Kuinka paljon posliiniset työtasot maksavat?

How Much Do Porcelain Countertops Cost?

Posliiniset työtasot maksavat keskimäärin 2 900 dollaria asentaa, kun otetaan huomioon työ ja materiaalit. Tyypillinen vaihteluväli useimmille projekteille on 1 000–4 000 dollaria, mutta jotkin korkealaatuiset projektit voivat maksaa yli 8 000 dollaria.

Tarkemmin sanottuna sinun pitäisi odottaa maksavan 48–103 dollaria neliöjalkaa kohti laadusta ja suunnittelusta riippuen. Koska useimmat projektit ovat kooltaan 30–40 neliöjalkaa, projektisi maksaa todennäköisesti 1 440–4 120 dollaria. Kustannuksiin vaikuttavat kuitenkin useat tekijät, joten erotellaan ne.

How Much Do Porcelain Countertops Cost?

Posliinitasojen hintaan vaikuttavat tekijät

Materiaalien lisäksi posliinityötasojen asennuskustannuksiin vaikuttavat muut tekijät.

Materiaalit

Useimmat posliinilaatat maksavat noin 50–70 dollaria neliöjalkaa kohden. Posliinilaattojen mukana tulee yleensä reunatyötä, joten olet jo maksanut niistä, mutta urakoitsijoiden tekemät ylimääräiset reunatyöt maksavat noin 10–25 dollaria lineaarista jalkaa kohti.

Mitä tulee viimeistelyyn, se voi olla kiillotettu tai kiillottamaton. Kiillotetut pinnat maksavat enemmän, koska ne vaativat enemmän työtä saadakseen tunnusomaisen kiiltävän posliinin ilmeen. Kiillotetut pinnat maksavat 9–12 dollaria neliöjalolta ja kiillottamattomat 8–11 dollaria neliöjalkaa kohti.

Työtason koko

Posliinitasoja on kahta tyyppiä: laattoja ja laattoja. Laatat ovat yksi, erittäin suuri laatta, jonka paksuus on 12 mm. Tämä on kuitenkin edelleen suhteellisen ohut, mikä tekee laatoista hauraita kokemattomissa käsissä ennen asennusta. Ne luovat saumattoman ilmeen, joka on erittäin houkutteleva joihinkin kodin omistajiin.

Toisaalta posliinilaatat ovat paljon yksinkertaisempia käsitellä. Ne ovat ohuempia kuin 6–10 mm paksuiset laatat, mutta niitä on helpompi käsitellä, koska niiden ei tarvitse siirtää suurta posliinipalaa.

Laatat maksavat yleensä vähemmän neliöjalkaa kohti, mutta vaativat urakoitsijalta tarkempaa kokemusta asentamisesta.

Sijainti

Hinnat vaihtelevat sen mukaan, mihin taloon asennat työtason: ulos, kylpyhuoneeseen tai keittiöön. Kylpyhuoneasennuksissa käytetään yleensä vähiten materiaalia, joten ne ovat todennäköisesti halvin paikka asentaa posliiniset työtasot.

Asennus ja työ

Posliinityötason asentaminen vaatii erikoistuneita käsiä sitomaan posliini kunnolla alla olevaan pintaan. Työvoimakustannukset ovat yleensä 20–100 dollaria neliöjalkaa kohden riippuen siitä, valitsetko esivalmistetut vai mukautetut laatat.

Jotkut urakoitsijat veloittavat työstään tuntihinnan, joka vaihtelee 50 dollarista 100 dollariin tunnissa. Tämä menetelmä on yleisempi monimutkaisissa tai mukautetuissa asennuksissa.

Huomioon otettavat lisäkustannukset

Muut yksityiskohdat vaikuttavat posliinitasojen asennuksen lopullisiin kustannuksiin.

Esivalmistetut vs. räätälöidyt posliinitasot

Esivalmistetut työtasot ovat yleensä halvempia, koska niitä valmistetaan massatuotantona vakiokokoisina. Asennusprosessi on yleensä nopeampi, mikä säästää aikaa tai työvoimakustannuksia. Lisäksi niitä on helposti saatavilla kodinhoitoliikkeistä, mikä tekee niiden ostamisesta ja asentamisesta kätevää. Odota maksavasi 1500–3300 dollaria keskikokoisesta keittiöstä.

Toisaalta mukautetut työtasot voidaan räätälöidä tilan tarkkojen mittojen ja suunnitteluvaatimusten mukaan. Näiden avulla asunnonomistajat voivat paremmin hallita materiaalin laatua ja valita korkealaatuisemman viimeistelyn. Mukautetut vaihtoehdot mahdollistavat ainutlaatuisen suunnittelun, joka voi toimia keittiön tai kylpyhuoneen keskipisteenä. Odota maksavasi 3 000–7 000 dollaria keskikokoisesta keittiöstä.

Luvat

Saatat tarvita luvan keittiön tai kylpyhuoneen uusimiseen sijainnistasi riippuen. Et luultavasti tarvitse sitä, jos saneerausprosessiin ei liity rakenteellisia muutoksia, kuten koko asettelun muuttamista tai seinien poistamista tai lisäämistä. Siitä huolimatta jokainen hyvämaineinen urakoitsija on tietoinen ja hankkii kaikki tarvittavat luvat, jotka maksavat 50–500 dollaria.

Vanhan työtason poisto

Jos sinulla on vanha työtaso, jonka haluat poistaa, sen hävittäminen maksaa yleensä 100–300 dollaria.

Altaan ja keittotason asennus

Uunista erillisen alle asennetun keittotason lisääminen maksaa noin 500–1 000 dollaria ja lisäksi 100–200 dollaria jokaisesta kalusteiden asentamiseen tarvittavasta aukosta.

Mitoitettu posliinitiskiallas maksaa 250–1 000 dollaria. Mitoitettu posliiniallas luo saumattoman ilmeen, joka saa pesualtaan sulautumaan täydellisesti työtasoihin. Voit kuitenkin aina valita tavallisen metallisen pesualtaan tai jatkaa vanhan käyttöä.

Posliinityötasokustannukset: tee-se-itse vs. ammattilaisen palkkaaminen

Varovainen arvio keskikokoiselle keittiölle voi olla noin 2 000–4 000 dollaria, jos teet suurimman osan työstä itse. Tämä voi kuitenkin helposti nousta 5 000 dollariin, jos valitset korkealaatuisempia materiaaleja tai ammattiapua.

Ammattilaisen palkkaaminen voi maksaa noin 3 000–7 000 dollaria keskikokoisessa keittiössä. Joten säästöt eivät ole yhtä merkittäviä kuin muissa kodin parannusprojekteissa.

Vaikka tee-se-itse-projektit voivat tarjota merkittäviä kustannussäästöjä, ne eivät sovellu kaikille. Posliinitason asennus vaatii aikaa ja taitoja. Tee-se-itse-projekti voi olla palkitseva, jos luotat kykyihisi ja etsit tapoja säästää. Ammattilaisen palkkaaminen on kuitenkin oikea tapa, jos etsit vaivatonta, laadukasta viimeistelyä ja olet valmis maksamaan siitä.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook