25 sisustusvinkkiä tyylikkään kodin luomiseen

25 Decorating Tips for Creating a Home with Style

Kun on aika sisustaa – tai sisustaa uudelleen – voi olla pelottavaa yrittää luoda tyylikäs sisustus. Nykyään kotisi sisustamisessa on kyse enemmän vaihtoehdoista kuin tiukista ja nopeista säännöistä. Painopiste on konseptien mukauttamisessa tilasi ja persoonallisuutesi mukaan kuin määrätyn kaavan noudattaminen. Menneiden vuosikymmenten yhteensopivat sisätilat – hurraa – ovat poissa, jotka korvataan rennommilla ja yksilöllisemmillä sisustustyyleillä. Tietysti on joitain sisustusvinkkejä, jotka voivat auttaa sinua hiomaan sitä, mikä on todella parasta

Lataa tekstuuria

25 Decorating Tips for Creating a Home with Style

Neutraaleja tai ei, kaikki sisustusratkaisut hyötyvät elementeistä, jotka lisäävät tekstuuria. Jos voit yhdistää muutaman erityyppisen tekstuurin, tila tuntuu viihtyisämmältä. Huoneessa, jossa on tasaiset ja sileät pinnat, on taipumus tuntua hieman kylmältä, eikä siinä ole kontrastia, joka lisää mielenkiintoa. Rakenteelliset asiat herättävät fyysisen tunteen: sormien upottaminen karvaiseen heittoon, käden juokseminen ylellisen sametin poikki tai istuminen löysään nahkapäällysteiseen tuoliin. Tässä asetelmassa on paljon tekstuuria, mikä on sosiaalisesti tärkeää yksivärisissä tai neutraaleissa väriteemoissa.

Tee makuuhuoneesta ylellinen

Make Your Bedroom Luxe

Jos on tilaa, jonka pitää tuntua ylelliseltä, se on makuuhuoneesi. Vaikka ylellisyys voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, rentouttavassa makuuhuoneessa on muutamia yhteisiä piirteitä: Ei sotkua, mukavat ja viehättävät vuodevaatteet, toimivat yöpöydät ja hyvä lukuvalo. Tässä makuuhuonesarjassa on myös pari tyylikästä jakkaraa, joissa voit istua alas pukeutuessasi. Luksus makuuhuoneessa on kaikkea sitä, mikä saa sinut tuntemaan olosi rauhalliseksi ja rentoutuneeksi, ei välttämättä valitsemastasi tyylistä.

Sisällytä jotain kierrätettyä

Incorporate Something Upcycled

Enemmän kuin pelkkä ympäristöystävällinen valinta, kierrätetyistä materiaaleista valmistetut kalusteet tuovat huoneeseen taiteellisen ja erottuvan ilmeen. Tämä erityinen tuoli on valmistettu uudelleen käytettävästä teollisuusmetallista, joka on edelleen värikäs. Sen sijaan että metalli olisi kiiltävä ja virheetön, se on kulunut ja siinä näkyy alkuperäisiä merkkejä, mikä vihjaa myös kiehtovaan historiaan.

Lisää vihreys

Add Greenery for the wall behind bed

Sisustustrendeistä on vaikea lukea mitään ja olla huomaamatta mitään vihreyden lisäämisen tärkeydestä asuintiloihin. Kaikilla ei tietenkään ole vihreää peukaloa, ja sieltä tulevat uudet tuotteet, joissa käytetään säilöttyjä viherkasveja ja sammaltaita. Nämä erikoiskäsitellyt lehdet ja oksat ovat ihanteellisia viherseinän luomiseen, koska ne eivät vaadi kastelua tai huoltoa ja ovat täysin vaivattomia. Tämä makuuhuoneen seinä on rauhoittava annos luontoa, likaa ei tarvita!

Valitse Twist on the Tavallinen

Go for a Twist on the Usual

Ottomaanit ja puffit ovat aina hyvä idea, mutta hieman erottuvamman valitseminen on upea trendi. Tämä on kuin taidokkaasti kudottu solmu, mutta on silti erittäin mukava ja ylellinen samettikankaan ansiosta. Pienessä esineessä se todella kiinnittää paljon huomiota, mikä tekee siitä loistavan aksentin missä tahansa huoneessa.

Valitse jotain hieman funkya

Opt for Something a Little Funky

Kun sisustat, älä ota liian vakavaa – mitä hyötyä siitä on, ettet voi pitää hauskaa omassa kodissasi? Kaikissa sisustustyyleissä on tilaa yhdelle tai kahdelle, joka tuntuu hieman omituiselta tai omituiselta. Tämän neonsinsinisen roomalaistyylisen lampun jalustan kaltaiset osat yhdistettynä Union Jack -varjostimeen ovat omituisia ja kirkkaita, tarjoten pienen vastalääkettä sisustukseen, joka saattaa olla hieman liian koordinoitunut tai tylsä.

Lisää veistoksellinen valaistus

Add Sculptural Lighting

Valaisimet ovat välttämättömyys, mutta kukaan ei sano, että niiden on oltava perusasioita. Tämä on Marcel Wandersin Lladrolle suunnittelema NightBloom, ja se on täydellinen esimerkki veistoksellisesta valaisimesta. Riipus varjostin on valmistettu herkistä posliiniterälehdistä, jotka heijastavat kauniisti sisältä tulevaa valoa, mikä korostaa jokaisen terälehden upeita yksityiskohtia. Veistoksellinen valaistus on hyvä valinta paikkaan, jossa kaikki voivat nauttia siitä, kuten eteiseen, ruokasaliin tai olohuoneeseen.

Korosta Yksityiskohdat

Cabinet with Highlight Details

Pienillä asioilla on suuri merkitys, ja kaapissa näkyvät laitteistot vievät kappaleen helposti yksinkertaisesta tyylikkääseen. Tässä Robin Baronin kaapissa on pari kahvoja, jotka eivät todellakaan ole tavallinen mallisi. Koska vedtimet ja kahvat ovat kuin koruja huonekalullesi, tämän kaltaisella ylimitoitettulla tyylillä on suuri visuaalinen vaikutus tyylikkääseen kappaleeseen.

Valitse korkealuokkainen laitteisto

Pick high Style Hardware

Jokainen pesuallas tarvitsee hanan, joten miksi et valitsisi korkealaatuista muotoilua, joka parantaa koko kylpyhuoneen tai wc-huoneen tuntumaa? Tämä esimerkki on tehty kuparivärisellä viimeistelyllä, joka loistaa kilometrien ajan. Se on myös erittäin tyylikäs Hans Viegenerin muotoilu, joka on saatavana erilaisina viimeistelyinä ja jossa on erilainen pintaosa, jos haluat.

Asenna High Tech Wallpaper

Install High Tech Wallpaper

LED-tekniikkaa on kaikkialla ja se sisältää myös seinäpäällysteet! Meystyle tekee ainutlaatuisia malleja, joissa on valaistuja elementtejä, jotka kirjaimellisesti valaisevat seinäsi. Niiden ainutlaatuisten kuvioiden, valojen ja kristallien yhdistelmä pukee seinät tavalla, jota mikään muu seinäkäsittely ei tee. Itse asiassa se on räätälöity palvelu, joten voit valita rohkeista geometriasta herkempään kukka- tai barokkityyliin.

Pitkät ja ohuet hyllyt

Long, horizontal shelves create a more open feeling.Pitkät vaakasuorat hyllyt luovat avoimemman tunteen.

Mainitse hyllyt ja useimmat ihmiset kuvittelevat erillisen yksikön tai seinän, joka on täynnä sisäänrakennettuja hyllyjä. Siirry standardivaihtoehtoja pidemmälle ja ajattele horisontaalisesti. Pitkät ja laihat hyllyt, jotka kiinnitetään joko seinään tai istuu yksittäisenä kappaleena, on moderni vaihtoehto, joka pitää ulkonäön puhtaana ja erilaisena. Pitkät yksittäiset hyllyt pöydän takana luovat vaakasuoran taustan ja tarjoavat runsaasti säilytystilaa helposti ulottuville.

Matalat ripustetut pöydät

Low sofas require different types of side tables.Matalat sohvat vaativat erilaisia sivupöytiä.

Monet modernit ja nykyaikaiset sohvat ovat matalampia ja istuvat lähempänä maata kuin perinteiset tyylit. Vaikka visuaalinen ilme on puhdas ja rento, se tarkoittaa myös sitä, että useimmat satunnaiset pöydät ovat liian korkeita mukavaan käyttöön. Matala sohvan valinta tarkoittaa, että sivuosien on oltava oikeassa suhteessa huonekaluihin. Tavallisen sivupöydän sijaan etsi tyylejä, jotka istuvat suoraan lattialla ja täydentävät sohvan istuimen korkeutta. Pitkä, matala hylly, joka ulottuu osan poikkileikkauksesta, kuten tässä esimerkissä, on erittäin toimiva ja oikea korkeus istuimelle.

Lattiavalaisimet sängyn puolella

Floor lamps work at the bedside too.Lattiavalot toimivat myös sängyn vieressä.

Toinen paikka, joka hyötyy innovatiivisista vaihtoehdoista, on sängyn vieressä. Yleensä useimmat ihmiset etsivät lamppua, joka istuu yöpöydällä, tai ehkä he saattavat harkita seinään kiinnitettyjä lukuvaloja. Uudempi vaihtoehto on käyttää sängyn viereen lattiavalaisinta, joka tekee muutakin kuin valaisee. Jos ajattelee sitä, lattiavalaisimet ovat ihanteellisia sängyn viereen, koska ne vapauttavat tilaa yöpöydälle ja lisäävät korkeutta, varsinkin jos sängynpäädyn profiili on matala.

Muuta valaistuksesta arkkitehtoninen ominaisuus

Attaching the floor lamp to the ceiling turns it into a focal point.Lattiavalaisimen kiinnittäminen kattoon tekee siitä polttopisteen.

Pöytävalaisimet, kattovalaisimet ja seinälamput – se yleensä peittää sen useimmille ihmisille, kun he etsivät valaistusta. Voi kuitenkin olla seikkailunhaluisempia valaistusratkaisuja, jotka muuttavat valaisimen huoneen arkkitehtoniseksi elementiksi. Yllä moderni lattiavalaisin on pidennetty ja kiinnitetty kattoon, mikä tekee siitä keskipisteen eikä pelkän valaistuksen lisävarusteena. Vaikka siinä on ohut profiili ja vain kaksi vaatimattoman kokoista sävyä, se on ehdottomasti huoneen keskipiste.

Valitse ottomaanit

Ottomans are a more casual option than chairs.Ottomaanit ovat rento vaihtoehto kuin tuolit.

Kuten jo mainittiin, matchy-matchy-sarjat ovat melko ohimeneviä. Takana ovat ajat, jolloin tarvitsit sohvan ja rakkaustuolin tai pakollisen tuolin. Jos tyylisi on rennompi tai pidät viihdyttämisestä, useiden ottomaanien valitseminen sivutuolien sijaan on trendikäs tapa edetä. Tukevat ottomaanit tarjoavat lisäistuimia ja voivat toimia tarvittaessa kannettavana sivupöytänä. Ne ovat myös loistava pariliitos kasvavaan trendiin käyttää useita pieniä satunnaisia pöytiä yhden suuren sohvapöydän sijaan.

Ohita tavallinen sohvapöytä

A grouping of small tables can be more versatile.Pienten pöytien ryhmittely voi olla monipuolisempi.

Etkö pidä isosta, kömpelöstä sohvapöydästä sohvasi edessä? Kokeile valita kokoelma pienempiä satunnaisia pöytiä, jotka voidaan asettaa riviin tai ryhmitellä sohvan eteen. Se on kevyempi, rennompi ulkoasu ja monille se on myös toimivampi vaihtoehto. Yksittäisiä pöytiä voidaan siirtää viihdyttämiseksi tai helposti siirtää toiseen huoneeseen tilan tyhjentämiseksi. Tyylitoivomuksista riippuen pöydät voivat olla eri muotoisia ja viimeisteltyjä tai ne voivat olla osa taidokasta settiä, joka näytetään yhtenä kokonaisuutena mutta käytetään yksittäisinä pöytinä.

Valitse epäsymmetria

Placing an element off center immediately draws the eye.Elementin sijoittaminen pois keskustasta kiinnittää huomion välittömästi.

Ensimmäinen vaisto saattaa olla taideteoksen tai peilin keskittäminen sohvan, työpöydän tai pöydän päälle, mutta se ei ole aina silmiinpistävin valinta. Sijoittamalla polttopisteen keskikohdan ulkopuolelle se voi tuoda enemmän huomiota koko huonekalujen ryhmittelyyn. Silmä pitää usein symmetriaa itsestäänselvyytenä, joten pieni strateginen epäsymmetria luo visuaalista ristiriitaa ja kiinnittää huomion teokseen. Tämä massiivinen pyöreä peili on hyvä esimerkki. Vaikka koko tekee siitä hallitsevan elementin, jos se olisi keskitetty sohvan päälle, sillä ei olisi läheskään samaa vaikutusta kuin sivusijoittelulla.

Käytä moderneja puupaneeleja

Wood paneling as an accent or door front is a modern usage.Puupanelointi korostuksena tai oven edessä on nykyaikainen käyttö.

Puupanelointi sai huonon rapin 60- ja 70-luvun käytöstä, ja tämä tyyli on selvästi vanhentunut. Uusia vaihtoehtoja ovat tekstuurit ja rakeet, jotka tekevät siitä paljon mielenkiintoisemman design-elementin. Sitä on myös parasta käyttää korostuksena sen sijaan, että se peitti seinästä seinään alun perin. Tämä taskuovi hyödyntää puupaneeleja luovasti sekä koriste-elementtinä että toiminnallisena elementtinä. Vaihtelevat tekstuurit tarjoavat paljon mielenkiintoa ja värillä on maanläheinen vaikutus.

Sekoita keittiön viimeistelyjä

Mixed finishes in the kitchen the new way to go.Sekoitettu viimeistely keittiössä uusi tapa mennä.

Toinen paikka kotona, jossa yhteensopivuus ei enää hallitse, on keittiö. Erilaisten viimeistelymateriaalien ja materiaalien yhdistäminen ja epäperinteisten värien tai kaappikalusteiden valitseminen ovat ominaisuuksia, jotka määrittelevät monia trendikkäitä keittiöitä. Tässä keittiössä taidokkaasti yhdistyy odottamaton väri – musta – perinteisten tyylisten paneelien kalusteissa. Työtasoissa on erittäin epäperinteinen kullanvärinen viimeistely, joka lisää tilaan metallisen glam-aksentin. Baarituolien ja lattian värejä pitävät tunnelman rento. Jos keittiön uusiminen on korteissa, sekoita se ja lisää persoonallisuutta!

Kattokruunu sohvapöytään

A chandelier over the coffee table makes an instant focal point.Kattokruunu sohvapöydän päällä on välitön keskipiste.

Aikoinaan eteisiin ja ruokapöytiin rajoittuneita kattokruunuja on nyt siirretty kaikkialle kotiin ja niitä löytyy melkein kaikkialta. Yksi loistava paikka, jossa he voivat tehdä valtavan vaikutuksen, on olohuoneen sohvapöytä. Erottelevan kattokruunun asentaminen suoraan pöydän päälle kiinnittää huomion huoneen keskelle. Tämä sopii täydellisesti tiloihin, joissa muussa huoneessa on minimalistinen tunnelma, kuten tämäkin. Vain takaseinän valaistut hyllyt korostavat aluetta ja vain muutama satunnainen pöytä.

Harmaan sävyt trendikkäinä neutraaleina

Shades of gray are perfect for timid decorators.Harmaan sävyt sopivat täydellisesti arkaille sisustajille.

Harmaan sävyt kodin sisustuksessa ovat olleet suosittuja jo useiden vuosien ajan, eivätkä ne osoita hiipumisen merkkejä. Jos sisustaminen – varsinkin väreillä – on pelottava mahdollisuus, harmaa on ihana neutraali alusta. If voi olla onnistunut yksivärinen paletti, jos mukana on tarpeeksi tekstuureja ja sävyvariaatioita. Yllä olevassa olohuoneessa on kaikkea vaaleanharmaista sileäpintaisista hyllyistä tweed-kuvioituun sohvaan ja mokkanahkaiseen ottomaaniin kirjavan maton päällä. Tämä yhdistelmä antaa tilaa väreille, kuten näille metsänvihreille tyynyille, jotka osoittautuivat aksenttiksi, joka on edelleen hillitty. Näiden tyynyjen vaihtaminen kirkkaampiin kevään tai kesän väreihin on helppo päivitys tai kustannustehokas tapa kokeilla erilaisia korostusvärejä.

Jaa tila avohyllyillä

Open shelving is more functional than a room divider.Avohylly on toimivampi kuin huoneenjakaja.

Avotoimiston pohjapiirrokset ovat hienoja, mutta joskus sinun täytyy vain leikata tilaa. Avohyllyt ovat loistava vaihtoehto tähän, koska se on viehättävä molemmilta puolilta ja toimii tehokkaana visuaalisena esteenä. Se on myös siirrettävissä, joten jos alue on konfiguroitava uudelleen, se on helposti siirrettävissä. Lisäksi se tarjoaa runsaasti säilytys- ja näyttötilaa, erityisesti laajassa avoimessa huoneessa.

Pidä kiinni puhtaista linjoista

Clean lines make a space family friendly.Puhtaat linjat tekevät tilasta perheystävällisen.

Yksi helpoimmista ja tyylikkäimmistä tavoista sisustaa tilaa on pitää kiinni puhtaista linjoista. Valitsemalla vain virtaviivaiset kappaleet, se luo modernin ja minimalistisen tilan, joka on edelleen todella mukava ja toimiva. Tässä sohvassa on siirrettävät osat ja ottomaanit, jotka tarjoavat lisäistuinta. Moderni ilme sopii hyvin mediakeskusjärjestelyyn ja sen pääosin avohyllyihin. Konsoli kulkee suurelta osin seinän pituudelta ja matala pohja sopii täydellisesti matalaprofiiliseen sohvaan. Se on perheystävällinen ja tyylikäs huone, jossa ei ole yksityiskohtia.

Käytä värejä korostuksena lastenhuoneessa

A neutral base helps the room grow with the child.Neutraali pohja auttaa huonetta kasvamaan lapsen mukana.

Kun maalaat lastenhuoneen kirkkailla väreillä, sitoudut todennäköisesti jatkuvaan uudelleenmaalaukseen, kun lapsi kasvaa ikääntyvän sisustuksen jälkeen. Kokeile sen sijaan aloittaa hauskalla neutraalilla paletilla ja voimakkaalla korostusvärillä, kuten tämä kirjoituspöytä ja hyllyalue tekee. Lapsen kasvaessa maut muuttuvat, ja on paljon kustannustehokkaampaa vaihtaa tai palauttaa tuoli, vaihtaa tarvikkeita tai uusia laatikoita. Sitä paitsi tämä on yhtä hauska ja pirteä kuin teinille pian liian nuorekas sisustus.

Sisällytä taiteellisia aksentteja

Art as an accent is a good way to show your personality.Taide korostuksena on hyvä tapa näyttää persoonallisuuttasi.

Kauneus on katsojan silmissä, ja se pätee varmasti taiteeseen, mutta se voi olla tähti, joka elävöittää henkilökohtaista tilaasi. Valitsemalla taideteoksen, joka korostaa huonetta, voit herättää sen eloon, vaikka se olisi samassa väripaletissa kuin muut elementit. Tässä olohuoneessa on hienostunut mutta rajallinen paletti, mutta se ei ole kaukana tylsästä taiteen ja tarvikkeiden ansiosta. Abstrakti pala sohvan yläpuolella kiinnittää välittömästi katseen ja pieni veistos sekatekniikkasohvapöydällä on erottuva aksentti.

Kuten näette, tämän päivän sisustusvinkit koskevat enemmän ympäristöön sopeutumista ja siitä nauttimista kuin jäykkien "sääntöjen" noudattamista. Et voi seurata niitä kaikkia, mutta kun on aika päivittää tila, tutustu vaihtoehtoihin ja katso, mikä kiinnostaa sinua eniten, ja tee se sitten.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook