Liesityypit jokaiseen kotiruokailutilanteeseen ja -tyyliin

Types of Stoves for Every Home Cooking Situation and Style

Liesityypit vaihtelevat, ja oikeanlaisen valitseminen riippuu siitä, millainen kotikokki olet. Ennen kuin valitset yhden, sinun on opittava monista erityyppisistä liesistä ja kaikista niiden tarjoamista uusista teknologioista ja ominaisuuksista.

Types of Stoves for Every Home Cooking Situation and Style

Traditionalistit rakastavat nelipolttisia kaasuliesiä, ja trendikkäät asunnonomistajat saattavat haluta parilalla olevan liesitason ja digitaaliset kosketussäätimet. Kun olet päättänyt, mikä on prioriteettilistasi, voit valita kotiisi energiatehokkaimman liesitason.

Kuinka valita paras liesi

Yksi tärkeimmistä keittiökoneista, jotka sinun on valittava keittiötäsi remontoitaessa, on liesityyppi. Sinun on päätettävä, onko sinulla oikea rakenne yläpuolisen tuuletusaukon asentamiseen, onko talossasi kaasujohto asennettuna maakaasuliesi teholle vai tarvitsetko sähköliesi. Harkitse kunkin lieden toiminnan etuja ja haittoja.

Kaasu

Traditional Gas stove

Kaasuliesi on tarkoitettu perinteisille, jotka ovat uskollisia faneja. Yksi syy on se, että kaasuliesillä on avoin liekki ja ne tuottavat välitöntä lämpöä, joka siirtyy hakemistoon kattilaan. Se on myös yksi budjettitietoisimmista ja tehokkaimmista liesivaihtoehdoista verrattuna sähköliesiin tai edistyneempään lämmitystekniikkaan.

Kaasuuunit toimivat maaseudulla propaanilla tai maakaasulla polttoaineena ja käyttäjät lisäävät ja säätelevät lämpötasoa. Tämän tyyppisissä liesissä on voimakkaat liekit.

Kaasulieden käytön haittapuolia ovat työläs puhdistaminen ja polttoaineen haju.

Sähköinen Electric cooker stove

Vaikka sähköliesi ei anna sinun hallita tarkkaa vapautuvan lämmön määrää, ne pitävät keittiösi viileämpänä. Monet kodinomistajat, jotka haluavat viettää päivänsä uusien reseptien keksimiseen, saattavat pitää tästä virtalähteestä.

Sähköliesi tuottavat myös tasaisemman lämmön. Jos teet quesoa tai sulatat suklaata, sinun ei tarvitse huolehtia ruoan polttamisesta, kun liesi käy alhaisella lämmöllä. Sähkökierukkakeittotasojen yleisiä haittoja ovat lämmityselementtien hinta ja herkkyys.

Nämä uunit maksavat myös enemmän kuin kaasuliesi. Lisäksi, koska niissä on sähköinen lämmityselementti, sähkökatkot alueellasi vaikuttavat kiukaan käyttökykyyn.

Induktio

Ceramic induction stove

Induktiouunit käyttävät magneettivirtoja tuottamaan lämpöä keittopinnan alle. Tämän tyyppiset uunit ovat helppoja puhdistaa, niissä on nopea lämpeneminen ja helppo ohjata. Nämä edut antavat induktioliedelle jalan ylemmäs verrattuna kaasuliesiin tai sähköliesiin.

Lisäksi induktiokeittotason ansiosta kypsennät nopeammin ja johdonmukaisesti. Liesitason lämpö mukautuu kattilan tai pannun koon mukaan täydelliseen keittoalueeseen. Tämä on tehokasta, sillä ruokasi kypsyy puolessa nopeammin kuin tavalliset kaasu- tai sähköliesi.

Kuinka hoidat liesitasi

Paras tapa hoitaa lieden pintaa riippuu käyttämästäsi liesityypistä.

Jos valitset sähkökierukkakeittotason, sinun on opittava purkamaan osat, mukaan lukien lämmityselementti, puhdistaaksesi kaikki liesipinnan osat. Jotkut pitävät tätä yhtenä sähköliesien haitoista.

Jos liesi on sileä, puhdistaminen on paljon helpompaa. Sinulla on enemmän joustavuutta käyttämiesi puhdistusaineiden kanssa, koska liesi on litteä eikä siinä ole mitään irrotettavaa

Erilaiset liesipinnat

Kela

Coil type stove

Kelaelementeillä varustetut liesityypit ovat halvempia kuin muut yleensä. Voit kuitenkin vertailla hintoja nähdäksesi, minkä tyyppinen liesi tarjoaa sinulle parhaan tarjouksen. Sähkökierukkakeittotasot tulevat spiraalimaisesti ja tuottavat lämpöä sähköjohdon kautta.

Kun sähköliesi kuumenee, se hehkuu oranssina. Voit säätää lämpötilaa sopivalla keittimen säätimellä, joka sopii erinomaisesti ruoan kypsentämiseen. Tippa-astiat ovat melko halpoja irrotettavissa ja vaihdettavissa tarvittaessa. Tämä on otettava huomioon, jos valmistat paljon ruokaa, koska kaiken lian ja ruoan puhdistaminen tältä liedeltä voi olla vaikeampaa.

Sileä

Stove touchscreen

Sileät liesitasot lämmittävät sähköpolttimia kierukoilla, mutta patterit ja sähkö sijaitsevat mustan keittopinnan alla. Ne voivat olla kalliita vaihtaa, jos lasi tai keraaminen kansi halkeilee.

Lisäksi sileät liesitasot voivat näyttää tyylikkäältä modernilta sisustukselta, mutta niillä on joitain haittoja. Yksi on, että pannujen lämpeneminen ja ruoan kypsennys kestää kauemmin, koska kelat eivät ole suorassa kosketuksessa.

Sileän liesipinnan käytön suurimmat edut ovat puhdistuksen helppous ja niiden nopeampi jäähtyminen. Säteilevät keittotasot on helppo puhdistaa ilman, että läikkynyt ruoka putoaa kelojen sisään.

Kupari

Copper burner stove

Kuparipolttimet tarjoavat kauniin ilmeen kaasuliesille. Nämä lisäävät kaasuliesien muotoilua ja hajaavat avotulen lämpöä niin, että ruokasi voi pitää tasaisen lämpötilan.

Nämä ominaisuudet tekevät kuparipolttimista tehokkaita ruoanlaittoon. Kupari siirtää lämpöä nopeammin kuin muut metallit, joten sinun kannattaa pitää ruokaa silmällä, kun valmistat ruokaa.

Liesiominaisuudet

Pienennä keittotaso

Downdraft extractor stovetop

Alasimuri on tyylikäs, moderni vaihtoehto perinteisen liesituulettimen käytölle.

Liesituuletin vetää sisään ruoanlaitosta nousevan höyryn ja savun ja vie ne pois keittiöstäsi. Siistein asia alaspäin vedettävässä keittotason pakojärjestelmässä on, että se voi piiloutua keittotason takana olevaan aukkoon, kun se ei ole käytössä.

Jotkut alaspäin vedettävien keittotasojen haitoista ovat, että ne ovat kalliita ja niissä on pieni tuuletusaukko. Mutta niillä on etuja, koska ne ovat energiatehokkaita ja antavat sinulle valtavan rahan!

Tämän tyyppiset tuuletusaukot sopivat usein sähköliesien tai induktioliesien kanssa, joten alaspäin vedettävät keittotasot ovat hyviä ruoanlaittoon pienissä keittiöissä.

Ylähuppu

Stovetop overhead hood

Hinnat voivat vaihdella perinteisillä kattohuuvilla. Löydät ylellisten valintojen lisäksi budjettitietoisia vaihtoehtoja ilmanvaihtojärjestelmälle. Ylähuuva suojaa sinua, perhettäsi ja vieraita vaarallisilta huuruilta tai kiukaan aiheuttamalta savulta.

Poistopuhallin vetää savuisen ilman liesituulettimeen ja metalliset rasvasuodattimet keräävät kaikki hiukkaset. Sen jälkeen liesituuletin suodattaa ulkoilman tai muuttaa sen puhtaaksi ja palauttaa sen takaisin keittiöön. Kattotuulettimet sisältävät usein valaistuksen, joka on tehokas ja ilmanvaihtojärjestelmän lisäetu.

LED-näyttö

Miele led display induction cooktop

LED-näytöt tarjoavat lukuisia erikoisominaisuuksia ja tyylikkään mustan ilmeen. Voit asettaa ajastimen ruoanlaittoa tai leivontaa varten varmistaaksesi, etteivät astiat pala. Voit myös seurata aikaa.

Saatavilla olevien liesivaihtoehtojen tyypeistä riippuen voit myös asettaa sopivan lämpötilan uunillesi ja broilerillesi tarvittaessa.

Nämä tuotteet ovat hyvin yleisiä induktiokeittotasojen kanssa.

Nopeus lämpö

Speed heat stove cooktop function

Jos ostat kiukaan, jossa on pikalämpöelementti, olet päivällisajan sankari! Pikalämpö nopeuttaa kypsennysprosessia, jos haluat lämmittää jotain uskomattoman nopeasti.

Liesitason nupit mahdollistavat helpon siirtymisen alhaisen ja korkean lämpölämpötilan välillä ilman, että se puuttuu. Illallinen valmistuu hetkessä!

Turvallisuus

Kitchen stove top and cabinets

Turvaominaisuudet lisäävät liesillesi kustannuksia, mutta ne on otettava huomioon ostaessasi erityyppisiä liesiä.

Nämä ominaisuudet on suunniteltu niille, joilla on pieniä lapsia tai jotka ovat moniajoita, jotka unohtavat kiinnittää huomiota. Valitse sähköliesi, jossa on lapsilukko tai automaattinen sammutusturvaominaisuus varmistaaksesi turvallisemman kiukaan ja kodin sinulle ja perheellesi.

Kannettava

Portable electric kitchen stove

Kannettavat liesitasot voivat olla hyödyllisiä, jos järjestät catering-tapahtumia, kuten häitä, yhteisötapahtumia tai vaikka valmistat ruokaa kenkälaatikon kokoisessa asunnossa. Kannettava liesitaso on pienempi, kevyempi ja helpompi pakata kuin muut tyypit.

Nämä liesityypit antavat sinulle mahdollisuuden nauttia lämpimän aterian mikroaaltouunin jäännöksiä vastaan. Turvallisuussyistä on parasta valita kannettava sähköliesi, joka pystyy säätelemään lämpötiloja ja jossa on automaattinen sammutus.

Liesitason grillit

Stovetop Griddles

Parilat ovat keittiön lieden pelastajia. Kaasuliedelle luodulla parilalla on edelleen samat edut kuin sähköliesillä.

Liesitasolla olevaa parilaa voidaan käyttää kätevänä paikkana antaa astioiden jäähtyä, jos kaikki polttimesi ovat käytössä. Käytä sitä pannukakkujen tai munakkaan keittämiseen. Voit käyttää tätä lieden osaa myös ruoanlaittoon kattiloissa tai pannuissa alhaisella lämmöllä.

Wifi

Wifi cooktop induction

Elämämme synkronoituu yhä enemmän teknologian kanssa, eivätkä keittiökoneet, kuten liesi, ole poikkeus.

Yksi uusimmista, upeista uusista teknisistä vaihtoehdoista sisältää wifi-ominaisuuksien lisäämisen liesiisi. Jos olet tottunut manuaalisilla painikkeilla varustettuun LED-näyttöön, kannattaa harkita Wi-Fi-yhteydellä varustetun liesityypin ostamista, jotta pääset eroon kaikista manuaalisista tehtävistä. Liesibrändeillä on nyt sovelluksia, joiden avulla voit kommunikoida wifi-yhteyden kautta sen sijaan, että käyttäisit käsiäsi nuppien kääntämiseen.

Jatkuvat ritilät

Kitchen traditional with Grate

Jatkuvat ritilät tekevät siitä helpon ohjaamisen suuremman liesitason poikki ilman raskaita nostoja. Kaasuliedellä on nämä ja päätarkoituksena on nostaa astioita liekin yläpuolelle. Sen avulla voit myös siirtää raskaita astioita polttimelta toiselle lieden poikki.

Nämä ritilät tarjoavat enemmän tilaa, koska kattilat ja pannut voivat istua osittain liekin ulkopuolella ilman, että he putoavat liedeltä.

Automaattinen uudelleensytytys

Automatic Reignition

Yksi kaasulieden eduista on automaattinen uudelleensytytysominaisuus. Tämä on ylimääräinen varotoimenpide liesilevyille, mikä vähentää kaasuvuotojen todennäköisyyttä.

Tämä loistava ominaisuus pitää takan turvassa, jos nuppia käännetään alkuperäisen sytytysasennon ohi ilman, että polttimen liekki olisi syttynyt. Tässä vaiheessa saattaa tapahtua kaasuvuoto ja automaattinen uudelleensytytys korjaa tämän polttoaineen virheen.

Nupit

Kitchen stoptop kbobs

Liesitason nupit voivat antaa varoituksia varmistaakseen turvallisen kypsennyksen liedelläsi sekä antaa hyödyllistä tietoa lämpötiloista.

Jos sinulla on kiireisiä taaperoita, jotka juoksevat ympäriinsä, sinun kannattaa asentaa liesiisi älykkäät nupit. Voit ohjata älykkäitä nuppeja puhelimellasi ja Bluetoothilla tai wifillä, mikä lisää turvallisuutta,

Voit myös tilata nuppeihin monenlaisia kansia pitääksesi ne turvassa tarpeidesi mukaan.

Digitaaliset kosketusohjaimet

Digital touch miele stove top

Tyylikäs keittiön suunnittelussa nupittomat digitaaliset kosketusohjaimet ovat ihanteellisia. Digitaaliset säätimet ovat induktiokeittotason tai muun tasaisen keittotason reunalla ja syttyvät LED-valolla, kun niitä käytetään. Tämä voi olla vaarallista, jos keittiössäsi on pieniä lapsia, joten tämä lieden tyyppi saattaa olla enemmän tyhjille pesäkkäille tai lapsettomille asunnonomistajille.

No-nuppi-ominaisuus luo saumattomamman tuloksen nykyaikaiseen keittiöön.

Polttimen laskentavaihtoehdot

Kaksi poltinta

LArge two burners kitchen stove

Kaksiliektiset liesityypit ovat loistava valinta kokkeille, jotka haluavat telttailla tai viettää improvisoidun treffiillan ulkona. Nämä pienemmät liesityypit käyttävät propaanipolttoainesäiliöitä ja paljaita polttimia, joten ne on tehty ulkokäyttöön.

Valitse tarpeidesi mukaan seisova kaksipolttinen liesi tai pöytäkiuas.

Kolme poltinta

Three burners cookstove

Valitse kolmipolttinen liesi, jos sinulla on vanhempi koti, jossa on rajoitetusti keittiötilaa. Kolmella voit käyttää erikokoisia polttolevyjä muhennosten, vihannesten tai riisin keittämiseen samanaikaisesti.

Propaanikäyttöiset takkatyypit on suunniteltu ulkokäyttöön.

Neljä poltinta

Four bourners kitchen stove lacornue

Yleisin asuinmalli on nelipolttinen liesi. Useimmissa kodeissa on neljä, koska tämä koko on kätevä ruoanlaittoon. Nämä erilaiset vaihtoehdot ovat tuttuja ja helppokäyttöisiä.

Viisi poltinta

Five burners cookstove

Niille, jotka nauttivat sukeltamisesta syvälle reseptiseikkailuihinsa tai jotka haluavat teeskennellä olevansa ammattikokeita, viiden polttimen kokoonpano on täydellinen. Hyviä puolia ovat se, että saat saman tavan kuin ruoanlaitto neljän polttimen järjestelmässä, mutta lisäbonuksella.

Varmista näillä liesityypeillä, ettet jätä keittiöpyyhkeitä tai muita syttyviä esineitä liesitason keskelle työskennellessäsi.

Kuusi poltinta

6 burners freestanding stove

Kuusi poltinta on loistava vaihtoehto ihmisille, jotka ovat vakavia kotikokeita, leipureja ja ruokaguruja. Suuren kuuden polttimen ansiosta voit työstää useita ruokia kerralla.

Jos pidät viiden ruokalajin aterian valmistamisesta, tämän tyyppinen raskas liesitaso on suurempi ja helpottaa ruoanlaittoprosessia. Suuria aterioita varten suositellaan tälle liesilevylle jatkuvaa ritilää.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta erilaista liesityyppiä on olemassa?

Yleisesti ottaen energian tyypin mukaan on kolme eri tyyppiä: kaasuliesi, sähköliesi ja induktioliesi. Yleensä valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja ruoanlaittotyylistä.

Millaisia sähköliesiä on olemassa?

Sähköliesiä on kahta eri tyyliä, jotka ovat kierukkakeittotasot ja sileät keittotasot. Kierukatyylissä lämmityselementit istuvat lieden päällä olevassa poltinpannussa. Sileissä keittotasoissa on lämmityselementit sileän keraamisen pinnan tai posliinipinnan alla, joka on helpompi puhdistaa.

Millainen liesi on suosituin?

Yleisin asennettava keittotaso on sähköinen. Kaasu on tyypeistä seuraavaksi suosituin. Induktiokeittotasot ovat energiatehokkaita pitkällä aikavälillä, mutta maksavat enemmän etukäteen.

Kuinka kauan sähköliesi kestää?

Yleisesti ottaen useimpien ihmisten on vaihdettava sähköliesi noin 13 vuoden kuluttua, National Association of Home Builders mukaan.

Mikä on kaasulieden keskimääräinen käyttöikä?

Kaasukeittotasot kestävät yleensä muutaman vuoden pidempään kuin sähköliesi. Tämäntyyppisten liesien yleinen käyttöikä on hyvät 13-15 vuotta.

Mistä tiedät, milloin liesi on vaihdettava?

On olemassa useita merkkejä siitä, että saatat tarvita uuden liesitason. Ensinnäkin, jos viallinen poltin ei lämpene oikein, se on ehkä vaihdettava. Jos haistat kaasua, liesi ei käynnisty tai ohjauspaneeli ei toimi, on luultavasti aika lähteä ostoksille. Lisäksi, jos kiukaan sileässä pinnassa on halkeama, se tulee vaihtaa.

Liesityypit: Johtopäätös

Kun lähdet ostamaan erityyppisiä liesivaihtoehtoja, pidä mielessäsi perheesi turvallisuus, keittiösi suunnittelu ja edullisin energiamuoto uudelle liesillesi.

Valitse lisäominaisuudet, jotka tekevät uuden liesitasosi käyttämisestä ruoanvalmistukseen iloa. Pidä hauskaa uuden keittiökoneen ostoprosessissa.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook