Kerman vai norsunluun väri? Kumpi sopii sinulle?

Cream Or Ivory Color? Which Suits You?

Valkoinen on väri, jonka löydät jokaisesta kodista Yhdysvalloissa ja useimmissa kodeissa ympäri maailmaa. Kysymys kuuluu, pidätkö kerman vai norsunluun väristä ja kumpi sopii sinulle eniten? Valkoisista sävyistä kerma ja norsunluu ovat suosituimpia.

Cream Or Ivory Color? Which Suits You?

Ongelmana on, että molemmat värit sekoitetaan usein keskenään. Tämä on ymmärrettävää, koska ne ovat lämpimiä valkoisia tai luonnonvalkoisia. Molempia värejä käytetään usein hääpuvuissa. Erojen tunteminen ei kuitenkaan vaadi paljon vaivaa, jos olet perehtynyt niiden yksityiskohtiin.

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin:

Minkä värinen on norsunluu? Hex-koodi: FFFFF0

What Color Is Ivory?

Norsunluu on sama kuin oikea norsunluu. Eläinten hampaat on valmistettu norsunluusta. Vaikka keilan väri alkaa puhtaan valkoisena, ne muuttuvat keltaisten karotenoidien vuoksi.

Hex Code: FFFFF0

Värinä norsunluuta käytetään hääpuvuissa ja koruissa. Se on suositeltava luonnonvalkoisen sävyn vuoksi, jossa on keltainen sävy. Tästä syystä se on lämpimän valkoinen.

Mikä väri on kerma? Hex-koodi: FFFDD0

What Color Is Cream?

Värinä kerma on keltaisen pastelliväri. Se liittyy myös maitotuotteisiin. Väri syntyy sekoittamalla keltaista ja valkoista. Siinä on vaaleampi sävy ja pehmeä ja reilu. Vaikka kerma on norsunluuta tummempi, sillä on laajempi käyttöalue. Lisäksi RGB-arvot ovat erilaisia.

Hex Code: FFFDD0

Kerma on luonnonvalkoinen väri, jolla on lämpimämpi sävy. Tästä syystä useimmat ihmiset, jotka eivät tiedä tarpeeksi yksityiskohtia väreistä, eivät voi erottaa näitä kahta toisistaan.

Kerma, norsunluu ja valkoinen

Cream, Ivory, And WhiteKuva The Refined Groupista

Väri kerma ja väri norsunluun ovat samanlaisia. Verrataanpa niiden ominaisuuksia ja tarkastellaan niiden tarkempia yksityiskohtia. Kumpikaan väri ei ole kirkas. Ne ovat luonnonvalkoisia tyylikkäillä ja neutraaleilla lämpimillä sävyillä. Niiden välillä on kuitenkin eroja, jotka voivat auttaa sinua päättämään, mistä pidät eniten.

Alasävyt

Kermalla ja norsunluun molemmilla on lämpimiä sävyjä, toisin kuin valkoisessa, jossa on viileitä pohjasävyjä. Kerman värissä on pääasiassa keltaisia, kun taas norsunluun ruskeita pohjasävyjä.

Käyttää

Vaikka sekä kermaa että norsunluuta voidaan käyttää maaliin, kankaisiin tai taiteeseen, norsunluuta käytetään muodissa ja kermaa kodin sisustuksessa. Väriyhdistelmillä varustetut huonekalut käyttävät kerman väriä tummemmalla värillä. Ihon sävyt vaihtelevat, mutta tummemmat sävyt yhdistetään norsunluun kanssa, kun taas vaaleammat ihon sävyt sopivat kermanväriseen.

Muutokset

Kerma ei muutu, mikä tarkoittaa, että se on vakio. Norsunluu alkaa paljon valkoisempana ja muuttuu tummemmaksi ja keltaiseksi. Tämä ei pidä paikkaansa maalivärien ja kankaiden kohdalla, mutta se on yleinen trendi.

Värikoodi

Kerman perusvärikoodi on

Kerman RGB on 255, 253, 208. Ivoryn RGB on 255, 255, 240. Suurin ero on sininen. Norsunluu sisältää enemmän sinistä, joten se on viileämpi kuin kerma.

Norsunluun väriyhdistelmät

Ivory Color CombosKuva Nies Homesista

Norsunluu sopii hyvin väriyhdistelmiin ja maaliväreihin. Se on samanlainen kuin valkoinen, mutta lievempi. Saatat huomata, että heksadesimaalivärikoodi on 255 punaisella ja vihreällä, mikä on enimmäisvärikoodi. Myös CMYK-arvot ovat erilaisia ja niillä on ainutlaatuinen brändiarvo.

Valkoinen – Hex-koodi: FFFFFF

White - Hex Code: FFFFFF

Valkoinen sopii hyvin norsunluun kanssa. Voit kerrostaa nämä kaksi lisätäksesi ulottuvuuden ilman liikaa värejä. Se on hyvä taustaväri, jos edessä olevat kohteet ovat tummia, kuten esimerkiksi beige.

Kun työskentelet norsunluun ja valkoisen kanssa, löydä tasapaino. On parempi käyttää yhtä ensisijaisena neutraalina ja korostaa sitä tai varjostaa sitä toisella. Tämä antaa syvyyttä ja tasapainoa, eikä sinun tarvitse huolehtia kylläisyydestä.

Vaaleansininen – Hex Code: ADD8E6

Hex Code_ ADD8E6

Kaikki vaaleansiniset toimivat norsunluun kanssa. Se voi olla pehmeä tai keskikokoinen. Se toimii myös valkoisen kanssa, mutta vaaleampi sininen on parempi kuin keskikokoinen tai kirkas.

Kokeile yhdistää norsunluunväriset lakanat vaaleansinisiin tyynyihin tai lisää pöydälle kimppu suloisia sytyttimiä.

Tummansininen – Hex Code: 000080

Navy Blue - Hex Code: 000080

Jos pidät sinisestä, mutta et halua vaaleampia sävyjä, laivasto on paras vaihtoehto norsunluun kanssa. Norsunluunpunaiseen hääpukuun laivastonsininen on hyvä. Ne näyttävät kauniilta yhdessä ja kontrasti on erittäin hyvä. Voit myös käyttää mustaa, jos haluat, mutta laivastonsininen on parempi ja turvallisempi vaihtoehto, jos käytät paljon tummempaa väriä.

Tumman ruskea

Tummanruskea on myös mukava vaihtoehto mustalle. Jos haluat tietyn ruskean, sekä kastanja että suklaa sopivat hyvin norsunluun kanssa. Siksi käytät norsunluuta ja annat sen työntyä ulos ikään kuin se olisi kääreen takana piilossa oleva suklaa- tai kastanjaherkku.

Violetti

Purplessa on korkeampi RGB, joten voit yhdistää sen norsunluun kanssa. Tummempi violetti ja syvemmät värit toimivat kuitenkin paremmin norsunluun kanssa.

Vaaleat violetit taipuvat eksymään norsunluun. Vaikka ne näyttävätkin hyviltä yhdessä, mutta tarvitset kontrastia norsunluun kanssa, tai muuten se on hieman liian pehmeä eikä tarpeeksi lämmin.

Oliivi

Oliivi sopii purppuran kanssa. Voit kokeilla salviaa, joka on samanlainen, mutta väriltään beige ja pehmeämpi, joten se sopii mihin tahansa keittiöön.

Useimmissa huoneissa käytetään oliivi-, salvia- ja vihreää väriä, ja kun lisäät norsunluun, se kohottaa niitä. Tämä on samalla tavalla kuin oliivijauhe norsunluuta, joten ne kaksi kohtaavat keskellä ja luovat mukavan harmonian mihin tahansa huoneeseen.

Minttu

Minttu on turvallista käyttää norsunluun kanssa. Jos haluat olla rohkea, hyvänä merkkinä valitse sekoitukseen kolmas väri, jolla on pienempi heksadesimaaliluku. Beige olisi hyvä valinta kolmanneksi väriksi tai valitse yksi monista neutraaleista, jos haluat maalata huoneen. Millaisen tunnelman haluat luoda? Kun tiedät vastauksen, loppu on helppoa.

Kermanväriset yhdistelmät

Cream Color CombosKuva TruexCullins Architecture Interior Designilta

Cream on maksimipunainen, alempi vihreä ja hidastettu sininen. Se tekee väristä lämpimämmän, koska sininen on viileä väri.

Laventeli – Hex-koodi: E6E6FA

Lavender - Hex Code: E6E6FA

Laventeli täydentää kermaa, koska nämä kaksi ovat vastakohtia väriympyrässä. Yhdessä niiden RGB-arvot muuttuvat. Ne ovat kaikki mitä tarvitset tuodaksesi pehmeyttä kotiisi tai huoneeseesi.

Niissä on vaniljan ja laventelin eteeristen öljyjen estetiikkaa, joten miksi et lisää seokseen aitoja eteerisiä öljyjä? Voit lisätä värejä diffuusorilla ja tehdä huoneesta upean paikan, joka tarjoaa mukavuutta ja lohtua.

Burnt Orange – Hex Code: CC5500

Burnt Orange - Hex Code: CC5500

Poltettu oranssi ei ole yleinen väri lisättäväksi kerman kanssa, paitsi syksyn aikana. Jos pidät kaikesta syksystä, mutta haluat keventää asioita, tämä yhdistelmä on sinua varten.

Syväoranssi, jossa on ruosteinen tai palanut sävy, näyttää hyvältä, mutta kun lisäät kermaa, se nostaa sitä.

Tumma kirsikka

Tummaa kirsikkaa ei käytetä tarpeeksi usein. Sitä käytetään metsässä tuon tumman kirsikkapuun värin vuoksi. Tämä näyttää täydelliseltä kerman värin kanssa, jos etsit jotain tummempaa täydentämään sitä.

Voit käyttää tummaa kirsikkapuuta hienovaraisen värin saamiseksi. Jos haluat olla rohkea, käytä tummaa kirsikkamaalaa ja lisää seokseen. Pidä se pehmeänä ja anna värien heijastaa persoonallisuuttasi.

Mauve

Mauvea käytetään korostamaan kerman väriä muodissa. Sitä voidaan käyttää pieniä tai suuria määriä. Mauven ongelma on, että monet ihmiset eivät tiedä siitä, joten sitä ei käytetä tarpeeksi.

Tämä tekee siitä paremman, jos haluat jotain ainutlaatuista. Voit lisätä sen kermanväriseen huoneeseesi. Mauve on vaalean violetti ja usein yhdistettynä punaisiin sävyihin.

Vaaleanpunainen

Vaaleanpunainen ja kermanvärinen väri ovat kaikki mitä tarvitset nuhjuiseen tyylikkääseen reseptiin. Tämä väriyhdistelmä näyttää hyvältä kotona.

Jos kuitenkin haluat pelata varman päälle, sinun on varmistettava, että vaaleanpunainen on vaalea. Voit haarautua tummemmalla tai rohkeammalla vaaleanpunaisella. Lisää minttua ja vauvansinistä lisäsävyjä varten.

Living room decor Cream Color Combos

Puuhiili

Jos haluat lisätä mustaa kermaan, tee siitä hiiltä. Tämä on paras musta tai harmaa, mitä voit lisätä kermaan värin maalaismaisen luonteen vuoksi. Molemmat värit näyttävät vanhentuneilta ja kuluneilta.

Jos et löydä hiiltä, etsi tummanharmaa. Voit myös valkaista mustat huonekalut saadaksesi samanlaisen ilmeen, joka näyttää rustiikkiselta tai täydentää maalaistalon ilmeen.

Denim

Kyllä, denim sopii minkä tahansa värin kanssa kaikkien muotimerkkien joukossa ja sopii hyvin kerman kanssa. Denimfarkuja, jotka on yhdistetty kermanväriseen toppiin, on vaikea voittaa. Molemmat värit yhdistetään kodin sisustuksessa.

Riippumatta siitä, minkä värin valitset, tiedä, että sen yhdistäminen oikean värin kanssa on tärkeää. Sekä norsunluu että kerma ovat kaksi väriä, joista kaikki pitävät.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Mikä on puhdas valkoinen?

Tämä on erittäin valkoinen maaliväri. Siinä on aavistus harmaata pohjasävyä. Harmaa pohjasävy tasoittaa maalin väriä ja pitää sen liian jyrkkänä. Siinä on myös lievä keltainen pohjasävy.

Mikä on RGB-väriavaruus?

RGB tarkoittaa punaista, vihreää ja sinistä. Se on digitaalisten kuvien väriavaruus. RGB-väritilaa käytetään, jos mallisi on tarkoitus näyttää näytöllä. Elektroniikkalaitteen valonlähde luo värejä sekoittamalla punaista, vihreää ja sinistä ja muuttamalla sitten vaihtelevaa voimakkuutta.

Mikä on CMYK-väriavaruus?

CMYK tarkoittaa syaania, magentaa, keltaista ja key/mustaa, jotka edustavat painettujen materiaalien väriavaruutta. Tulostin luo kuvia yhdistämällä CMYK-värejä musteeseen.

Mikä on sävykulma?

Sävykulmaa käytetään kuvaamaan punaisen ja keltaisen määrää värissä.

Miksi vaaleampia värejä on vaikea kuvata?

Suurin syy siihen, miksi vaaleampien värien kuvaaminen on vaikeaa, johtuu vaaleiden värien kirkkaudesta. Vaaleiden värien kirkkaus vaikuttaa syväterävyyteen ja vaikeuttaa väritasapainon saavuttamista.

Kermanvärinen tai norsunluun johtopäätös

Kerman ja norsunluun erot ovat hienovaraisia paljaalla silmällä. Niiden erot ovat kuitenkin valtavat ja monet. Kun luot jompaakumpaa väriä, sinun on ymmärrettävä sen erityispiirteet. Esimerkiksi sekoitettu valkoinen on ihon sävy ja siinä on verhoissa käytetty vaaleus. Yksi väri ei ole parempi kuin toinen, joten valitse persoonallisuuteesi ja huonekaluusi parhaiten sopiva.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook