti skuplje od fiksne cijene.

Isključivanje komunalne mreže

Ako šupa ima vodu, plin ili struju, moraju je isključiti prije nego što je sruše. Za referencu, cijena električara se kreće između 50 i 100 dolara po satu, udvostručujući trošak projekta tokom sati rada električara.

Dozvole

Dozvole su potrebne za izgradnju objekta, izmjene i rušenje – uključujući i šupe. Iako neke države ili gradovi ne zahtijevaju da dobijete dozvolu, provjerite propise gradskog odjela za izgradnju u slučaju bilo kakvih izuzetaka.

Kako uštedjeti novac na uklanjanju šupe

Razmotrite ove strategije kako biste uštedjeli što više kada uklanjate svoju šupu:

Premjestite ga umjesto da ga rušite. Ovisno o materijalima i tehničkim karakteristikama građevine, možete prodati svoju šupu i prenijeti je od strane kupca. Sakupite materijale za višekratnu upotrebu i prodajte ih. Također možete prodati pohranjene predmete koje više ne planirate koristiti. Dobijte više ponuda od raznih lokalnih izvođača. Istraživanje vaših opcija može vam pomoći da identifikujete isplative usluge. Pitajte za popuste. Provjerite sa svojim izvođačem ili lokalnim službama možete li iskoristiti popuste za veterane, starije građane ili studente. Uradi sam. Ako imate iskustva i alate, vaša šupa je bezbedna za rastavljanje i ne morate da isključujete komunalne instalacije. Možete sami srušiti šupu i spasiti stotine ili hiljade. U suprotnom, unajmite stručnjaka.

Često postavljana pitanja

Koliko košta premještanje šupe?

Premještanje šupe košta između 200 i 1.000 dolara. Što dalje pomjerite svoju šupu, to više košta.

Kako srušiti šupu?

Generalno, rušenje šupe uključuje sljedeće korake:

Isključite sve komunalije Uklonite prozore i vrata Uklonite šindre (ako ih ima) i rastavite krovni okvir Srušite zidove Srušite pod uklanjanjem drva ili razbijanjem betona

Da li mi je potrebna dozvola za rušenje šupe?

Postoji velika šansa da će vam trebati dozvola za rušenje da srušite svoju šupu u većini američkih država. Za svaku šupu koja je povezana sa komunalijama potrebna je dozvola za rušenje. Ali možda vam neće trebati dozvola za malu šupu bez komunalija. Istražite lokalne građevinske propise kako biste utvrdili da li će vam trebati dozvola. Vaš izvođač bi trebao biti obaviješten o lokalnim dozvolama i pomoći vam kroz proces.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook