Planovi za ljuljanje na trijemu za predivna opuštajuća popodneva

Porch Swing Plans For Wonderfully Relaxing Afternoons

Uvek volim kada nekoga posetim a oni imaju ljuljašku na tremu. Ljuljaška je jedna od najljepših stvari koje možete staviti na verandu. I stolice za ljuljanje su prilično odlične… ali ljuljačke se mogu dijeliti i to na način koji ih čini svestranijim. Nema potrebe da ulazite u detalje upravo sada jer je pomisao na opuštanje u jednoj od ovih stvari dovoljna da vas inspiriše da poželite da napravite svoju ljuljačku na verandi. Za to će vam trebati planovi i tada mi ulazimo u igru.

Porch Swing Plans For Wonderfully Relaxing Afternoons

U prodavnicama se definitivno mogu naći gotove ljuljačke, ali one retko izgledaju ovako, a one koje izgledaju su prilično skupe. Sa planovima ljuljačke na trijemu koje smo pronašli na Shanty-2-chic možete izgraditi sve od nule. To nije posebno težak projekt i o njemu možete razmišljati kao o prilici da reciklirate staru drvenu paletu ili da iskoristite nešto od drva koje držite u garaži. U svakom slučaju, pogledajte tutorijal i napravite svoj vlastiti projekt.

Farmhouse style porch swing plans

Postoji još jedna divna ljuljačka za verandu koju želimo da vam pokažemo. Ovaj također dolazi iz Shanty-2-chic. Dizajn je prilično sličan onom prvog projekta koji smo danas podijelili, uz nekoliko izuzetaka. Drvo je farbano umjesto bajcano, a poleđina ima drugačiji uzorak. Svoju ljuljačku na trijemu možete prilagoditi bilo kojom bojom koju želite. Zaista nam se sviđa jednostavnost ovog sivog tona i način na koji se kombinuje sa tim šik jastucima.

Wooden porch swing DIY

Hajde da pogledamo neke od osnovnih stvari koje bi vam mogle zatrebati ako želite da napravite ljuljačku za verandu. Prema planovima ljuljačke za verandu sa simpledesigning.porch, naša lista zaliha uključuje stvari kao što su drvene ploče različitih oblika i dimenzija, uže (možete koristiti i metalni lanac ako želite), vijci i vijci, podloške, vijci, bušilica, pila, brusilica i mrlja ili farba. Kada završite sa pravljenjem ljuljačke, dodajte završne detalje: par naglašenih jastuka i jastuk za sjedište za veću udobnost.

Porch rope swing

Vrsta ljuljačke predstavljena na themerrythoughtu je vjerovatno najosnovnija vrsta od svih i nije nužno za tremove posebno. Ovo možete objesiti gdje god želite. Planovi su jednostavni. Samo uzmite komad drveta i malo užeta, izbušite četiri rupe na dasci, po jednu u svakom uglu, a zatim provucite konopac kroz njih sa svake strane. Uvjerite se da je čvor čvrst i siguran. Pogledajte cijeli vodič za nekoliko savjeta.

How to make a porch swing from old bed parts

Sada je ovo ljuljačka na trijemu napravljena za udobnost. Zar ne izgleda šarmantno? Taj prelepi naslon je divan i, kao što ste verovatno pogodili, napravljen je od uzglavlja. Kakav sjajan način da stari namještaj preinačite u nove i kreativne komade. Sjedište se može napraviti od prerađene palete. Pogledajte planove ljuljačke na trijemu predstavljene na therusticpig-u kako biste saznali sve detalje i shvatili kako možete personalizirati ovaj projekt. Odaberite lijepu boju boje koja upotpunjuje dekor vašeg trijema.

Wood porch swing free plans

Sviđa nam se jednostavnost ljuljačke na trijemu koja se dijeli na uputama. Ako želite da napravite ovako nešto, prvo morate prikupiti sve zalihe. Nakon toga, sljedeći korak je brušenje dasaka i nakon toga trasiranje šablona što možete učiniti uz pomoć planova ljuljačke na trijemu u tutorijalu. Napravite rupe u naslonima za ruke, zaokružite ih preko ivica i zatim počnite sa sklapanjem nove ljuljačke.

Full wood strips porch swing

Ako radije ne biste gubili vrijeme sa raznim sitnim detaljima, pogledajte ove planove ljuljanja na trijemu od instruktora. Dizajn je jednostavan i malo izdržljiviji od ostalih koje smo do sada vidjeli. Osim toga, koraci koje trebate slijediti da biste dovršili ovaj projekat su uglavnom osnovni. Najteži dio je započeti i nadamo se da smo vas dovoljno inspirisali da ovo olakšate.

Hanging pallet swing bed

Umjesto da počnete od nule kada gradite svoju novu ljuljačku za verandu, možda biste mogli prenamijeniti neke od starih stvari koje ste čuvali godinama, stvari kao što su staro uzglavlje, neki stupovi za krevet, a možda čak i neke obnovljene drvene daske. Upravo to uči projekat predstavljen na hometalku. Zapravo, ljuljaška prikazana ovdje je zapravo više vrsta visećeg ležaja. Izgleda zaista udobno i udobno i to je najvažnije.

Hanging pallet swing bed

Govoreći o visećim ležaljkama, pogledajte ovaj cool projekat koji smo pronašli na themerrythoughtu. Opisuje proces izgradnje ljuljačke/visećeg kreveta na verandi od obnovljenih drvenih paleta. Potrebni materijali, osim paleta, uključuju nekoliko dodatnih komada drveta, dušek (ili jastuke), uže, pilu, bušilicu i gomilu vijaka. Cijeli projekat je jednostavan i može se završiti u kratkom vremenu bez ikakvih kompromisa.

Pallet blue porch swing

Ova prekrasna plava ljuljačka je također napravljena od paleta. Našli smo planove za to na Holdabodeu. Ključni element ovdje je okvir. Kada ga sastavite, sve počinje da dobija oblik. Za prekrivanje sjedišta i naslona koristit ćete paletne daske. Dajte im prave krivulje i forme može potrajati malo vremena i preciznosti i definitivno možete preskočiti ove detalje u korist linearnijeg dizajna ako vam se tako više sviđa.

Porch Swing From an Old Bed

Kako se ispostavilo, stari krevet može ponuditi puno inspiracije i mnogo korisnih materijala za izgradnju ljuljačke na trijemu. Uzglavlje i podnožje su najvažniji dijelovi. Osim ovih, možete koristiti

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook