Kompleti kliznih vrata od štale nude šarm za unutrašnje pragove

Sliding Barn Door Kits Offer Charm for Interior Thresholds

Kompleti kliznih vrata štale popularni su među dizajnerima interijera. Preuređena vrata od štale nude rustikalni šarm i karakter. Ako tražite stil vrata izvan tradicionalnog dizajna, klizna vrata od štale bi bila vaša najbolja opcija.

Sliding Barn Door Kits Offer Charm for Interior Thresholds

Cenjeni su zbog svoje sposobnosti da prostori izgledaju toplo, udobno i domaće. Ono što je također sjajno je da ovo možete pretvoriti u DIY projekat. Komplet okova za vrata štale plus vrata su sve što vam treba.

Najbolji kompleti za klizna vrata od štale

Evo najboljih kompleta kliznih vrata za štale koje je ručno odabrao naš tim dizajnera u kući.

Winson Door Ormar Kit

Winson Door Closet Kit

WinSoon klizna vrata štale imaju visokokvalitetni ugljični čelik sa mat crnom završnom obradom. Vodootporan je i otporan na rđu. Dizajn je širine 36 inča sa debljinom između 1 3/8 inča i 1 3/4 inča.

Jedinstvena staza od šest stopa je jednostavna za ugradnju. U kompletu za klizna vrata je uključeno 5 nosača za šine, 2 valjka, graničnici za dvoja vrata, dva štitnika, jedna vodilica za vrata i šestougaoni ključ,

SmartStandard komplet kliznih vrata štale

Smoothly and Quietly Barn Door Kit

SmartStandard komplet okova za klizna vrata štale nudi vrhunski kvalitet po niskoj cijeni. Lako se instalira, idealan je za DIY projekte i uključuje: (2) šine od 3,3 stopa, 5 odstojnika za šine, 2 valjka, 2 graničnika za vrata, 2 završne kapice, jednoslojnu vodilicu i šestougaoni ključ.

U-Max komplet kliznih vrata

Sliding Barn Wood Door Basic Sliding Track Hardware Kit

U-Max komplet kliznih vrata izrađen je od visokokvalitetnog čelika i može primiti vrata od 200 funti. Možete koristiti klizna vrata za panele vrata širine 36 inča i za vrata debljine između 1 3/8 inča i 1 3/4 inča. Komplet uključuje (2) šine od 3,3 stope, 2 odstojnika, 2 valjka, 2 graničnika za vrata, 2 završne kapice, 1-podnu vodilicu i 1 imbus ključ.

Homlux klizna vrata za štalu

Homlux Sliding Barn Door

Homlux komplet hardvera za klizna vrata štale može izdržati teret od 350 funti. Ima gusjenice visoke čvrstoće industrijske klase. Debljina vrata je između 1 3/8 i 1 3/4 inča. Za klizna vrata štale dizajn je čvrst, izdržljiv i tih.

SmartStandard klizna vrata štale

SMARTSTANDARD 6 6 Feet Heavy Duty Sliding Barn Door Hardware Kit

Drugi komplet Smartstandard kliznih vrata štale na našoj listi, ali ovaj model ima monošinski dizajn umjesto kliznog sistema s dvije šine. U kompletu je 5 odstojnika za šine, 2 valjka, 2 graničnika za vrata, 2 završne kapice, podna vodilica i imbus ključ.

Dobar je za širine vrata između 36 inča i 40 inča sa debljinom od 1 3/8 inča i 1 3/4 inča.

Idealan nosač za vrata od nerđajućeg čelika

Stainless Steel Modern Barn Wood Sliding Door Hardware Track Kit

Ideal Barn Door nudi klizna vrata od sateniranog nerđajućeg čelika. Uključuje dvije klizne staze dužine 8 stopa, 10 zidnih šinskih konektora i vijaka, četiri valjka sa zaštitom od preskakanja, 4 graničnika, 2-podne vodilice, 2 krajnja poklopca i 1 konektor za šinu. Odgovara sistemima dvostrukih vrata debljine između 35 – 40 mm.

Kako klizna vrata štale štede na unutrašnjem prostoru?

Tradicionalna vrata se otvaraju prema van, što zahtijeva prostor. Klizna vrata štale se kotrljaju u stranu uza zid, što ne zahtijeva dodatni prostor za otvaranje. Klizna vrata štale se otkotrljaju, stvarajući prostor za nošenje velikih predmeta u prostor i iz njega.

Da li su klizna plastična vrata od štale dobra ideja?

Plastična klizna vrata za štale su lakša od drvenih. Stil vrata nikada neće imati problema s termitima. Također, zbog svoje lakoće, plastična vrata od štale lako se odvajaju, pa ih možete lako ponijeti sa sobom kada se preselite u novi dom.

Barn Door vs. Pocket Door

Pantry door barn DIY

Stilovi vrata se često brkaju jedan s drugim. Hajde da istražimo razlike između džepnih vrata i kliznih vrata od štale.

Šta su vrata štale?

Štala na farmi ima klizna vrata jer je konstrukcija prevelika da bi se mogla ljuljati i izlaziti.

Šta su džepna vrata?

Džepna vrata rade na sličan način, ali nemaju izgled u stilu štale. Obično su to jednostavna i standardna unutrašnja vrata, ali su postavljena na klizni mehanizam koji vam omogućava da ih gurnete direktno u zid.

Kada ih koristite?

Klizna vrata od ambara su idealna za podjelu velikih prostora, poput dnevnog boravka i blagovaonice. Stil vrata je popularan u industrijskom potkrovlju. Oni također rade za lokacije unutrašnjih vrata i dodaju rustikalni štih u dekor.

Džepna vrata su za manje prostore. Polu-kupatilo u uskom hodniku bi bilo jedan primjer. Budući da zamah nije potreban, to ne oduzima ograničen tok saobraćaja.

Kako napraviti vrata od štale

Sliding Barn Door Hardware Kits

Uradi sam projekat kliznih vrata štale može izgledati zastrašujuće, ali je jednostavno. Možete izabrati da napravite vrata od štale od nule. Međutim, prije nego što počnete, trebat će vam pravi alati i materijali.

Materijali koji će vam trebati da napravite vrata od štale:

1 komad šperploče x7 3×1 daske dužine 7 stopa x2 1×1 ploče dugačke 7 stopa. Komplet hardvera za vrata Darn Stona pila Vazdušni ekser Ekstra veliki komad stakla Rezač stakla Ubodna pila Električna bušilica

Kako napraviti i instalirati vrata od štale i hardver

How to Make and Install Barn Door and Hardware

Prvo izrežite šperploču prema veličini vaših vrata. Zatim odrežite dugačke komade i pričvrstite ih na rubove traka od šperploče sprijeda i straga. Za ovaj korak koristite ljepilo za drvo i pištolj za eksere. Kada budete spremni, izrežite manje komade od šperploče za pričvršćivanje na vrhu i na dnu. Izrežite staklo rezačem za staklo prema veličini koja vam je potrebna. Izrežite rupu za staklo na vratima, ali pazite da bude malo manja. Za ovaj korak koristite ubodnu testeru. Sa komadima šperploče od jednog inča napravite okvir za stakleni umetak. Zatim ih provucite kroz stolnu testeru da napravite prorez za staklo. Izbušite sve rupe koje su vam potrebne za ugradnju okova za klizna vrata. Obojite ili obojite drveni materijal. Pričvrstite okove kliznih vrata na vrata i zid.

Ideje za dizajn kliznih vrata od štale

Klizna vrata za mali prostor

Rustic barn door DIY

Ako živite u stanu, klizna vrata od štale pomoći će vam da podijelite otvorene životne prostore. U ovom primjeru, okovi za vrata ambara su za vrata koja su visoka 12 stopa. Komplet dolazi sa četiri mala kotačića za smanjenje težine klizača. Pogledajte kleinworthco kako biste saznali više o ovom projektu.

Stil dvostrukih kliznih vrata

Diy barn door tutorials

Prije nego počnete graditi vrata štale, odaberite stil. Planove možete pronaći na jennasuedesign.

Klizna vrata za gostinjsku spavaću sobu

Chevron door for bathroom on slide

Na primjer, ova vrata prikazana na Remodelaholic-u imaju ševronski uzorak. Takođe, okovi za klizna vrata se uklapaju u zid. Za detalje pogledajte remodelaholic.

Klizna vrata za glavnu spavaću sobu

Contemporary barn door dIY

Klizna vrata od štale idealna su za male prostorije i netradicionalne rasporede. Da saznate više, pogledajte Deeplysouthernhome.

Klizna ulazna vrata za štalu

How to build a barn door

Kada su vam potrebna vrata koja razdvajaju vaš predsoblje i dnevni boravak, klizna vrata od štale će učiniti trik. Pogledajte ispod mog srca da saznate kako su ova vrata napravljena.

Klizna vrata od kuhinje

Yellow barn door design DIY

Kada trebate razdvojiti kuhinju i vešeraj, klizna vrata od štale omogućavaju lak pristup oba prostora dok ih drže odvojene. U ovom primjeru, žuta klizna vrata štale daju naglasak u boji. Da saznate više, provjerite ispod myheart.

Klizna vrata štale: Zamotajte

Poljoprivredna arhitektura je popularna kod savremenih dekoratera enterijera. Klizna vrata štale se uklapaju u ovu estetiku. Cilj je da se vanjski prostor uvede u zatvorene prostore, što je i dalje dosljedna tema.

Za rustikalni izgled seoske kuće, paneli postavljeni na šarke kliznih vrata štale su također ostali popularni među industrijskim potkrovljem.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook