10 Feng Shui -kasvia etuoven sisäänkäyntiin

10 Feng Shui Plants For Front Door Entrances

Feng shui -kasvien käyttö etuoven optimointiin on tapa kutsua kotiin vaurautta, onnea ja positiivista energiaa. Feng shui on ikivanha käytäntö harmonisoida ulkoista ympäristöämme vaikuttamaan positiivisesti hyvinvointiimme ja energiavirtaamme.

10 Feng Shui Plants For Front Door Entrances

Kasvit ovat voimakas symboli feng shui -ideologiassa. Feng shui -kasvit etuoveen ovat huolella valittuja vaihtoehtoja, joiden feng shui -harjoittajat uskovat, että ne eivät ainoastaan paranta esteettisesti kotiemme sisäänkäyntiä, vaan toimivat myös voimakkaina elinvoiman ja runsauden symboleina.

Käytä näitä kasveja luodaksesi lämmin, vieraanvarainen ja positiivista energiaa antava sisäänkäynti.

Feng Shui -kasvien vaikutus etuovitiloihin

Etuovi on voimakas alue feng shuissa, koska se on paikka, jossa energia tulee kotiisi. Haluat varmistaa, että etuovella tai sen lähellä olevat symbolit toivottavat tervetulleeksi sellaista energiaa, jonka haluat kutsua taloosi. Jotkut kasvit tarjoavat myös kodin suojaa negatiiviselta energialta. Nämä auttavat edistämään turvallisuuden tunnetta ja hyvinvointia kotona.

Etuovi on myös paikka, jonka ihmiset näkevät ensimmäisenä vieraillessaan luonasi. Kaikkien etuovesi lähellä olevien kasvien tulee olla houkuttelevia ja helppohoitoisia. Nämä ominaisuudet tarkoittavat sitä, että etuoven kasvit parantavat ulko-ovesi ulkonäköä ja että niistä ei tule rumia. Muista leikata rumat lehdet ja päästä eroon kuolleista kasveista. Huonosti hoidetut kasvit kutsuvat negatiivista energiaa kotiisi.

Hyvät Feng Shui -kasvit etuoven sisäänkäyntiin

Feng shui -perinne tarjoaa useita vaihtoehtoja etuovelle, jotka tuovat kotiisi voimakasta positiivista energiaa ja ominaisuuksia.

1. Lucky Bamboo

Lucky Bamboo

Onnekas bambukasvi on suosittu vaihtoehto feng shui -suunnittelussa, koska se liittyy vaurauteen ja onneen. Lucky Bamboo on hyvä valinta eteiseen, kuten eteiseen, koska se toimii parhaiten sisäkasvina. Vaikka se voi menestyä ulkona, onnen bambukasvin paras lämpötila on 65-95 Fahrenheit-astetta ilman suoraa auringonvaloa. Useimmissa paikoissa lämpötilat vaihtelevat liian laajasti, mutta jos asut trooppisessa ympäristössä, onnenbambu toimisi hyvin varjoisalla alueella. Sitä pidetään kestävänä USDA:n kasvien sitkeysvyöhykkeillä 10-11.

Varmista, että maaperä pysyy hieman kosteana kastelemalla sitä kymmenen päivän välein. Varmista, että vesi valuu pois juurista. Pidä kasvi poissa ikkunoista, joissa on kova suora aurinko, mutta ne rakastavat kirkasta, epäsuoraa auringonvaloa. Voit lannoittaa onnellisia bambukasveja noin kolmen tai neljän viikon välein optimaalisen kasvun saavuttamiseksi. Istuta onnenbambusi uudelleen, kun juuret ovat liian tiukalla nykyisessä astiassa.

2. Kiinan rahatehdas

Chinese Money Plant

Feng shui -käytännössä suosittuja rahakasveja on monia. Yksi rahakasvi on kiinalainen rahakasvi (Pilea peperomioides). Tällä rahakasvilla on pienet, pyöreät lehdet, jotka muistuttavat kolikoita. Tämä kasvi on pitkään liitetty vaurauteen ja yltäkylläisyyteen kiinalaisessa kulttuurissa, mikä tekee siitä tehokkaan etuoven symbolin kotiisi.

Kiinalainen rahakasvi kasvaa parhaiten sisätiloissa ja viihtyy 60-75 Fahrenheit-asteen lämpötiloissa. Ne toimivat lyhyinä sesonkeina ulkona, joten ne sopivat lyhyen kauden etukuistin kasveiksi, mutta ne on siirrettävä sisätiloihin korkeassa kuumuudessa ja äärimmäisessä kylmässä. Ne palavat helposti altistuessaan kirkkaalle auringonvalolle, joten ne on säilytettävä varjoisassa paikassa.

Nämä kasvit suosivat kosteaa, hyvin valuvaa maaperää. Anna kasvien kuivua kastelujen välillä juurien mädäntymisen välttämiseksi. Lannoita kasvukauden aikana (kevät ja kesä) neljän tai kuuden viikon välein.

3. Jade-kasvi

Jade Plant

Jade-kasvi (Crassula ovata) on toinen rahakasvi, joka on suosittu feng shuissa. Sitä kutsutaan yleisesti jadekasviksi, onnenkasveksi, rahakasviksi tai rahapuuksi. Tämä kasvi on suotuisa etuoville, koska ihmiset uskovat sen tuovan vaurautta ja rahaa onnea. Jade-kasvi toimii hyvin huonekasvina, mutta voit kasvattaa sitä myös ulkona tietyillä alueilla. Se viihtyy ulkona keväällä ja kesällä. On parasta tuoda nämä kasvit sisälle, kun lämpötilat saavuttavat jatkuvasti 50 Fahrenheit-astetta, koska niiden herkät lehdet ovat alttiita vaurioille kylmästä.

Jadekasvit ovat mehikasveja, joten ne eivät vaadi yhtä paljon vettä kuin muut kasvit. Kastele niitä jatkuvasti keväällä ja kesällä, mutta anna niiden juurten kuivua kastelujen välillä. Vähennä niiden vettä kylminä kuukausina. Varmista, että ruukku valuttaa veden pois juurista. Jade-kasvit viihtyvät neljästä kuuteen tuntia auringonvalossa joka päivä, mutta ne selviävät myös kirkkaalla, epäsuoralla valolla.

4. Snake Plant

Snake Plant

Käärmekasvit (Sansevieria) ovat suosittuja feng shui -suunnittelussa niiden ilmaa puhdistavien ominaisuuksien ja suojaavan energiansa vuoksi. Käärmekasvit edustavat puuelementtiä ylöspäin suuntautuvan ja elintärkeän kasvunsa vuoksi. Puuelementti symboloi voimaa ja joustavuutta, jotka ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka haluat houkutella kotiisi.

Käärmekasvit ovat upeita esikuistikasveja, koska ne viihtyvät ulko-olosuhteissa ja lisäävät säiliöihin korkeutta. Ne kasvavat erilaisissa valo-olosuhteissa, mutta kasvavat parhaiten useiden tuntien kirkkaassa, epäsuorassa auringonvalossa. Ne ovat kestäviä kasvuvyöhykkeillä 9-11. Käärmekasvit toimivat hyvin myös sisätiloissa. Älä kastele näitä kasveja usein, ja vain silloin, kun niiden maaperä on kuivaa.

5. Krysanteemi

Chrysanthemum

Krysanteemit ovat upeita vaihtoehtoja ulko-oven ympärille ja toimivat erityisen hyvin syksyllä osana syksyn kuistisi sisustusta. Krysanteemit ovat feng shui -uskon voimakkaita symboleja ja edustavat elinvoimaa, iloa ja pitkäikäisyyttä. Krysanteemien värit vaikuttavat niiden erityiseen energiaan. Eloisat värit, kuten punainen ja keltainen, tuovat eniten positiivista energiaa.

Krysanteemit toimivat parhaiten ulkotiloissa, joissa voit kasvattaa niitä monivuotisina kasveina maassa tai yksivuotisina, jotka tarjoavat kauden väriä. Ruukuissa olevat krysanteemit toimivat hyvin kauden vaihtelevissa valo-olosuhteissa, mutta istutetuille äideille vähintään kuusi tuntia auringonvaloa saa eniten kukkia. Äidit pitävät kosteasta maaperästä, joka valuu hyvin.

6. Sitruspuu

Citrus Tree

Sitruspuut tekevät upeita etuoven kasveja. Ne symboloivat myös kasvavaa runsautta, joten ne ovat tehokkaita feng shui -suunnittelussa. Sitruspuut toimivat hyvin sisä- ja ulkokasveina, vaikka tila voi olla tekijä, koska jotkut puut kasvavat melko suuriksi. Jos päätät laittaa sitruspuut ulos, varmista, että ympäristöolosuhteet ovat oikeat, sillä kylmä sää vahingoittaa sitruspuita. He pitävät lämpötilasta yli 55 Fahrenheit-astetta, joten jos se kylmenee, tuo sitruspuut sisätiloihin.

Istuta sitruspuita happamaan maaperään, joka on hyvin valuva. Muista kastaa sitruspuita vähintään kahdesti viikossa kuumina kesäkuukausina, mutta talvella kastelu on suppea. Hedelmät kasvavat parhaiten sitruspuilla, jos ne saavat 6–8 tuntia auringonvaloa päivässä.

7. Rauhan lilja

Peace Lily

Rauhan liljat ovat suosittuja feng shui -suunnittelussa, koska niitä on helppo kasvattaa ja ylläpitää ja niillä on hyödyllistä symboliikkaa. Rauhan liljat edustavat puhtautta, harmoniaa ja rauhallisuutta, kaikkia ominaisuuksia, jotka haluamme tuoda koteihinsa. Rauhan lilja (Spathiphyllum) on trooppinen kotoperäinen kasvi, joten niitä voidaan kasvattaa vain ulkona kasvuvyöhykkeillä 10-11. Mutta ne toimivat hyvin huonekasveina.

Aseta ne epäsuoraan, mutta kirkkaaseen auringonvaloon. Pidä maaperä tasaisen kosteana, mutta ei märkänä. Ne kestävät lyhyitä kuivuusjaksoja. Niiden lehdet alkavat roikkua, jos ne kuivuvat liikaa. Tämä on hyvä tapa tietää, milloin on aika kastella rauhan liljaasi.

8. Ficus Tree

Ficus Tree

Ficus-puut (Ficus benjamina) ovat toinen kasvi, joka symboloi feng shuin puuelementtiä. Tämä tarkoittaa, että ne edustavat kasvua, tasapainoa ja voimaa. Sijoita ne ulko-ovesi lähelle luodaksesi harmonisen energiavirran kotiisi ja koska niiden houkutteleva ulkonäkö tekee sisäänkäynnistäsi viihtyisämmän.

Voit kasvattaa ficus-puita sisällä tai ulkona vyöhykkeillä 9-11. Nämä puut rakastavat kirkasta, mutta epäsuoraa auringonvaloa, koska ankara auringonvalo voi vahingoittaa niiden lehtiä. Pidä maaperä kosteana, mutta ei märkänä. Anna maan kuivua kastelujen välillä. Istuta ficus-puita ravinnepitoiseen, hyvin valuvaan maaperään.

9. Areca Palm

Areca Palm

Arecapalmujen dramaattinen lehtirakenne tekee niistä upeita ehdokkaita etuoven kasveihin. Niillä on sirot ja höyhenen lehdet, jotka voivat ulottua korkealle ilmaan. Areca-palmut ovat toinen voimakas puusymboli feng shuissa. Niiden elintärkeä kasvu voi tuoda positiivista energiaa kotiisi.

Arecapalmuja voi kasvattaa sekä sisällä että ulkona, vaikka hyvin valuva maaperä on elintärkeää molemmissa paikoissa. Nämä kasvit eivät siedä alle 50 Fahrenheit-asteen lämpötiloja. Nämä kämmenet viihtyvät kirkkaassa, mutta epäsuorassa auringonvalossa, mutta kasvavat myös suorassa auringossa. Kastele kämmenelläsi niin, että maaperä on kostea, mutta anna sen kuivua kastelujen välillä välttääksesi juurimätä.

10. Orkidea

Orchid

Orkideat ovat suosittuja feng shui -suunnittelussa, koska ne edustavat ylellisyyttä ja pyrkimystä saavuttaa täydellisyyttä. Ne edustavat myös rakkautta, ihmissuhteita ja pyrkimystä tasapainoiseen elämään. Orkideat ovat erinomaisia sisäkasveja, mutta ne toimivat hyvin myös kesäkuukausina kuistikasveina. Tuo ne sisään, kun lämpötila alkaa laskea alle 60 astetta Fahrenheit.

Orkideat rakastavat auringonvaloa, joten laitat ne minne tahansa, niiden pitäisi saada 12–14 tuntia valoa ympäri vuoden. Älä kastele orkideoita liikaa, sillä ne kuolevat nopeasti, jos niiden juuret ovat vedessä. Kastele vain kerran viikossa ja anna juurien kuivua kastelujen välillä. Orkidean juuret viihtyvät ahtaissa tiloissa, kuten pienissä ruukuissa, joten istuta ne uudelleen vain, jos juuret kasvavat ruukun ulkopuolella.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook