Kuinka valita kurpitsa syyskoristeisiin, jotka kestävät koko kauden

How to Pick a Pumpkin for Fall Decorations That Last All Season

Paras tapa valita kurpitsa syksyä varten on ensimmäinen askel pitkäkestoiseen kausiluonteiseen syksyn sisustukseen. Ihanteellisen kurpitsan valitseminen ei ole vain hyödyllistä, se on tapa saada koko perhe mukaan rakastettuun syksyn perinteeseen.

Tämä perinne merkitsee dramaattista muutosta ympäristössämme ja uusia rytmejä ja malleja, jotka muokkaavat elämäämme läpi kauden.

How to Pick a Pumpkin for Fall Decorations That Last All Season

Kurpitsat ovat monien syystoimintojen keskipiste lyhtyjen kaivertamisesta syksyn kuistikoristeisiin. Mutta millä tahansa tavalla aiot käyttää kurpitsaa tänä syksynä, sen pitäisi alkaa parhaalla mahdollisella kurpitsalla.

Kurpitsan valitseminen syksyä varten kurpitsatilalta

Choosing the Perfect Fall Pumpkin at a Farm

Täydellisen kurpitsan valinta syksyn juhliin sisältää useita tärkeitä vaiheita:

Valitse oikea aika

Kurpitsapaikalle meneminen optimaaliseen aikaan on ratkaisevan tärkeää, jotta voit varmistaa, että sinulla on parhaat kurpitsat. Useimmat kurpitsapaikat avaavat ovensa syyskuun lopulla lokakuun alkuun. Menemällä kauden alussa sinulla on eniten kurpitsavaihtoehtoja muodon, laadun ja koon suhteen.

Kävele kurpitsalapun läpi

Monilla kurpitsatiloilla on kurpitsaa monenlaisissa kurpitsoissa. Kun käytät aikaa kurpitsapaikan läpi, voit harkita kaikkia saatavilla olevia kurpitsavaihtoehtoja. Katso kaikki saatavilla olevat erityyppiset kurpitsat ja mieti, mikä koko, muoto ja väri sopivat parhaiten tarpeisiisi.

Harkitse kurpitsan väriä

Kurpitsoja on saatavana useissa eri väreissä oranssista, valkoisesta, sinivihreästä, kirkkaan vihreästä ja keltaisesta. Oranssit kurpitsat ovat perinteisimpiä ja suosituimpia kurpitsoja. Valitse oranssit kurpitsat, joiden väri on syvä ja tasainen. Etsi kurpitsaa, jossa ei ole vihreitä tai keltaisia laikkuja, koska ne osoittavat kurpitsaa, joka ei ole aivan kypsä. Olipa kurpitsan väri mikä tahansa, sinun tulee tutkia kurpitsan väri tasaista koko pintaa. Täplät täplät kurpitsan pinnalla voivat viitata sairauteen.

Tutki vartta

Yksi tärkeimmistä kurpitsan terveydentilan mittareista on varsi. Vihreä varsi osoittaa, että kurpitsa on äskettäin korjattu. Vihreävartisen kurpitsan valinta on hyvä, jos haluat kurpitsan kestävän koko syyskauden. Mutta jos aiot veistää kurpitsan pian, vihreä varsi ei ole hyvä vaihtoehto, koska ne eivät ole täysin kypsiä. Etsi kurpitsaa, jossa on ruskea, kiinteä ja täysin kiinnittynyt varsi, mikä osoittaa, että kurpitsa on kypsä ja täysin kypsä. Ruskeat varret osoittavat tervettä kurpitsaa, joka sopii täydellisesti kaiverrukseen.

Jokaisella valitsemallasi kurpitsalla tulee olla kiinteä ja kiinnittynyt varsi. Vältä kurpitsoita, joiden varret ovat hauraat, vaurioituneet tai likaiset niiden väristä riippumatta. Tämäntyyppinen varsi osoittaa, että kurpitsa on ylivoimaisesti ohi, eikä se kestä kauan syksyn koristelusuunnitelmassasi.

Tarkista viat

Tarkista, onko harkitsemasi kurpitsan iholla näkyviä virheitä. Viat ovat kaikenlaisia syviä haavoja, ja ne voivat sisältää viiltoja, pehmeitä kohtia tai mustelmia. Matalat naarmut eivät ole suuri huolenaihe, vaikka naarmut eivät saa olla tarpeeksi syviä muodostamaan aukon ihoon.

Viat eivät ole vain esteettinen huolenaihe, vaan ne voivat olla merkkejä siitä, että kurpitsa ei ole hyvässä sisäkunnossa. Reiät, kuten leikkaukset ja halkeamat, toimivat bakteerien, homeen ja sienten sisääntulopisteenä. Nämä aiheuttavat kurpitsan rappeutumista, kuten mätää, mikä lyhentää kurpitsan pitkäikäisyyttä ja ulkonäköä.

Nosta ja tunne

Nosta ja tutki kurpitsan koko pinta. Tunne ihon laatu ja varmista, että se on kiinteä kosketettaessa. Ihon tulee tuntua hieman nahkaiselta.

Paina ihoa sormella. Kurpitsan pinnan ei tulisi syventyä ilman, että se ponnahtaa takaisin. Tarkista kurpitsan pohjasta merkkejä pehmeistä kohdista.

Napauta kurpitsaa rystysillä ja tutki tuloksena olevaa ääntä. Jos kurpitsasi tuottaa kaikuvan äänen, se on hyvä. Mitä kovemmalta ja onttoisemmalta kurpitsa kuulostaa, sitä parempi se on.

Tarkista tasapaino ja symmetria

Haluat todennäköisesti tarkistaa, kuinka kurpitsa lepää tasaisella pinnalla riippuen siitä, kuinka aiot käyttää sitä sisustuksessasi. Tasapohjaiset ja symmetriset kurpitsat ovat vakaampia jack-o'-lyhtyille, joita aiot sytyttää kynttilillä. Symmetrinen kurpitsat sopivat paremmin myös koristeluun, kuten pinottuihin topiariesiin.

Henkilökohtaiset asetukset

Ihmiset valitsevat kurpitsat useista syistä. Valitsetpa kurpitsan veisto-, kulinaarisiin tai koristeluun, tämä vaikuttaa valitsemasi kurpitsan tyyppiin ja tyyliin. Pienikokoiset kurpitsat sopivat hyvin koristeluun ja esillepanoon, mutta eivät sovellu kaivertamiseen. Samoin oudonmuotoiset ja kuvioidut kurpitsat voivat lisätä kiinnostusta syksyn koristeluihin, mutta olla vaikeaa, jos haluat sovittaa ne muiden kurpitsojen kanssa.

Kurpitsan valitseminen kaupasta

Picking the Perfect Store Pumpkin

Joillakin ihmisillä ei ole pääsyä, aikaa tai halua käydä kurpitsapaikalla. Tämä ei tarkoita, etteikö sinun pitäisi pystyä valitsemaan erinomaista kurpitsaa tarpeisiisi. Mutta prosessi on hieman erilainen kuin kurpitsan valitseminen maatilalta.

Harkitse Kauppaa

Vaikka ei olisi menossa kurpitsapaikalle, kannattaa miettiä kauppaa, josta kurpitsan aiot ostaa. Keskustele ruokakauppiaiden tai puutarhatuotteiden asiantuntijoiden kanssa eri myymälöissä nähdäksesi, mistä kurpitsat ovat peräisin ja kuinka pitkälle ne on lähetetty. Paikallisesti viljellyt kurpitsat ovat tuoreempia kuin pitkiä matkoja kuljetetut kurpitsat. Älä unohda käydä paikallisilla viljelijän toreilla, joilla voi olla tuoreempi ja mielenkiintoisempi kurpitsavalikoima kuin isoissa laatikoissa.

Tutki ulkoasua

Aivan kuten kurpitsapaikalla, tutki kurpitsan ulkonäköä. Sen värin tulee olla tasaisesti jakautunut, eikä siinä saa olla syviä täpliä, kuten pehmeitä täpliä tai täpliä ihossa. Tarkista kurpitsan pohja varmistaaksesi, että se on kiinteää eikä pehmeää.

Tutki kurpitsan yläosassa olevaa varren kantaa. Se on todennäköisesti tumman vihertävänruskeasta tummanruskeaan. Tämä osoittaa, että se on korjattu muutama päivä aikaisemmin. Valitse kurpitsa, jolla on kiinteä ja hyvin kiinnittynyt varsi. Vältä kurpitsaa, jonka varsi on pehmeä ja tahmea tai hauras.

Testaa painoa ja tunnetta

Poimi kurpitsa, jota harkitset määrittääksesi painon ja ihon tunteen. Valitse kurpitsa, joka tuntuu kokoonsa nähden kiinteältä ja raskaalta. Koputa kurpitsan kylkeä ja kuuntele ääntä. Terve kurpitsa kuulostaa ontolta sisältä.

Testaa kurpitsan kypsyys painamalla kynsi ihoon. Kypsillä kurpitsoilla on kova ja paksu iho, joka kestää tunkeutumista. Liian aikaisin poimitut kurpitsat tunkeutuvat helposti. Vältä näitä, koska ne mätänevät nopeammin kuin kurpitsat, jotka olivat täysin kypsiä poimittaessa.

Kuinka säilyttää kurpitsa kaikkina vuodenaikoina

Kurpitsan säilyttäminen koko syyskauden ajan vaatii luonnollisen rappeutumisprosessin hidastamista.

Valitse tahraton kurpitsa

Vaurioitumattomasta kurpitsasta aloittaminen on ensimmäinen askel varmistaaksesi, että kurpitsasi kestää mahdollisimman pitkään. Valitse kurpitsa, jossa ei ole syvää pintavauriota, yksi, jolla on kiinteä kuori ja yksi, jonka pinta on hyvä väri. Muista tarkistaa, että varsi on vihreä tai ruskea, täysin kiinnittynyt eikä tahmea tai hauras.

Älykäs liikenne

Kun kannat kurpitsaa, kanna sitä pohjasta eikä varresta tarttumalla. Kurpitsan kantaminen varresta lisää todennäköisyyttä, että varsi katkeaa. Kun varsi on katkennut, kurpitsa alkaa hajota.

Vältä ulkoisia pistoja tai veistämistä, kunnes se on tarpeen

Kokonaiset kurpitsat kestävät kauemmin kuin veistetyt kurpitsat. Kaiverrus ja muut puhkaisut avaavat ne bakteereille. Tämä bakteeri aiheuttaa hometta, joka heikentää kurpitsan kehoa. Siksi on parasta välttää kurpitsojen kaivertamista tai lävistämistä viimeiseen hetkeen asti. Kaiverretut kurpitsat kestävät muutamasta päivästä viikkoon ulkoisista olosuhteista riippuen. Kokonaiset kurpitsat voivat oikeissa olosuhteissa kestää useita kuukausia.

Pese kurpitsa

Kurpitsan pinnalla on likaa ja bakteereja, jotka nopeuttavat hajoamisprosessia. Koko kurpitsan pesu ja desinfiointi on elintärkeää, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään. Pese se miedolla astianpesuaineliuoksella ja vedellä pinnan puhdistamiseksi. Desinfioi pinta pesemällä se valkaisuaine- ja vesiliuoksessa. Mittaa yksi tai kaksi teelusikallista valkaisuainetta litraan vettä. Liota kurpitsaa tässä liuoksessa vähintään tunnin ajan. Poista kurpitsa ja kuivaa se huolellisesti.

Levitä suojakerros

Jotkut ihmiset tekevät ylimääräisen mailin säilyttääkseen kurpitsansa levittämällä suojakerroksen kurpitsan ulkopinnalle. Voit valita useita tuotteita, joilla on sama tulos, mukaan lukien vaseliini, kasviöljy, WD-40, akryylisuihke, lattiavaha tai akryylinesteinen lattianpuhdistusaine. Valitse jokin näistä tuotteista ja hiero kurpitsan pintaan, jotta se säilyttää sisäisen kosteutensa.

Vältä äärimmäisiä olosuhteita

Liiallinen ulkoinen lämpö ja kosteus vahingoittavat kurpitsaa nopeammin kuin kuivat ja viileät olosuhteet. Sijoita kurpitsasi pois suoralta auringonvalolta ja tuo se sisälle tavallista kuumempina päivinä. Samoin pidä kurpitsasi poissa sprinklereistä tai sateesta. Nosta kurpitsasi maanpinnasta, jotta se pysyy kuivana. Tuo kurpitsat sisään, jos ennustetaan jäätymistä, sillä jäätymis-/sulatusjakso saa kurpitsat pilaantumaan.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook