Najkul umjetnička djela iz Art NY i konteksta

The Coolest Artworks from Art NY and Context

Njujorška verzija sajma umjetnosti CONTEXT u Majamiju udružila se sa Art New Yorkom kako bi predstavila zadivljujući niz umjetničkih djela svih vrsta. Umjetnici u nastajanju, kao i oni koji su poznatiji, imali su izložene radove koje su mogli proučiti kolekcionari i oni koji tek istražuju umjetnost.

Homedit je posjetio uparene sajmove u Miamiju i smatra da je niz stilova oglasa za radove vrlo osvježavajućim i privlačnim. Ovdje smo odabrali neke od najzgodnijih radova za koje smo mislili da biste ih željeli vidjeti.

Pošto smo ljubitelji nevjerovatnih skulptura, ovo djelo Gila Bruvela je na vrhu naše liste. Nazvan "Flowing", komad predstavlja zajedničko dijeljenje života i izgubljenost u našim privatnim svjetovima u isto vrijeme. Umjetnik rođen u Australiji, odrastao u Francuskoj, radi koristeći moderne tehnologije poput 3D modeliranja i stare svjetske prakse poput livenja metala kako bi stvorio svoja nevjerovatna djela.

The Coolest Artworks from Art NY and Context“Flowing” je napravljen od nerđajućeg čelika.

L'Acrobate Aurelie Mantillet je jedinstven komad. Francuska umjetnica poznata je po svojim tretmanima materije u svemiru. Njene slike se fokusiraju na ženske teme kao što su žene, djeca i životinje. Vizuelni efekat i tekstura puni su dubine i značenja.

Aurelie Mantillet’s L’AcrobateMantillet je poznat kao plastičar.

Stare šibice prikupili su mnogi, ali malo ih je, ako ih ima, preobrazilo u evokativna umjetnička djela poput ovih Andyja Burgessa. Umjetnik rođen u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa sjedištem u SAD-u, napravio je ove gradske pejzaže sa starinskim koricama šibica i starinskim papirom na panelima s gvašom. Oni su šarmantni ulični pejzaži i, ako ih bolje pogledate, izazivaju uspomene na prošle dane zahvaljujući staromodnim markama i lokacijama na šibicama.

Andy Burgess Framed ArtBurgess pored kolaža radi i slike.
Andy Burgess Framed Vintage ArtDetaljniji pogled na korice za šibice korištene u radu.

Ovi umjetnički panoi su sa izložbe “The Art of The Car” galerije Casterline|Goodman. Svaki sadrži organske slike automobilske boje na metalu. Dobijeni komadi su neobično ugodni apstraktni komadi koji su farba automobila na metalu.

Abstract Wall ArtOni mogu biti komadi automobila, ali su i prekrasna apstraktna umjetnička djela.

Zapanjujući crno-bijeli komad naglašen je fantastičnim leptirima Christiaana Lieversea. Holandski umjetnik je slikar, ali radi i sa digitalnim slikama. Ovo je njegova "Magla" (Primus Experimentum). Često, njegov rad počinje umjetničkim djelom na platnu, a zatim se uljepšava slojevima boje i materijala kako bi se stvorila dubina i taktilni osjećaj za rad.

Christiaan Lieverse Wall ArtLieverseova djela su složena i pokretna.
Christiaan Lieverse Butterfly ArtPažljiviji pogled na svijetle leptire.

Jedan od najvažnijih događaja za Homedit bilo je viđenje nekih od djela tajanstvenog i zagonetnog Banksyja. Najpoznatiji po svojoj uličnoj umjetnosti i nikad otkrivenom identitetu, umjetnik je također stvorio duboka djela koja su na prodaju i mnoga su u vlasništvu kolekcionara. Ovo je iz njegove serije komada koji su falsifikovane slike – ono što neki mogu nazvati vandalizovanim komadima.

Banksy Home Sweet HomeLičnost umjetnika doprinosi mističnosti djela.

Kalifornijska slikarica Brandi Milne pod utjecajem je igračaka, crtanih filmova i Diznilenda, što se može uočiti iz njenih radova koji se bave emocijama odraslih na način "prekriven slatkišima". Nadrealni svijet koji je stvorila pojavljuje se u njenim radovima kao pomalo fantastičan i pomalo bizaran.

California painter Brandi Milne ArtŠareni, ali ne baš bezbrižni, crtani radovi imaju dublje značenje.

Fantastičan trodimenzionalni komad, ovo je Kim Byung Jin. Kim je veoma tražen od strane programera širom svijeta za velike kreacije za lobije i atrijume. Ono što izgleda kao rešetkasti komad zapravo je sastavljeno od hiljada slova, logotipa ili oblika koji se spajaju kako bi napravili novi oblik. Od 3D skice do prototipa od gline, gipsa ili plastike, Kim pravi slova ili oblike od čelika, a zatim ih farba automobilskom bojom, očvršćavanjem na visokoj temperaturi.

Kim Byung Jin Fantastic Wall artČipkasta cvjetna figura pobija složenost komada.
Byung Jin Kim designVelike skulpture sastavljene su od hiljada i hiljada pojedinačnih slova.

Likovna fotografkinja Cara Barer stekla je ime u stvaranju umjetnih fotografija knjiga. Ona vaja, a zatim boji volumene, stvarajući predstave koje potom fotografiše. Barer kaže da postavlja “pitanja o krhkoj i prolaznoj prirodi knjiga i njihovoj budućnosti”. Bez obzira na cilj, osnovne objekte pretvara u fantastična umjetnička djela.

Photographer Cara Barer wall artNabori, kovrče i zavoji stvaraju vješti cvijet.

Na isti način, Carmel Ilan skenira svoje papirne umjetničke konstrukcije, sastavljene od presavijenih papira koji su postavljeni na drvenu ploču. Vizuelni prikaz je toliko detaljan i zapanjujući da je teško povjerovati da je napravljen od papira.

Carmel Ilan Feathery paintingIz daljine izgleda kao pernata slika.
Carmel Ilan Design ArtPažljivijim pregledom vidljivi su pojedinačni presavijeni komadi papira.

Šarmantne skulpture životinja Bjorna Skaarupa vrlo su upečatljive, uvlače vas u prostor i pod čaroliju ovih zvijeri. Ovo je njegov Rhino Harlequin, napravljen od bronze.

Cavalier Galerry SculpturesSkulpture su inspirisane mitologijom, kasnom renesansom i američkom pop kulturom 20. veka.

Višestruko talentovani David Ramirez Gomez radi u raznim medijima. Kolumbijski umjetnik živi i radi u Danskoj, stvarajući performanse, instalacije, filmove, slike i crteže. Poznat po pomeranju granica i konvencionalnim pravilima, Ramirez Gomez proizvodi radove koji su sirovi i neuobičajeni, sa radoznalim figurama i tmurnom pozadinom.

Multi talented David Ramirez GomezU radovima umjetnika često se koriste pronađeni predmeti, koje on preferira jer svi imaju pozadinu.

Holandski vajar Diederick Kraaijeveld stvara zapanjujuće komade kolaža, od kojih su mnogi jarkih boja, bez ijedne kapi boje. Savremene slike koje stvara su ikone današnjeg dana, sve napravljene od spašenog drveta koje Kraaijeveld prikuplja iz cijelog svijeta. Svo drvo se koristi u svom prirodnom vintage stanju.

Dutch sculptor Diederick Kraaijeveld Wall ArtSvi naglasci i sjene su postignuti prirodnim bojama pronađenog drveta.
Dutch sculptor Diederick Kraaijeveld detailsDetalji su sjajni.

Donald Martiny je poznat po svojim djelima, i velikim i malim, koje gradi koristeći ne samo četke i druge alate, već i svoje ruke. Jedan od njegovih nedavnih projekata bio je stvaranje radova veličine mamuta za predvorje One World Trade Trade Center u New Yorku. Radovi su bili toliko veliki da ih je morao izraditi na licu mjesta.

Donald Martiny Polymer and pigment artOvo je Ifo, napravljen od polimera i pigmenta na aluminijumu.

Dva umjetnika, Zoey Taylor i David Connelly, čine Dosshaus. Duge stvara sve vrste slika, skulptura, instalacija, videa i drugih radova kako bi „izgradili svijet u kojem želimo živjeti“. Zadivljujuće skulpturalne rekreacije svakodnevnih predmeta izrađene su od recikliranog kartona koji umjetnici pronalaze u uličicama Los Angelesa. Svi njihovi komadi, poput ovog gramofona, izrađeni su ručno koristeći samo karton, papir i akril.

Dosshaus Art RecyclingOno što bacimo u kantu za reciklažu ovi kreativni umjetnici pretvaraju u umjetnost.

Radovi koje je Frederico Uribe stvorio od hiljada obojenih olovaka su nevjerovatni, ali njegovi komadi napravljeni od čaura su nešto sasvim drugo za značenje koje imaju za njegovu rodnu Kolumbiju. Istorija zemlje bila je mračna i brutalna, a Uribe kaže da je smrt bila posvuda dok je odrastao. Umjetnik izrađuje ove radove s ciljem da od ružne priče koju materijali pričaju stvori nešto lijepo.

Colored pencils Art by Frederico UribeTransformacija reciklirane municije u ove elegantne i graciozne radove je neopisiva.

Colored pencils by Frederico Uribe art Design

Pažljivo i vješto postavljanje svake školjke spaja se u spektakularan prikaz života. Cotton Striper Yellow je umjetnik Jeremy Thomas u svojoj prepoznatljivoj tehnici koja uključuje puhanje pregrijanog metala poput balona. Proces počinje stvaranjem oblika savijanjem i zavarivanjem metala. Tomas tada slika dio svog rada, ostavljajući dio grubim i prirodnim.

Cotton Striper Yellow is by artist Jeremy ThomasKrađa njegovih umjetničkih potrepština navela ga je da pohađa tečaj vajarstva, čime je pokrenuo svoj put do uspješne karijere u novom mediju.

Mješoviti materijali u velikom obimu potpis su umjetnice Judy Pfaff. Njene kreacije koriste pronađene predmete, boje, reciklirane materijale i druge predmete. Pfaff se smatra pionirom "umetnosti instalacije" i dobio je MacArthur stipendiju 2004.

Abstract signature of artist Judy PfaffOvo je jedno od manjih Pfaffovih djela.
Signature of artist Judy Pfaff Design abstractPažljiviji pogled otkriva različite predmete utkane u komad.

Fenomenalni radovi Justina Bowera istražuju teme kao što su slobodna volja i tehnologija, te „polomljeni post-ljudi u neksusu isprepletenih prostornih sistema“. Korištenje tradicionalnog medija boje za prikazivanje razornih efekata tehnologije na ljude daje ove zakivljujuće slike koje mogu biti uznemirujuće ako uzmete u obzir privlačnost tehnologije.

Justin Bower Modern Wall ArtAmerički umjetnik je za svoje radove dobio brojne nagrade.

Umetnica Ketrin Grej kaže da su svi njeni radovi o konceptu nestanka. Kreacije se često stvaraju korištenjem svakodnevnih svakodnevnih predmeta koje uzimamo zdravo za gotovo i koje zapravo ne vidimo zbog njihove ljepote. Ovo djelo se zove A Rainbow Like You i napravljeno je od puhanog stakla, akrila i rasvjetnih komponenti. Sjene koje stvara materijalima su slične izvlačenju ljepote iz jednostavnih predmeta i prikazivanju alternativnog pogleda na svijet.

Colorful Art Work Artist Katherine GrayRad dolazi u raznim veličinama.

Francuski keramičar Laurent Craste. Njegova poznata kolekcija pod nazivom Zloupotrebe, sadržavala je keramičke komade u tradicionalnoj sevrskoj formi, koji su bili "aristokratske žrtve prevrata radničke klase", piše Canadian Art magazin. Ovo je Glaze and Mixed Iconocraste au bat VI.

French ceramic artist Laurent Craste ArtSavršeni komadi keramike oboreni raznim vrstama oružja stvaraju osjećaj nelagode.

Manolo Valdes, rođen u Španiji, umjetnik je, slikar i vajar, i međunarodno je poznat po svom utjecaju na svijet umjetnosti i po svojim radovima koji su koristili pop idiome kako bi kritizirali režim Francisca Franka. Valdesovi komadi izloženi su u velikim svjetskim muzejima. Ovo je Regina con Sombrero.

Wood Spanish born Manolo Valdes ArtDrvena skulptura nastala je 2006. godine.

Austrijski umjetnik Martin C. Herbst kombinirao je tradicionalne tehnike slikanja sa trodimenzionalnom skulpturom kako bi stvorio intrigantne komade koji to dvoje spajaju neprimjetno. Ovaj komad je iz serije skrivenog blaga gdje presavijeni aluminijum koji okružuje lice odražava sliku. Kada pogledate komad iz različitih uglova, kao da ste voajer koji krišom bacite pogled na privatne i lične izraze lica.

Austrian artist Martin C Herbst Wall ArtČinjenica da ne možete vidjeti cijelo lice direktno dodaje dimenziju komadu.

Rodinov “Mislilac” je kultna skulptura i umjetnik Moto Wagonari je prisvojio siluetu za svoju umjetnost koja ispituje svjetlost, prostor i strukturu. Senka dela je podjednako važna kao i fizički komad i poprima sopstveni volumen koliko ih smatrate.

Red version of The ThinkerOvo je njegova crvena verzija Mislioca.
Nevezer Ozenbas Wall ArtOzenbas također koristi istu tehniku na trodimenzionalnim skulpturama.

Turski umjetnik Neveser Ozenbas stvara višedimenzionalne radove od jednostavnih nizova boja na pleksiglasu. Magija dolazi u tome kako ona nanosi slojeve, suprotstavlja i kombinuje te male nizove boje u složene komade koji izazivaju emocije i pokret.

Turkish artist Neveser OzenbasKrupni plan jednostavnih ukrštenih boja.

Kolažni radovi američkog umjetnika Paula Roussoa tretiraju „predmet kao boju“ kao u ovom radu pod nazivom Vogue Magazine. Stranice iz kultnog časopisa aplicirane su na ručno izvajani stiren kako bi se stvorilo istraživanje „dvodimenzionalne politike štampane stranice i multimedijalnog obećanja životnih iskustava poboljšanih budućnosti“, prema izjavi njegovog umjetnika. Kolažni radovi poput ovog i drugi koji sadrže omote slatkiša i druge medije savršen su pop art u današnjoj digitalnoj eri.

American artist Paul Rousso’s collageKolaž je uvid u modnu industriju i društvo.
Design of American artist Paul Rousso’s collageDetaljniji pogled na umješno sklapanje i sklapanje.

Povremenom posmatraču ovo bi se moglo činiti jednostavno apstraktnim, impresionističkim radovima. Umjesto toga, ova djela Roberta Sagermana su precizna djela, ukorijenjena u kabalističkoj meditaciji kroz brojanje. Sagerman pomno broji svoje mrlje boje, koje služe kao naslovi radova.

Robert Sagerman Wall ArtTamo gdje jedna boja prestaje i počinje druga je također vrlo precizno.
Robert Sagerman Paint DabsKrupni plan mrlja boje.

Umetnik Roberto Fabelo poznat je širom Kube i njegovi radovi su naširoko izloženi, posebno njegovi aktovi. Ova zastrašujuća slika figurira na nekim njegovim slikama i radovima. Mnogi od njegovih crteža uključuju ptičje karakteristike u prikazima zlokobnog izgleda.

Artist Roberto Fabelo Black and whiteFabelo je kreirao i skulpture.

Ono što izgleda kao obična zdjela, nacrtana na listu bijelog papira, zapravo nije ono što izgleda. Papir je prazan, a slika je sjena odraza od ugraviranog stakla koje se nalazi ispred papira. Umjetnik Lee Sangmin je rođen u Koreji i školovan je u Francuskoj.

Artist Lee SangminU trenutku kada shvatite da je to staklo, a ne slika, oduzima vam dah.

Sophie Ryder stvara mistične skulpture — neke od monumentalnih veličina — od svih vrsta materijala. Evo jednog djela napravljenog od žice. Iako je ovo skromne veličine, neki od njenih ogromnih komada također su izrađeni od žice. Transformacija tankog i linearnog medija u djela zadivljujuće složenosti ili ogromne veličine je briljantan talenat.

Sophie Ryder creates mystical designRyderove radove prikazali su Waterhouse i Dodd.
Sophie Ryder creates mystical WiryPažljiviji pogled na žilavu umjetnost.

Prostor 776 u Bruklinu pokazao je zid pun radova korejskog umjetnika Jung Sana, seriju pod nazivom Razumijevanje izvan riječi. Umjetnik je proveo 50 godina u budističkom hramu, meditirajući i provodeći vrijeme u samorefleksiji istražujući kreativne poduhvate. Nakon što je odlučio da se bavi vizuelnom umjetnošću, postao je dobro poznat u kalifornijskoj umjetničkoj zajednici Bay-Ares.

Space 776 of Brooklyn DecorVelika djela su impresivna, mnogo zbog malih pojedinačnih komponenti koje čine cjelinu.
Space 776 of Brooklyn Small Accent WallMali papirnati svici su oslikani i uređeni.
Space 776 of Brooklyn Accent WallDodati su i ukrasi.

Fantastična, detaljna flora japanske keramičarke Konno Tomoko zvijezde su njenih umjetničkih djela. Živopisno cvijeće je izrezbareno, oslikano i aranžirano s mukotrpnom preciznošću, a zatim ugrađeno u veće djelo, poput ovog nazvanog Aki (Pad).

Japanese ceramicist Konno Tomoko’s wall ArtNapravljena 2017. godine, izrađena je od keramike i akrila na platnu.
Japanese ceramicist Konno Tomoko’s designZavirite u zamršenost umjetnikovog rada

Neverovatna dela mastila na papiru singapurskog umetnika Tanga Da Vua sežu do drevnih azijskih slika, ali imaju moderan, apstraktan rezultat. Nagrađivani umjetnik također stvara instalacije, skulpture i radove u drugim medijima.

Singaporean artist Tang Da Wu

Mi volimo staklenu umjetnost, a radovi danskog umjetnika stakla Tobiasa Mohla imaju fenomenalan sablasni osjećaj koji on izvlači iz materijala dok ga obrađuje. Ovo je njegova Five Part Silk Spinner kolekcija, kreirana 2016. Izložena na ovakav osvijetljen način, uzorci u staklu su poboljšani, a zbir cjeline je još spektakularniji od pojedinačnih komada.

Danish glass artist Tobias Mohl’sPozadinsko osvjetljenje čini radove još rijetkijim i krhkim.

Matchstickmen Wolfganga Stillera su malo intrigantni, ali pomalo jezivi. Serija radova nastala je od ostataka kalupa za glavu i drveta koji su odbačeni sa snimanja filma. Počeo je eksperimentirati i stvorio svoje ljude, koje pretvara u razne instalacije.

Wolfgang Stiller’s MatchstickmenIz daljine izgledaju kao ugljenisane šibice.
Wolfgang Stiller’s Matchstickmen DesignPažljiviji pregled otkriva ugljenisane glave štapova.
Wolfgang Stiller’s Matchstickmen Head ConstructionPogled na pojedinačnu glavu i njenu konstrukciju.

Hiljade keramičkih krhotina postaju zamršena, valovita umjetnička djela u rukama međunarodno priznatog Zemera Peleda. Umjetnik rođen u Izraelu stvara velika i mala djela koja prkose opisu. Peledove veće konstrukcije mogu potrajati i četiri mjeseca.

Acclaimed Zemer PeledUnder the Arch je nastao 2016. godine.
Acclaimed Zemer Peled design artfulSlikanje na krhotinama je također pedantno.

Rad Zhenya Xia, rođen u Kini, koristi svijetle boje i debele slojeve boje kako bi stvorio svoje radove koji reflektiraju svjetlost, hvataju nijanse i eliminišu svaku perspektivu, navodi se u njenoj izjavi. Umjesto da pokušava da bude trodimenzionalna, umjetnica se fokusira na jednodimenzionalnu prirodu svog rada

Bold Chinese born Zhenya Xia ArtOvo djelo se zove D Flowers.

Sve različite, sve cool iz raznih razloga — ova umjetnička djela su vrhunska na mnogo načina. Raznolikost stilova i medija pokazuje koliko umjetnost može biti različita. Zaista, bilo je teško odabrati ograničen broj radova koji bi predstavljali širinu kreativnosti prikazane na sajmovima.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook