Kuinka tuulettaa kellari

How To Ventilate a Basement

Ilman asianmukaista ilmanvaihtoa useimmat kellareista haisevat ummehtunutta. Erittäin huono kellarin ilmanvaihto voi aiheuttaa terveysongelmia. Nämä kellarin ilmanvaihtoratkaisut poistavat hajun ja tekevät kellarista mukavamman ja turvallisemman.

How To Ventilate a Basement

Miksi kellarin tuuletus on tärkeää?

Useimmat kellarit ovat viileitä, kosteita ja haisevat pahalle. Raitisilman puute, vuodot ja kondensaatio ovat tärkeimmät syyt. Oikea ilmanvaihto auttaa estämään monia ongelmia.

Haju. Epämiellyttävä ummehtunut homeinen ummehtunut ilman haju. Kosteus. Kellarin kosteuden tulee olla alle 60 % homeen kasvun estämiseksi. Ilmanvaihto siirtää kostean ilman ulos. Muotti. Kosteat, märät ja kosteat kellarit edistävät homeen kasvua ja edistävät mätää. Hiilimonoksidi. Asianmukainen ilmanvaihto auttaa estämään hiilimonoksidin kertymistä. Radon. Tietyissä paikoissa radonkaasua kertyy ilman ilmanvaihtoa. Vahingoittaa. Kosteus houkuttelee tuholaisia, kuten jyrsijöitä ja hyönteisiä, jotka voivat vahingoittaa huonekaluja, lattioita, kehyksiä ja kellarin sisältöä.

Home, hiilimonoksidi ja radon voivat aiheuttaa vakavia haitallisia terveysvaikutuksia.

9 tapaa tuulettaa kellari

Kellarit voidaan tuulettaa passiivisesti tai mekaanisesti. Joskus molemmat toimivat yhdessä.

1. Avaa Windows

Avaa vähintään kaksi ikkunaa niin usein kuin mahdollista ristikkäisen ilmanvaihdon mahdollistamiseksi. Harkitse ikkunoiden vaihtamista ilman näyttöjä tai ikkunoita, jotka eivät avaudu. Kellarin uloskäyntiikkunan asentaminen lisää turvallisuutta ja isompi ikkuna päästää enemmän ilmaa sisään.

2. Kytke tuuletin

Tuuli ei aina puhalla tarpeeksi kovaa siirtääkseen ilmaa kellarin läpi. Edullisen laatikkotuulettimen asentaminen avoimen ikkunan lähelle tuomaan raitista ilmaa ja siirtämään ummehtunutta ilmaa on hyvä vaihtoehto. Alle 50,00 dollarilla ja alle 0,02 dollarilla käyttötuntia kohti, jotkut tuulettimet liikkuvat jopa 2000 kuutiojalkaa minuutissa (CFM).

3. Asenna kylpyhuoneen tuulettimet

Asenna kylpyhuoneen tuuletin kellarin kattoon ja tuuleta se ulos – vaikka kylpyhuonetta ei olisikaan. Se vaihtaa paljon ilmaa – varsinkin avoimissa ikkunoissa. Kylpyhuoneen tuuletin, joka maksaa alle 100,00 dollaria, voi tyhjentää yli 100 CFM. Jätä se päälle jatkuvasti tai käytä ajastinkytkintä.

5. Osta ilmankuivain

EPA:n mukaan kellarin kosteuden pitäminen alle 60 %:ssa estää homeen ja homeen kasvua. Osta kone, joka kuivaa koko kellarin. Järjestä mahdollisuuksien mukaan automaattinen tyhjennysyksikkö, joka tyhjenee pohjaan säiliön tyhjentämisen vaivan välttämiseksi. Useimmat kannettavat ilmankuivaimet poistavat 30–70 pinttiä vettä 24 tunnin välein.

5. Pidä kellari kuivana ja puhtaana

Kellarin vedeneristys on tärkeä osa onnistunutta ilmanvaihtoa. Kellariin tai ryömintätilaan vuotava vesi pitää tilan kosteana. Jopa hyvällä ilmanvaihtojärjestelmällä ja ilmankuivaajalla on vaikeuksia pysyä mukana.

Pahvilaatikot ja kankaat imevät kosteutta; päästää se sitten ilmaan, kun kellarin kosteus laskee. Epäjärjestämättömät sekaiset kellarit häiritsevät ilmavirtausta – varsinkin kulmista ja lattioista, joissa sitä eniten tarvitaan. Puhtaat ja järjestetyt kellarit helpottavat homeen ja tuholaisten havaitsemista ajoissa.

6. Ilmanpuhdistimet

Kannettavat ilmanpuhdistimet puhdistavat ja kierrättävät kellarin ilmaa poistaen hajut. Jos ikkuna jätetään auki, ne sekoittuvat raitisilman vanhentuneeseen kellariilmaan ja parantavat ilmanvaihtoa. Noin 50,00 dollarista alkaen ilmanpuhdistimet ovat edullinen tapa parantaa kellarin ilman hajua.

7. Ilma-ilma-lämmönvaihdin

Tunnetaan myös nimellä Heat Recovery Ventilator (HRV), ilma-ilma-lämmönvaihtimet poistavat lämpimän kostean ilman talosta ja tuovat raitista ilmaa. Lämmin ilma lämmittää sisään tulevaa viileää ilmaa säilyttäen jopa 85 % lämmöstä.

Vaihtimen liikkuvat osat ovat kaksi pientä tuuletinta, jotka voivat käydä jatkuvasti ja kuluttaa hyvin vähän tehoa. HVR:t poistavat radonia ja niitä voidaan käyttää apulämmönlähteenä pohjoisessa ilmastossa.

8. Ilmastointilaite

Ilmastointilaitteet pumppaavat lämmintä kosteaa ilmaa ulos ikkunoista. Ne ovat varteenotettava vaihtoehto vain kuumemmissa ilmastoissa, joissa jopa kellarit voivat olla liian lämpimiä. Ikkuna-asennettavat ilmastointilaitteet ja kannettavat poistoletkuja käyttävät ilmastointilaitteet suorittavat saman toiminnon eli poistavat vanhentunutta kosteaa ilmaa kellareista.

9. LVI

Monet LVI-järjestelmät on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta tärkeimmille asuinalueille, jolloin kellarit jäävät vajaaksi. Harkitse olemassa olevien LVI-järjestelmien laajentamista ja päivittämistä kellariin.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook