Kuinka paljon maton poisto maksaa?

How Much Does Carpet Removal Cost?

Maton poistokustannukset ovat 100–300 dollaria, ja kansallinen keskihinta on 200 dollaria. Urakoitsijat voivat veloittaa 1–1,50 dollaria neliöjalkaa kohti matonpoistopalvelusta 12 x 12 jalan kokoisessa huoneessa. Tämä keskiarvo sisältää jo työvoimakustannukset, siivous- ja maton hävityskulut. Matonpoistopalvelua tarvitaan vanhan maton vaihdon yhteydessä, olipa kyseessä sitten uuden maton asentaminen tai lattian tyypin vaihto.

How Much Does Carpet Removal Cost?

Mitkä tekijät vaikuttavat maton poiston kustannuksiin?

Matonpoistoprosessi sisältää monia prosesseja ja tehtäviä, jotka voivat vaikuttaa lopullisiin kustannuksiin. Joitakin näistä tekijöistä ovat huoneen tyhjyys, maton tarttuminen lattiaan ja sen sijainti huoneessa.

Työvoimakulut

Matonpoistotyön keskimääräinen hinta on 1–1,50 dollaria neliöjalolta. Tämä keskiarvo sisältää yleensä vanhan maton poiston ja hävittämisen. Kokonaishinta voi kuitenkin nousta paikallisista hävitysmaksuista riippuen.

Hinta riippuu myös huoneen pohjaratkaisusta. Budjetissa urakoitsijat suosivat suorakaiteen muotoisia huoneita. Työkustannukset nousevat, jos huoneessa on outo muoto ja enemmän kulmia.

Materiaalikustannukset

Työvoimakustannukset sisältävät yleensä materiaalikustannukset hintoihinsa. Jotkut erikoisprojektit voivat kuitenkin vaatia lisämateriaaleja. Esimerkiksi matot, jotka on liimattu suoraan aluslattiaan tai joihin on liimattu asennuksen aikana, vaativat erityisiä liuottimia, työkaluja ja tekniikoita, mikä voi nostaa kokonaishintaa.

Maton tyyppi

Ohuet matot ovat helpompia ja halvempia poistaa, kun taas paksummat, raskaasta materiaalista tehdyt matot ovat kalliimpia vaivan, ajan ja tarvittavien materiaalien vuoksi. Tässä on lista erityyppisten mattojen poiston hinnoista:

Seinästä seinään ulottuva matto: 0,70 – 1,60 dollaria neliöjalkaa kohden Liimattu matto: 0,75 – 1,80 dollaria neliöjalkaa kohti Kellarimatto: 0,95 – 1,55 dollaria neliöjalkaa kohti Matto ja tyyny: 1 – 1,50 dollaria neliöjalkaa kohti kokolattiamatto portaat: 7,00 dollaria – 10 dollaria kerrosta.

Huoneen koko ja monimutkaisuus

Matonpoiston keskihinta perustuu suorakaiteen muotoisten huoneiden mittoihin. Urakoitsijat voivat alentaa hintoja poistaessaan maton useista huoneista, koska siihen liittyy enemmän työtä. Epäsäännöllisen muotoiset huoneet, erkkeri-ikkunat, sisäänrakennetut tai parittomat kulmat ja portaat voivat aiheuttaa haasteita maton poiston aikana ja nostaa projektin hintaa.

Huomioon otettavat lisäkustannukset

Maton hävittäminen ja lisätyövoima voivat nostaa maton poiston lopullisia kustannuksia.

Maton hävityskustannukset

Urakoitsijat sisällyttävät yleensä hävitysmaksun matonpoistobudjettiin. Jos he eivät kuitenkaan tee, ylimääräiset kuljetus- ja kaatomaksut maksavat keskimäärin 0,45–0,60 dollaria neliöjalkaa kohden. Hinnat voivat vaihdella ajomatkan mukaan. Myös roskapostin poistaminen maksaa 150–350 dollaria keskimääräistä kuormaa kohti.

Huonekalujen järjestely

Kaikki, mukaan lukien huonekalut, henkilökohtaiset tavarat, ovet ja jalkalistat, voidaan joutua poistamaan tiettyjä matonpoistoprojekteja varten. Tällaisissa tapauksissa asunnonomistajien on ehkä palkattava ammattimaisia muuttajia. Tämä palvelu voi maksaa 0,20–0,25 dollaria neliöjalkaa kohti, mutta jotkut urakoitsijat veloittavat jopa 2 dollaria neliöjalkaa kohti.

Korjaukset

Lattia, josta matto poistettiin, saattaa vaatia korjausta. Samat urakoitsijat, jotka poistavat maton, voivat tehdä sen. Aluslattian korjaaminen voi kuitenkin maksaa noin 500–700 dollaria yhden huoneen kohdalla huoneen koosta riippuen. Muut palvelut, kuten aluslattian vaihtaminen tai lattiaverhoilun asentaminen, voivat nostaa projektin kustannuksia.

Matonpoistokustannusten laskeminen

Matonpoistokustannuslaskuria varten tarvitset huoneen koon tai tilan, josta matto poistetaan. Sitten sinun on laskettava hinta neliöjalkaa kohti maton tyypin mukaan.

Muista, että matot, joihin on kiinnitetty pehmuste ja poistamalla matot portaista, voivat olla korkeimmat kustannukset niiden vaikeuden vuoksi. Ellei lisäpalveluita, kuten lattiakorjausta, ole, urakoitsijasi antamaan summaan pitäisi jo sisältyä materiaalit ja maton hävitys.

Tee-se-itse vs. matonpoistoyrityksen palkkaaminen

Maton poistaminen ei ole suositeltu tee-se-itse-tehtävä. Vanhan maton poistaminen on intensiivistä ja aikaa vievää työtä. Matonpoiston tekeminen itse edustaa merkittävää investointia materiaaleihin, kuten vääntötankoon, veitsiin, pihdeihin, ruuvipenkkiin, hengityssuojaimeen, suojalaseihin, käsineisiin, raskaisiin roskapusseihin tai kynsvasaraan.

Työtä ei tehdä, kun matto on poissa. Asunnon omistajien on hävitettävä vanha matto. Jos he eivät omista autoa tai tarpeeksi suurta ajoneuvoa, heidän on harkittava sellaisen vuokraamista. Asunnon omistajien on osattava korjata lattia ennen uuden maton tai laattojen asentamista, jos lattia on vaurioitunut.

Matonasentajia palkattaessa maksat materiaaleista, heidän kokemuksestaan sekä nopeammasta ja hyvin tehdystä työstä. Löydät läheltäsi matonpoistopalvelut, jos haluat poistaa omasi.

Mistä tiedän, tarvitsenko maton poistoa?

Säännöllinen huolto ja maton puhdistus voivat pidentää maton käyttöikää ja ulkonäköä. On kuitenkin joitain merkkejä, jotka sinun on ehkä harkittava maton poistamista. Tässä muutama niistä:

Tahrat, matot ja haalistuminen: Tahroja voi olla vaikea poistaa kokonaan, jopa ammattipuhdistajille. Matto vaikuttaa maton estetiikkaan, rakenteeseen ja mukavuuteen. Haalistuminen, joka johtuu pitkäaikaisesta altistumisesta auringonvalolle tai kulumisesta, voi johtaa epätasaiseen ja himmeään ulkonäköön. Myytäessä tai muutettaessa: Asuntoa myytäessä vanhojen mattojen poistaminen mahdollistaa erilaisten lattiavaihtoehtojen tutkimisen, kuten uuden kovapuun tai laatan asentamisen tai jopa uuden, ylellisen maton valinnan, mikä voi nostaa kiinteistön arvoa myynnissä. Jatkuva haju: Ammattisiivousyritykset voivat poistaa hajut vain tiettyyn pisteeseen asti. Jos haju on tunkeutunut pehmusteeseen ja aluslattiamateriaaliin, sinun on ehkä poistettava matto. Pahenevat allergiat: Matot vangitsevat allergian ja astman aiheuttajia, kuten likaa, roskia, bakteereja, hometta ja siitepölyä. Huolto imuroinnin ja puhdistuksen avulla voi tehdä niin paljon vain hetken. Allergeenien kerääntyminen voi pahentaa astmaa tai allergioita sairastavien kotona asuvien henkilöiden oireita.

Matonpoisto tarjoaa edullisen kotisi lattian uusimisen. Vanhan maton poistaminen antaa asunnonomistajille mahdollisuuden valita uudet lattiat, kuten laatat, kovapuu tai uusi matto tyyli- tai hygieniasyistä. Vanhojen mattojen poistaminen voi elvyttää asuintilaasi, parantaa ulkonäköä ja lisätä arvoa kiinteistösi.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook