15 suihkuseinälaattaideaa: kuinka valita paras

15 Shower Wall Tile Ideas: How to Choose the Best One

Muuta kylpyhuoneen pyhäkkösi hienostuneeksi ja kauneudeksi näiden suihkuseinälaattojen ideoiden avulla. Suihkuseinälaatta on tapa nostaa tämä henkilökohtainen tila tyylisi ja persoonallisuutesi luovaksi heijastukseksi. Suihkuseinälaattavaihtoehdot ovat niin erilaisia kuin mielikuvituksesi, halusitpa sitten ajattoman, klassisen ilmeen tai jotain rohkeampaa ja nykyaikaisempaa. Tässä kartoituksessa tarkastelemme suihkulaattojen ideoita, joissa yhdistyvät toiminnallisuus ja tyyli, sekä uusia ideoita, jotka voivat auttaa sinua määrittelemään tilaasi.

15 Shower Wall Tile Ideas: How to Choose the Best One

Suihkuseinälaattojen ideoita

Sisustussuunnittelijat ja asunnonomistajat käyttävät suihkuseinälaattoja esittelynä luoville laatoille. Suihkuseinälaattojen ideat vaihtelevat perinteisestä ja ajattomasta moderniin ja trendikkääseen.

Klassiset suihkulaattojen mallit ovat suosittuja, koska ne ovat ajattomia ja mukautuvat monenlaisiin suunnittelutyyleihin. Nykyaikainen suihkuseinälaatta puolestaan erottuu huippuluokan malleistaan, eloisista kuvioistaan ja katseenvangitsevista väreistään.

Subway-suihkulaatta

Modern Farmhouse Brick

Metrolaatat ovat suorakaiteen muotoisia laattoja, joita käytettiin New Yorkin metron seinillä. Vaikka metrolaattojen suosio vaihtelee, se on aina klassinen ilme. Käytä eloisaa ja värikästä metrolaatta, aseta suorakaiteen muotoiset laatat pystysuoraan tai yhdistä ne nykyaikaisempaan lattialaattatyyppiin päivittääksesi klassisen metrolaatan ilmeen.

Kuusikulmainen suihkulaatta

Hexagonal Shower TileFibonaccin kivi

Toinen klassinen mutta erottuva suihkulaatatyyli on kuusikulmainen tai kuusipuolinen laatta. Ne täydentävät erinomaisesti vintage- tai retrokylpyhuonesuunnittelua. Suurikokoisten laattojen käyttö tai eriväristen kuusikulmaisten laattojen järjestäminen monimutkaisiin malleihin voi antaa kuusikulmaisille laatoille modernia ilmettä.

Penny-suihkulaatat

Penny Shower TilesTiffany Brooks

Penny-laatat ovat pieniä, pyöreitä laattoja, jotka muistuttavat penniä. Tämä muoto toistaa kuusikulmiolaatan klassisen muodon. Käytä pennylaattoja suihkuseinien vuoraukseen, jos haluat luoda monimutkaisen mutta leikkisän suihkusuunnittelun. Jotkut suunnittelijat käyttävät penny-laattoja koristeellisten nauhojen tai nurkkien luomiseen suurempiin laattakuvioihin, kuten metro- tai neliömäisiin suihkulaattojen seiniin.

Basketweave suihkulaatta

Basketweave Shower TilePaula McDonald Design Build

Perinteisissä korikudottuissa laatoissa on yhdistetty vaaleita ja tummia laattoja, jotka näyttävät menevän päällekkäin kudotussa kuviossa. Muissa koripunoskuvioissa käytetään vain metrolaattoja, jotka on asetettu tiettyyn koripunokseen.

Basketweave-laatta on perinteinen viktoriaaninen laattakuvio, joka näyttää hyvältä suihkuseinillä tai lattioilla. Pienet ruudukkokorin kudoslaattojen kuviot ovat tyypillisesti mustavalkoisia tai harmaavalkoisia, mutta koripunottuja laattoja on saatavana useissa muissa väreissä. Subway-laatan avulla voidaan luoda suuria korikudoskuvioita useissa eri väreissä ja koossa.

Ylisuuri suihkulaatta

Oversized Shower TileM|R Walls

Ylisuurista laatoista, jotka tunnetaan myös nimellä suurikokoiset laatat, on tullut suosittuja seinälaattavaihtoehtoja, koska ne pystyvät luomaan virtaviivaisen ulkonäön. Tämä johtuu siitä, että suuremmat laatat vähentävät laastilinjojen käyttöä, mikä hajottaa visuaalisesti suihkulaatan ilmeen.

Suurikokoisia laattoja on saatavana eri muotoisina, kokoisina ja materiaaleina, joten voit mukauttaa suihkun ulkoasua. Ylisuuret laatat ovat erinomainen valinta moderniin suihkuseinälaattasuunnitteluun.

Herringbone suihkulaatta

Herringbone Shower TileNational Association of the Remodeling Industry

Herringbone-suihkulaatat ovat pieniä suorakaiteen muotoisia laattoja, jotka on asetettu kulmaan 90 astetta terävämpään "V"-muotoon. Tämä on ajaton mutta moderni tyyli, joka yhdistää saumattomasti nämä erilaiset ilmeet. Valkoinen tai marmorinen kalanruoto on klassinen ilme, mutta pienet suorakaiteen muotoiset laatat eri väreissä ja materiaaleissa voivat antaa suihkulle ainutlaatuisen reunan.

Neliönmuotoinen suihkulaatta

Square Shower TileJanine Dowling Design Inc.

Neliönmuotoinen suihkulaatta on yksi tavallisimmista laattojen muodoista. Voit päivittää neliön muotoisten laattojen tyyliä käyttämällä ylellisiä materiaaleja, kuten marmoria, tai käyttämällä eloisia neliön muotoisia suihkulaattoja.

Geometrinen suihkulaatta

Geometric Shower TileDesign tärkeitä

Joissakin moderneissa suihkulaatoissa on mielenkiintoisia geometrisia kuvioita, jotka on luotu kolmioilla, kuusiolaatoilla tai epäsäännöllisillä muodoilla. Nämä laattamallit antavat kylpyhuoneellesi nykyaikaisen ulkonäön. Mustavalkoiset geometriset kuviot lisäävät kontrastia ja perinteistä vääntöä trendikkääseen laattakuvioon.

Viktoriaaninen suihkulaatta

Victorian Shower TileMahonki rakentajat

Viktoriaaniset olivat niitä, jotka toivat kylpyhuoneen moderniin aikaan, ja he olivat innostuneita laattojen käytöstä. Monimutkaiset kuviot, kukkamosaiikit ja rikkaat väripaletit ovat ominaisia viktoriaaniselle kylpyhuonelaatalle. Yhdistä viktoriaaninen laatta suihkuseiniin tai lattioihin luodaksesi kylpyhuoneeseesi historiallisen ilmeen.

Kuviollinen sementti tai keraaminen suihkulaatta

Patterned Cement or Ceramic Shower TileRustico laatta

Värikkäät kuviolliset sementti- tai keraamiset laatat ovat kasvattaneet suosiotaan suihkuseinien ja kylpyhuoneen lattioiden laattavaihtoehtoina. Tämä look on saanut inspiraationsa enkaustisesta laattasta, ikivanhasta uunissa kuivatusta ja lasitetusta laattasta.

Monissa kuvioiduissa laatoissa käytetään edelleen termiä enkaustinen, mutta valmistaja päättää, ovatko ne todella enkaustisia vai eivät. Kaikesta huolimatta nämä kuviolliset laatat tekevät upeista kylpyhuoneesittelyistä. Kuvioidut suihkuseinälaatat voivat antaa kylpyhuoneellesi historiallisen mutta modernin ilmeen.

Arabesque-suihkulaatta

Arabesque Shower TileElokuvan suunnittelu

Arabesque-laattakuvio on lomitettu geometrinen kuvio, joka on johdettu maurilaisesta tai islamilaisesta perinteestä. Arabesque-laatoilla on monimutkainen ja eksoottinen tyyli, joka kohottaa suihkuseinää. Niitä on saatavana eri kokoisina ja väreinä sekä materiaaleina luonnonkivestä keramiikkaan ja posliiniin.

Sekoitettu suihkulaatta

Mixed Shower Tilek YODER-muotoilu

Laattatyyppien yhdistäminen lisää visuaalista mielenkiintoa, syvyyttä ja persoonallisuutta suihkuun. Voit tehdä suihkustasi ainutlaatuisen oman ja vastaamaan tarpeitasi sekoittamalla ja yhdistämällä eri materiaaleja.

Suihkulaattojen sekoittamiseen on erilaisia tapoja. Erivärisiä ja -kokoisia korostuslaattoja voidaan käyttää suihkun eri alueiden määrittelemiseen. Voit myös kokeilla erilaisia materiaaleja ja värejä luodaksesi keskipisteen suihkussa.

Teksturoitu suihkulaatta

Textured Shower TileArkkitehti Jane Kim

Teksturoiduissa laatoissa on kohokuvio, joka tarjoaa tuntoelementin suihkusuunnitteluun. On olemassa monia erilaisia teksturoituja laattoja, joissa on aaltoja, viivoja ja pyörteitä, jotka on valmistettu keinotekoisista materiaaleista, kuten keramiikasta ja posliinista. Saatavilla on myös luonnollisia teksturoituja laattoja, jotka on valmistettu luonnonkivistä, kuten terrakottasta, marmorista ja travertiinista.

Perusvärinen suihkulaatta

Primary-Colored Shower TileSeostyöpaja

Voit tehdä pienistä neliömäisistä laatoista mosaiikkikuvion, joka heijastaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi. Suunnittelija loi kylpyhuoneen nykytaiteen ystäville käyttämällä taiteilija Piet Mondrianin perusvärejä ja tyyliä.

Puun näköinen suihkulaatta

Wood-Look Shower TileSpazio LA Tile Gallery

Luonnonpuu ei kestä pitkäaikaista altistusta vedelle tai kosteudelle. Saatavilla on posliinilaattoja, joissa on kuvioitu muotoilu ja selkeät puuta muistuttavat syyt. Näitä laattoja on saatavana useissa eri väreissä, kokoissa ja tyyleissä täydentämään sekä maalaismaisia että nykyaikaisia kylpyhuonemalleja.

Gradient-suihkulaatta

Gradient Shower TileRRS Design Build

Gradienttilaattamallissa on laattakuvio, joka muuttaa väriä asteittain suunnasta toiseen. Näissä malleissa käytetään tyypillisesti pieniä laattoja asteittaisen värivaihtelun mahdollistamiseksi. Useimmissa kaltevuuskuvioissa käytetään yksivärisiä väripaletteja, mutta kontrastiväreillä voidaan luoda rohkea ja nykyaikainen ilme.

Suihkuseinälaatan valinta kylpyhuoneeseen

Laatan valitseminen kylpyhuoneen suihkuseinään voi olla pelottavaa. Tässä muutamia ideoita, joiden avulla voit keskittyä valintaasi, jotta voit suunnitella kylpyhuoneen, joka ilmaisee yksilöllisyyttäsi ja tyylitajuasi.

Tunnista haluamasi tyyli:

Harkitse henkilökohtaisia mieltymyksiäsi sekä yleistä estetiikkaa, jonka haluat saavuttaa kylpyhuoneessasi. Etsi mieltymyksiisi sopivia seinälaattoja, kuten nykyaikainen, perinteinen, maalaismainen tai eklektinen.

Harkitse kylpyhuoneen yleisiä ominaisuuksia:

Päätä, oletko remontoimassa, rakentamassa uutta kylpyhuonetta tyhjästä vai yksinkertaisesti lisäätkö uuden suihkuseinälaatan olemassa olevaan kylpyhuoneeseen. Jos vaihdat vain suihkulaattoja, harkitse kylpyhuoneen muita elementtejä ja valitse jotain, joka täydentää niitä.

Mieti huoltoa:

Jotkut suihkuseinälaatat vaativat enemmän huoltoa kuin toiset. Toisin kuin suurikokoisissa laatoissa, joissa on vähemmän laastiviivoja, pienissä laatoissa on enemmän laastilinjoja, jotka vaativat useammin tiivistämistä ja puhdistusta. Luonnonkivi vaatii enemmän huoltoa kuin keramiikka tai posliini.

Harkitse tilan kokoa:

Suihkulaatan visuaaliseen vaikutukseen vaikuttaa kylpyhuoneen koko ja päinvastoin. Pieni kylpyhuone saattaa näyttää tilavammalta ja avoimemmalta vaalealla laatalla. He voivat myös hyötyä laajamittaisesta laattasta, jossa on vähemmän laastiviivoja, mikä hajottaa suunnittelun. Suuret huoneet mahdollistavat laajemman valikoiman laattojen värejä ja tyyppejä.

Kerää inspiraatiota:

Etsi ideoita verkkoartikkeleista, aikakauslehdistä ja Pinterest-tauluista. Huomaa kuvien yleiset teemat, joista pidät, jotta näet, mitkä tyylit vetoavat sinuun.

Harkitse laattojen kuvioita ja asetteluja:

Kokeile erilaisia kuvioita ja asetteluja nähdäksesi, mikä tyyli ja malli sopivat parhaiten valitsemasi laattamateriaalin ja värin kanssa. Sama laatta voi näyttää hyvin erilaiselta kuviosta ja asettelusta riippuen.

Hanki näytteitä:

Etsi näytteitä verkkokaupoista, kodin rautakaupoista ja urakoitsijoista. Näin voit nähdä, miltä laatta näyttää tilassasi ja kuinka se on vuorovaikutuksessa muiden elementtien ja värien kanssa.

Pyydä ammattiapua:

Etsi ammattilainen, joka voi auttaa sinua, jos olet epävarma valinnoistasi. He voivat tarjota arvokkaita näkemyksiä tilasi parhaista seinälaatoista kokemuksensa ja asiantuntemuksensa ansiosta.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook