Top 10 online kurseva za dizajn enterijera

Top 10 Online Interior Design Courses

Zahtjevi za obrazovanjem dizajnera interijera razlikuju se od države do države. Ako želite da steknete certifikat ili poboljšate svoje vještine, jedan od ovih online kurseva za dizajn interijera može vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Top 10 Online Interior Design Courses

Naša lista onlajn časova dizajna enterijera uključuje kurseve koji vode do certifikacije i jeftine časove koji vam mogu pomoći da bolje razumete specifične aspekte dizajna.

Isplati li se certifikat iz dizajna interijera?

Ako razmišljate o karijeri u dizajnu interijera ili želite položiti NCIDQ, najveći ispit za certifikaciju dizajna interijera, stjecanje certifikata kroz tečaj dizajna interijera može biti od pomoći.

Ali prije nego što se prijavite za kurs, evo šta treba uzeti u obzir:

Vrsta certifikacije. Certifikat o završetku sa mjesta kao što je Udemy nije na istom nivou kao certifikat sa uspostavljenog online kursa dizajna. Program sertifikacije na nivou fakulteta je bolja opcija za karijeru dizajna interijera. Cijena. Online kursevi za dizajn enterijera kreću se od 10 do 27.000 dolara. Možete pronaći umjerene, kvalitetne tečajeve u rasponu od 1.000 do 3.000 dolara. Ima smisla platiti više samo ako planirate da steknete diplomu iz te škole. Školska akreditacija. Neke države, poput Arkanzasa, zahtijevaju od dizajnera interijera da steknu diplomu u školi s akreditacijom CIDA-e ili njenom ekvivalentu. Iako većina država ima mnogo labavije zakone, dobro je provjeriti vaše državne smjernice za zahtjeve za akreditaciju škola.

Najbolji online kursevi za dizajn enterijera

Pregledajte ove online tečajeve dizajna interijera kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Institut za dizajn enterijera

The Interior Design Institute

Certifikacija: Da, Trajanje kursa za diplomu: Samostalan (24 sedmice – 12 mjeseci) Cijena: 999 USD Web stranica: Kurs Instituta za dizajn enterijera

Institut za dizajn enterijera nudi samostalni kurs sa 12 modula i 12 zadataka. Prosječno vrijeme završetka kursa je 24 sedmice, ali studenti imaju do 12 mjeseci da završe kurs. Ne postoje fiksni datumi početka ili završetka, tako da možete započeti bilo kada.

Kurs ima 12 sekcija koje pokrivaju teme kao što su osvetljenje, boje, istorija umetnosti, planiranje prostora, završne obrade enterijera i osnivanje preduzeća. Možete kupiti i napredne module ako želite dublje zaroniti u određeno područje. Svakom učeniku se dodjeljuje lični mentor i dobija pristup posebnoj Facebook grupi samo za studente.

Nakon završetka, studenti dobijaju diplomu i besplatnu web stranicu na kojoj mogu prikazati svoj portfolio.

Njujorški institut za umjetnost i dizajn

New York Institute of Art and Design

Certifikacija: Da Dužina kursa: Samostalna cijena: 999 USD Web stranica: Certifikacija New York Institute of Art and Design

Kurs dizajna interijera Instituta za umjetnost i dizajn New Yorka je certificiran od strane Dizajnerskog društva Amerike. Studenti koji završe kurs kvalifikuju se za dobijanje sertifikata kvalifikacije za dizajn enterijera stambenih objekata (RIDQC.)

Kurs dizajna enterijera od NYIAD-a uključuje šest jedinica i 13 sati video instrukcija. Kurs podučava koncepte dizajna i poslovne strategije, kao što je rad sa klijentima. Oni također imaju mentorski program, uparujući svakog učenika sa mentorom dizajna koji je dostupan putem telefona ili e-pošte.

New York School of Interior Design

New York School of Interior Design

Certifikacija: Da Trajanje kursa: 12 mjeseci Cijena: $27,600 Web stranica: Certifikacija New York School of Interior Design

New York School of Interior Design nudi svoju certifikaciju za osnovni dizajn interijera online ili na licu mjesta. Kurs uključuje 24 kreditna sata, fokusirajući se na temelje dizajna interijera sa časovima o crtanju, povijesti dizajna i dizajnerskim konceptima. Bodovi dobijeni sa kursa sertifikacije mogu se preneti na AAS ili BFA.

Online kurs uključuje unaprijed snimljena predavanja i zadatke, tako da možete raditi kada vam odgovara. Pošto je ovaj kurs skup, najbolji je za one koji razmišljaju o diplomskom programu na njujorškoj školi za dizajn enterijera jer su krediti prenosivi.

Berkeley College

Berkeley College

Certifikat: Da Trajanje kursa: 2 semestra/30 sedmica Cijena: 2,895 $ Website: Berkeley College Certifikat o dizajnu enterijera

Certifikat za dizajn interijera koledža Berkeley je dvosemestralni online ili on-site program, sa dva kursa u svakom semestru. Studenti moraju završiti semestar jedan kurs prije nego što nastave dalje. Četiri kursa u ovom programu sertifikacije su arhitektonska vizualizacija, skiciranje

Svi bodovi stečeni u sertifikaciji dizajna enterijera mogu se preneti na AAS ili BFA za studente koji ispunjavaju uslove.

Britanski koledž za dizajn enterijera

British College of Interior Design

Certifikat: Da, Trajanje kursa za diplomu: 12-24 sedmice Cijena: 445 € Web stranica: Britanski koledž za dizajn interijera Certifikat

Certifikacija British College of Interior Design je kurs koji se samostalno odvija, koji možete završiti za 12 ili 24 sedmice. Kurs sadrži dvanaest modula koji pokrivaju dizajnerske koncepte i poslovne vještine potrebne za dizajnera interijera. Svaki razred dolazi sa zadacima.

Po završetku programa, dodijelit će vam diplomu. Također možete podnijeti zahtjev za identifikaciju koja potvrđuje da ste završili program dizajna interijera. Program košta 445 € ako platite u potpunosti, ali postoji mnogo opcija plaćanja.

Parsons School of Design

Parsons School of Design

Certifikacija: Da Trajanje kursa: 18 mjeseci Cijena: $7,120 Web stranica: Certifikat za dizajn interijera nove škole

Nova škola/Parsons škola dizajna nudi program sertifikacije dizajna enterijera koji sadrži osam kurseva. Obuhvaćeni predmeti obuhvataju Osnovno planiranje unutrašnjeg prostora, Osnovno crtanje, Teoriju boja, Crtanje enterijera, Dizajn komercijalnog enterijera, Dizajn enterijera stambenih objekata i dva izborna predmeta.

Kursevi se održavaju putem video predavanja, online saradnje kroz male časove i intervjua sa stručnjacima iz industrije.

UpSkillist

UpSkillist

Certifikacija: Da Trajanje kursa: 16 sedmica Cijena: $69,99/mjesečno Web stranica: Upskillist Kursevi dizajna interijera

UpSkillist (ranije Shaw Academy) je platforma za online učenje koja nudi kurseve u popularnim sektorima. Ako tražite jeftin tečaj dizajna interijera, to je dobra opcija da isprobate. Možete započeti s besplatnim probnim periodom, a zatim platiti samo 69,99 USD mjesečno.

Kurs dizajna enterijera kompanije UpSkillist sadrži četiri modula sa 32 lekcije. Potrebno je 16 sedmica, sa sertifikatom po završetku.

MasterClass

MasterClass

Certifikat: Nema Trajanje kursa: Varijabilna Cijena: 180 USD/god. Web stranica: MasterClass

MasterClass je platforma za onlajn kurseve na kojoj „najbolji na svetu“ predaju časove u svojoj oblasti stručnosti. Iako nema certifikata od MasterClass-a, možete naučiti o dizajnu interijera od vrhunskih dizajnera kao što su Kelly Wearstler i Corey Damen Jenkins.

Sa godišnjim članstvom u MasterClass-u, možete pohađati časove o bilo kojoj temi, i postoji mnogo toga za izabrati.

Coursera

Coursera

Certifikacija: Neki programi certifikata Dužina kursa: Varijabilna cijena: Varijabilna Web stranica: Coursera kursevi dizajna interijera

Coursera je opsežan katalog kurseva koji sadrži lekcije sa univerziteta, stručnjaka iz industrije i preduzeća. Svaki kurs ima drugačiju cijenu, vrijeme završetka i instruktora.

Neki aktuelni popularni kursevi dizajna enterijera na ovoj platformi uključuju Osnove boja i izgleda od strane x-rite PANTONE-a, Making Architecture od strane IE Business School i Jezik dizajna od strane Kalifornijskog instituta za umetnost.

Bilo da želite da naučite osnove dizajna enterijera ili da steknete određenu veštinu, Coursera verovatno ima nešto što će vam odgovarati. Čak imaju i neke besplatne univerzitetske programe koji će vam donijeti certifikat.

Udemy

Udemy

Certifikacija: Dužina kursa: Varijabilna cijena: Varijabilna Web stranica: Udemy kursevi dizajna interijera

Udemy je jeftin katalog tečajeva s mnogo opcija za dizajn interijera. Dok neke od kurseva vode stručnjaci iz industrije, najveća prepreka Udemy platformi je to što svako može postati instruktor.

Većina Udemy kurseva nudi sertifikat o završetku, iako bi sertifikat mogao imati malu težinu u profesionalnom okruženju. Udemy je idealan za sve koji traže jeftin način učenja osnova dizajna ili koji žele zaroniti duboko u specifično područje dizajna interijera.

Ako vam se sviđa naša stranica, podijelite je sa svojim prijateljima & Facebook