Kuinka olla ammattilainen pienten asuntojen sisustamisessa

How to Be a Pro at Small Apartment Decorating

Pienessä kerrostaloasuminen on monille mielenkiintoinen, unenomainen konsepti. Toisille se on todellisuutta. Pienessä tilassa asumisella on tietysti hyvät ja huonot puolensa – ja se tosiasia, että tulet todennäköisesti supistamaan ja yksinkertaistamaan elämääsi, sopii molempiin näihin luokkiin helposti.

How to Be a Pro at Small Apartment Decorating

Pienen asunnon sisustusvinkkejä

Erottele suuri tila pieniksi asuntoalueiksi

Vaikka jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen tyylinsä ja jokainen koti on erilainen, pientä asuntoa sisustettaessa on yleensä muutamia asioita, jotka pätevät yleisesti. Esimerkiksi yrittää selvittää, mitä sen eri toiminnallisten alueiden tulisi olla. Koska tila on pieni, et ehkä halua erottaa näitä alueita seinillä, mutta sinun pitäisi silti löytää tapa rajata ne. Voit tehdä sen alueen matoilla, huonekaluilla ja saamalla jokainen alue näyttämään erityiseltä käyttämällä erilaisia värejä ja viimeistelyjä.

Wall bed murphy system

Hyödynnä monitoimihuonekaluja

Kun tilaa on rajoitetusti, näppärä idea on luoda monikäyttöisiä tiloja, kuten olohuone, joka voi muuttua myös esimerkiksi vierashuoneeksi tai ruokapöytä, joka voi toimia myös työpöydänä. Monikäyttöiset huonekalut ovat ystäväsi sisustaessasi ja sisustaessasi pientä asuntoa.

Katso ylös

Toinen hyvä idea pienen asunnon sisustamisessa on hyödyntää korkeutta. Toisin sanoen, älä tuhlaa yläpuolellasi olevaa tilaa, kun voit lisätä kotiisi pystysuoria säilytys- ja ripustusominaisuuksia. Voit rakentaa hyllyjä ovien ja ikkunoiden yläpuolelle, kattoon asti ulottuvia säilytysyksiköitä, ripustettuja istutuslaatikoita ja myös kokoontaitettavia sänkyjä ja muita vastaavia ominaisuuksia.

Ole järjestäytynyt

Yksi vaikeimmista asioista pientä asuntoa sisustettaessa on löytää tapa saada riittävästi säilytystilaa kaikille tavaroille, joita haluat säilyttää siellä. Kunnollinen säilytys- ja organisointijärjestelmä auttaa paljon ja kannattaa varata aikaa suunnittelusuunnitelman tekemiseen jokaiselle asunnon pääalueelle, kuten keittiölle, kylpyhuoneelle, makuutilalle ja tietysti myös olohuoneelle.

Small apartment bedroom

Älä anna tilan mennä hukkaan

Kun tilanpuute ei rajoita sinua, et todellakaan ymmärrä, kun olet tehoton tilan sisustamisessa. Monet tilat, kuten kulmat, menevät hukkaan ja kun on pieni asunto, jokaisella pienellä tilalla on merkitystä. Ole siis fiksu ja älä anna käyttämättömien tilojen tulla osaksi suunnitteluasi.

Käytä vaaleaa värimaailmaa

Väriteoria on erittäin tärkeä minkä tahansa tilan sisustamisessa ja pienessä asunnossa on parasta mennä kevyisiin vivahteisiin. Valkoinen, vaaleanharmaa, beige, vaalea puu ja tietyt pastellit voivat auttaa suuresti saamaan pienet alueet näyttämään suuremmilta, kirkkaammilta ja ilmavammilta. Voit silti käyttää tummempia vivahteita korostusvärinä luodaksesi keskipisteitä asunnon ympärille.

Wall bed small apartment

Lisää syvyyttä suunnitteluusi

Syvyys on myös erittäin tärkeää sisustaessa, koska kukaan ei todellakaan pidä tasaisesta seinästä tai tilasta, jossa kaikki on täydellisesti linjassa, eikä mikään riko sisustuksen yksitoikkoisuutta. Sinun pitäisi todella löytää tapoja lisätä kerroksia sisustukseen, ja voit tehdä sen monin eri tavoin riippuen siitä, mihin huoneeseen keskityt. Voit lisätä yksityiskohtia, kuten kelluvia hyllyjä, varjolaatikoita, aluemattoja, koristetyynyjä, seinäkoristeita ja niin edelleen herättääksesi huoneen eloon.

Älä anna asioiden kasaantua

On mahtava tunne saada vihdoin valmiiksi kodin sisustaminen, ottaa askel taaksepäin ja ihailla kuinka puhtaalta ja kauniilta kaikki näyttää. Jos kuitenkin haluat säilyttää tämän ulkonäön, sinun tulee säännöllisesti käyttää jonkin aikaa kodin siivoamiseen. Tämä on erityisen tärkeää, kun sinulla on pieni asunto, koska asiat voivat kasaantua nopeasti ja puhdas ja siisti kotisi alkaa näyttää sotkuiselta, kun tavaraa kertyy ajan myötä. Katso ympärillesi ja katso, mitä tarvitsee jäädä ja mistä voit päästä eroon silloin tällöin.

Hyödynnä korkea katto.

High ceiling small aparment

Vaikka sinulla saattaa olla pieni jalanjälki talo tai asunto, voit käyttää sitä hyväksesi ja rakentaa toisen kerroksen, parvikerroksen tai parvialueen, jos katto on korkea. Näin voit maksimoida sisätilan ja käyttää sitä pystysuunnassa. Kellari voisi olla yhtä hyvä lisä. Tässä studio Nitzan Horovitz Architecturalin suunnittelemassa pienessä huoneistossa on kaksi monikäyttöistä kerrosta ja erittäin mukava sisustus.

Jaa sisätilat moduuleiksi.

Divide the interior into modules

Tämä pieni asunto on järjestetty sarjaan suuria laatikoita. Niissä jokaisessa on erilainen toiminto. Asunnon keskellä sijaitsevassa keltaisessa laatikossa on kaikki keittiön kaapistot ja sen toisella puolella toinen laatikko, jossa on makuutila. Se on epätavallinen, mutta myös näppärä tapa tuoda erillisiä tiloja pieneen kotiin.

Järjestä asettelu uudelleen.

Small Apartment Gets Reorganized With Minimal Structural Interference

On erittäin tärkeää, että pienessä asunnossa on hyvin järjestetty ja käytännöllinen pohjaratkaisu. Jos et ole tyytyväinen sisätilojesi rakenteeseen, se saattaa olla hyvä idea muuttaa sitä. Esimerkiksi tässä asunnossa makuuhuone oli sijoitettu rakennuksen kadun puoleiselle puolelle, mikä ei antanut sille paljon yksityisyyttä. Studio Vão siirsi sen myöhemmin puutarhaan päin olevalle puolelle, mikä tarkoitti myös tässä tapauksessa, että se oli erotettu muusta asunnosta.

Esittele kelluvat huonekalut.

Renovation Lifts The Furniture Off The Awesome Green Floor

Kelluvat huonekalut sopivat todella hyvin pieniin tiloihin, koska ne saavat tilan näyttämään avoimemmalta ja ilmavammalta. Se näyttää myös kevyemmältä, mikä sopii aina erinomaisesti, jotta huone tuntuu vähemmän sotkuselta ja raskaalta huonekalujen kanssa. Tietenkin tämän asunnon tapauksessa oli toinen etu huonekalujen nostamisessa maasta. Lattiassa on tämä todella siisti turkoosi vivahde, ja sitä olisi ollut sääli peittää.

Lisää viihtyisä ullakko.

Attic room small apartment

Jos mahdollista, pienen ullakkohuoneen rakentaminen voi auttaa todella muuttamaan pienen asunnon. Vaikka katto ei olisikaan niin korkea, ylhäällä ei tarvitse paljoa tilaa, jos aiot muuttaa ullakon esimerkiksi viihtyisäksi makuutilaksi. Näin saat tämän huoneen pois tieltä ja saat enemmän tilaa esimerkiksi suurelle olohuoneelle tai isommalle keittiölle.

Anna itsellesi pieni kotitoimisto.

Small Apartment Merges Living And Working Spaces Into A Cozy Home

Tämä ei ehkä vaikuta parhaalta tilankäytöltä, kun sinulla on pieni asunto, mutta jos työskentelet kotoa käsin tai käytät tietokonettasi paljon päivän mittaan, olisi todella hyödyllistä saada tätä varten hieman erillinen alue, kuin kotitoimisto. Sen ei tarvitse olla suuri ja voit yrittää puristaa sen olohuoneeseesi. Tämä huoneisto on piilotettu olohuoneen viihdekeskuksen taakse lasi- ja metalliseinillä kehystettynä.

Päästä eroon sisäseinistä.

Apartment Cozy Through Eclecticism

Pieni asunto voi tuntua vieläkin pienemmältä, kun sisäseinät ja väliseinät sukeltavat sen pienille alueille. Voisit todella avata sen poistamalla nämä seinät ja luomalla yhden suuren avoimen tilan useiden pienten tilalle. Keittiön ja olohuoneen voi yhdistää saumattomasti ja tännekin voi puristaa pienen ruokailutilan nyt kun seinät ovat poissa tieltä.

Rakenna parvi makuuhuone.

Loft Bedroom And Bright Open Plan

Olemme maininneet tämän itse asiassa aiemmin, ja tällä kertaa meillä on todella hieno malli esitettävänä. Tämä parvimakuuhuone on pieni ja siinä on metalliverkko, josta näet sen alhaalta ja joka päästää myös valon sisään. Pidämme tässä tapauksessa räätälöidyistä kierreportaista, jotka johtavat tänne. Se kiertää palkin ympäri ja on todella mukava suunnitteluominaisuus koko huoneistolle.

Joustava muotoilu.

Bucharest Defined By Flexibility And Comfort

Jos olet suuri fani poistaa kaikki väliseinät pienestä asunnostasi ja muuttaa se yhdeksi suureksi tilaksi, ehkä välimuoto olisi sinulle mieluisampi. Tässä upeassa huoneistossa on kolme erillistä aluetta: olohuone, keittiö ja makuuhuone. Kuten näette, niiden välisen kiinteän seinän sijaan meillä on lasi- ja metalliseinät. Tämä tarjoaa enemmän joustavuutta ja mahdollistaa huoneiden visuaalisen yhdistämisen, mutta myös mahdollisuuden nauttia omasta yksityisyydestään aina tarvittaessa.

Keskity toimivuuteen.

Small Apartment Redesigned For A Nostalgic Family

Koska tilaa on rajoitetusti, toiminnallisuuteen keskittyminen tuntuu hyvältä strategialta pientä asuntoa suunniteltaessa. Tämän ei kuitenkaan pitäisi tarkoittaa, että sinun pitäisi jättää huomioimatta estetiikka tai sitä, että asuntoa ei pitäisi räätälöidä. Käytännöllisempi lähestymistapa tarkoittaa vain, että sinun on mukautettava näkemystäsi ja kiertävä toiminnalliset elementit. Tyyli, joka sopii täydellisesti tällaiseen suunnitelmaan, on teollinen.

Pidä hauskaa värien kanssa.

Refreshed With Color And A New Interior Design

Väri on todella tärkeä tekijä missä tahansa sisustuksessa. Mainitsimme aiemmin, että pienten asuntojen tulisi käyttää vaaleita värejä, jotta ne näyttävät suuremmilta ja kirkkaammilta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sekoitukseen voisi lisätä myös korostusvärejä. Käytä näitä rajataksesi visuaalisesti eri alueita suuressa avoimessa pohjaratkaisussa ja lisätäksesi persoonallisuutta jokaiseen yksittäiseen tilaan.

Pieni keittiö

Excellent simple kitchenettes for studio apartments

Tämä on opas täynnä ideoita pienen asunnon sisustamiseen niin, että se tuntuu valoisalta, iloiselta ja uskaltaako jopa sanoa, että tilava? (Kyllä, kyllä uskallamme.) Ota siis olosi mukavaksi ja selaa alla olevaa artikkelia saadaksesi inspiraatiota ja vinkkejä pienten asuntojen sisustamiseen.

Maalaa seinät valkoisiksi.

Small swedish apartment living

Kaikkien värien heijastajana valkoisella on luontainen kyky visuaalisesti laajentaa tilaa. Valkoiseksi maalatut seinät ja katot (vaaleilla lattioilla) keventävät ja kirkastavat tilaa ja peittävät tilan todelliset reunat, jolloin se näyttää ja tuntuu suuremmalta.

Sisällytä kirkkaan värisiä roiskeita.

Bright small apartment interior with white

Kun suuret kirkkaat tai tummat värit peittävät pienen tilan, rohkeat, eloisat värit muutoin valkoisessa tai neutraalissa tilassa lisäävät tyyliä, persoonallisuutta ja energiaa. Lisäksi näiden väriroiskeiden strateginen sijoittelu auttaa ohjaamaan silmää tilan läpi tarjoamalla "visuaalisen esittelyn", joka saa koko tilan näyttämään suuremmalta.

Hyödynnä luovia, jopa epätavallisia säilytysratkaisuja.

Unconventional floor storage

Luovat säilytysratkaisut ovat pienen asunnon pelastus. Saatat joutua lähestymään tätä epätavallisesti – sängyn alla olevat laatikot poistavat lipaston tarpeen, ja jopa irrotettavat lattialaudat ovat täysin näkymätön säilytys, josta hyötyvät.

Built in furniture around sofa

Toinen loistava idea säilytystilan sisällyttämiseen on rakentaa se huonekalujesi ympärille – nykyaikaisten kaappien viihtyisään nurkkaan asetettu loveseat-sohva näyttää hyvältä ja tarjoaa hyödyllistä "näkymätöntä" säilytystilaa.

Ajattele pystysuoraa.

Think vertical for small spaces

Aina pystysuoraan. Ei ole mikään salaisuus, että pieni tila on pieni – salaisuus tulee siihen, että tämä tila tekee huomaavaisesti melkein kaikki kodilta tarvitsemasi tehtävät. Pystytilan hyödyntäminen on avainasemassa tämän saavuttamisessa. Lattiasta kattoon ulottuvat hyllyt ja ikkunakäsittelyt luovat ylellisyyden ja avaruuden tunteen lisäämättä lattian neliötilaa.

Sisällytä monitoimihuonekalut.

Multi functional furniture

Tämä on todella turhaa. Jos sinulla on vähemmän tilaa, sinulla on oltava vähemmän tilaa vieviä huonekaluja. Mutta se ei tarkoita, että elämäsi olisi vähemmän monimutkaista. Pidä silmällä huonekaluja, joilla on vähintään kaksi tehtävää, kuten tämä sohvapöydäksi käännetty toimistoasema.

Käytä hyödyllistä seinätaidetta.

Useful wall art

Vaikka pöydän yläpuolella olevat kirjahyllyt eivät välttämättä heti vaikuta "taiteelta", voit saada paljon tyylikilometrejä hyödyllisistä seinälle kiinnitetyistä osista. Ole varovainen esimerkiksi laatikkohyllyjen sijoittelussa ja suunnittelussa, ja esittelet värit ja säilytyksen kauniissa yksi-kaksi-rei'issä.

Hyväksy asennettava (seinään tai kattoon) valaistus.

Ceiling lighting small space

Lattiavalaisimilla on varmasti paikkansa kodin sisustuksessa, mutta pieni olohuone ei välttämättä ole se paikka. Ripustettava tai seinävalaistus säästää lattiatilaa ja tarjoaa kokonaisvaltaisesti paremman valaistuksen koko tilaan.

Muuta tallennustila lausumaksi.

Closet bedroom and living room same room

Sen sijaan, että lisäisit esteettisesti raskaan kaapin studiohuoneistosi nurkkaan, harkitse vaatteiden tekemistä osaksi sisustusta ripustamalla ne esillä olevaan sauvaan. Sohvapöydän säilytysastia sopii erinomaisesti tilanteiden ja päätyjen säilyttämiseen näkymättömissä.

Tämä on toinen esimerkki tallennustilan muuttamisesta lauseeksi.

Pots kitchen storage

On selvää, että kattilat ja pannut ovat välttämättömyys kokin keittiössä. Aseta ne seinälle taiteellisen ilmeen saamiseksi ja helposti saavutettaviksi!

Valitse visuaalinen keveys.

Visual light living room

Lasi, akryyli, Lucite, pleksi… nämä ovat vain muutamia työkaluja, joilla voit keventää huonekalujesi visuaalista kuormitusta. Tämä baarikärry toimii kaksinkertaisena, jopa kolminkertaisena, yöpöytänä, sohvapöytänä, kirjahyllynä ja pyörivänä keittiösaarekkeena, mutta se katoaa (kauniilla, eteerisellä tavalla) tämän valoisan tilan estetiikkaan.

Etsi vaihtoehtoja perinteisille huonekaluille.

Sofa arm table

Sohvapöytä saattaa tuntua monelle välttämättömältä, mutta joissain pienissä asunnoissa tilaa ei vain ehkä ole tarpeeksi. Selvitä, mitä tarkoitusta sohvapöytä palvelee elämässäsi ja löydä vaihtoehtoja näiden tarpeiden täyttämiseen. Tarvitsetko vain tasaisen pinnan esimerkiksi juoman ja/tai kirjan asettamiseen? Tehty.

Entä jos sinulla ei ole tilaa perinteiselle ruokapöydälle?

Window breakfast spot

Tämä käsintehty hyllypöytä ei vain tarjoa toimivaa ruokailutilaa, vaan siitä on myös tappava näkymä. Ehkä talon paras.{found on offbeatandinspired}.

Pidä ikkunoiden käsittely minimaalisena… tai ei ollenkaan.

No window treatments

Luonnonvalo tekee ihmeitä luoden ilmavan ja tilavan tunnelman melkein mihin tahansa tilaan. Pienessä asunnossasi on hyötyä siitä, että mahdollisimman suuri osa ikkunoistasi on esillä!

Suunnittele ahkerat seinät.

Ikea book dividers

Pienessä tilassa seiniä voi olla vähän. Voit sisällyttää omat "seinäsi" (ajatella kirjahyllyt) tarjoavat määritelmän ja jaon sulkematta osia kokonaan pois. Varmista kuitenkin, että nämä "seinät" vetävät painoaan – niiden tulee myös säilyttää, olla saavutettavissa ja olla kauniita koko ajan, kun ne ovat tilaajakamassa.

Käytä siirrettäviä tilanjakajia.

Curtains glass windows

Glass wall dividers for bedroom

Verhot, liukuovet tai jopa korkeammat huonekalut pyörillä ovat hyödyllisiä pienessä tilassa joustavan sijoittelunsa ansiosta. Haluatko studion tuntuvan suuremmalta? Avaa kaikki. Tarvitsetko hetken itsellesi poissa vieraista? Sulje ne. Sisustuksen monipuolisuus on vapauttavaa.{found on axismundi}.

Mittakaappaa huonekalut tilaan sopivaksi.

Scale furniture to fit the space

Ylitäytetty sohva pienessä asunnossa kutistaa tilaa ja saa sen tuntumaan ahtaalta ja pienemmältä kuin se todellisuudessa on. Valitse huonekalut huolellisesti – pidä ne pienemmässä mittakaavassa, mutta silti mukavana ja tyylikkäänä, kuten tämä nykyaikainen käsivarreton sohva. Hyvä uutinen on, että nykyään on tarjolla paljon pienten tilojen kalustevaihtoehtoja!{found on allen}.

Katso Murphyn sänkyä.

Beach style bedroom murphy bed

Totta puhuen – sänkyä on vaikea pienentää ja se on silti mukava pitkällä tähtäimellä. Mutta se ei tarkoita, että sängyn on täytettävä suurin osa neliöstäsi. Murphy-sängyt (seinään taittuva sänky) ovat erinomainen ratkaisu hyvän kokoisen sängyn ylläpitämiseen ilman, että tilaa uhrataan nukkumattomina tunteina.

Älä unohda lattioita.

Kind of murphy bed

Toki tila on pieni, mutta lattioilla on tärkeä rooli pienen asuntosi yleisen helppouden ja tyylin viestimisessä. Jatkuva, kaunis lattia auttaa laajentamaan tilaasi henkisesti, ellei fyysisesti.{found on mkca}.

Simply built in home apartment

Kaipasimmeko mitään? Kerro meille suosikkivinkkesi, temppusi tai strategiasi pienen asunnon sisustamiseen.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook